Sayfalar

4 Mart 2010 Perşembe

YÖK BEŞ DEVLET ÜNİVERSİTESİ KURULMASINA KARAR VERDİ.

Genel kurul toplantısında , “İstanbul'da İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İzmir'de İzmir Turgut Reis Üniversitesi, Konya'da Konya Üniversitesi, Kayseri'de Kayseri Üniversitesi ve Erzurum'da Erzurum Üniversitesi” isimleriyle beş devlet üniversitesinin kurulmasına ilişkin görüşün Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirilmesine karar verildi.
YÖK Genel Kurulu'nun, bir sonraki toplantısının 17 Mart 2010 Çarşamba günü yapılacağı bildirildi.

Kayseri Şeker Fabrikası 6 Ayrı Sektörde Yatırım Atağına Geçti

Kayseri Şeker Fabrikası, dün yapılan Olağanüstü Genel Kurul ile önümüzdeki aylar içerisinde hayata geçirmeyi planladığı dev yatırımlar için resmen kuruluş kararı aldı.
Dün sabah saatlerinde Kayseri Şeker Fabrikası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul'a, Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, şirketin ve iştiraklerin yönetim kurulu üyeleri ile şirketlerin idari personelleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurul'da bir konuşma yapan Şirket CEO'su Ayhan Teke, Kayseri Şeker Fabrikası'nın çiftçinin güveni ve desteği ile her geçen gün bir adım daha ilerlediğini belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda Kayseri Şeker Fabrikası, dünyanın tercih ettiği bir şirket olarak, Suriye'deki şeker fabrikalarının modernizasyon ihalesini kazanmıştır. Girdiği ihalede dünya devi firmaları geride bırakarak aldığı bu modernizasyon işinden alnının akı ile ayrılan Kayseri Şeker Fabrikası, hala dünyanın dikkatle takip ettiği bir şirket olarak yoluna devam etmektedir. Bunun en güzel örneği Kazakistan'dan gelen bir heyetin, kendi ülkelerindeki şeker fabrikalarını atıl halden kurtarmamızı talep etmeleridir.

Meclis'in çocuk cezaevi raporu: Üç cezaevini hemen kapatın

Çocuk cezaevlerini gezen milletvekilleri, Pozantı, Bergama ve İncesu'nun kapatılmasını istedi.
Çocuk cezaevlerinde inceleme yapan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’ndan, çocuklara uygun olmayan ve işkence iddialarıyla gündeme gelen Adana Pozantı ile İzmir Bergama ve Kayseri İncesu cezaevlerinin kapatılması önerisi geldi. Gözaltı ve tutuklamanın çocuklar için ‘son çare’ olmasını isteyen komisyon, cinsel veya fiziki baskının önlenmesi için çocukların tek kişilik odalarda kalmasını önerdi.

FAKİRLİK ŞUBAT AYINDA YÜZDE 6.55 DAHA ARTTI !

İlimizdeki Şubat ayı fiyat artışları hakkında bilgiler veren Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, 4 kişilik bir ailenin asgari gıda harcamalarının takip edildiği 1.indekste Şubat ayında yüzde 6.55 oranında artış kaydedilmiştir” dedi.
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, “Bilindiği gibi, Kayseri’deki fiyat artışları Odamız tarafından değişik şekilde hesaplanan iki fiyat indeksiyle takip edilmektedir” diyerek açıklamasında şu bilgileri verdi:“Fakirlik sınırındaki 4 kişilik bir ailenin asgari gıda harcamalarının takip edildiği 1.indekste Şubat ayında yüzde 6.55 oranında artış kaydedilmiştir.Fakirlik sınırındaki 4. kişilik bir ailenin gıda giderleri Şubat ayında 587 TL kuruşa yükselmiştir.Geçen yılın Aralık ayına göre değişim oranı yüzde 7.57 oranında artış olarak gerçekleşirken, bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı yüzde 15.04 olmuştur.On iki aylık ortalamalara göre Asgari Gıda Harcamalarındaki değişim yüzde 4.93 oranında artış olarak belirlenmiştir. 2010 yılı Şubat ayında Tüketici Fiyatları Endeksi bir önceki aya göre yüzde 0.84 oranında artış kaydederken, bir önceki yılın Aralık ayına göre değişim oranı yüzde 0.46, bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı ise yüzde 1.66 artış olarak tespit edilmiştir.On iki aylık ortalamalara göre TÜFE’de değişim oranı yüzde 3.29 olarak hesaplanmıştır.Ana harcama grupları itibariyle en yüksek aylık artış yüzde 16.70 ile Yaş Meyve ve Sebzeler Grubunda gerçekleşmiştir.Bir önceki yılın Aralık ayına göre TÜFE’nin en çok arttığı harcama grubu yine yüzde 20.55 ile Yaş Meyve ve Sebzeler Grubu olmuştur. Endekste kapsanan 215 maddeden 87 ürünün fiyatında artış gerçekleşmiştir.2010 yılı Şubat ayında endekste kapsanan 215 maddeden; 97 maddenin ortalama fiyatında değişim olmazken, 87 maddenin ortalama fiyatında artış, 31 maddenin ortalama fiyatında ise düşüş gerçekleşmiştir."

