Sayfalar

14 Mayıs 2010 Cuma

AKKALE GÖREVİ İHMALDEN DEĞİŞTİRİLMİŞ


Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Kayseri Emniyet Müdürlüğünden alınan Arif Akkale ile ilgili bir soruyu yanıtladı.

Samsun ve Kayseri deki saldırılar nedeniyle Emniyet Müdürleri nin yerlerinin değiştirilmesine ilişkin soru üzerine bu illerde müdürlerin ihmalinin bulunduğunu ifade eden Çelik, “Taner Yıldız ve Ahmet Türk e fiili bir darp girişiminde bulunulmuştur. Her ikisinin de burnu kırılmıştır. Bu olaylar son derece vahim olaylardı. Bu illerdeki Emniyet Müdürlerinin ihmallerinden dolayı görev yerleri değiştirilmiştir” dedi.  

Sümer Erol, olay sonrası bakana yaranmak isteyenlere dava açacaklarını söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız a yumruk atan öğretmen Şahin Şimşek in avukatlığını Sümer Erol üstlendi. Erol, olay sonrası bakana yaranmak isteyenlere dava açacaklarını söyledi.

Müvekkilinin rahatsızlığı bulunduğunun altını çizen Sümer Erol, olay sonrasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı na yaranmak isteyenlerin olduğunu savunarak, "Bu kişiler Şahin Şimşek e linç girişiminde bulunuyor. Onlar hakkında dava açacağız" dedi.

Şahin Şimşek ve ailesinin olay nedeniyle çok üzgün olduğunu açıklayan Sümer Erol, "Şahin Şimşek in kendisi de olay nedeniyle çok üzgün. Özür diliyor. Olayı zaten ruhsal rahatsızlığı nedeniyle gerçekleştirmiş durumda" ifadesinde bulundu.

Olay yaşandıktan sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ın tedavi gördüğü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından verilen raporu da eleştiren Sümer Erol, "Verilen raporda, Hayati tehlikesi var denilmiş. Biz bunların hepsini davada dile getireceğiz" diye konuştu.

Kayseri'de 4 bin yıl önce de hapishane varmış


Kültepe Kazı heyeti Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, okunan bir çivi yazılı tablette, yerel bir kralla aralarındaki ticari bir meseleden dolayı anlaşmazlık çıkan Asurlu Bazia nın krala gönderdiği mektubunda 10 aydan beri hapishanede yattığını, kendisini kurtarması için elçi göndermesini rica ettiğini anlattı.

     Kültepe tabletlerinde hapishane karşılığında kullanılan kelimenin Kişerşum olduğunu kaydeden Kulakoğlu, Metinlerde hapishaneye atmak, hapishaneye girmek ve hapishanede kalmak tabirleri geçmekte. Açıkça anlaşıldığı üzere, Anadolu da binlerce yıl önce hapishaneler bulunuyordu. Bu da eski Anadolu toplumunda, medeni toplumlara has, suçlunun hapishaneye konularak cezalandırılması anlayışının bulunduğunu göstermekte dedi.

     Prof. Dr. Kulakoğlu tabletlerde ceza almak, hapis yatmak ve hapishanede kalmak suçlarıyla ilgili değişik bilgilerin bulunduğunu da ifade ederek, Bir başka tablette ise casuslukla suçlanıp hapse atılan bir tüccarın kurtarılması için Karum şehrinin tüccarlarının kralla yaptıkları görüşmeler yer almakta.     Tutuklu Asurlu yu kurtarmak için kral ve kraliçenin huzuruna çıkan Karum temsilcileri, sanığın suçsuzluğunu kanıtlaması için iki öneride bulunurlar. İlki tanrı Aşşur un hançeri üzerine yemin etmesidir. İkinci öneri de Anadolu ya has bir yargılama tarzına atıf yapılarak, zanlının nehir tanrısı tarafından yargılanmasıdır. Zanlı nehirden kurtulursa masum sayılacaktır. Çivi yazılı tabletlerde hapis cezalarıyla ilgili önemli bilgiler var. Sonuç olarak günümüzden 4 bin yıl önce de hapishanelerin olduğunu biliyoruz dedi.

     Kültepe Höyüğü nde 1948 yılından beri yapılan kazılarda Asurlu tüccarlara ait 23 bin 500 adet çivi yazılı tablet bulundu.

     Dönemle ilgili ilginç bilgilerin yer aldığı tabletlerin küçük bölümü Kayseri Arkeoloji Müzesi nde büyük kısmı da Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi nde sergileniyor. 

