Sayfalar

29 Mayıs 2010 Cumartesi

Zihinsel engelli 16 yaşındaki Ekrem Kamay’dan iki gündür haber alınamıyor

Talas mevlana mahallesinde ikamet eden zihinsel engelli 16 yaşındaki Ekrem Kamay’dan iki gündür haber alınamıyor. Ailesi Ekrem kamay’ı görenlerin yada yerini bilenlerin emniyet birimlerine haber vermelerini istiyor.

Talas Mevlana mahallesinde ikamet eden ve annesi Kevser Kamay ile çarşıya çıkan zihinsel engelli 16 yaşındaki Ekrem Kamay iki gündür kayıp.

Anne Kevser Kamay,” oğlumla birlikte önce çarşıya ardından da sanayi bölgesine gittik. Sanayi bölgesinde oğlumu kaybettim. Yaptığım tüm arama çalışmalarına rağmen bulamadım. Karakollara, hastanelere ve umumi açık tüm bölgelerde arama çalışmaları yaptık. Ancak oğlumun hiçbir izine rastlayamadık. Oğlum Ekrem’i gören yada yerini bilenlerin insanlık namına 431 41 53 nolu telefona yada emniyet birimlerine haber vermelerini istiyorum dedi….

Melikgazi'de toplu nikah töreni

Melikgazi Belediyesi İle Gençleri Evlendirme ve Aileyi koruma Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen 15. geleneksel toplu nikah töreni Melikgazi Belediyesi Nikâh Salonun da gerçekleştirildi.

Bu yıl 15.Sİ gerçekleştirilen Nikâh törenine Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim, Dernek yönetim kurulu başkanı ve üyeleri ile nikâhları yapılacak olan çiftlerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Alkışlar arasında salona gelen çiftlerin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi…Yedi çiftin tamamımın nikâhlarını Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç kıyarlarken, nikah şahitliklerini Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim ve dernek yönetim kurulu üyeleri yaptı.

Nikâhları kıyılan çiftlere Melikgazi Belediyesi ve hayırseverler tarafından da çeyrek altın verilerek çiftlerin mutluluklarına mutluluk katıp bir kat daha fazla sevinmelerine imkân sağladılar.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada 15. si gerçekleştirilen ve artık geleneksel hale dönüşen Toplu Nikâh Töreninin hazırlanmasında emeği geçen başta hayırseverler olmak üzere, dernek yönetim kuruluna teşekkür ederek, nikâhları kıyılan bütün çiftlere bir ömür boyu mutluluklar dilediğini sözlerine ekledi.

MADDE BAĞIMLILARI 5 KİŞİYİ BIÇAKLADI

Yavuzlar mahallesinde madde bağımlısı oldukları ileri sürülen dört kişi, tartıştıkları aynı aileden 5 kişiyi bıçaklayarak ağır yaraladı.

Yavuzlar Mahallesi Lokman Caddesi üzerinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre aynı mahallede oturan gençler arasında 3 gün önce çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Madde bağımlısı oldukları ileri sürülen M.İ. Ü.K ile kimliği belirlenemeyen iki arkadaşları ile tartıştıkları 53 yaşındaki Kahri Toyoğlu, oğulları Hasan, Beytullah yeğenleri Mustafa, Ferhat Toyoğlu nu üzerinde taşıdıkları bıçaklarla vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı.

Otomobille  Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan aile tedaviye alındı. Polis, mahallede ve hastanede güvenlik önlemi aldı. Kavgada aldığı sopa darbeleriyle yaralanan M.İ. gözaltına alınırken, kaçan 3 arkadaşını yakalamak için araştırma başlatıldı.

TUR OTOBÜSÜ TIRA ÇARPTI :14 YARALI

İstanbul'dan Adıyaman'a yolcu taşıyan tur otobüsü, TIR'a arkadan çarptı. Kazada, otobüste bulunan 14 kişi yaralandı.

Çevre yol Hastane Kavşağında meydana gelen trafik kazasında, Adıyamanın Kahta ilçesi Menzil köyüne yolcu taşıyan 44 yaşındaki Bahattin Doğan yönetimindeki 34 GK 929 plakalı otobüs, 27 yaşındaki Hakan Ünal yönetimindeki 38 SP 266 plakalı TIR a arkadan çarptı.

Kazada tur otobüsünün ön camları kırılırken yolculardan 14 üi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 3 ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı.