53 Bilim Adamı Kayseri'de Buluşacak

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) 7. Mart Sempozyumu, 5-7 Mart 2010 tarihlerinde Kayseri Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek. Türk Oftalmoloji Derneği Çukurova Şubesi tarafından düzenlenen sempozyumda 'Pediatrik Oftalmoloji' konusu ele alınacak.
Sempozyumla ilgili bilgiler veren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı ve Türk Oftalmoloji Derneği Çukurova Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Mirza, sempozyuma TOD Genel Başkanı Prof. Dr. Nevbahar Tamçelik'in yanı sıra 26 Üniversite ve Eğitim Hastanesinden konusunda uzman 53 bilim adamının konuşmacı olarak katılacağını belirtti. Prof. Dr. Mirza, "Sempozyumda pediatrik oftalmoloji (çocuk göz hastalıkları) konusu tüm detayları ile ele alınıp tartışılacak. Sempozyum kapsamında 8 panel ve 6 konferans gerçekleştirilecek. Sempozyumu tüm Türkiye'den 300 civarında göz doktoru da takip edecek" dedi.

HEM AKP'Lİ HEM KAYSERİLİ Ve Sonuç: Siyasetten Zengin Olunur!

CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, AKP Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat hakkında çok çarpıcı bir veriler ortaya çıkardı. İşte CHP milletvekilinin o açıklaması…

"04 Eylül 2009 günü verdiğim yazılı soru önergemle Sn. Bakan Taner Yıldız’a Kayseri ilinde verilen maden ruhsatlarını sordum. Sn. Bakanın bana cevaben 3388 maden ruhsatı verildiğini söylemesi üzerine, kendisine 18 Kasım 2009 tarihin de bir soru önergesi daha vererek bu maden ruhsatlarının kimlere, hangi şirketlere verildiğini, o şirketlerin ortaklarını sordum. Sn. Bakan cevabında bana “Bakanlığa bağlı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’ne her bir ruhsatın harita koordinatları ile MİGEM ruhsat erişim numaralarını bildirerek ve her bir ruhsat için vezneye bir bedel yatırarak oradan tek tek öğrenebilirsiniz“ diye bir cevap vererek, tabiri caizse “yorgunu yokuşa sürdü”.

İl genel meclisinde Türklük tartışması yaşandı

İl Genel meclisinin Mart ayı 3. toplantısı öncesi MHP grup başkan vekili Halit Demir, meclis başkan vekili Celal Hasnalçacı’ya bir soru önergesi verdi. Demir, önergesinde İş Kanununun ilgili maddesi gereğince gerekli oranda özürlü işçi çalıştırmaması nedeniyle özel idare hakkında 585 bin TL ceza kesilip kesilmediğini sordu.


Hasnalçacı soru önergesinin neticesinin kendisine bildirileceğini belirterek gündem maddelerine geçti.

Gündemin ilk maddesinde yer alan Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023” projesinin İl Özel İdaresi ile işbirliği halinde Kayseri’de yapılması konusu meclis üyeleri arasında Türklük tartışması yaşanmasına neden oldu.



Plan bütçe komisyonunda bulunan MHP’li meclis üyeleri İsmihan Gülser Üçok ve Hacı Çevikel gündem maddelerine şerh koyduklarını belirterek gerekçelerini açıkladılar. Konu ile ilgili söz alan İsmihan Gülser Üçok şunları söyledi;

“kurumumuz bütçesi zaten belli 20 köyün kanalizasyon işini yapmak için karar alınıyor yatırım raporunda bunlardan sadece 4 köyün yapılabildiği diğerlerinin ise yapılamadığı, bununda sebebinin bütçe yetirsizliği olduğu belirtiliyor. Ayrıca yapılmak istenen çalıştay için yaptığımız araştırmalarda TASAM hakkında net bir bilgiye ulaşamadık. TASAM her ne kadar Cumhurbaşkanlığı himayesinde 81 ilimizde çalışma yapmak istiyorsa da bu kuruluşun Türk orjinlimi, finansmanının nereden geldiği ve kime hizmet edeceği konusunda belirsizlik söz konusudur” şeklinde konuştu.

