Sayfalar

24 Ağustos 2010 Salı

MHP lideri Devlet Bahçeli, bugün saat 22.00'de canlı yayında CNN TÜRK'te

MHP lideri Devlet Bahçeli, bugün saat 22.00'de canlı yayında CNN TÜRK'te. 
MHP lideri, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Vatan gazetesi yazarı Bilal Çetin ve CNN TÜRK Haber Koordinatörü Yavuz Oğhan'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayacak.

MHP lideri Devlet Bahçeli, bugün saat 22.00'de canlı yayında CNN TÜRK'te

MHP lideri Devlet Bahçeli, bugün saat 22.00'de canlı yayında CNN TÜRK'te. 
MHP lideri, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Vatan gazetesi yazarı Bilal Çetin ve CNN TÜRK Haber Koordinatörü Yavuz Oğhan'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayacak.

''Kenan Evren anayasasını değiştirmek isteyen Erdoğan, Kenan Evren gibi propaganda yapıyor''

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ''Kenan Evren anayasasını değiştirmek isteyen Erdoğan, Kenan Evren gibi propaganda yapıyor'' dedi.

Cindoruk, Balgat'taki Turgut Özal Kampüsü'nde, aralarında YARSAV'ın da bulunduğu sivil toplum kuruluşları ile yapılan ve Anayasa değişikliğinin değerlendirildiği ''atölye çalışmasının'' açılışında konuştu.

Siyasi partilerin Anayasa değişikliği çalışmalarını kendi aralarında ''maç'' haline getirdiğini ifade eden Cindoruk, vatandaşların ise konuya yabancı kaldığını söyledi. Liderlerin yoğun biçimde mitingler yaptığına işaret eden Cindoruk, konuşmaların ise ağır ve argo yüklü olduğunu dile getirdi. Cindoruk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, ''devletin imkanlarıyla'' propaganda yapmakla eleştirdi.

Hüsamettin Cindoruk, Erdoğan'ın ''bitaraf olan bertaraf olur'' sözlerini de uygun bulmadığını vurguladı. Cindoruk, ''Siz yanlış taraftasınız, biri ortadan kalkacaksa o sizin iktidarınız olacaktır'' dedi.

Cindoruk, hukukta adli hata olabileceğini, bunların düzeltilebileceğini ancak siyasi hataların devleti tehlikeye düşürebileceğini ve referandumdaki ''evet'' oyları ile Türk siyasi hayatında sıkıntı duyulabileceğini ifade etti.

Referandum kampanyalarının eşit şartlarda geçmediğini öne süren Cindoruk, medyanın ambargo altında olduğunu, ''yüksek vergi cezasının ise ibret haline getirildiğini'' söyledi. İslam dininin iftira ve dedikoduyu yasakladığına işaret eden Cindoruk, ''yandaş medyanın'' ise bu gerçeği görmeden davrandığını ileri sürdü.

Cindoruk, 1980 ihtilalinden sonra Kenan Evren'in, tüm Türkiye'yi gezdiğini ve eski siyasileri ağır bir dille eleştirdiğini ifade ederek, ''Kenan Evren anayasasını değiştirmek isteyen Erdoğan, Kenan Evren gibi propaganda yapıyor'' görüşünü dile getirdi.

Cindoruk, karanlığın aydınlığa mutlaka ulaştığını vurgulayarak, 13 Eylül sabahı güneşin ve halkın Türkiye'yi aydınlatacağını söyledi.

"Türbanı Özgürlük Olarak Görüyoruz"

Başörtüsü sorunuyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Biz herkesi kucaklıyoruz. Kimliği ne olursa olsun, insan mı insan, düşüncesi inancı ne olursa olsun, o insan benim insanımdır ve o insana hizmet etmek zorundayım. Dertlerini biliyorum. Her şeyi biliyorum. Çözecek tek parti vardır. O da biziz. İddialıyız, ne söyledik. Türban sorununu biz çözeriz dedik. Ama onlar çözemedi, çözemezler çünkü onlar türbanı siyasi amaçla görüyorlar. Biz türbanı insana özgürlük olarak görüyoruz. Onlar insanların etnik kimliklerin oy deposu olarak görüyorlar. Biz insanların etnik kimliğin ve kültürüne saygılıyız" dedi.