Tur otobüsünün İstanbul dan yola çıktığı Adıyaman Menzil e ziyarete gittikleri belirtildi. Hastaneye kaldırılan 14 kişinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Kaza nedeniyle çevre yolunda trafik bir süre kontrollü olarak sağlandı.

BÜYÜ BOZMA BAHANESİYLE ALTINLARINI ÇALDILAR

Argıncıkta Emine Türkarslan isimli bir bayan su isteme bahanesiyle evine aldığı 2 dolandırıcı kadının kurbanı oldu. Genç kadının getirdiği suyu içen dolandırıcılar "Bu evde ağır bir büyü var, istersen bozarız" diyerek talihsiz kadının 15 bin lira değerindeki altınlarını çaldılar. 

Kocasinan İlçesi Argıncık Cumhuriyet Mahallesi 204 Sokak ta meydana gelen olayda, 2 çocuk annesi Emine Türkarslan evde yalnız olduğu sırada kapıyı çalan biri 65 yaşlarında yaşlı, diğeri 30 yaşlarında eşarplı iki kadının "Mevlüt okutacağız, onun için yardım topluyoruz, bize yardım edin, bir bardak su ver içelim" diyerek yardım istedi.

Emine Türkarslan iyi niyetle mutfaktan getirdiği suyu kadınları verdikten sonra dinlenmeleri için evine davet etti. Suyu içen dolandırıcılar "Kızım sen bize iyilik ettin, bu evde ağır bir büyü var, istersen bozalım, seni bu dertten kurtaralım" diyerek teklifte bulundu. Türkarslan ın teklifi kabul etmesi üzerine "Evdeki bütün altınlarını, takılarını, değerli ne varsa getir" diyen dolandırıcılar genç kadının getirdiği ziynet eşyalarını bir kumaş parçasının arasına sarıp bohça yaptı. Dolandırıcılardan genç kadının bir bardak su istemesi üzerine mutfağı gittiği sırada altın dolu bohçayı çantaya koyan  dolandırıcılar yanlarında taşıdıkları önceden hazırlanmış, bohçayı çıkardı. Emine Türkarslan a bohçayı veren dolandırıcılar "Bunu karanlık bir odaya koy, 2 saat hiç dokunma, sonra dualarla aç, büyü bozulur" dedikten sonra sokağın başında kendilerini bekleyen plakasız otomobille kayıplara karıştı.

Fevziçakmak Mimarsinan Mahallesinde Cinayet!

Fevziçakmak Mimarsinan mahallesinde tüyler ürperten bir cinayet olayı yaşandı. 50 Yaşlarında olduğu öğrenilen bir kadın evinde boğazından bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu.

Olay akşam saatlerinde Mimarsinan mahallesi Zamantı sokak Ürgüp apartmanında meydana geldi.

Adeta tüyler ürperten korkunç olayda 50 yaşlarındaki bir kadın evinde boğazından bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu…

Olayın polise bildirilmesi üzerine bölgeye gelen çok sayıda polis İkramiye Karaköse’nin cansız bedeni ile karşılaştı. Yapılan incelemelerde Karaköse’nin boğazından bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi.

Polis evde işlenen korkunç cinayetle ilgili  delil toplarken, Acı haberi alan talihsiz kadının yakınları ise sinir krizleri geçirdi.

Polisin evde yaptığı incelemenin ardından İkramiye Karaköse’nin cansız bedeni ambulansa konularak eğitim ve araştırma hastanesi morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili çok yönlü araştırma başlattı

41 KİŞİDEN 11'İ TUTUKLANDI

''
Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin Yürüttüğü Soruşturma Kapsamında Suç Örgütü Kurarak, İhalelere Fesat Karıştırdıkları İddiasıyla Kayseri de Gözaltına Alınan 41 Kişiden 11 i Tutuklandı. 

Kayseri den kara yoluyla sevk edildikleri Ankara ya sabah saatlerinde ulaşan şüpheliler, adliyedeki adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.

Daha sonra soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarına ifade veren şüphelilerden 28 i, suç örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak , ihalelere fesat karıştırmak , gibi suçlardan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden 11 i tutuklandı, 17 sı serbest bırakıldı.

Şüphelilerin, suç örgütü kurarak, Erciyes Üniversitesi ile bazı sağlık kuruluşlarının temizlik, güvenlik ve yemek ihalelerine fesat karıştırdıkları öne sürülüyor.