Plan bütçe komisyonunda bulunan AKP meclis üyesi Mahmut Kartal ise “Türk ve Asya kelimesine herkesten çok sahip çıkan ancak adının içinde Türk ve Asya kelimeleri geçen bir kurum hakkında neden böyle ön yargılı hareket ediliyor anlamış değilim” demesi üzerine MHP meclis üyeleri bu sözlere tepki gösterdi.

Söz alan MHP grup başkan vekili Halit Demir, “kimliğimizdeki Türk kelimesinden, dağlardaki ne mutlu Türküm diyene yazılarından rahatsız olan bir zihniyet mensubunun bizim hassasiyetlerimiz hakkında konuşmasını yadırgıyorum” dedi.

Bu kezde AKP grubu Demir’e tepki gösterdi. Olaya Meclis başkanı Celal Hasnalçacı müdahale ederek olayın yanlış anlaşıldığını söyledi. Demir ise olayı doğru anladığını belirtti. Bunun üzerine Hasnalçacı Demir’e “basın burada diye bu şekilde konuşuyorsunuz” dedi.

Tartışmaların ardından Meclis başkan vekili Celal Hasnalçacı maddeyi oyladı. Madde MHP grubunun hayır oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

Enver Özdemir: "Şimdi birlik zamanı"

CHP il başkanı Enver Özdemir, yazılı bir açıklama yaparak İl kongresini değerlendirdi.

Pazar günü gerçekleştirilen il kongresinin yoğun bir katılımla ve iki adayla yapıldığını hatırlatan, Özdemir, “Her şeyden önce kongremize ilgi gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Yeniden göreve seçilmiş olmanın verdiği sorumluluk içinde, kongre sonuçlarını değerlendirip, bize oy veren vermeyen tüm ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, kongre delegelerimiz ve milletvekilimiz ile partimizin başarısı için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partililerin kongredeki heyecanları bizi daha çok çalışmaya sevk edecek ve bu heyecanımızla genel seçimler için çalışmaları başlatacağız. Bizim kimseye küsme, kırılma lüksümüz yoktur. Son derece güzel geçtiğine inandığımız kongremizin partimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Aday olan arkadaşımız Sayın Ali Paşa Tan’ın gösterdiği olgunluk ve seviyeli yarış için kendisini kutluyor ve birlikte çalışmaktan her zaman mutlu olacağımı ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz görev dağılımı ile birlikte çalışmalarımızı kaldığı yerden devam ettireceğiz. Kongremizi onurlandıran tüm konuklara, partililerimize ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

Hak ve Eşitlikler Partisinden Kayseri Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

Hak ve Eşitlik Partisi Kayseri İl Başkanı Tunahan Önder ve yönetim kurulu Üyeleri, Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. İl Başkanı Tunahan Önder, yeni bir parti olmalarına rağmen halkın ilgisinin fazla olduğunu belirtti.
Hak ve Eşitlik Partisi İl Başkanı Tunahan Önder halkla birlikte gerçek anlamda kaynaşabilen bir parti olacaklarını söyledi. Önder Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Önder, “Kayseri de 4 ilçede örgütlendik, 4 ilçede de yakında örgütleniyoruz dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut ta “Partiler demokrasimizin zenginliğini gösterir. Vatandaş seçim zamanı kimi tercih ederse oyunu ona verir. Partinize başarılar diliyorum diye konuştu.

ÜNAL POLAT: İKTİDAR GÖZÜNÜ KAMU HASTENELERİNE DİKTİ

Türk Sağlık Sen Kayseri Şube Başkanı Ünal Polat düzenlediği basın toplantısında sağlıkta yönetim anlayışının değişeceğini söyledi. Polat, “genel hatlarıyla hastanelerin kamu yönetiminde olan kuruluşlardan idari ve mali açıdan özerk işletmelere dönüştürülmesini içeren bu tasarı incelendiğinde sağlık hizmetinin bir kamu hizmeti olmaktan çıkartıldığı görülmektedir. Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulama Hakkındaki Yasa Tasarısı iktidarın hedefini gerçekleştirmek için amaç olarak görünse de özerkleştirmeden özelleştirmeye giden bir sürecin ilk adımı olacaktır. Devletin her kuruluşunu satmayı benimseyen iktidar artık gözünü kamu hastanelerine dikmiştir” diye konuştu.

