Sayfalar

25 Temmuz 2010 Pazar

"Bize Yetki Verin Terörü Bitirelim"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'nin Felahiye ilçesinde Sıtmapınar şenliklerine katıldı. Kılıçdaroğlu burada, "Bize yetki verin terörü bitirelim" dedi.

DEĞİRMENCİ YENİDEN BAŞKAN

Çelik-İş sendikası Kayseri şubesi 6. Olağan genel kurulunu yaptı. Elmacıoğlu İskender’de gerçekleştirilen genel kurulda mevcut başkan Yunus Değirmenci tek listeyle güven tazeleyerek yeniden başkanlığa getirildi.

Çelik-İş sendikası Kayseri Şubesinin 6. genel kuruluna katılarak bir konuşma yapan Çelik İş Sendikası Genel Mali sekreteri Mustafa Kemal Can, yaşanan ekonomik krizin bitmediğini, Türk ekonomisinin hala risk altında olduğunu söyledi. Can, işsizliğin ise en büyük sorun haline geldiğini vurguladı.

Çelik İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Yunus Değirmenci ise yaşanan ekonomik kriz, siyasi partilerin aralarında yaşanan kavgalar, çeteler, anayasa değişikliği gibi konuların ülkeyi ciddi manada sıkıntıya soktuğunu  söyledi.

Hak İş İl temsilcisi de olan Değirmenci, 12 Eylül’de yapılacak olan referandumla ilgili de görüşlerini açıklayarak “Evet” diyeceklerini söyledi.

       Değirmenci, Konfederasyonlarının duruşlarının belli olduğunu belirterek , “Bizler artık özgür olmak istiyoruz ve anayasal hakların vatandaşları daha mutlu edici bir düzen içerisine girmesini istiyoruz. Bu konuşmamı bilinçli olarak yapıyorum ve kamuoyuna duyurmak istiyorum.  Anayasa değişikliğine Hak İş ve bağlı şubelerin çalışanları ile birlikte evet diyecektir. Bunun sebebi ise doğru bir tavır olduğu için ve yapılması gereken bir iş olduğu içindir. Geç kalınmış bir karar bazı eksikleri de var ama bir yerden başlanması gerektiğini düşünüyoruz, o nedenle anayasa değişikliğine evet diyoruz” dedi.

YASAYA TEPKİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz, Doğu ve Güneydoğu’da polise ve askerlere taş atan çocuklar için çıkarılan yasanın teröre verilen bir taviz olduğunu ileri sürdü.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz, polise ve askere taş atan çocuklar için çıkarılan yasanın teröre taviz olduğunu iddia etti.       

Taş atan çocuklar için çıkarılan yasanın pek yararlı bir yasa olmayacağını ifade eden Yavuz, "Bu yasanın pek faydalı olacağını düşünmüyorum. Taş atan çocuklar, ailelerinden alınmalı. Asıl suçlu ailedir. Onlar cesaret vermeseler, çocuklarda taş atamaz. Taş atan çocukların devlete yararlı birer çocuk olmasını istiyorlarsa, bu çocukları ailelerinin ellerinden alsınlar. Çocukların yerine anne, babaları tutuklansın. Çocukları devlet yetiştirsin. Yoksa, bu yasa ile bir sonuca varılmaz" dedi.

Bu yasanın terör örgütüne verilen bir taviz olduğunu vurgulayan Yavuz, "Polise ve askere taş atan çocuklar için çıkan yasa terör örgütüne verilen bir taviz olmuştur. Bu onları daha çok güçlendirecek. Vatandaşın ve çocukların can güvenliğini sağlayacak, onları terör baskısından kurtaracak bir yasa çıkartılmalıdır. Taş atan çocuklar, terör suçlusu görülmeyecek. Çocuk, eline silah dahi alsa yine terör suçlusu muamelesi görmeyecek. Bu da, elbette onların işine gelecektir" diye konuştu.

Bu yasayı destekleyici bir yasanın daha çıkması gerektiğini söyleyen Yavuz, "Bu yasa sonucunda 2’inci bir Habur olayına dönebilir. 2’inci bir Habur olayını Türkiye kaldıramaz. Onların Türkiye ye girmesiyle yaşanan rezaleti gördük. Şimdi ise, küçük çocuklar için yasa çıkarttılar. Habur dakilere verilen tavizlere benziyor. Şimdi soruyorum yetkililere, Taş atan çocuklar, polisimizi, askerimizi şehit etseler yine aynı yasadan mı yaralanacaklar?" dedi.