İşte referandum takvimi

YSK, anayasa değişikliğiyle ilgili referandum takvimini belirledi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Deşiklik Yapılması Hakkında Kanunun halkoyuna sunulmasına ilişkin takvimi belirledi. İşte listelerin asılacağı tarih!
YSK'nın, Anayasa'nın 175. ve 3376 sayılı Anayasa Değişikliğinin Halk Oyuna Sunulması Hakkında Kanun uyarınca belirlediği takvime göre, halkoyuna sunulma takviminin başlangıç tarihi 31 Mayıs 2010 olacak ve halk oylaması 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak.
Takvime göre, 31 Mayıs 2010 günü muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlanılacak ve listeler 9 Haziran 2010 Çarşamba günü güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılacak.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Deşiklik Yapılması Hakkında Kanunun halkoyuna sunulmasına ilişkin takvimi belirledi.
Takvime göre, 31 Mayıs Pazartesi günü muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlanacak, halk oylamasına ait parametreler, Bilgisayar Destekli Seçmen Kütük Sistemi'nden (SEÇSİS) tanımlanacak.
Muhtarlık bölgesi askı listeleri, taksirli suçlardan hükümlüler ile tutuklu seçmen listesi dahil, güncelleştirilmek üzere 9 Haziran Çarşamba günü ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak, Yurt Dışı Seçmen Kütüğünün internet ortamında ''www.ysk.gov.tr'' adresinde ilan edilecek.
Muhtarlık bölgesi askı listeleri 22 Haziran Salı günü askıdan indirilecek, internet ortamında ilan edilen Yurt Dışı Seçmen Kütüğünün ilanı sonlandırılacak.
Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne yapılacak itirazlar 28 Haziran Pazartesi günü karara bağlanacak. Listelerdeki değişiklikler 3 Temmuz Cumartesi günü seçmen kütüklerine işlenerek, kesinleştirilecek.
Takvime göre, 8 Temmuz Perşembe günü seçmenlerin adreslerine göre sandık atamaları (sandık seçmen listeleri) yapılacak.
Halk oylamasında kullanılacak birleşik oy pusulalarının basımına 9 Temmuz Cuma, sandık seçmen listelerinin çoğaltılması işlemine 12 Temmuz Pazartesi günü başlanacak.
BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ
Takvime göre, bundan sonraki süreç şöyle işleyecek:
15 Temmuz Perşembe: Oy verilecek gümrük kapılarının tespiti ve buralarda görev alacak ilçe seçim kurullarının oluşturulması çalışmalarına başlanacak.
17 Temmuz Cumartesi: Gümrük kapıları ilçe seçim kurullarının oluşturulması işlemi tamamlanacak. Gümrük kapılarında görev alacak sandık kurullarının oluşturulması çalışmalarına başlanacak.
20 Temmuz Salı: Sandık seçmen listelerinin çoğaltılması işlemi bitirilecek. Seçmen bilgi kağıtlarının (yurt içi) yazımına ve dağıtımına başlanılacak. Türkiye genelinde sandık kurullarının oluşturulması çalışmalarına başlanacak.
24 Temmuz Cumartesi: Gümrük kapıları sandık kurullarının oluşturulması tamamlanacak ve ilgililere tebliğ edilecek.
Gümrük kapıları sandık kurullarının başkanlarına halk oylaması araç ve gereçlerini içeren malzeme torbalarının hazırlanmasına başlanacak.
Radyo ve televizyonda konuşma yapabilecek olan ve TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin bu yöndeki isteklerinin ve propaganda sırasının belirlenmesi için kuraya katılacak temsilcilerinin YSK'ya bildirmelerinin son günü.
29 Temmuz Perşembe: Gümrük kapıları sandık kurulları başkanlarına, halk oylaması araç ve gereçlerini içeren malzeme torbaları teslim edilecek ve bu kişilere eğitim verilerek göreve hazır hale getirilecek.
3 Ağustos Salı: Gümrük kapılarında oy verme işlemlerine başlanacak.
11 Ağustos Çarşamba: Türkiye genelinde sandık kurullarının oluşum işlemleri tamamlanacak, oluşumda görev alanlara bu husus bildirilecek.
Konuşma yapmayı dilemesi halinde, Cumhurbaşkanının yapacağı konuşmalar için yayın zaman ve sırası tespit edilecek. TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler ile iktidar partisinin yapacakları konuşmaların yayın zaman ve sıralarının tayini amacıyla kura çekilecek.
12 Ağustos Perşembe: Halk oylamasında kullanılacak birleşik oy pusulalarının basımı tamamlanarak, plan dahilinde dağıtımına başlanacak.
16 Ağustos Pazartesi: İlçe seçim kurullarınca, sandık kurulları başkanlarına teslim edilecek halk oylaması araç ve gereçlerini ihtiva eden malzeme torbaları hazırlanmaya başlanacak.
3 Eylül Cuma: Seçmen bilgi kağıtlarının (yurt içi) seçmenlere dağıtımı tamamlanacak, dağıtılamayanlar ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına teslim edilecek.
PROPAGANDA DÖNEMİ VE YASAKLAR
5 Eylül Pazar: Serbest propaganda dönemi ve buna ilişkin yasaklar ile radyo ve televizyon konuşmaları başlayacak.
6 Eylül Pazartesi: İlçe seçim kurulları başkanlıklarınca, halk oylamasında görev alacak sandık kurulu görevlilerine eğitim verilmesine başlanacak. Halk oylaması araç ve gereçlerini içeren malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek ve sandık kurulları göreve hazır hale getirilecek.
Herhangi bir nedenle dağıtılamadığı için ilçe seçim kurulu başkanlığına iade edilen seçmen bilgi kağıtları, oy verme gününde seçmenler tarafından istenildiğinde verilmek üzere sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek.
7 Eylül Salı: Taksirli suçlardan hükümlüler ile tutuklu seçmen kütükleri kesinleştirilecek.
11 Eylül Cumartesi: Propaganda dönemi saat 18.00'de sona erecek.
12 Eylül Pazar: Halk oylaması yapılacak ve seçim yasakları saat 24.00'te sona erecek.
AA