ECZANELER İLAÇ VEREMİYOR

Kayseri Eczane Odası Başkanı Ahmet Özçavuşoğlu 1 Mart Pazartesi gününden itibaren geçilen Medula sistemi nedeniyle iki gündür ilaç verilemediğini belirtti.
Medula sisteminin sekiz ay önce her ilde 10 gönüllü eczanede denendiğini ve aksaklıklarını belirlendiğini ifade eden Özçavuşoğlu hiçbir olumlu adım atılmadığını kaydetti. Özçavuşoğlu, “Kayseri deki on eczaneden biri olarak çok ümitlenmiştim. Nihayet birileri doğru bir başlangıç yapmak adına konunun gerçek muhataplarına dönmüş "bu programı test edin aksaklıklarını bize bildirin" demişti. Büyük bir hevesle programı test edip aksaklıklarını bildirilen elektronik posta adresine ilettik. Zaman zamanda bildirdiğimiz aksaklıkların düzeltilip düzeltilmediğini kontrol ettik. Maalesef beklentilerimiz gerçekleşmedi. Birkaç küçük düzeltmeden sonra hiçbir olumlu adım atılmadı ve 1 Mart Pazartesi günü bir ucube ile başbaşa bırakıldık.

3 ÇOCUK BABASI HAYATINA SON VERDİ

Talas’ta meydana gelen olayda 3 çocuk babası bir emekli kendini kemerle doğalgaz borusuna asarak intihar etti.
Eşini komşuya gönderip intihar eden şahsın lise öğrencisi kızı ve 11 yaşındaki oğlu okul dönüşü gördükleri manzara karşısında şok geçirdi.
Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi Hilal Apartmanı nda meydana gelen olayda emekli ve 3 çocuk babası 51 yaşındaki C.K. aldığı evin borcunu ödeyemeyince bunalıma girdi. Sabah saatlerinde çocuklarını okula gönderen C.K., ardından eşini komşuya gönderip pantolon kemeriyle kendini doğalgaz borusuna astı. Lise öğrencisi kızı ile 11 yaşındaki oğlu okul dönüşü eve geldiklerinde asılı babalarını görünce baygınlık geçirdi. Komşuların yardımı ile başka bir eve götürülen çocuklar sakinleştirilmeye çalışıldı.

Süleyman Korkmaz: " Bırakın yargıyı, orduyu herkes kendi işini yapsın."

MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, “Sekiz yıldan beri ülkede işsizlik patlamış, borç üç katına çıkmış, sanayici başta olmak üzere küçük esnaf , işçi, memur, köylü, emekli perişan bir duruma düşmüştür. Bunların yanı sıra yüz binlerce üniversite mezunu on kişilik memur alımı imtihanına hücum etmektedir” dedi.
MHP’nin ülkeyi idare edecek kadrosu, projesi ve tecrübesinin fazlasıyla olduğunu ifade eden Korkmaz, “Başta ekonomi olmak üzere, sağlık, tarım, eğitim, sosyal dayanışma, dış politika velhasıl bütün konularda projemiz mevcuttur. Onun içindir ki başta Genel Başkanımız Devlet Bahçeli olmak üzere bütün yetkililer AKP hükümetini

Kayseri Ülkü Ocakları tarafından "Sözlerin Fethi" isimli şiir gecesi düzenlendi


Kayseri Ülkü Ocakları tarafından Sözlerin Fethi isimli şiir gecesi düzenlendi. Geceye ülkücülerin ilgisi büyüktü.
Geceye MHP il Başkanı Süleyman Korkmaz, Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Ülger, ünlü şair Serdar Tuncer, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, MHP il ve ilçe yöneticileri katıldı.
Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Ülger Türk Milleti nin bugün sıkıntıda olmasının sebebinin, maddeyi manadan üstün tutan zihniyetin eseri olduğunu söyleyerek "Şiirden uzaklaşıldığı için Yunusça bakılıp Yunusça düşünülemedi. Güzel Türkiye’mizde yaratılanı yaratandan dolayı sevmek dururken kendilerinden olmayanlar dışlandı. Şiirden uzaklaşıldığı için olaylar Hacı Bektaşca değerlendirilemedi. Bir olalım, iri olalım, diri olalım düsturu maalesef 36 etnik parça ön plana çıkartılarak gerçekleştirilmeye çalışıldı" dedi.

Konuşmanın ardından sazlar eşliğinde şiirler ve okundu daha sonra Serdar Tuncer in şiir dinletisi sunuldu

Hak ve Eşitlikler Partisi İl Başkanı Tunahan Önder "Ordumuza yapılan tüm saldırıları nefretle kınıyoruz."

Hak ve Eşitlik Partisi İl başkanı Tunahan Önder, birilerinin Sarıkız, Kafes ve Balyoz gibi uydurma isimlerle şerefli Türk ordusuna saldırdığını belirtti. Önder, “Ordumuza yapılan tüm bu saldırıları nefretle kınıyoruz” dedi.
Bir takım asılsız iddialarla Türk ordusunun yıpratılmaya çalışıldığını iddia eden Hak ve Eşitlik Partisi İl Başkanı Tunahan Önder, bir gurup partili ile Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaptı.

Önder; Sarıkız, Kafes ve Balyoz gibi uydurma isimlerle şerefli Türk ordusunun yıpratılmak istendiğini söyledi.