KAYSERİGAZ HAKKINDA SORUŞTURMA VAR

Abone bağlantı bedeli adı altındaki haksız tahsilatla ilgili Kayserigaz hakkında inceleme ve soruşturma yapıldığı öğrenildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Doğalgaz Piyasası Daire Başkanı Uğur Kınay inceleme ve soruşturmanın uzun sürmeyeceğini söyledi.

1.5 yıldır Kayseri gündeminde olan; ama Kayseri’deki yönetici ve idarecilerin müdahale etmemesi nedeniyle çözülemeyen haksız tahsilat sorunu yakında karara bağlanacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Doğalgaz Piyasası Daire Başkanı Uğur Kınay haksız tahsilatla alakalı Kayserigaz hakkında inceleme ve soruşturma yürüttüklerini söyledi.
İnceleme ve soruşturmanın uzun sürmeyeceğini ifade eden Kınay, Kayserigaz’a uygulamanın nasıl olması gerektiğine ilişkin gerekli bilgilerin verildiğini kaydetti. Daire başkanı Kınay abone bağlantı bedeli hesaplamasında binaların ısıtılmayan alanlarının dahil edilemeyeceğini ve EPDK’nın bu konudaki görüşünü belirten yönetmeliklerde bir değişikliğin olmadığını söyledi. Kayserigaz abone bağlantı bedeli hesaplamalarında binaların ortak kullanım alanları olan sığınak, kazan dairesi, otopark, merdiven boşluğu gibi ısıtılmayan alanları da hesaplamaya dahil ederek haksız tahsilat yapıyor.   
Haber: kayseri akın günlük

HAMDİ ALTUNTAŞ, İFTİRADAN SONRAKİ 36. GÜN ADLI YAZISINDA EPDK İLE GÖRÜŞMESİNİ YAZDI


Başbakanlığa yazdığım yazı üzerine EPDK’dan gelen cevabı dün sizinle paylaştım.

EPDK, Kayserigaz’ın herhangi bir uygulamasıyla şahsıma zarar verdiği kanaatine varmış. Bu yüzden bana gönderilen yazıda “Tarafınıza yapılan uygulamanın ilgili mevzuata aykırı olduğu iddiası bulunması halinde şikayet başvurusunun öncelikle bağlı bulunulan dağıtım şirketine yazılı olarak yapılması gerekmektedir” denilmiş.

Kayserigaz’ın bana zarar vermesi gibi bir durum söz konusu değil ki.

Bu basit bir tüketici şikayeti de değil.

Kayserigaz, abone bağlantı bedeli hesaplamasını kendi menfaatlerine göre yaparak 160 metrekare ile 200 metrekare arasındaki dairelerde oturan Kayserililerden fazla para tahsil ediyor.

Sorun bireysel değil, sorun toplumsal.

***

Bu konuda EPDK ile en az 10 kez yazışmışımdır. Baktım ki, yazışmalarla bazı konular aşılmıyor. Bunun üzerine EPDK’ya sorunu bizzat aktarmak istedim. Önceki gün Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nu aradım ve Doğalgaz Piyasası Daire Başkanlığı ile görüşmek istediğimi belirttim. Santral bir yere bağladı. Kendimi tanıtarak karşımdaki kişiye Kayseri’deki doğalgaz dağıtımı ile alakalı bir şikayetimin olduğunu ifade ettim. Bu şikayetimi yetkili ve etkili bir kişiye anlatmak istediğimi söyleyince;

“Buyurun dinliyorum” dedi.

Kiminle görüştüğümü sordum. Karşımdaki kişi Uğur Kınay olduğunu söyledi.

Uğur Kınay, Doğalgaz Piyasası Daire Başkanı. Kayserigaz’la ilgili durumu da çok iyi biliyor. Çünkü O’nun imzasıyla Kayserigaz’a yapılan ve bazı uyarılar içeren yazışmalar bende de mevcut.

EPDK’yı aradığımda daire başkanı ile hemen görüşebilmeyi beklemiyordum; ama daire başkanı ya da EPDK başkanı ile görüşmek için her türlü girişimi yapacaktım.

Doğalgaz Piyasası Daire Başkanı Uğur Kınay ilk aramamda karşıma çıkınca bu fırsatı değerlendirerek Kayserigaz’ın Kayseri’deki uygulamasını ayrıntılarıyla anlattım. Anlatırken bunları daire başkanının zaten bildiğini fark ettim.   

Sayın Uğur Kınay, konuyla ilgili Kayserigaz hakkında inceleme ve soruşturma yürüttüklerini ifade etti.

Bakın bir kez daha söylüyorum.

