Sayfalar

15 Temmuz 2010 Perşembe

Trakyalı çiftçi 140 dönüm tarlasına 3 hilalli "hayır" yazdı

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Türkmen Köyü'nde MHP'li çiftçi, 55 yaşındaki Ahmet Emek, 12 Eylül'de Anayasa değişikliği için yapılacak referandumda kullanacağı ‘Hayır' oyunu dev harflerle 140 dönümlük buğday tarlasını yazdı.

Keşan İlçesi'ne bağlı Türkmen Köyü'nde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Ahmet Emek, 12 Eylül tarihinde yapılacak referandumda ‘hayır' oyunu kullanacağını söyledi. MHP'ye üye olan Ahmet Emek, 140 dönümlük buğday tarlasında biçmediği buğdaylar yardımı ile dev harflerle ‘Hayır' ve üye olduğu partisinin simgesi olan 3 hilali şekilleri çizdi. Türkmen Köyü'ndeki buğday tarlasında biçerdöver ile 1 gün boyunca dev ‘hayır' yazabilmek için uğraş veren Emek, Türk çiftçisinin referandumda ‘hayır' oyunu kullanacağı inancında olduğunu söyledi. Hükümetin tarım politikasını eleştiren çiftçi Ahmet Emek, tarlasındaki dev ‘Hayır' yazısının hükümetin 8 yıllık tarım politikasına karşı tepkisi olduğunu ve ilaçlama uçağıyla görüntüleri çektiğini söyledi.
Çiftçiliğin kolay bir şey olmadığını belirten Ahmet Emek, hükümetin uyguladığı tarım politikasının çiftçiyi bitirdiğini belirterek şöyle konuştu:

"Önümüzde referandum var. Tepkimi dile getirmek için böyle eylem yaptım. Buğday tarlamdaki biçmediğim buğdaylar ile referandumda kullanacağım oyu oraya çizdim. Tarlaya 3 hilal ve ‘hayır' yazısını çizmek tam 1 günümü aldı. Bu sadece benim değil; Türk çiftçisinin sesidir. Gemi kullanmayı bıraksınlar tarlaya inip traktör kullansınlar."
Keşanlı Ahmet Emek'in tepkisine köydeki diğer çiftçilerin yanı sıra MHP Edirne İl Başkanı Gürsel Şimşek de destek verdi. Hükümetin yanlış politikalar peşinde olduğunu belirten Şimşek şunları söyledi:

"AKP icraatının tarımda yanlış politikalarına tepkisini Türk çiftçisi tarlasına böyle nakşederek gösterdi. ‘Hayır' diyebilmenin cesaretini gösteren bu çiftçi, Türk çiftçisinin gerçek sesini duyurdu. Bu bir haykırıştır. Trakya halkının ortak bir haykırışıdır. Hükümet, Trakya halkının referandumda oy pusulasından önce hayırı tarlada görmesidir. Trakya halkı anayasa değişikliğine hayır diyerek büyük bir şamara hazırlanmaktadır. Onun adı Trakya şamarıdır."

Hürriyet

KAYSERİ ŞEKER 12.500 ÇİFTÇİYE AVANS ÖDEYECEK

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, "Bol bereketli ve bol kazançlı geçeceğine inandığımız bu kampanya dönemi boyunca çiftçimizi ekonomik anlamda rahatlatabilmek için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Ayrıca bugünden sonra 2010-2011 Pancar Alım Kampanyası boyunca ödeyeceğimiz tüm avansları, gününden önce ödeyip, bir ilke daha imza atarak, çiftçimizin huzurlu bir kampanya dönemi geçirmesi için büyük çaba harcayacağız" şeklinde konuştu.

Toplam 12 pancar bölgesinde ekim yapılan 279 köy ve bu köylerde ekim yapan 12 bin 500 çiftçinin bu avanstan faydalanacağını belirten Özışık, ton başına 10 lira olarak açıklanan avans miktarı ile çiftçiye ve ekonomiye 25 milyon lira girdi sağlayacaklarını söyledi.