Kent Turizm filosuna 14 adet Temsa marka otobüs kattı


Kent Turizm filosuna 14 adet Temsa marka yolcu otobüsünü katarak seferlerine başladı. Kent Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ali Aslan, kısa süre içerisinde firmalarındaki tüm yolcu otobüslerini Temsa marka yolcu otobüslerine çevireceklerini söyledi.


Kent Turizm yeni otobüslerinin tanıtımını Kayseri Park Alışveriş Merkezi önünde tanıtım yaptı.

Enver Özdemir yeniden CHP il başkanı seçildi ve demokrasi galip geldi


CHP İl Kongresi Divan heyetinin belirlenmesiyle başladı. Kongrenin Divan Başkanlığını Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat yaptı.


İl yönetiminin faaliyet raporu ile gelir gider raporunun okunarak kabul edilmesinin ardından Divan Başkanı Mehmet Ali Özpolat kongrenin partiye yakışır bir şekilde geçmesi için tarafları uyardı.



Kongrede ilk konuşmayı CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mahmut Cabat’a yönelik sert eleştirilerde bulunan Kulkuloğlu,

İl genel meclisinde Türklük tartışması yaşandı


İl Genel meclisinin Mart ayı 3. toplantısı öncesi MHP grup başkan vekili Halit Demir, meclis başkan vekili Celal Hasnalçacı’ya bir soru önergesi verdi. Demir, önergesinde İş Kanununun ilgili maddesi gereğince gerekli oranda özürlü işçi çalıştırmaması nedeniyle özel idare hakkında 585 bin TL ceza kesilip kesilmediğini sordu.
            Hasnalçacı soru önergesinin neticesinin kendisine bildirileceğini belirterek gündem maddelerine geçti.
            Gündemin ilk maddesinde yer alan Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023” projesinin İl Özel İdaresi ile işbirliği halinde Kayseri’de yapılması konusu meclis üyeleri arasında Türklük tartışması yaşanmasına neden oldu.
            Plan bütçe komisyonunda bulunan MHP’li meclis üyeleri İsmihan Gülser Üçok ve Hacı Çevikel gündem maddelerine şerh koyduklarını belirterek gerekçelerini açıkladılar. Konu ile ilgili söz alan İsmihan Gülser Üçok şunları söyledi;
“kurumumuz bütçesi zaten belli 20 köyün kanalizasyon işini yapmak için karar alınıyor yatırım raporunda bunlardan sadece 4 köyün yapılabildiği diğerlerinin ise yapılamadığı, bununda sebebinin bütçe yetirsizliği olduğu belirtiliyor. Ayrıca yapılmak istenen çalıştay için yaptığımız araştırmalarda  TASAM hakkında net bir bilgiye ulaşamadık. TASAM her ne kadar Cumhurbaşkanlığı himayesinde 81 ilimizde çalışma yapmak istiyorsa da bu kuruluşun Türk orjinlimi, finansmanının nereden geldiği ve kime hizmet edeceği konusunda belirsizlik söz konusudur” şeklinde konuştu.
            Plan bütçe komisyonunda bulunan AKP  meclis üyesi Mahmut Kartal ise “Türk ve Asya kelimesine herkesten çok sahip çıkan ancak adının içinde Türk ve Asya kelimeleri geçen bir kurum hakkında neden böyle ön yargılı hareket ediliyor anlamış değilim” demesi üzerine MHP meclis üyeleri bu sözlere tepki gösterdi.
            Söz alan MHP grup başkan vekili Halit Demir, “kimliğimizdeki Türk kelimesinden, dağlardaki ne mutlu Türküm diyene yazılarından rahatsız olan bir zihniyet mensubunun bizim hassasiyetlerimiz hakkında konuşmasını yadırgıyorum” dedi.
            Bu kezde AKP grubu Demir’e tepki gösterdi. Olaya Meclis başkanı Celal Hasnalçacı müdahale ederek olayın yanlış anlaşıldığını söyledi. Demir ise olayı doğru anladığını belirtti. Bunun üzerine Hasnalçacı Demir’e “basın burada diye bu şekilde konuşuyorsunuz” dedi.
            Tartışmaların ardından Meclis başkan vekili Celal Hasnalçacı maddeyi oyladı. Madde MHP grubunun hayır oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

