Sayfalar

8 Ağustos 2010 Pazar

Bahçeli, Pazar günü Kayseri'de...

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli Yarın Kayseri’ye geliyor. Bünyan ilçesi ile Ağırnas beldelerini ziyaret edecek olan Devlet Bahçeli akşam saatlerinde de Parti il teşkilatını ziyaret edecek.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir aylık aradan sonra bir kez daha Kayseri’ye geliyor.
Kırşehir’in Mucur ilçesinde katılacağı programların ardından 8 Ağustos Pazar günü öğle saatlerinde Kayseri’ye gelecek olan Bahçeli, önce Bünyan ilçesine geçerek bazı açılışlara katılacak.

MHP Genel Başkanı Bahçeli Bünyan’ın ardından Ağırnas beldesini ziyaret edecek. Bünyan ve Ağırnas programlarından sonra şehir merkezine gelecek olan Devlet Bahçeli MHP İl teşkilatını ziyaret edecek.

Osman Pamukoğlu, Kayseri halkından "hayır" oyu istedi

HEPAR Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu referanduma hayır mitingi için Kayseri ye geldi. Önce Partisinin il başkanlığını ziyaret eden Pamukoğlu daha sonra cumhuriyet meydanında miting yaptı.

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, İl Başkanı Tunahan Önder, ilçe başkanları ve partililer tarafından Boğazköprü de karşılandı.

 Parti otobüsüne binerek halkı selamlayan HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, daha sonra İl Başkanlığı nı ziyaret etti.
Düzenlediği  mitinglerle ilgili açıklamalarda bulunan Pamukoğlu, tüm Kayseri halkının 12 Eylül’de yapılacak olan referandumda hayır oyu kullanmalarını istedi…

Genel Başkan Pamukoğlu, daha sonra İl Başkanı Tunahan Önder ve yönetim kurulu üyeleriyle ile bir süre sohbet etti, bol bol da hatıra fotoğrafı çektirdi.
HEPAR Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu cumhuriyet meydanında da miting yaptı
Pamukoğlu  12 Eylül’de yapılacak olan referanduma hayır için Kayserililerden destek istedi. 

Deniz Baykal dikkat et, koç olacak kuzuya bıçak atılmaz (Oku-Yorum)

Deniz Baykal, iyi bir siyasetçisin, sana yakışanı yap. Kılıçdaroğlu'nu Türk Halkı adına çıktığı bu kutlu davada asla yalnız bırakma. Anadolu'da bir söz vardır: Koç olacak kuzuya bıçak atılmaz. Halk, Kılıçdaroğlu'nu her gittiği yerde başbakan adayı olarak karşılarken sen de onu selamla ve onun için elinden geleni yap. Birilerinin ekmeğine yağ sürmenin bir anlamı yok. Deniz Baykal, Türk siyasetine her zaman lazım olacak, bu kesin. Ama artık devir Kılıçdaroğlu'nun devridir. Esen rüzgarlar ondan yana, ibre onu gösteriyor. Bunun anlamı artık çok açıktır.

Cindoruk:"Erdoğan, Menderes'i bilmiyor. Herhalde o sırada anaokulunda filandı."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting alanlarında Adnan Menderes ile Hasan Polatkan'dan bahsetmesine tepki gösteren Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, "Yarışı canlılar arasında yapalım" dedi. Başbakan'ın, Menderes ile ilgili sözlerinin yanlış olduğunu belirten Cindoruk,"Birisi ona yanlış bilgiyi vermiş, o yanlış bilgiyi okuyor, herhalde o sırada anaokulunda filandı" dedi. Cindoruk, Başbakan'ın, Hasan Polatkan ile ilgili sözlerine de,"Hasan Polatkan'ı istismar ederek, onun hakkında yanlış bilgiler ortaya koyarak oy almak istemesini ayıplıyorum" diye tepki gösterdi.
-"POLATKAN'I İSTİSMAR EDEREK, OY ALMAK İSTEMESİNİ AYIPLIYORUM"-
Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Eskişehir'de düzenlediği basın toplantısında, bir gün önce Eskişehir'de miting yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hasan Polatkan'la ilgili sözlerini eleştirerek,şöyle dedi:
"Dün Sayın Başbakan burada rahmetli Polatkan'la ilgili birtakım sözler söyledi. Hem rahmetli Polatkan'ın avukatıydım. Hem de en son vefatından önce gören insanım. Hasan Polatkan'ı burada istismar ederek, onun hakkında yanlış bilgiler ortaya koyarak oy almak istemesini ayıplıyorum.Hasan Polatkan ve ailesi bu güzel Eskişehirimizin çocuğudur. Bu şehre çok hizmet etmiştir. Ondan faydalanarak bir ‘Anayasa'ya evet' kampanyası başlatması sıkıntıda olduğunu gösteriyor. Evet kampanyasında Hasan Polatkan'dan faydalanmak istemiştir. Ben onu yapmayacağım. Hasan Polatkan'a yakınlığımızı bu kampanyada kullanmak istemiyorum. Kullandığı için de Sayın Başbakan'ı ayıplıyorum. Bana sorsaydı doğru bilgileri kendisine verirdim."

"Kurumlar Arası Ayrılık Olmaması Lazım"

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, bir dizi etkinlikte bulunmak üzere geldiği Kayseri'de YAŞ kararlarını değerlendirdi. Şener, kurumlar arasında ayrılık olmaması gerektiğini söyledi.

3 eşli danışman Le Figaro'da... Türkiye'yi bunlar mı temsil edecek?

"Üç karısı bulunan bir kişinin Başbakan Erdoğan'ın danışmanlığına atanması, Türkiye'de aynı zamanda Müslüman ve laik olunup olunmayacağına ilişkin tartışmaları alevlendirdi"

Fransız Le Figaro gazetesi, üç eşi bulunan bir kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığına atanmasının, Türkiye'de aynı zamanda hem laik hem de Müslüman olup olunmayacağı tartışmalarını alevlendirdiğini yazdı.
AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın kayınpederi, muhafazakâr siyasetin özellikle Avrupa ayağındaki duayenlerinden Ali Yüksel'in üç eşe sahip olduğu haberleri batı basınında yankı buldu. Konuya yer veren Le Figaro çok eşli bir kişinin İslami-muhafazakâr hükümetin Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığına atanmasının, uygulamanın ilke olarak yasak bulunduğu Müslüman, ancak laik bir ülke olan Türkiye'de tartışma yarattığını belirtti. Laik basının 2002'den bu yana ülkeyi yöneten Erdoğan'ı, üç eşi bulunan Ali Yüksel'i danışman almasından dolayı topa tuttuğunu kaydeden Le Figaro, "Gazetelere göre Sayın Yüksel İslam'ın izin verdiği dördüncü eşi de arıyor" diye yazdı.
Türkiye'de basının 2004 yılında AKP'yi toplumu sinsi bir şekilde din kuralları temelinde biçimlendirmeyi istemekle eleştirdiğini kaydeden Le Figaro, zinanın suç sayılması tasarısından, katılmayı benimsediği Avrupa Birliği'nden gelenler dahil Türkiye'den yükselen tepkiler üzerine vazgeçildiğini hatırlattı. Le Figaro, "AKP liderleri aile ve evlilik konularında genellikle muhafazakar görüşleri destekliyor. Bizzat Erdoğan en az üç çocuk çağrısı yapıyor. Çokeşlilik Türkiye'de 1926'dan buyana yasak, ancak ülkenin kimi bölümleriyle Islamcı çevrelerde hoşgörü gösteriliyor" dedi.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...