“İnceleme ve soruşturma” dedi.

Sayın Kınay’a bu sorunu Kayseri’de 16 ay önce dile getirdiğimi ve EPDK’nın da 1.5 yıldan beri haberdar olduğunu ifade ederek inceleme ve soruşturmanın daha ne kadar süreceğini sordum.

“Uzun sürmez” cevabını verdi.

Bunun üzerine abone bağlantı bedeliyle ilgili EPDK’nın mevzuatında bir değişiklik olup olmadığını sordum. Çünkü Kayserigaz binaların ortak kullanım alanlarını (müştemilat, kazan dairesi, sığınak, merdiven boşluğu v.b.) hesaplamaya dahil ederek haksız tahsilat yapıyor. Sayın Daire Başkanı ısıtılmayan alanların hesaplamaya dahil edilemeyeceğini söyledi. Yani binada kalorifer peteği bulunmayan alanların hesaplamaya dahil edilmemesi gerekiyor. Kayserigaz’ın yapılan uyarılara rağmen uygulamayı sürdürdüğünü ifade ettiğimde Sayın Kınay, “Halen uygulamaya devam ediyorsa sonuçlarından etkilenecektir” ifadesini kullandı.

***

Özetle Kayserigaz Kayserililere haksızlık yapan bir şirkettir.

Bu haksızlık EPDK tarafından da bilinmektedir.

Kayserigaz hakkında süren soruşturma yakında sona erecek ve kanaatim odur ki, gereken ceza bu şirkete verilecektir.

***

Sayın Vali ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere Kayseri’deki etkili ve yetkililere sesleniyorum. Bana inancınız yoksa açın EPDK’ya bir telefon, ilgililerle görüşün. Ben görüşebiliyorsam, sizlerde görüşebilirsiniz.

Ve daha sonra Kayserigaz’a gerekli tavrı gösterin.

Eğer adalete inanıyor, adil biri olduğunuzu beyan ediyor ve göreviniz gereği Kayserililerin hakkını takip etmeniz gerektiğini biliyorsanız…

Kayseri'de nisan ayında 137 yeni firma kuruldu


Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, Ticaret Sicil Memurluğu verilerine göre, Kayseri'de Nisan ayı itibariyle açılan ve kapanan firma istatistikleri ile ilgili bilgileri açıkladı. Kilci, açılan firma sayısında, geçen yılın aynı ayında açılan firma sayısına göre yüzde 57.47 oranında artış olduğunu belirtti. Kilci, şöyle konuştu:
"Nisan ayında yeni kurulan 137 firmadan 13'ü anonim şirket, 65'i limited şirket, 55'i şahıs işletmesi ve 4 adedi de Kooperatif işletmesinden oluşmuştur. 1 Mayıs 2008-30 Nisan 2009 tarihleri arası bin 155 firma kurulurken, 1 Mayıs 2009-30 Nisan 2010 tarihleri arası kurulan firma sayısı yüzde 25.10 oranında artarak bin 445 firma seviyesine yükselmiştir."
Kilci'nin verdiği bilgilere göre, ayrıca, 1 Mayıs 2008-30 Nisan 2009 tarihleri arası 499 firma kapanırken, 1 Mayıs 2009-30 Nisan 2010 tarihleri arası kapanan firma sayısı da yüzde 2.80 oranında artarak 513 oldu. 16 Nisan 2010-07 Mayıs 2010 tarihleri arasında 493 firma statü değişikliği yaparken, bu dönem içerisinde 57 adet genel kurul, 71 adet sermaye artırımı, 34 adet sözleşme tadili, 61 adet hisse devri, 163 adet temsilci tescili, 77 adet adres değişikliği, 12 adet tasfiyeye giriş, 10 adet acentelik tescili, 3 adet acentelik feshi, 1 adet nev-i değişikliği işlemi gerçekleştirildi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından "Farklı Açılardan Eczacılığa Bakış" konulu bir panel düzenlendi.


Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından "Farklı Açılardan Eczacılığa Bakış" konulu bir panel düzenlendi.
14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü sebebiyle ERÜ Eczacılık Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen panelde, Türk Eczacılar Birliği 12. Bölge (Kayseri - Niğde) Başkanı Ahmet Özçavuşoğlu, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çetin ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar katılımcı olarak bulundu. Panelde konuşmacı olarak ise Doç. Dr. Fatih Demirci, Baş Eczacı Nuran Yozgat, Eczacı Şerif Boyacı, Eczacı Uğur Güntan katıldı. Açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Müberra Koşar, hastasını günlük yaşamından tanıyan eczacıların birer sağlık çalışanı olarak hizmet verdiklerini hatırlatarak, "Sadece ilaç değil dikkat edilmezse pek çok yararlı sandığımız yiyecekler dahi zararlı olabiliyor. İlaç kullanımı oldukça özen gösterilmesi gereken konulardan bir tanesidir. İlacın hastaya sunumu takdimi ve geri dönüşümümü alınması uzman takibinde olmak zorundadır. Maalesef toplumumuzda komşu ve arkadaş tavsiyesinde birçok ilaç kullanılmakta ve geri dönüşümü olumsuz olmaktadır. Bu bakımdan eczacılık mesleğine yönelik önemini daha iyi anlaşılması gerekiyor. Bu tür ürünlerin eğitimini alan tek grup biz eczacılarız. Meslek ve eczacılar birinci basamak sağlık sektörünün yapı taşlarındandır. Ülkemizde ilaç üretimi yetkisi sadece eczacıya aittir. Bugün klasik eczane eczacılığı olmaktan çıkarak, ilaçla ilgili diğer alanlara kaymış durumdadır" diye konuştu.
Tüm dünyada yanlış ilaç kullanımından kaynaklanan zararları önlemek amacıyla klinik eczacı çalıştırıldığını kaydeden Koşar, "Çünkü ilacı bilen eczacıdır. Günümüzde halk sağlığını tehdit eden yeni hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Bunların tedavisi amacıyla uygulanacak ilaçların üretimi için daha çok eczacı istihdam edilmeye başlanmıştır" ifadesinde bulundu.

Başbakan toplumun ahlakının ne duruma düştüğünü gerçekten biliyor mu? (Yorum)

Sayın Başbakan, TV ekranlarından ahkam kesiyor. Deniz Baykal'ın uğradığı badireye "pislik" diyor ve toplumun ahlaki değerlerine bir saldırıdır diyor. İyi de sayın Başbakan, sizin aç bıraktığınız, yoksullaştırdığınız halk ne durumda sizin zerre kadar haberiniz var mı? Toplumu nasıl bir çatırdamaya ittiniz. İntihar olayları, cinnet geçirenler, ekonomik sıkıntının sonucu fuhuş batağına düşenler, siz bunları zerre kadar görmekten uzak mısınız? Bir kısmına bile vakıf değil misiniz? O yüzden bu topluma ahlak dersi vermeye siz yetkili değilsiniz. Bu memkelete gerçek anlamda hizmet edecek adam, önce açlığı ve yoksulluğu ortadan kaldırır.  Dinine hizmet edecek adam, ahlakı taş gibi sağlam tutmak istiyorsa önce milletin ne yeyip ne içtiğine bakar. Kuru laflarla safsata üretmek en kolay iş. Siz de onu benimsemişsiniz zaten.

Dedikodu yapma, gerçeği bul

Deniz Baykal, Erdoğan'ın "ihanet" sözlerine sert yanıt verdi.
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'a sert yanıt verdi. Baykal, "Başbakan'ın görevi dedikodu yapmak değil" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atina'ya hareketinden önce Deniz Baykal'a yüklenmişti. 'Kaset'le ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Herhalde MİT'i ana muhalefet lideri yönetiyor. Öyle anlaşılıyor. Ne olup ne bittiğini de gayet iyi biliyor. Madem biliyor, 'bilgilerim var, belgelerim var' diyordu, bu bilgileri belgeleri niçin bugün kadar yargıya taşımadı?" diye sordu.
'EŞLERİNE İHANET EDENLERİ...'
Erdoğan, "Mağdura oynayanlar var ve kusura bakmasınlar böyle bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değil. Eşlerine ihanet edenleri biz hiç bir zaman bu toplumun içinde kalkıp da mağdur olarak göremeyiz" demişti.
Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına Baykal cephesinden sert yanıt geldi. Baykal, "Başbakan'ın görevi dedikodu yapmak değil gerçeği aydınlatmaktır. Siyasi hayatımın 4 yıl önce biteceği iddiası da ikinci bir komplo girişimi" şeklinde yazılı bir açıklamada bulundu.

İkiye bölündü!

Elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü, kimsenin burnu bile kanamadı!
Nevşehir-Avanos yolunun TOKİ konutları- Nevşehir Üniversitesi kavşağındaki kazada, otomobil elektrik direğine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle ikiye bölünen otomobilin bir parçası 8 metre uzağa sürüklendi.
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, üzerine elektrik direği de devrilen otomobilde ölü veya yaralı olması ihtimaline karşı itfaiye ve 112 acil servis ekiplerini çağırdı ancak ölü veya yaralı olmadığı belirlendi.
Otomobilde bulunanların kazanın etkisiyle çevreye fırlamış olabileceği ihtimaline karşın arama yapıldı, ancak yine kimse bulunamadı.
Polis kaza yapan otomobilin sürücüsünü ararken, kazadan yaklaşık 2 saat sonra, polisi arayan Hasan Hüseyin Gürcantaş adlı bir kişi, trafik kazasını kendisinin yaptığını bildirdi. Kazadan sonra olay yerinden ayrıldığı belirlenen sürücü Gürcantaş gözaltına alındı. Feci kazadan burnu bile kanamadan kurtulan Gürcantaş'ın emniyette ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Germencik yanıyor!

Yaz geldi orman yangınları başladı. Aydın Germencik'te orman yangını çıktı.
Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Aydın'n Germencik ilçesinde özel bir ağaçlandırma sahasında çıkan yangına 2 helikopter ve arazözlerle müdahale edildiğini söyledi.
Aydın, Germencik ilçesine bağlı Erbeyli köyündeki tarım arazisinde başlayan yangının köye ait özel ağaçlandırma sahasındaki çam ağaçlarına sıçradığını belirterek, ''Yangına 2 helikopter ve arazözlerle müdahale ediyoruz. Bölgeye çok sayıda orman işçisi de gönderildi. Yangının durumuna göre takviye ekip gönderebiliriz'' diye konuştu.

Erdoğan'dan şok sözler!