İl genel meclisinde Türklük tartışması yaşandı


İl Genel meclisinin Mart ayı 3. toplantısı öncesi MHP grup başkan vekili Halit Demir, meclis başkan vekili Celal Hasnalçacı’ya bir soru önergesi verdi. Demir, önergesinde İş Kanununun ilgili maddesi gereğince gerekli oranda özürlü işçi çalıştırmaması nedeniyle özel idare hakkında 585 bin TL ceza kesilip kesilmediğini sordu.
            Hasnalçacı soru önergesinin neticesinin kendisine bildirileceğini belirterek gündem maddelerine geçti.
            Gündemin ilk maddesinde yer alan Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023” projesinin İl Özel İdaresi ile işbirliği halinde Kayseri’de yapılması konusu meclis üyeleri arasında Türklük tartışması yaşanmasına neden oldu.
            Plan bütçe komisyonunda bulunan MHP’li meclis üyeleri İsmihan Gülser Üçok ve Hacı Çevikel gündem maddelerine şerh koyduklarını belirterek gerekçelerini açıkladılar. Konu ile ilgili söz alan İsmihan Gülser Üçok şunları söyledi;
“kurumumuz bütçesi zaten belli 20 köyün kanalizasyon işini yapmak için karar alınıyor yatırım raporunda bunlardan sadece 4 köyün yapılabildiği diğerlerinin ise yapılamadığı, bununda sebebinin bütçe yetirsizliği olduğu belirtiliyor. Ayrıca yapılmak istenen çalıştay için yaptığımız araştırmalarda  TASAM hakkında net bir bilgiye ulaşamadık. TASAM her ne kadar Cumhurbaşkanlığı himayesinde 81 ilimizde çalışma yapmak istiyorsa da bu kuruluşun Türk orjinlimi, finansmanının nereden geldiği ve kime hizmet edeceği konusunda belirsizlik söz konusudur” şeklinde konuştu.
            Plan bütçe komisyonunda bulunan AKP  meclis üyesi Mahmut Kartal ise “Türk ve Asya kelimesine herkesten çok sahip çıkan ancak adının içinde Türk ve Asya kelimeleri geçen bir kurum hakkında neden böyle ön yargılı hareket ediliyor anlamış değilim” demesi üzerine MHP meclis üyeleri bu sözlere tepki gösterdi.
            Söz alan MHP grup başkan vekili Halit Demir, “kimliğimizdeki Türk kelimesinden, dağlardaki ne mutlu Türküm diyene yazılarından rahatsız olan bir zihniyet mensubunun bizim hassasiyetlerimiz hakkında konuşmasını yadırgıyorum” dedi.
            Bu kezde AKP grubu Demir’e tepki gösterdi. Olaya Meclis başkanı Celal Hasnalçacı müdahale ederek olayın yanlış anlaşıldığını söyledi. Demir ise olayı doğru anladığını belirtti. Bunun üzerine Hasnalçacı Demir’e “basın burada diye bu şekilde konuşuyorsunuz” dedi.
            Tartışmaların ardından Meclis başkan vekili Celal Hasnalçacı maddeyi oyladı. Madde MHP grubunun hayır oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

İl genel meclisinde Türklük tartışması yaşandı


İl Genel meclisinin Mart ayı 3. toplantısı öncesi MHP grup başkan vekili Halit Demir, meclis başkan vekili Celal Hasnalçacı’ya bir soru önergesi verdi. Demir, önergesinde İş Kanununun ilgili maddesi gereğince gerekli oranda özürlü işçi çalıştırmaması nedeniyle özel idare hakkında 585 bin TL ceza kesilip kesilmediğini sordu.
            Hasnalçacı soru önergesinin neticesinin kendisine bildirileceğini belirterek gündem maddelerine geçti.
            Gündemin ilk maddesinde yer alan Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023” projesinin İl Özel İdaresi ile işbirliği halinde Kayseri’de yapılması konusu meclis üyeleri arasında Türklük tartışması yaşanmasına neden oldu.
            Plan bütçe komisyonunda bulunan MHP’li meclis üyeleri İsmihan Gülser Üçok ve Hacı Çevikel gündem maddelerine şerh koyduklarını belirterek gerekçelerini açıkladılar. Konu ile ilgili söz alan İsmihan Gülser Üçok şunları söyledi;
“kurumumuz bütçesi zaten belli 20 köyün kanalizasyon işini yapmak için karar alınıyor yatırım raporunda bunlardan sadece 4 köyün yapılabildiği diğerlerinin ise yapılamadığı, bununda sebebinin bütçe yetirsizliği olduğu belirtiliyor. Ayrıca yapılmak istenen çalıştay için yaptığımız araştırmalarda  TASAM hakkında net bir bilgiye ulaşamadık. TASAM her ne kadar Cumhurbaşkanlığı himayesinde 81 ilimizde çalışma yapmak istiyorsa da bu kuruluşun Türk orjinlimi, finansmanının nereden geldiği ve kime hizmet edeceği konusunda belirsizlik söz konusudur” şeklinde konuştu.
            Plan bütçe komisyonunda bulunan AKP  meclis üyesi Mahmut Kartal ise “Türk ve Asya kelimesine herkesten çok sahip çıkan ancak adının içinde Türk ve Asya kelimeleri geçen bir kurum hakkında neden böyle ön yargılı hareket ediliyor anlamış değilim” demesi üzerine MHP meclis üyeleri bu sözlere tepki gösterdi.
            Söz alan MHP grup başkan vekili Halit Demir, “kimliğimizdeki Türk kelimesinden, dağlardaki ne mutlu Türküm diyene yazılarından rahatsız olan bir zihniyet mensubunun bizim hassasiyetlerimiz hakkında konuşmasını yadırgıyorum” dedi.
            Bu kezde AKP grubu Demir’e tepki gösterdi. Olaya Meclis başkanı Celal Hasnalçacı müdahale ederek olayın yanlış anlaşıldığını söyledi. Demir ise olayı doğru anladığını belirtti. Bunun üzerine Hasnalçacı Demir’e “basın burada diye bu şekilde konuşuyorsunuz” dedi.
            Tartışmaların ardından Meclis başkan vekili Celal Hasnalçacı maddeyi oyladı. Madde MHP grubunun hayır oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

