Sayfalar

29 Haziran 2010 Salı

Yerine arkadaşını gönderdi

Askere kendisi yerine kardeşini göndereni duyduk ama bu olay pes dedirtti.
Karadeniz Ereğli'de askere kendisine benzeyen arkadaşını gönderdiği tespit edilen bir kişi, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sac tüccarlığı yapan 25 yaşındaki K.Ö, kendisine çok benzeyen ve arkadaşı olan A.D ile konuşarak kendisinin yerine askere gitmesi için ikna etti. Para karşılığı K.Ö'nün yerine askere gittiği iddia edilen A.D, ilk olarak 05.12.2009 tarihinde Ankara Etimesgut Zırhlı Birlik Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığına teslim oldu.

A.D burada acemi birliğini tamamladıktan sonra dağıtım izni için Ereğli'ye geri geldi. Dağıtım izninin sona ermesinin ardından K.Ö'nün yerine 4. Mekanize Tugay Komutanlığına teslim olan A.D, 28.06.2010 tarihinde izin için yeniden Ereğli'ye geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele ekiplerinin takibi sonrası yapılan operasyonda askere gitmeyerek kendisinin yerine arkadaşını gönderen K.Ö ve yerine 7 ay boyunca askerlik yapan A.D yakalanarak gözaltına alındı.

28 yaşındaki A.D'nin daha önce 85/1 tertip askerliğini yaptığı ve çevresindeki diğer arkadaşlarına iş için yurt dışına çıktığını söylediği iddia edildi.

İHA

Cumhurbaşkanı mı zannediyor?

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "görüşürüm" sözlerine bu karşılığını verdi.
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın çağrısıyla ilgili olarak, "Kendisini Cumhurbaşkanı mı zannediyor?" karşılığını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü mgrup toplantısında "En kısa zamanda davetimi yapacağım. Bakalım, kimler gelecek, göreceğim." demişti.

Trendeki bombacı konuştu

Trende 7 kilo 750 gram patlayıcı eğer ele geçirilmeseydi metropolleri kana bulayacaklardı.
Malatya Tren İstasyonu'nda 3 gün önce, çantasında 7 kilo 75 gram A-4 tipi plastik patlayıcıyla yakalanan zanlı adliyede ifade verdi. Diyarbakır'dan Ankara'ya götürülürken yolcu treninde ele geçirilen patlayıcıların metropol kentlerde gerçekleştirilecek ses getirici eylemlerde kullanılmasının planlandığı öğrenildi.

Malatya'nın Battalgazi ilçe Garı'nda 26 Haziran gecesi yolcu treninde yapılan aramada çantasında 7 kilo 750 gram patlayıcı maddeyle yakalanan zanlı adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen patlayıcı delil olarak üç ayrı torba içerisinde getirildi. Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri altında adliye binasına alınan 23 yaşındaki zanlı, Cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, zanlının Diyarbakır'dan aldığı patlayıcıları Ankara'da hiç tanımadığı bir kişiye teslim edeceği öğrenildi. 7 kilo 750 gram ağırlığındaki A-4 tipi patlayıcının büyük kentlerde ses getiren eylemlerde kullanılmasının planlandığı belirtildi.

26 Haziran'da Battalgazi Tren Gar'ında Kurtalan-Haydarpaşa seferini yapan Güney Ekspresi'nde güvenlik güçleri tarafından yapılan aramalarda, bir çanta içinde 7 kilo 750 gram A-4 tipi plastik patlayıcı ele geçirilmiş, çantanın sahibi 23 yaşındaki zanlı da gözaltına alınmıştı.

Bahçeli'den şok açıklama

MHP lideri Bahçeli, Başbakan'la görüşmeyeceğini söyledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'la görüşüp görüşmeyeceği yönündeki sorular üzerine, "Başbakan Erdoğan'ın güvenilirlik katsayısı çok düştü. Bu nedenle kendisiyle görüşmeyeceğim" dedi.

BAŞBAKAN'IN İFADESİ YALAN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teklif ettikleri Olağanüstü Hal uygulamasının tamamen Anayasal bir tedbir olduğunu vurgulayarak, geçmişte bu konuda yapılan yanlışların, o hükümetlerin ayıbı ve hatası olduğunu söyledi. OHAL uygulamasının AK Parti iktidarı tarafından kaldırıldığı iddialarına da cevap veren Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın, OHAL'in kendileri tarafından kaldırıldığı ifadesi yalandır. Başbakan'ın bu iddiası boştur. Gerçeklere aykırıdır" dedi.

MHP lideri Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ın MHP'ye yönelik eleştirilerine cevap verdi.

Kanlı terör olaylarının özellikle son haftalar içinde artış göstermesinin toplumda kaygı uyandırdığına ve devletin terörle mücadele yeterliliği ve hükümetin tercihlerinin sorgulanmaya başlandığına işaret eden Bahçeli, MHP'nin olağanüstü hal uygulaması teklifine yönelik tepkilerin artmasının dikkat çekici olduğunu belirtti. Türkiye'nin, Başbakan Erdoğan'ın iflas eden açılım nedeniyle şaşkınlığa dönüşmesi ve durumu kurtarmak için yalan ve iftiraya sarılmasına şahit olduğunu ifade eden Bahçeli, geçen hafta içinde yaptığı konuşmaların, Başbakan'ın akıl ve ahlak sorunu yaşadığını ortaya koyduğunu öne sürdü. Erdoğan'ın, OHAL'in AK Parti hükümeti tarafından 2002 yılında kaldırıldığını, OHAL'i istemenin, terörün diline teslim olmak anlamına geleceğini, birilerine söz verildiği için 'bebek katilinin' asılmadığını, terörün sıfırlandığına yönelik sözlerin yalan olduğunu söylediğini hatırlatan Bahçeli, yalan ve saptırmanın bununla da fren tutmadığını, 'açılım terörü azdırdı' şeklindeki beyanların 'terörün ağzıyla konuşmak' anlamına geldiğini ifade ettiğini söyledi. Yürütmenin başı konumundaki birinin doğrularla bu kadar bağını kopartmış olmasının kendilerini dehşete düşürdüğünü belirten Bahçeli, bu anlayışın sahibinin, terörle mücadele edemeyecek kadar malul olduğunu savundu.