Erdoğan, "Eşlerine ihanet edenleri, mağdur olarak görmemiz mümkün değil" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski CHP Lideri Denzi Baykal'ın istifası ve görüntülerle ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan 10 bakanıyla birlikte yapacağı Yunanistan ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "MİT'e talimat verdiğiniz belirtiliyor ve CHP'de Baykal'ın geri dönmesi konuşuluyor" hatırlatması üzerine Erdoğan, "Ana muhalefet partisinde ne olup ne bittiği bizi ilgilendirmez" dedi.
"MİT'e talimat"la ilgili olarak da Erdoğan, "Sanırım MİT'i ana muhalefet partisi lideri yönetiyor! Ne olup ne bittiğini de gayet iyi biliyor. Bilgilerim belgelerim var diyordu; bu belegelerini bugüne kadar niçin yargıya taşımadı?
Komp komplo dedi ama gereğini yapmadı. Biz bu işin içinde olmayacağımızı daha en başında söyledik. Ancak ister istemez kenarından köşesinden bizi de bu işe bulaştırıyorlar. Bugün asıl önemli olan toplumsal bir ahlak erozyonu yaşanıyor. Bu işleri meşru görme gayreti içinde olanlar var. Toplumsal ahlakımız çok önemlidir. Bunun üzerinden mağdurlara oynayanlar var. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Eşlerine ihanet edenleri, biz hiçbir zaman bu toplumun içinde kalkıp da mağdur olarak görmemiz mümkün değildir. Bu bir toplumsal ahlak erozyonudur." diye konuştu.
"ANA MUHALEFET MAHKEMESİ YAPTILAR"
Anayasa değişiklik paketinin CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürülecek olmasının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "CHP orayı "ana muhalefet mahkemesi" haline getirdi.
Anayasa Mahkemesi, tarihinde hiç bu kadar yorulmamıştır. Her değişiklik, şu son 7 yıl içinde oraya götürülmüştür. Daha taslak ortaya çıkmadan oraya götüreceklerini açıklamışlardır.
Alışık olduğumuz görevlerden birisini yerine getirmektedir.
Anayasa Mahkemesi değerlendirmesini yapar, kararını verir." açıklamasında bulundu.
Erdoğan, "Parlamentonun üzerinde bir güç, sürekli olarak yüksek yargıda olduğu gibi YSK'da da oluşmaya başladı. Şu anda parlamentonun aldığı karar, yaptığı değişklik uygulamaya sokulması gereken bir değişiklikti. Bana göre bu değişiklik(Referandum süresini 60 güne indiren düzenleme) de Anayasa Mahlemesi'ne götürülmeliydi, Anayas Mahkemesi de bununla ilgili bir karar verirdi.
Parlamento'nun üzerinde bir güç sürekli olarak yüksek yargı organlarında görüldüğü gibi, Yüksek Seçim Kurulu'nda da böyle bir güç adeta oluşmaya başladı'' dedi. Erdoğan, kararla ilgili olarak, ''Zorlama bir yorum diye bakıyorum. Ama YSK böyle bir kararı almıştır. Tabii biz buna uyacağız. AK Parti olarak 60 güne de 120 güne de hazır olan bir partiyiz'.
Enteresan olan 12 Eylül'de yapılmıştı şimdi 12 Eylül'de bu milletin önüne gidiyor." diye konuştu.
"KALICI OLMAYACAK"
Yunanistan ziyaretine de değinen Erdoğan ''Ziyaretin, iki dost ülkenin Yüksek Düzey İşbirliği Konseyi'nin oluşturulacak olması bakımından önemli olduğunu'' söyledi.
"Yunanistan'ın bugün yaşadığı sorunların kalıcı olmadığına'' inandığını ifade eden Başbakan, şöyle devam etti: "Yunanistan'ın bu sorunları aşacağına inanıyorum. Biz de 1990'lı yılların başları ile 2001'de benzeri sorunlar yaşadık ama kararlı bir biçimde bunları aştık. Yunanistan da aşacak. Ben dost bir ülkenin başbakanı olarak Yunanlı dostlarıma emeklilerine, işçilerine ve gençlerine bu tür süreçlerin sabırla aşıldığı mesajını iletmek istiyorum.Biz de kemer sıkma önlemleri aldık, ama her geçen gün daha iyiye gittik. Bunun için de Yunanistan'ın da sabır ve karlılıkla bu güç dönemi atlatacağına inanıyorum. Ama Yunan halkının herşeyi hükümetten beklememesi gerekiyor.''
HALK DESTEKLEMELİYunan halkının da alınan önlemleri desteklemesi gerektiğini, nitekim milli bir sorun yaşandığını ve el ele aşılması gerektiğini söyleyen Başbakan, ''Biz de komşuluk görevi çerçevesinde dayanışma içinde olacağız ve bu süreci beraber atlatacağız'' dedi.
İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere de değinen Başbakan Erdoğan, ''bir ülkede demokrasi ve ekonomi olmak üzere iki egemen konu bulunduğunu'' kaydetti.
Bu iki konunun birbiriyle uyumlu şekilde yol alması gerektiğini belirten Başbakan, ''Yoksa kargaşa olur ve anarşizm hakim olur. İkisi de geri giderse çökersiniz. Ama bunları atbaşı götürdüğünüz zaman o ülke huzur ülkesi barış ülkesi olur. O ülke kalkınma yolunda devam eder. Eğer bunlar birbiriyle dayanışma, uyum içinde ise o zaman güçlü ilerleme kaydedilir'' dedi.
Atina'ya bakanlar ve çok sayıda işadamıyla beraber geleceğini belirten Erdoğan, iki ülke işadamlarının sektörlerine göre aralarında işbirliği yapacaklarını, bakanların ise hangi alanlarda işbirliği yapabileceklerini görüşeceklerini söyledi.
Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin önemli bir destinasyon (varış yeri) ülkesi olduğunu, dolayısıyla iki ülkenin paket turizminde elele vermeleri halinde büyük başarı sağlanacağına inandığını sözlerine ekledi.
Öte yandan, ''Türkiye'nin komşularıyla sıfır sorun'' anlayışının iktidarın temel ilkesi olduğunu da belirten Başbakan, bu çerçevede birçok komşu ülkeyle çok sayıda sorunun çözülmesinin başarıldığını vurguladı.
"EGE, BİZİ BİRLEŞTİREN BİR DENİZ OLSUN"
"Ege'deki kıtasahanlığı konusunda da böyle bir sürecin başlamasını ve olumlu bir neticeye varmamızı umut ediyorum'' diyen Başbakan, ''Ancak burada birşeyin altını çizmem lazım. Ege Denizi'ni nasıl görüyoruz? Ege'ye bizi ayıran mı yoksa birleştiren bir deniz olarak mı bakacağız? Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak diyorum ki; Ege bizi ayıran bir deniz olmasın. Ege bizi birleştiren bir deniz olsun'' dedi.
Sürecin böyle devam ettirilmesi halinde, Ege'nin aynı zamanda bir barış denizi haline geleceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, ''Ege bir barış denizi olduğu zaman, ne Türkiye, Yunanistan'a şüphe ile bakar ne de Yunanistan, Türkiye'ye. Tam aksine. Her iki ülkenin de bir özgüven içinde, barış ve dayanışmaya ihtiyacı vardır'' diye konuştu.
"SAVAŞ UÇAKLARI SİLAHSIZ UÇSUN"
Başbakan Erdoğan, ''Ege'deki savaş uçaklarının faaaliyetleri'' ile ilgili bir soruya da verdiği yanıtta, ''Eğer bu savaş uçakları illa da Ege'de uçacaklarsa, ben diyorum ki, bunlar füze ve silah olmadan uçsunlar. O zaman bunlar savaş uçağı olmaz barış uçağı olur. Bu şekilde uçsunlar. Silah taşımadan uçsunlar ve tatbikatlarını yapsınlar. Eğer bunu başarırsak birçok şeyi başarırız, bunlardan biri de silahlanmanın azaltılmasa olacak'' ifadesini kullandı.
Silahlanma konusunda dünyada büyük meblağlar harcandığını, öte yandan milyarlarca insanın aç ve sefil yaşadığını belirten Erdoğan, ''Nedir bu silah, silah, silah... Nereye varacağız? Bu harcamaları azaltarak bu silah sanayindeki paraları başka alanlara ayırabiliriz'' dedi.
ATİNA'YA UÇTU
Erdoğan, basın toplantısının ardından özel "ANA" uçağıyla saat 10.25'te Yunanistan'a gitti. Esenboğa Havalimanı'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın uğurladığı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Devlet Başkanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik eşlik ediyor.