Enver Özdemir: "Şimdi birlik zamanı"


CHP il başkanı Enver Özdemir, yazılı bir açıklama yaparak İl kongresini  değerlendirdi.
Pazar günü gerçekleştirilen il kongresinin yoğun bir katılımla ve iki adayla yapıldığını hatırlatan, Özdemir, “Her şeyden önce kongremize ilgi gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Yeniden göreve seçilmiş olmanın verdiği sorumluluk içinde, kongre sonuçlarını değerlendirip,  bize oy veren vermeyen tüm ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, kongre delegelerimiz ve milletvekilimiz ile partimizin başarısı için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partililerin kongredeki heyecanları bizi daha çok çalışmaya sevk edecek ve bu heyecanımızla genel seçimler için çalışmaları başlatacağız. Bizim kimseye küsme, kırılma lüksümüz yoktur. Son derece güzel geçtiğine inandığımız kongremizin partimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Aday olan arkadaşımız Sayın Ali Paşa Tan’ın gösterdiği olgunluk ve seviyeli yarış için kendisini kutluyor ve birlikte çalışmaktan her zaman mutlu olacağımı ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz görev dağılımı ile birlikte çalışmalarımızı kaldığı yerden devam ettireceğiz. Kongremizi onurlandıran tüm konuklara, partililerimize ve basın mensuplarına teşekkür  ediyorum” dedi.

Enver Özdemir: "Şimdi birlik zamanı"


CHP il başkanı Enver Özdemir, yazılı bir açıklama yaparak İl kongresini  değerlendirdi.
Pazar günü gerçekleştirilen il kongresinin yoğun bir katılımla ve iki adayla yapıldığını hatırlatan, Özdemir, “Her şeyden önce kongremize ilgi gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Yeniden göreve seçilmiş olmanın verdiği sorumluluk içinde, kongre sonuçlarını değerlendirip,  bize oy veren vermeyen tüm ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, kongre delegelerimiz ve milletvekilimiz ile partimizin başarısı için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partililerin kongredeki heyecanları bizi daha çok çalışmaya sevk edecek ve bu heyecanımızla genel seçimler için çalışmaları başlatacağız. Bizim kimseye küsme, kırılma lüksümüz yoktur. Son derece güzel geçtiğine inandığımız kongremizin partimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Aday olan arkadaşımız Sayın Ali Paşa Tan’ın gösterdiği olgunluk ve seviyeli yarış için kendisini kutluyor ve birlikte çalışmaktan her zaman mutlu olacağımı ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz görev dağılımı ile birlikte çalışmalarımızı kaldığı yerden devam ettireceğiz. Kongremizi onurlandıran tüm konuklara, partililerimize ve basın mensuplarına teşekkür  ediyorum” dedi.

Enver Özdemir: "Şimdi birlik zamanı"


CHP il başkanı Enver Özdemir, yazılı bir açıklama yaparak İl kongresini  değerlendirdi.
Pazar günü gerçekleştirilen il kongresinin yoğun bir katılımla ve iki adayla yapıldığını hatırlatan, Özdemir, “Her şeyden önce kongremize ilgi gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Yeniden göreve seçilmiş olmanın verdiği sorumluluk içinde, kongre sonuçlarını değerlendirip,  bize oy veren vermeyen tüm ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, kongre delegelerimiz ve milletvekilimiz ile partimizin başarısı için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partililerin kongredeki heyecanları bizi daha çok çalışmaya sevk edecek ve bu heyecanımızla genel seçimler için çalışmaları başlatacağız. Bizim kimseye küsme, kırılma lüksümüz yoktur. Son derece güzel geçtiğine inandığımız kongremizin partimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Aday olan arkadaşımız Sayın Ali Paşa Tan’ın gösterdiği olgunluk ve seviyeli yarış için kendisini kutluyor ve birlikte çalışmaktan her zaman mutlu olacağımı ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz görev dağılımı ile birlikte çalışmalarımızı kaldığı yerden devam ettireceğiz. Kongremizi onurlandıran tüm konuklara, partililerimize ve basın mensuplarına teşekkür  ediyorum” dedi.