Özhaseki'nin Kaybis'ini çaldılar

Geçtiğimiz Pazartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından açılışı gerçekleştirilen Kaybis bisikletlerinden biri kimliği belirsiz kişi tarafından çalınmıştı. Küçük yaşta bir çocuğun Ziya Gökalp mahallesinde Büyükşehir Belediyesi amblemli bisiklete bindiğini gören vatandaş, durumu polise bildirdi.

Polis ekiplerinin geldiğini gören bisiklet hırsızı, Yeni Doğan Mahallesi üzerinde bir evin bahçesine bisikleti atarak kayıplara karıştı.

Çalınan bisiklet üzerinde parmak izi çalışması yapan polis, daha sonra bisikleti Kaybis çalışanlarına teslim etti.

KESK REFERANDUMA HAYIR DEDİ

Kesk şubeler platformu dönem sözcüsü Sedat Ünsal, AKP hükümetinin anayasa referandumunu eleştirerek yapılan değişiklikle iş güvencelerininde ellerinden alınacağını söyledi.
Cumhuriyet meydanında basın açıklaması yapan Kesk şubeler platformu dönem sözcüsü Sedat Ünsal AKP’yi eleştirdi. Ünsal, AKP’nin 8 yıllık icraatında kaşıkla verirken kepçe ile ceplerimizden almaktadır bunun sonucu olarak ta reel kayıplarımız günden güne artmaktadır dedi. Sedat Ünsal, AKP kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez zihniyeti ile kamu personel rejimini hayata geçirmek istiyor diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi Kavşağında hasta taşıyan ambulans kamyonla çarpıştı

Himmetdede beldesinde apandisit sancısı tutan 13 yaşındaki Ebubekir Çalkan, Himmetdede Sağlık Ocağı na ait Alp İyigün yönetimindeki 38 SU 508 plakalı ambulans ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne getirilmek üzere yola çıktı.

Ambulans, Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı nda Şeyhali Korkmaz yönetimindeki 58 LA 398 plakalı kamyonla çarpıştı. Ambulansın sağ ön kısmına sıkışan ambulanstaki hastanın annesi Saniye Çalkan, olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kazada yaralanan Saniye Çalkan ile oğlu Ebubekir Çalkan, başka bir ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne götürüldü.

KAYSERİLİ ÜÇ İŞ ADAMINA TBMM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi 2010 Üstün Hizmet Ödülleri, 75 kişi ve kuruluşa verildi. Kayseri’den üç hayırsever ödül alanlar arasında yer aldı. Mehmet Tarman, Süleyman Çetinsaya ve Ziya Eren bu yıl ödül töreninde Kayseri’yi temsil eden hayırseverlerdi.

TBMM de düzenlenen törende ilk ödülü alan Kayserili hayırsever iş adamı Mehmet Tarman oldu. Son olarak Kayseri’ye çocuk hastanesi yaptıran Mehmet Tarman’a ödülünü TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin verdi. Ödül törenine Enerji Bakanı Taner Yıldız, Vali Mevlüt Bilici, AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ile Ahmet Öksüzkaya da katıldı.

Mehmet Tarman’ın ardından kürsüye Süleyman Çetinsaya çağırıldı. Hayırlarına en son yaptırdığı Kızılay Kan Merkezi’ni de ekleyen Süleyman Çetinsaya da 2010 yılının üstün hizmet gösteren isimleri arasında yer aldı.

Bu yıl ödül alan Kayseri’den üçüncü isim Ziya Eren oldu. Özellikle Erciyes Üniversitesine yapmış olduğu desteklerle dikkat çeken Ziya Eren, ödülü ailesi ile birlikte aldı.

Kayseri referandumda "Hayır!" diyecek

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Süleyman Korkmaz 12 Eylül’de Anayasa değişikliği için yapılacak referandumda Kayserililerin yüzde 90 oranında “Hayır” oyu vereceklerini öne sürdü. Korkmaz, referandumda Kayseri’nin Osmanlı tokadı vuracağını kaydetti.

Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Niyazi Uslu ve otobüsçüler, MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz ı ziyaret etti.

Niyazi Uslu, otobüs biletleri ve yakıttaki KDV nin indirilmesini istediklerini belirtti. Pek çok sorunla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Uslu bu sorunları ilgililere iletmeye çalıştıklarını kaydetti.