CHP başvurusunu yaptı

CHP, paketin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
CHP, Anayasa değişiklik paketinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Sodayla gelen mucize

Soda, aslında saçınızdan tırnağınıza kadar kullanılabilen bir güzellik ürünü...
Sindirim problemlerinden kurtulmak için kullandığınız sodanın doğal bir güzellik ürünü olduğunu biliyor muydunuz? Sodyum bikarbonat yani halk arasındaki adıyla 'soda' diş sağlığından ayaktaki nasırların bakımına kadar birçok konuda size yardımcı olabilir. Dişleri beyazlatmak için piyasada çok sayıda ürün var. Zaten bazı diş tozları belli oranda sodyum bikarbonat tozu içeriyor. Ama yine de gerçekten etkili olan ürünler son derece az, üstelik sodanın kendisinden pahalı.
Islak bir diş fırçasının üzerine 1/4 çay kaşığı soda dökerek dişlerinizi fırçalayın. Saklambaç'ta yer alan habere göre; bu uyguluma dişlerde bir hassasiyet yaratabilir ama peroksit içeren ürünlerde de durum daha farklı değildir. Dişlerinizi her gün ya da iki günde bir sodayla fırçalayın, kalan günlerde diş macunu kullanın.
Yağlı saçlar ve cilt için losyon:
Bir kase içine 30 ml (2 çorba kaşığı) soda ve 45 ml (3 çorba kaşığı) yulaf ezmesi koyun. 60 ml (1/4 çay fincanı) doğal yoğurt ekleyin ve karıştırın.
Yulaf ezmesini hafifçe kabarmaya bırakın. Sonra bu kremi cilt ve saçlarınıza hafifçe uygulayın.
Durulamadan önce 60 saniye kadar bekleyin.
Soda, yumuşak bir parlatıcı olduğu için yulaf cildinizdeki ve saçınızdaki yağları absorbe eder. Yoğurt ise cildinizi ve saç derinizi besler. Bu, çok basit ama bir o kadar da etkili bir tariftir.
Saçlarınızı kirden arındıran formül:
Kullandığınız bir yığın üründen sonra, saçlarınızın parlaklığını yitirmesi kaçınılmaz! Yeniden ışıl ışıl saçlara sahip olmak için bu formülü kaçırmayın.
Saçınızı her zamanki gibi şampuanlayın. Avucunuza bir miktar sodyum bikarbonat alıp, saçınıza 3-5 dakika sert bir şekilde masaj yapın. Bu şekilde saçlarınız kirlerden tamamen arınır.
Saçlarınızı duruladıktan sonra krem uygulayın.
El temizliğinde sodyum bikarbonat
Ellerinizi suyla duruladıktan sonra onları sodyum bikarbonat sürerek ovalayın ve yıkayın. Ellerinizin hemen yumuşacık olduğunu göreceksiniz.
Eşsiz bir deodorant
Koltuk altlarınıza süreceğiniz bir parça sodyum bikarbonat, kötü kokulardan kurtulmanızı ve kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlar. Cilde zararlı maddeler içeren parfümlerin kötü etkilerinden sodyum bikarbonat sayesinde kurtulabilirsiniz.

Yeni Ergenekon operasyonu

10 ilde gerçekleşen eş zamanlı oprasyonda 30 kişi gözaltına alındı.
Konya'da geçen yıl nisan ayında 6 kişinin tutuklandığı suç örgütü operasyonu kapsamında 11 ilde evlerinde arama yapılan yaklaşık 30 kişi delillerin incelenmesinin ardından gözaltına alındı.