İsmail Ulusoy: "Parasız eğitim esas olmalı."


Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri şube Başkanı İsmail Ulusoy, şube binasında düzenlediği basın toplantısında, 1950 den sonra iktidar olan partilerin yarış edercesine ihtiyaç fazlası imam hatip lisesi açarak, gençleri kendi siyasi emellerine alet ettiğini ileri sürdü. Son günlerde bu sorunun yeniden kaşındığını iddia eden Ulusoy, çözüm önerisi olarak şunları söyledi:
İmam Hatip okullarının ne maksatla açılacağı ve bu okulu bitirenlerin hangi görevi yapacağı yasada bellidir. İmam Hatip liseleri yasadaki yerine oturtulmalıdır ve alınan öğrenci sayısı ona göre belirlenmelidir. Meslek liseleri yeniden düzenlenmeli, okul imkanları arttırılmalı ve stajları gerçekçi bir şekilde yapılmalıdır. Yüksek öğretim Kurumu yeniden düzenlenmeli, demokratik bir yapıya kavuşturulmalı. Dershaneler kaldırılarak bunların eğitim kurumlarına dönüştürülmesi sağlanmalı. Parasız eğitim esas olmalıdır.
     Ulusoy, ülkede dindar insanların yarattığı bir sorun olmadığını belirterek, herkesin cumhuriyet sayesinde dini inançlarını rahatça yerine getirebildiğini sözlerine ekledi.

İsmail Ulusoy: "Parasız eğitim esas olmalı."


Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri şube Başkanı İsmail Ulusoy, şube binasında düzenlediği basın toplantısında, 1950 den sonra iktidar olan partilerin yarış edercesine ihtiyaç fazlası imam hatip lisesi açarak, gençleri kendi siyasi emellerine alet ettiğini ileri sürdü. Son günlerde bu sorunun yeniden kaşındığını iddia eden Ulusoy, çözüm önerisi olarak şunları söyledi:
İmam Hatip okullarının ne maksatla açılacağı ve bu okulu bitirenlerin hangi görevi yapacağı yasada bellidir. İmam Hatip liseleri yasadaki yerine oturtulmalıdır ve alınan öğrenci sayısı ona göre belirlenmelidir. Meslek liseleri yeniden düzenlenmeli, okul imkanları arttırılmalı ve stajları gerçekçi bir şekilde yapılmalıdır. Yüksek öğretim Kurumu yeniden düzenlenmeli, demokratik bir yapıya kavuşturulmalı. Dershaneler kaldırılarak bunların eğitim kurumlarına dönüştürülmesi sağlanmalı. Parasız eğitim esas olmalıdır.
     Ulusoy, ülkede dindar insanların yarattığı bir sorun olmadığını belirterek, herkesin cumhuriyet sayesinde dini inançlarını rahatça yerine getirebildiğini sözlerine ekledi.

İsmail Ulusoy: "Parasız eğitim esas olmalı."


Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri şube Başkanı İsmail Ulusoy, şube binasında düzenlediği basın toplantısında, 1950 den sonra iktidar olan partilerin yarış edercesine ihtiyaç fazlası imam hatip lisesi açarak, gençleri kendi siyasi emellerine alet ettiğini ileri sürdü. Son günlerde bu sorunun yeniden kaşındığını iddia eden Ulusoy, çözüm önerisi olarak şunları söyledi:
İmam Hatip okullarının ne maksatla açılacağı ve bu okulu bitirenlerin hangi görevi yapacağı yasada bellidir. İmam Hatip liseleri yasadaki yerine oturtulmalıdır ve alınan öğrenci sayısı ona göre belirlenmelidir. Meslek liseleri yeniden düzenlenmeli, okul imkanları arttırılmalı ve stajları gerçekçi bir şekilde yapılmalıdır. Yüksek öğretim Kurumu yeniden düzenlenmeli, demokratik bir yapıya kavuşturulmalı. Dershaneler kaldırılarak bunların eğitim kurumlarına dönüştürülmesi sağlanmalı. Parasız eğitim esas olmalıdır.
     Ulusoy, ülkede dindar insanların yarattığı bir sorun olmadığını belirterek, herkesin cumhuriyet sayesinde dini inançlarını rahatça yerine getirebildiğini sözlerine ekledi.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...