OLAĞANÜSTÜ HAL YASALDIR


Teklif ettikleri olağanüstü hal uygulamasının tamamen Anayasal bir tedbir olduğuna işaret eden Bahçeli şöyle konuştu:

"Geçmişte olağanüstü hal uygulanırken yanlışlar yapılmış olabilir. Bunlar hükümetlerin ayıbı ve hatasıdır. Bu yanlışların olması, bu tedbirin yanlış olmasını gerektirmez. Olağan tedbirlerle önlenemeyecek gelişmeler karşısında, başka türlü sağlanma imkanı kalmamışsa milletin huzur ve esenliği, devletin birliği ve beraberliği için olağanüstü hal ilanına başvurmak yasaldır. Bugün olağanüstü hale karşı çıkanlar, artan şehadetlerin devamını 'işin gereği, terörün icabı' olarak görme yanlışına daha baştan düşmüş olanlardır."

Başbakan Erdoğan'ın, Gediktepe ziyaretinin ardından muhalefeti, 'buralara gidemiyorlar' diyerek karanlık oyunlara çekmeye çalıştığını ileri süren Bahçeli, "Bir yandan, Sivas'ın ötesinde olduğunu söyleyip durduğun yerlerde bizi kendince düelloya davet edeceksin, sonra da zırhlı araçlarla, frekans bozucularla, polis ve asker ordusuyla, yanan lastikler, inmiş kepenkler ve ıssız sokaklarda Başbakan olarak sindiğin yerlerde ve çömeldiğin vatan topraklarında her şey normal deyip olağanüstü hale karşı duracaksın. Bizi ve teklifimizi eleştirenlerin kendilerine ait tek bir görüşleri, küresel dayatmalardan başka bir çözümleri varsa buyursunlar kamuoyuyla paylaşsınlar. Katılmasak da dinlemeye hazırız" şeklinde konuştu.

Devletin bu meşru savunma hakkını kullanırken insan haklarına, hukuka ve uluslararası normlara uygun hareket etmek durumunda olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bizim terör ve bölücülükle ilgili tek tedbirimiz elbette ki OHAL ilanı değildir ancak bu da etkili olacak tedbirlerdendir ve bütün şartları olgunlaşmıştır. OHAL ilanı için daha ne olması, hangi felaketlerin yaşanması, nasıl bir çöküşün gerçekleşmesi gerekecektir. 'Aman teröristi ürkütürüz' diyerek Anayasal tedbiri reddetmek ve daha da ileri giderek 'PKK da bunu istiyor' demek, Mehmetçiklerin, polislerin, korucuların şehadetine ve vatandaşların kaybına alkış tutmakla eşdeğer bir sapkınlıktır" değerlendirmesini yaptı.

Bahçeli, 2002 yılına kadar dörder aylık sürelerle, 42 defa ve Meclis kararıyla olağanüstü hal uygulandığını hatırlatarak, alınan tedbirlerin sonuç vermesiyle tedricen azalan terör eylemleri karşısında olağanüstü halin yıllar içinde kademeli olarak kaldırıldığına işaret etti. Son kaldırma kararını TBMM'ye, MHP'nin de ortağı olduğu 57. hükümetin teklif ettiğini belirten Bahçeli, bu görüşmenin Meclis'teki oturum tarihinin 19 Haziran 2002 olduğunu söyledi. Son kalan iki ilde ise uzatılması için 57. hükümet tarafından karar alınmadığı için 30 Kasım 2002'de, o sırada görevi devralan 58. hükümet dönemine rastgelen tarihte bütün yurtta OHAL'in son bulduğuna işaret eden Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın, OHAL'in kendileri tarafından kaldırıldığı ifadesi yalandır. Başbakan'ın bu iddiası boştur. Gerçeklere aykırıdır" dedi.

İDAMIN KALKMASI İÇİN OY VEREN AK PARTİ

Başbakan'ın bir iddiasının ise bölücü başının asılmaması konusunda birilerine söz verildiği ve İmralı canisini teslim edenlerle belge imzalandığı yönünde olduğunu hatırlatan Bahçeli, bölücü başının yakalanıp Türkiye'ye getirildiği 1999 yılının Şubat ayında MHP'nin Parlamento'da bile temsil edilmeyen bir muhalefet partisi olduğuna dikkat çekti. MHP'nin hiçbir şekilde, eli kanlı cani hakkında verilmiş cezayı ortadan kaldıran veya hafifleten bir görüşün veya kararın arkasında olmadığını belirten Bahçeli, "Başbakan, bebek katilinin asılmaması karşılığında bir pazarlık yapıldığını iddia ediyorsa, bu konudaki işbirlikçileri arayacağı yer MHP değil, idamın kalkması için evet oyu veren AK Parti kadrolarıdır. Başbakan her şeye rağmen sık sık dile getirdiği gibi samimi bir pişmanlık duyuyor da bu cani hakkında verilmiş infaz kararını uygulamak istiyorsa, MHP destek vermeye hazırdır. Hodri meydan" diye konuştu.


İHA

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...