90 YAŞINDAKİ KADIN 8. KATTAN DÜŞTÜ

Yıldırım Beyazıt mahallesinde 8. kattaki evinin balkonundan dengesini kaybederek düşen 90 yaşındaki yaşlı kadın, olay yerinde hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre olay gece saatlerinde Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Sıra Söğütler Caddesi, Deniz Sokak, Umut apartmanın 8. katında yaşandı.

Evde yalnız yaşadığı öğrenilen 90 yaşındaki Hamide Bayram, balkonda parmaklıklardan tutunurken dengesini kaybederek düştü.

Olay yerine çağrılan polis Hamide Bayram’ın cansız bedeni ile karşılaştı. Geniş çaplı bir incelemenin ardından Hamide Bayram’ın cesedi otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

Bir düş gördüm, düşümü HAYIR a yordum, Recep i düşerken, Kemal i uçarken gördüm .

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iki günlük bir ziyaret için Kayseri’ye geldi. Kayseri’de bazı ilçe ve beldeleri kapsayan ziyaretinde festivallere katılan Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmalarda gündemi değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri’deki ilk beyanatını Erkilet Havaalanında verdi. Havaalanında kalabalık bir partili grubu tarafından sloganlarla karşılanan Kılıçdaroğlu, Erkilet Havaalanı nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Malatya daki il yönetiminin çalışmasının engellendiği yönündeki iddiaları nasıl değerlendirdiği sorusuna, Adalet ve Kalkınma Partisi, sadece Malatya da değil, daha önce gittiğimiz yerlerde de partimizin çalışmalarını engelleyen bir tutum sergiliyor. Valiler ve kaymakamlar, kendilerini AKP nin memuru olarak görüyorlar dedi.

Havaalanından kısa bir şehir turunun ardından Sarıoğlan ilçesi Karaözü beldesinde düzenlenen Şahruh Kültür Festivali ne geçen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, festival alanına gelişinde havai fişeklerle karşılandı.

Kılıçdaroğlu, buradaki vatandaşlara Beraber müreffeh Türkiye yi inşa edeceğiz diye seslendi.

Türkiye nin sağlıklı yönetilmediğini, tüm kesimlerin mutsuz olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, Bu düzenden Recep bey ve yandaşları mutlu. Biz herkesin mutlu olduğu Türkiye yi inşa edeceğiz dedi.

Vatandaşlara 12 Eylülde AKP nin baskıcı Anayasasına hepinizi evet demeye davet ediyorum diyen Kılıçdaroğlu, vatandaşların hayır diye tepki göstermeleri üzerine, Sizleri yürekten kutluyorum. İşte bilinçli vatandaş, bilinçli seçmen karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında, beldedeki tarihi Şahruh Köprüsü nün restore edilmesi ve yüksekokul kurulması sözünü de verdi. Vatandaşlardan kendisine gösterdiği ilgi için teşekkür eden Kılıçdaroğlu, Tek bir umudum var. O da halktır. Halkla beraber iktidara yürüyoruz dedi.

Geceyi Kayseri’de geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programının ikinci gününde Tomarza İlçesi Dadaloğlu Beldesi ndeki Geleneksel Dadaloğlu Şenlikleri ne katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu, "Vur vur inlesin Recep Tayyip Dinlesin , Hayır da hayır var sloganları ile sık sık kesilen konuşmasına başlarken, alandaki pankartı okudu.

Kılıçdaroğlu, "Alanda bir pankart var. Bunu görmeyenlere buradan okuyorum. Pankart şöyle; düş gördüm, düşümü HAYIR a yordum, Recep i düşerken, Kemal i uçarken gördüm . Gerçekten anlamlı bir pankart" dedi. Kılıçdaroğlu, Dadaloğlu nun mücadeleci kişiliğinden söz ederken konuşmasına şöyle devam etti:

