Sayfalar

6 Haziran 2010 Pazar

Akkışla Geleneksel Yeni Yoğurt Festivali Üsküdar Yaylasında başladı

  Akkışla, Oğuz Türklerinin Bayat ve Bayıdır boyuna mensup insanların oturduğu bir Türkmen beldesidir. Akkışla’da her yıl geleneksel hale getirilen Yeni Yoğurt Bayramı Üsküdar Yaylasında kutlanmaktadır. Yoğurt, dünya medeniyetine Türklerin bir hediyesi. Hemen hemen  dünya dillerine Türkçedeki karşılığı ile yoğurt olarak girmiş. Akkışla Türkmenleri de bu önemli kültür varlığımızı öne çıkararak her yıl yoğurt bayramı yapıyorlar.  Türkmenler, yoğurdunu öne çıkararak yaptıkları kutlamalarda birbirinden değerli kültür hazinelerimiz de ön plana çıkarmaktadır. Akkışla gibi Türk kültünün otantik parçalarına rastlanılan bir bölgede haliyle türkülü halaylarımızı, eski oyunlarımızı da  bulmak mümkün olmaktadır. Bugün artık diğer Türkmen yurtlarında unutulmuş olan bu oyunları Üsküdar Yaylasında bulmanın sevinci yaşanmaktadır.
     Her Yıl Olduğu gibi bu yılda 
5-6  Haziran 2010 Tarihinde Akkışla Üsküdar yaylasında  Akkışla Türkmenlerinin Geleneksel Yeni Yoğurt Festivali yapılacaktır.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...