MHP İl Başkanı Korkmaz da, sorunların çözümü için yetkililerin gerekli adımı atması gerektiğini söyledi. Ziyarette Anayasa değişikliğine de değinen Korkmaz, anayasa değişikliğinde toplum yararına bir şey olmadığı ileri sürdü. Korkmaz 12 Eylül’deki referandumda Kayseri’den yüzde 90 oranında “hayır” çıkacağını öne sürdü.

Korkmaz, Bu anayasa değişikliğinde işsizliğe, emekliye karşı çözüm önerileri yok. bu değişiklik terör sorununu çözmüyor, şehit cenazelerinin gelmesini engellemiyor. Bu anayasa 12 eylül paşalarını yargılamıyor. Bu anayasa, Başbakanın kendini yüce divandan kurtarmak için yaptığı bir anayasa değişikliği. Kayseri’nin bu referandumda yüzde 90 hayır oyu vereceğine inanıyoruz. Kayseri bu referandumda Osmanlı tokadı atarak yapılana karşı çıkacak dedi.

Eras Koleji ve Eras Dershanesinden 14 öğrenci ödüllerini Eras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eraslan’ın elinden aldı.

Seviye Belirleme Sınavlarında 490 puan ve üzerinde alan Eras Koleji ve Eras Dershanesi öğrencileri gösterdikleri başarı nedeniyle ödüllendirildi. Eras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eraslan SBS’de 490 puan ve üzerinde alan tüm öğrencilerin Eras Eğitim Kurumlarında tam burslu olarak okutulacağını söyledi.
Eras Eğitim Kurumları Seviye Belirleme Sınavlarında üstün başarı gösteren 14 öğrencisini ödüllendirdi. Eras Koleji ve Eras Dershanesinden 14 öğrenci ödüllerini Eras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eraslan’ın elinden aldı. Ödül töreni öncesi öğrencilerle bir toplantı yapan Eras Koleji Genel Müdürü İlhan Yusufoğlu ve Eras Dershanesi Müdür Yardımcısı İbrahim Akçakaya öğrencilere gösterdikleri üstün başarı nedeniyle teşekkür etti. İlhan Yusufoğlu, “Hayatınızın önemli aşamalarından birini daha başarıyla geçtiniz. Göstermiş olduğunuz başarı sizler kadar bizleri ve ailelerinizi de çok mutlu etti” dedi.
Yusufoğlu, “Eğitim öğretim meşakkatli ve zor bir iş ancak sizler gibi öğrencilerin başarıları bu zorlukları bize daha kolay kılıyor. Sizlerin sıralama durumları ne olursa olsun bizler için hep birincisiniz. Bu göstermiş olduğunuz başarıyı hayatın geri kalanında da göstermenizi diliyorum ve bu mutluluğu bizlere yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Eras Dershanesi müdür yardımcısı İbrahim Akçakaya ise dershanelerinin her geçen yıl çok daha başarılı olduğunu kaydetti.
Akçakaya, “Böyle bir tablo ile karşı karşıya olmak biz eğitimciler için büyük bir mutluluk. Bizlere ve ailelerinize bu mutluluğu yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. 2002 yılında eğitim öğretime başlayan dershanemiz her geçen yıl gösterdiği başarılı performans ile Kayseri halkının teveccühünü kazanmıştır. Bizlerde Eras Dershanesi olarak bu teveccühe layık olmak için deneyimli öğretmen kadromuzla yavrularımızın başarısı için var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantının ardından tüm öğrenci ve eğitimciler Eras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eraslan’ı ziyaret etti. Eraslan öğrencileri başarılarından ötürü tebrik etti.
Mustafa Eraslan kabulde yaptığı konuşmada Özel Eras Koleji ve Eras Dershanelerinin Eras Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren ve başarı grafiğini her geçen gün artıran kurumlar olduğunu belirtti.
Eraslan, “Sınavda 490 puan ve üzerinde alan öğrencilerimiz Özel Eras Kolejinde burslu olarak okuma şansı yakalamıştır. Bu okul ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimiz için yapıldı” dedi.
Gerçekleştirilen ödül töreninde Seviye Belirleme Sınavında başarı gösteren 14 öğrenci Mustafa Eraslan tarafından öğrencilere özel yaptırılan kristal plaketlerle ödüllendirildi.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...