"Dadaloğlu kalktı göç eyledi Avşar İlleri biz de koşacağız. Dadaloğu padişaha karşı direndi, onun için Dadaloğlu halk demektir, Türkiye demektir. bana vur vur inlesin, Recep Tayyip dinlesin diye bağırıyorsunuz. Onlar da dinleyecekler ama, beni değil, sizi dinleyecekler. Dadaloğlu birliktir, beraber koşmaktır. O nedenle birliğimizi bozmayalım, bozarsak birilerinin tuzağına düşeriz. 21. yüzyılda birliğimizin teminatı Anayasa dır. Ama şimdi geldiğimiz tablo böylemidir? değildir. Hayır da elbette Hayır var. Dadaloğlu zulme, dayatmaya karşıdır. Bizler de halka dayatılan referanduma hep birlikte hayır diyeceğiz. Biz zulme karşıyız, ezilenden yanayız. Siyaset halka hükmetmek değil, hizmet etme sanatıdır. Namuslu siyasetçi halka hesap vermelidir. Bizim isyanımız Dadaloğlu gibi dağlara çıkmak olmayacak elbette. Sandıklara gideceğiz, Dadaloğlu nun istediğini demokratik yollardan sandıklarda oy kullanarak yapacağız" diye konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Dadaloğlu şenliklerinden sonra Bünyan’a geçti.

 Bünyan ilçesinde özel bir eğitim merkezini gezen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada zihinsel engelli çocukların aileleri ile görüştü. Görüşme sonrasında gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın Adıyaman daki mitingde yaptığı "Kendi liderlerine ihanet edenler, başka ihanetlerin mağduru olur" şeklindeki açıklamanın sormaları üzerine, "Sayın Başbakan bu bilgiyi neye dayanarak söylüyor? Bunu açıkça söylerse sevinirim. İhanet bizim kitabımızda yoktur. İhanetin ne olduğunu öğrenmek istiyorsa kendisine baksın." diye konuştu

Kılıçdaroğlu, Bünyan ilçesinde esnaf ziyareti de yaptı ve vatandaşa hitap etti.

Partisinin, Başbakan Erdoğan ın önce ezberini, sonra kimyasını bozduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, “Şimdi de ağzı bozuldu. Efendi davrandık diye bizi hafife almasın” dedi.

Başbakan Erdoğan ın seçilmeden önce dokunulmazlıkları kaldırma sözü verdiğini, çıktığı televizyon programlarında bunu söylediğini, ancak sözünü tutmadığını savunan Kılıçdaroğlu, Dokunulmazlıkları kaldıracağım, diye söz verdi. Sözünü tutmadı. Yiğit adamsan, verdiğin sözün arkasında dur. Senin ses kaydını çıkaracağım. Onun yalanlarını yakasına yapıştırmazsam, bana da Kemal Kılıçdaroğlu demesinler diye konuştu.

Hiç kimsenin CHP yi verdiği sözleri tutmamak ya da yalan söylemekle suçlayamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, Sen kim oluyorsun da bize yalancı diyorsun. Bizim yalan bir tek cümlemizi bile söyleyemez, ama biz senin yalanlarından ansiklopedi yazarız ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kalkmış bizi ihanetle suçluyor. Sen kimsin bizi ihanetle suçluyorsun? Bizim kitabımızda ihanet yoktur. İhaneti merak ediyorsan, git Erbakan a sor bakalım, ihaneti. Erbakan sana cevap versin

Babasının kendisine, Sen doğru dur, eğri belasını bulur sözünden ayrılmamasını vasiyet ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, Biz eğri nedir, bilmeyiz. O eğri duruyor, halkın oylarıyla belasını bulacak dedi.

Başbakan Erdoğan ın, 12 Eylül mağdurlarını istismar ettiğini öne süren Kılıçdaroğlu, Siz, bir tane AKP linin 12 Eylülde işten atıldığını, işkence gördüğünü, gördünüz mü? Ülkücüler, solcular hapis yattı. Bedel Ödemiş insanların acılarını istismar ediyor. Sen kim oluyorsun? Sen, Kenan Evren in yetiştirmesisin. Önce ona bak diye konuştu.

Vatandaşlardan, 12 Eylül de yapılacak referandumda hayır oyu vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, oy pusulalarında evet in beyaz, hayır ın ise kahverengi olduğunu hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, Bünyanlılara, Hayır, kahverengi. Kahvenin bizim için önemi var. Bunlara bir kahve içirin ki, 40 yıl unutamasınlar. Oyunuz, kahverengi olsun diye seslendi.

Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, referandumda Evet oyu vereceğini söyleyen Bingöl ün CHP li Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu nun, parti disiplinine ve programına aykırı davranması nedeniyle, disipline sevk edileceğini söyledi.

"Her Yurttaş Anayasayı Eline Aldığı Zaman 'Bu Benim Yasam' Demelidir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'de Dadaloğlu şenliklerine katıldı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, "Her yurttaş, anayasayı eline aldığı zaman 'Bu benim yasam' demelidir" dedi.