'Orada bir ihmal var'

Bakan Dinçer, grizu faciasında bir ihmal olduğunu söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ''Orada (Zonguldak'taki grizu patlaması) çok büyük ihtimalle ihmalden bahsetmemiz mümkün. Ama o idari mi, orada çalışan işçilerimizin ortaya çıkardığı ihmal mi emin değiliz'' dedi.

Dinçer, Zonguldak'ın Çatalağzı beldesindeki Çatalağzı Termik Santrali tesislerinde yaptığı açıklamada, ''Olay nasıl oldu? 17 Mayısta saat 12.59'da aşağıda arkadaşlar galeri açarken dinamit patlattılar. Dinamit patlattıktan sonra metan gazı açığa çıktı. Ocakta saat 13.03'te çok büyük oranda metan gazı vardı, arkadaşlar kendilerini muhafaza altına aldılar, bir yere oturarak metan gazının dağılmasını ve gaz değerlerinin normale inmesini beklediler. Saat 13.24'de elimizde ölçümler var, gaz değerlerinin giderek normalleştiğini gösteriyor. Normal şartlarda zaman uzadıkça, gaz değerlerinin normalleşmesi ve arkadaşlarımızın çalışmaya dönmesi beklenir. Ama aradan 4 dakika geçiyor, 13.28'de patlama meydana geliyor.''

Dinçer, ocakta bütün otomatik ölçüm cihazlarının olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Cihazlar çalışmış, gerekli ölçümler yapıldıktan sonra riskli bir noktaya gelindiğini görür görmez otomatik olarak elektrikler kesilmiş, diğer çalışan aletler durdurulmuş. Sadece havalandırma fanları çalışmış. Böyle bir ortamda içeride gaz olsa bile, gaz miktarının yüksek olması söz konusu olsa bile, onu harekete geçirecek kıvılcıma ihtiyaç var. Bunun niçin ortaya çıktığının tespitini henüz yapamadık. Çünkü, aşağıya inilemedi ama orada çok büyük ihtimalle ihmalden bahsetmemiz mümkün. Ama o ihmal idari mi, orada çalışan işçilerimizin ortaya çıkardığı ihmal miydi emin değiliz. Göçükler kaldırıldıktan sonra bakanlığımız ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının uzmanları ile savcılığın bilirkişileri inecekler, gerçek nedeni görme imkanına sahip olacağız. Ne olursa olsun, orada 30 insanımızı kaybettik, bu bizim için derin bir yara oldu."