Toplanan delillerin incelenmesinin ardından Savcı, şüphelilerin yakalanarak ifadelerinin alınması talimatını verdi. Konya merkezli yürütülen operasyonda, bu sabah harekete geçen ekipler, Konya'da bir doktorun da aralarında bulunduğu yaklaşık 30 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin alınan ifadeleri doğrultusunda Adana'ya gönderilme ihtimallerinin bulunduğu bildirildi.

İran sansür istedi

İran'daki recm olayını anlatan Soraya'yı Taşlamak filmi bugün gösterime giriyor.
İran Büyükelçiliği, İran’daki recm olayını anlatan filmin yasaklanmasını istedi. Ancak Türkiye, her seferinde gelen talebe olumsuz yanıt verdi. Film bugün vizyona giriyor. Filmi 18 yaşından küçükler seyredemeyecek
İran, Freidoune Sahebjam’ın İran’da yaşanan gerçek bir olaydan esinlenerek yazdığı aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan ve ‘Soraya’yı Taşlamak’ filminin gösterilmesinin yasaklanması için resmi girişimde bulundu.
İran Büyükelçiliği, yaklaşık 3 hafta önce, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na bir yazı ile başvurup “İlişkilerimize zarar vermemek adına filmin gösterimden kaldırılmasını” istedi. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı da Kültür Bakanlığı’ndan konunun incelemesi için bilgi talep etti. Kültür Bakanlığı ise konuyla ilgili olarak İstanbul Telif Hakları Müdürlüğü’nden bilgi istedi.
Telif Hakları “henüz adı geçen filmin denetim başvurusunun yapılmadığını başvuru sonrası gerekenin yapılacağını” belirtti. Hafta başı tamamlanan denetim sonucunda ise “Çocuklara kötü örnek teşkil edecek yoğun şiddetten dolayı 18 yaşından büyüklere gösterilebilir” kararı çıktı.

Erciş'te hortum

Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen hortum, 2 kişinin yaralanmasına neden oldu.
İlçeye bağlı Kızılören köyünde bugün saat 14.00 sıralarında meydana gelen hortum öncesinde, köye ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Ardından çıkan hortum, 60 haneli köyü etkisi altına aldı ve ağaçları köklerinden sökerken, birçok evin de çatısını uçurdu. Bu arada Polat ailesine ait ev, büyük bir gürültü ile yıkıldı. Kazayı aile fertleri yara almadan atlattı. Okuldan çıkan üç öğrenci ise hortumun içinde kaldı. İlköğretim okulu öğrencisi olduğu belirlenen 3 kişi, çeşitli yerlerinden yaralandı.

Enerji hatlarının koptuğu köye elektrik verilemezken, Erciş Kaymakamlığı olayın duyulmasının ardından jandarma ve yardım ekiplerini köye gönderdi. Hasar tespit çalışmalarının yarın yapılacağı kaydedildi.
İHA

Danıştay üyeliğine Solgun

Gül, Danıştay üyeliğine Denizcilik Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Solgun'u seçti.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Danıştay üyeliğine , Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 155'inci ve 2575 sayılı Danıştay Kanunu'nun 8 ve 9'uncu maddeleri gereğince, Denizcilik Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Solgun'u seçtiği bildirildi.
AA

Üzerine çocuk düştü

Oyun oynarken 2. kattan aşağı düşen çocuk, şans eseri yoldan geçen kişinin üzerine düştü.
Adana'da oyun oynarken damın duvarının yıkılması sonucu 3 yaşındaki Duran, 2 kattan aşağı düştü.Şans eseri Gökhan Uğurbekler'in üzerine düşen çocuk, hastanede tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, olay saat 21.30 sıralarında Küçük Dikili Beldesi Çınarlı Mahallesi 63 sokakta meydana geldi. 3 yaşındaki Duran, 2 katlı müstakil evlerinin damında oyun oynamaya daldı. Bu sırada sokaktan gelen ses üzerine aşağı bakmak isteyen Duran, damın duvarının yıkılması sonucu aşağı düştü. Küçük Duran, bu sırada sokaktan geçen Gökhan Uğurbekler'in üzerine düştü. Olayda küçük Duran ve Uğurbekler hafif şekilde yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla Adana Numune Hastanesine kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.
Hastanede ayakta tedavi gören Uğurbekler, çocuğun bir anda üstüne düştüğünü, neye uğradığını şaşırdığını söyledi.
Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Küçük Duran'ın bir süre gözlem altında tutulacağı bildirildi.
İHA

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...