Referandum anketinde son durum: evet % 36, hayır % 64

Referandum anketinde son durum: evet % 36, hayır % 64... Evet oylarında bir kıpırdanma gözlendi ama hayır oyları hâlâ çok önde... Oyunuzu vermek ana sayfanın altındaki anketimizi kullanabilirsiniz.

Sarıoğlan -Karaözü arası yol bir felaket... KAYSERİ'DE CHP'Lİ BELDELERE HİZMET YOK


Karaözü'ndeki Şenlikleri izlemek ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu da dinlemek için Karaözü kasabasına gitmeye karar verdik. Sarıoğlan ile Karaözü arasındaki yolu görünce gözlerime inanamadım. hatta yanımdaki gazeteci arkadaşım:
- Kılıçdaroğlu gelecek diye yolu bozmuş olmasınlar dedi.
Güldüm:
-Hayır, Kılıçdaroğlu için yolu bozmadılar ama, Kılıçdaroğlu geliyor diye düzeltebilirlerdi dedim.
Gerçekten kocaman bir ayıp... Kayseri'de CHP'li belediyeler adeta cezalandırılıyor. Hem de yıllardır. Kılıçdaroğlu, bunu kendi gözleriyle gördü. Akkışla, Yeni Süksün, Dadaloğlu, Karaözü, Felahiye... Kara listeden hiç çıkmadılar. Dileyen Karaözü'ne bir gitsin bakalım, gidebiliyorsa...
YORUMCU

Karaözü'nde Kılıçdaroğlu coşkusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'de katıldığı Karaözü şenliklerinde ezilme tehlikesi geçirdi. Korumalara rağmen ezilme tehlikesi yaşayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, parti otobüsüne kendisini zor attı.
Özel bir uçakla Kayseri'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıoğlan ilçesi Karaözü beldesinde yapılan şenliklere katıldı. Burada kürsüye gelerek halka hitap eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 12 Eylül referandumunda halkın 'hayır' oyu vermesini istedi.

AKP'nin referandum oyunu (OKU-YORUM)

AKP'nin referandum oyunu ortaya çıktı. AKP, referandumda alınacak her "evet" oyunu kendi oyu sayarak seçime öyle gidecekmiş. Bu durumda Saadet Partisi ve BBP gibi partilerin oyları da AKP'ye kan kazandırmak için kullanılacakmış.Seçimde yüzde 40 evet oyu çıksa, AKP, benim oyum yüzde 40 demeye hazırlanıyormuş. Duyduk duymadık demeyin. (OKU_YORUM)

Bakan Akdağ, 2010 yılı için yeni grip türü bulmak üzereymiş (oku-yorum)

Bakan Recep Akdağ, 2010 yılı kışını da boş geçirmeyecekmiş. O yüzden yeni grip arayışları içerisine girmiş. Yakın çevresinden insanların kurduğu şirketler vasıtasıyla alımlar yapılıp köşe dönmece oyunu da oynanacakmış, geçen yıl olduğu gibi. Senaryoya göre, yeni bulunan grip hastalığına önce bakanın oğlu yakalanacakmış. Bakan Akdağ ve oğlunun aşı olurken görüntüleri yayınlanacakmış. Sonra başbakan ve cumhurbaşkanı aşı olduktan sonra anayasa paketine "evet" oyu verenleri de Bakan Akdağ, aşılatacakmış. (OKU-YORUM)

Yusuf Halaçoğlu: "Ülkemizin yedide biri Avşar'dır"

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve Gazi Üniversitesi Stratejik Araştırmalar merkezi Müdürü Prof. Dr. Yusuf halaçoğlu, Türk milletinin hiçbir zaman ırkçı olmadığını ve hiçbir ırkı da asimile etmediğini açıkladı. Prof. Dr. Halaçoğlu, "Türk milleti ırkçı değildir. Irkçı olmaları mümkün de değildir. Irkçı olsaydı bütün ulusları, kendi idaresindeki ulusları asimile etmeliydi. Tam tersine kendisi asimile olmuş. Bazılarına biz bugün Kürt diyoruz." dedi.