Şırnak'tan acı haber

Teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker ve 1 korucu şehit oldu.Şırnak'ta teröristlerle güvenlik güçleri arasında sabah meydana gelen çatışmada bir Piyade Uzman Çavuş ve bir Geçici Köy Korucusu şehit oldu.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, sabah 05.45'te Şırnak'ın Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, bir grup terörist tarafından açılan ateş sonucu; 1 Piyade Uzman Çavuş ve 1 Geçici Köy Korucusu (GKK) şehit oldu, üç askeri personel yaralandı.
Yaralı personel hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.
HAKKARİ'DE TACİZ ATEŞİ
Hakkari'de teröristlerin taciz ateşi sonucu 3 askerin yaralandığı bildirildi.
Hakkari'nin Çukurca ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince dün 09.20'de yapılan faaliyet esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu 3 asker yaralandı. Yaralı personel tedavi altına alındı.
Mardin'in Savur ilçesi Serenli köyü bölgesinde de teröristlerce yola döşenmiş el yapımı mayın, dün saat 10.40'da askeri aracın geçtiği anda infilak etti. Araçta hafif hasar meydana geldi.

Başbuğ Mübarek ile görüştü

Orgeneral İlker Başbuğ, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek tarafından kabul edildi.
Mısır'a resmi ziyaret için gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek tarafından kabul edildi.
Mısır Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü. Başbuğ daha sonra Savunma Bakanlığında, Mısır Savunma Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi tarafından askeri törenle karşılandı.
Törenden sonra Tantavi Orgeneral Başbuğ'a, Savunma Bakanlığı binasının girişinde bulunan, eski Genelkurmay Başkanlarının resimleri ve askeri malzemelerinin sergilendiği bölüm hakkında bilgi verdi.
Tantavi ve Orgeneral Başbuğ'un ikili görüşmesi basına kapalı yapıldı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Kahire'de bugün Meçhul Asker Anıtı'nı, eski Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sedat'ın mezarını ve Türk Şehitliği'ni ziyaret edecek.
AA

YILMAZ ÖZDİL ve YAZILARI: ABDURRAHMAN EFENDİ..