Niran Ünsal:Ben kocaman bir ‘hayır’cıyım

Düşüncelerini bazı sanatçıların aksine açık açık ifade eden Ünsal, "Referandumdan çoğunlukla 'Evet' oyu çıkarsa kafama sıkar giderim" dedi. Ünsal, geçtiğimiz yıllarda Ahmet Kaya'nın 'Kafama Sıkar Giderim' şarkısını seslendirmişti.
Kıbrıs’ta bulunan Malpas Gazinosu’nda sevenleriyle buluşan Niran Ünsal, konserinin ardından gazetecilerle yaptığı sohbet sırasında gündemin en önemli maddesi olan ‘referandum’la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ünsal, “AK Parti ve Recep Bey’in iktidara gelmesinden bu yana tam 8 yıl oldu. 8 yıl önce insanlara seçim meydanlarında birtakım sözler verdiler. Bugün bakıyorsunuz bu ülkede telif hakları bile yok. Terör devam ediyor. Verdikleri sözlerin hiçbirini yerine getirmediler. Bir de çıkıp milletten tehdit ile ‘evet’ oyu istiyorlar. Ben kocaman bir ‘hayır’cıyım” diye konuştu.
OYUM DEV GİBİ BİR ‘HAYIR’
Ünsal, “Neden hayır oyu vereceksiniz sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Neden mi? Bu ülkede sanatçının telif hakları olmadığı, hâlâ terör olduğu için. Yol yok, eğitim sistemi oturmamış. Kışın binlerce köy yolu kapanıyor. Genel anlamda eğitim sisteminde 68. sıradayız. Hâlâ şehit anneleri ağlıyor. Tekel işçileri sokaklarda yatıyor, sürünüyor. Çiftçiler zor durumda. Emekliler ikinci sınıf vatandaş. Oyunu AKP’ye verip hiçbir şey alamayan 74milyon Türk vatandaşı için. 300 binin üzerinde diplomalı işsiz üniversiteli gencimiz, demokratik, laik, özgür bir ülke ve Atatürk için dev gibi bir hayır oyu vereceğim”.

Van'da aynı oyun yine sahnelendi, CHP provokasyona uğradı

CHP'nin Van mitinginde bu kez PKK sempatizanları devreye girdi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını provoke ettiler. Hatırlanacağı gibi  2 Nisan'da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı AKP'liler Van'da protesto etmişlerdi. Doğu'nun önemli ticaret merkezlerinden olan Van Şehri'nin ana muhalefet partisine ve aynı zamanda iktidar adayı olan bir partiye ve onun genel başkanına karşı davranışı şehir adına üzüntü vericidir. Aklıselim Vanlıların, bu uç grupları bertaraf etmelerinin zamanı gelmiştir. Yoksa Van Şehri, bu görüntülerle anılacak ki hiç akıllıca değil.
YORUMCU

Yozgat'ta jet hızıyla hırsızlık

Yozgat'ta bir dinlenme tesisinde otomobil içerisinde uyuyarak dinlenen kişiler, hırsızlar tarafından saniyeler arasında soyuldu.

Yozgat'ta jet hızıyla hırsızlık

Yozgat'ta bir dinlenme tesisinde otomobil içerisinde uyuyarak dinlenen kişiler, hırsızlar tarafından saniyeler arasında soyuldu.

Çin Büyükelçisinin Kayseri sevdası bitmiyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Çin'in Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng'i makamında kabul etti.
Büyükelçilikte görevli diplomatlar ve bir grup işadamı ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette daha çok iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi üzerinde duruldu

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Pakistan'a 500 Bin Dolar Yardım Yaptı

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Pakistan'a yardım kampanyasını sürdürürken Kayseri Şubesi, Pakistan'a nakit 500 bin dolar ve 15 vagon gıda yardımı gönderdi.

Kainatın En Güzel Kızı

22 yaşındaki Meksika güzeli Jimena Navarrete, Las Vegas'ta düzenlenen Miss Universe 2010 güzellik yarışmasında birinciliği elde etti.
Miss Turkey 2010 güzellik yarışmasında birinci olan Gizem Memiç, yarışmada ilk 10'a giremeden elenirken, ilk 5'i Jamaika'dan Yendi Phillipps, Avustralya'dan Jesinta Campbell, Ukrayna'dan Anna Poslavskaya ve Filipinler'den Venus Raj oluşturdu.