22. Ulusal, 12 Uluslararası Dadaloğlu Şenlikleri Geleneksel Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında düzenlenen panele Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu da konuşmacı olarak katıldı. Panelin oturum başkanlığını yapan Halaçoğlu, geçen yıl aynı panelde yaptığı konuşmayı hatırlatarak, bu konuşmaya ilk zaman tepki geldiğini sonrasında ise herkesin kabul ettiğini belirtti. Halaçoğlu, yayınladığı aşiretler kitabını hatırlatarak, Anadolu aşiretleri olarak 41 bin 295 aşiretin olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Halaçoğlu, şöyle konuştu: "Bunlardan ilginçtir ki 5 bin 400'ü Avşarlar. 41 bin aşiretin 39 bini Türkmen grubuna mensup aşiretler. Kıpçakları saymıyoruz. Onun dışında 39 bin cemaatin sahip olduğu çadır sayısı 1 milyon 36 bin çadır Türkmen, 142 bin çadırı Avşar. Her bir çadırı 5 kişi olarak kabul ederseniz 1500'lü yıllarda 700 bin, günümüzde 10 milyon civarında Avşar vardır. Ülkenin 7'de biri Avşar'dır. Avşarlar çok dağınıktır. Onların bir araya getirilmesi noktasında şenlikler yapılıyor. Derneklerin çalışmaları vardır."

Kişilerin kimliklerini öğrenmek zorunda olduğunu anlatan Prof. Dr. Halaçoğlu, dünyanın her yerinde herkesin 7 göbek gerisini bildiğini dile getirerek, "Biz Türklerin kimliklerini ortaya çıkarması ve birbirlerini tanımalarını isterken bazı kesimler bunu kafatasçılık, ırkçılık olarak nitelendirmektedirler. Aslında bunu ret eden ne mutlu Türk'üm diyemeyenler aslında asıl ırkçılık yapanlardır." ifadesini kullandı.

Halaçoğlu, burada önemli olanın, hiçbir zaman Türk milletinin ırkçı olmadığına dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tarih boyunca Türk milleti ırkçı olmamıştır. Zaten ırkçılık yapmış olsaydı imparatorluk kuramazdı. İmparatorluklar milli devlet değildir. Milli devlet belli bir millete, etnik grup olarak kurulan devletlerdir. Dolayısıyla Türkler, sadece cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldıza bakmayın, 100'ün üzerinde devlet kurmuştur. 16'sı imparatorluktur. Hatta 17'dir. Şah İsmail'in kurduğu Türk devleti vardır. Türk Cumhuriyeti'nin dışında kurulan 17 Türk devleti vardır. İmparatorluktur bunlar. Yani farklı milletleri bir araya toplamış yegane milletlerden birisidir. Irkçı olmaları mümkün değildir. Irkçı olsaydı bütün ulusları, kendi idaresindeki ulusları asimile etmeliydi. Tam tersine kendisi asimile olmuş. Bazılarına biz bugün Kürt diyoruz. Dolayısıyla bütün bunları genel anlamda duysallığa kapılmadan değerlendirirsek şöyle; Türk milleti barışçı, birleştiricidir. Yok edici değildir. İnançlara saygılıdır. Böyle bellememiz ve bilmemiz gerekir."

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Avşarlarla ilgili bazı özellikleri anlattıktan sonra sözü panelin diğer konuşmacıları olan Prof. Dr. İsmail Görkem ile Prof. Dr. Mustafa Aksoy'a verdi. Konuşmaların öncesinde ise Dadaloğlu'ndan bazı şiirler seslendirilirken aşıklar kısa konser verdi.

Öte yandan programın başında katılımcılardan AK Parti Grup Başkanveli ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, salona girdiğinde katılımcılarla tokalaştı. Elitaş, bu sırada MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz'a tokalaşmak için elini uzattı. MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz karşılık vermeyince Elitaş'ın eli havada kaldı. Mustafa Elitaş bunun üzerine elini geri çekti ve yerine oturdu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaözü, Dadaloğlu ve Felahiye Sıtmapınar Şenlikleri'ne katılmak üzere Kayseri'ye geldi.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Dadaloğlu Şenliklerine katılmak amacıyla Kayseri'ye geldi.

Yörtürk Vakfı Kayseri Şubesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Halaçoğlu, "Türkiye'de gittikçe artan bir ayrımcılık ve bölünme yaşanmakta. Türkiye'de birlik ve beraberliğin sağlanmasından Yörtürk gibi sivil toplum örgütlerinin çok büyük bir önemi vardır. Kitabım 3 ay gibi kısa bir sürede tamamen bitti. İnşallah yeniden basılacak.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...