Alex de Souza’nın memleketi Brezilya’ya giden ve Beşiktaşlı Bobo tarafından karşılanan Başbakanımız, kendisine madalya takılan törende, “Bu vesileyle, Türkiye-Brezilya ilişkilerine ışık tutmuş olan Abdurrahman Efendi’yi yad ediyorum” dedi.
E merak ediyor insan...
Kimdir bu Abdurrahman?
Sene 1865... “İzmir” ve “Bursa” isimli iki Osmanlı gemisi, Akdeniz’den Atlas Okyanusu’na çıkacak, Afrika’yı dolaşıp, Basra Körfezi’ne gidecektir. Abdurrahman Efendi, bu gemilerin “kadı”sıdır. Brezilya’ya uğrarlar, Rio de Janeiro limanına demir atarlar. Rio’da Afrika’dan köle olarak getirilmiş, zenci Müslümanlar vardır. Brezilya devleti, bu kölelere “din baskısı” yapmaktadır. Abdurrahman, kölelere acır, Brezilya’da kalır, hepsine dinini öğretir,4 sene sonra İstanbul’a döner ve hatıralarını yazdığı “Brezilya Seyahatnamesi”ni kaleme alır.
Dolayısıyla, “Brezilya Seyahatnamesi”ni okuyan herkes, Abdurrahman Efendi’yi sevgiyle yad eder.
Ancak, hatıralarını kaleme alan biri daha vardır! O gemilerin mühendisi, Faik.
“Türk Denizcilerinin İlk Amerika Seferi” isimli kitabında, şöyle anlatır.
Sene 1865... “İzmir” ve “Bursa” isimli iki Osmanlı gemisi, Akdeniz’den Atlas Okyanusu’na çıkacak, Afrika’yı dolaşıp, Basra Körfezi’ne gidecektir. Bağdat Kadısı Abdurrahman Efendi, Bahriye Kadısı olarak tayin edilir ve bu gemilere atanır. Akdeniz’i geçerler, Cebelitarık Boğazı’ndan çıkarlar, ki, bi fırtına bi hortum, rotayı kaybederler... Git babam git, aha Afrika sahilleri diye, yanlışlıkla taaa Brezilya’ya çıkarlar iyi mi... Rio de Janeiro limanına demir atarlar. Tabii, giriş izinleri olmadığı için, Brezilyalılar “Birader siz kimsiniz?” der, “Kardeş, yanlışlık oldu, fırtına geçsin kaçıcaz” cevabını verirler. Karaya inmeleri yasaktır... Rio’da köle Müslümanlar vardır. Bizim levendlerin gemide namaz kıldığını görünce, ufak ufak yanaşırlar, bakarlar ki, kılık kıyafet itibariyle “ulema” var, Abdurrahman Efendi... “Şeyh” filan demeye başlarlar, küçük küçük hediyeler getirirler. Fırtına geçer, gemiler yola çıkmak üzeredir... Abdurrahman Efendi’nin zaten Bağdat’ta hayatı kaymış, Basra gözünde büyüyor, e burda da el üstünde tutuluyor, üstüne cam gibi kızlar filan, “Ben kalıyorum abi” der... Kriz çıkar... Kaptan izin vermez, çünkü Brezilya yasalarına göre, karaya ayak basması yasaktır. Ne olur biliyor musunuz? Abdurrahman, araziye uyar... Evet, gemiden kaçar, sırra kadem basar... Kaptan, liman yetkililerine haber verir, “Bizim kadı kaçtı, yakalayın” der... Ararlar, tararlar, kadı yok... “İhbar etme” görevini yerine getiren kaptan suçsuz bulunur, gemilerin ayrılmasına izin verilir, gemiler demir alır, Abdurrahman Brezilya’da kalır
Faik’in hatıraları burada bitiyor... Abdurrahman’ın hatıralarından öğrendiğimize göre, şehir şehir dolaşır, evlenir, 4 sene sonra sıkılır, İstanbul’a döner, “Brezilya’da tanıdıklarım var, ticaret ilişkileri sağlayabilirim” der. Kimse sallamaz... O da oturur, “Brezilya’yı nasıl Müslüman yaptığını” anlatan kitabını yazar, kendi kendini “ulema” ilan eder.
Başbakanımızın, “yad ediyorum” dediği Abdurrahman, işte bu.
Kadere bakın ki, Abdurrahman İstanbul’a döndü ve ciddiye alan olmadı... Başbakanımız da, Brezilya’dan dönene kadar, son kamuoyu anketlerine göre, İstanbul’u ve Ankara’yı kaybetti!
Bakalım, Arjantin’de neler olacak...
İster misin, Şili’yi de fethedeyim derken Kayseri’yle Konya’yı da kaybetsin.

Yılmaz Özdil ( hürriyet )


29 / 05 / 2010

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya kimdir?

Veli Altınkaya gazetecidir ve Eras Medya Grubunun Genel Müdürüdür. 1962 yılında Kayseri'nin Sarız ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri'de tamamladı.1981 yılında Türkiye Gazetesinde gazeteciliğe başladı.Sırasıyla Kayseri Olay, Kayseri Anadolu Haber, Kayseri Star Haber ve Kayseri Akın Günlük
gazetelerinde çeşitli görevlerde bulundu.
Bir süre Kayseri Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yaptı.
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği, TEMA Vakfı, Dadaloğlu Vakfı, Kayseri Beşiktaşlılar Derneği, Yeni Ufuklar Dergisi gibi oluşumlarda üyelik ve yöneticilik yaptı.
1987-2009 yılları arası TRT Kayseri temsilciliği, 1987 yılından bu yana da Erciyes TV ve Kayseri Akın Günlük Gazetesi genel yayın müdürlüğü yaptı. Şu an Eras Medya Grubunun genel müdürüdür.
Kültür ve Sanat, Doğuş Edebiyat, Töre ve Yeni Düşünce gibi dergilerde edebi ve tarihi konularda çeşitli yazılar kaleme aldı. "Kayseri Yakın Siyasi Tarihi", "Evliyası ve Eşkıyası ile Kayseri", "Milli Mücadelede Develi ve Gizik Duran", "Milli Mücadele ve Kayseri", 1960 İhtilali ve Yeşilhisar Olayları" başlıklı araştırmaları yerel gazetelerde yayınlandı.
2010 yılı mayıs ayında Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilen Veli Altınkaya'nın "Mavi Boncuklu Cemil Baba" isimli bir kitabı (1984) bulunuyor.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...