Kayserideki Ziraat Odaları Başkanları Mustafa Elitaş'a yüklendiler

Kayseri'de 10 Ziraat Odası başkanı ortak bir basın toplantısı düzenledi. Ziraat Odası başkanları Şeker Fabrikası aleyhinde çıkan haberlerin suç duyurusu olarak kabul edilmesini isteyen AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'a yüklendi.

Erdoğan: "Hükümet Değil Devlet Görüşür"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün gece Siyaset Meydanı'na katıldı, Ali Kırca'nın 12 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili sorularını cevapladı.

Hanefi Avcı'nın kitabı yok satıyor

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın yazdığı, "Haliç'te Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat" adlı kitaba ilgi büyük oldu. İlk baskısı tamamen tükenen kitabın 200 bin adede ulaşması bekleniyor.

Erdoğan: "İkinci bayrak istemeyiz."

Başbakan Erdoğan, BDP'lilerin 'demokratik özerklik' teleplerine sert cevap verdi: Türk bayrağının yanına ikinci bayrak istemeyiz.
Başbakan Erdoğan, Show TV'de Siyaset Meydanı'nda Ali Kırca ile Tuba Atav'ın sorularını yanıtladı. 'Terör örgütünün eylemsizlik kararı ve buna bağlı olarak hükümetin ya da devletin terörist başı ile irtibat kurduğu' yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Erdoğan şunları kaydetti: Böyle bir şeyi ne ben, ne arkadaşlarım, ne benim bilgim dahilinde siyasi iradeden hiçbir kimse bugüne kadar yapmamıştır, yapamaz. Biz Şemdinli'de, Yüksekova'da mücadele ederken muhalefet bizi Ankara'da vuruyor.' 

12 Eylül Referandum Anketinde oylar kilitlendi evet:%30, Hayır %68, kararsız %2

12 Eylül Referandum Anketinde oylar kilitlendi evet:%30, Hayır %68, kararsız %2... halkın iradesinin gerçek manada yansıyabilmesi için siz de oyunuzu kullanmayı ihmal etmeyin. Anket  sağda üstte...

"MHP Bu Şerefsizliği Kabul Etmez"

Erdoğan'ın "Bu şerefesizliği yapanlar hesap verecek" sözlerine Bahçeli'den sert yanıt: "MHP Bu Şerefsizliği Kabul Etmez" ''Anayasa değişikliğiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) etkisiz hale getirilmeye çalışıldığını'' öne süren Bahçeli, ''Bu sayede ileride PKK terör örgütünün siyasallaşması için çıkarılacak kanunların yargıdan dönmemesinin önlenmesinin hedeflendiğini'' savundu

Yıldırım Beyazıt Kent Yapı Kooperatifinde fiyatlar fahiş çıkınca üyeler isyan etti

Yıldırım Beyazıt Kent Yapı Kooperatifinde üyelere gönderilmeye başlanan kesin hesap maliyetleri üyelerin isyanına sebep oldu. Kooperatif yönetiminin yüklenici firma Eras İnşaat ile yüzde bir kırım üzerinden anlaşma yaptıklarını söyleyen üyeler, kooperatif bizden 30 Eylüle kadar 68 bin TL para yatırmamızı yoksa üyelikten ihraç edileceğimizi söylüyor. Eğer üyeler olarak banka kredisi alıp bu borcu kapatırsak 5 yıl vadeli kredide evin toplam maliyeti 140.560 TL’ye, 6 yıl vadede 146.660 TL’ye, 7 yıl vadede 151.620 Tl’ye, 10 yıl vadede ise 168.476 TL’ye çıkmaktadır. Biz bu kadar yüksek maliyetleri kaldıramayız. Bu konuda kooperatif yönetimi bizlere yardımcı olamayacaklarını söylediler. Biz de yüklenici firma Eras İnşaat'tan ve yönetim kurulu başkanı Mustafa Eraslan'dan yardım bekliyoruz dediler.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...