Sayfalar

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Sivaslılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından birlik beraberlik gecesi düzenlendi

Sivaslılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından birlik beraberlik gecesi düzenlendi. Geceye çok sayıda Sivaslı katıldı.

Kardelen Düğün Salonunda düzenlenen geceye Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, MHP İl Genel Meclis Üyesi İsmihan Gülser Üçok ile çok sayıda davetli iştirak etti.
Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul sonrası göreve getirilen Sivaslılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Tamer yeni yönetimi tanıtarak derneğin tüm üyelerinin yanında olacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde üyeler gönüllerince eğlendi.

DSİ’DEN SULTANSAZLIĞI’NA DESTEK

Türkiye de göçmen kuşların önemli uğrak merkezlerinden biri olan Sultansazlığı Milli Parkı nda son yıllarda yaşanan su sıkıntısının çözümü için çalışmalar sürüyor. 

Soysallı pınarlarından çıkan kaynak sularının Sultansazlığı Milli Parkına ulaşmasını sağlayan kanallardaki kamışların, suyun akışını engellediği belirlendi. Bu nedenle DSİ ekipleri kanalların temizlenmesi için çalışma başlattı.
Çardakbaşı bölgesinden sazlık alana kadar olan alandaki su kanalları DSİ ekipleri tarafından temizleniyor. DSİ Yahyalı Proje Müdürü Ahmet Özsoy gözetiminde çalışan iş makineleri, kanalları temizleyerek suyun sazlık alana ulaşmasını sağlıyor.

Kanalların temizlenmesinden sonra milli park alanına giren suyun artması sonucunda Sultan Sazlığı Milli Parkı nda göçmen kuş sayısının artması hedefleniyor. 

YAŞLI KADIN FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ

Talas caddesinde halk otobüsü yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı bir kadına çarptı. Yaşlı kadın otobüsün tekerleri arasında kalarak feci şekilde can verdi.

Talas Bulvarı, Ahi Evran Zaviyesi önünde bulunan otobüs duraklarından hareket eden ve Kınaş Kayabağ seferini yapan 38 AB 014 plakalı özel halk otobüsünün şoförü yolun karşısına geçmeye çalışan Fevziye Çobanoğlu'na çarptı.
61 yaşındaki kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza sonrası çok sayıda polis ekibi olay yerine gelerek kaza mahallini emniyet altına aldı.
Polis ekipleri çalışmalarını sürdürürken otobüs sahipleri gazete parçaları ile aracın plakasını kapattı.
Yapılan incelemelerin ardından yaşlı kadının cesedi 112 ekiplerince Eğitim ve Araştırma hastanesi morguna kaldırıldı.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BAHAR ŞENLİKLERİ

Ünlü şarkıcı Atiye Erciyes Üniversitesinde hayranlarını coşturdu. Atiye, konser öncesi yaptığı açıklamada şarkı sözlerini babasının yazdığını söyledi.

16. Erciyes Bahar Şenlikleri nin 2. gününde Kayseri ye gelen ve Erciyes Üniversitesi öğrencilerine konser veren Atiye Deniz, büyük beğeni topladı.
Yaptığı 2. stüdyo albümüyle müzik piyasasına giren Atiye, konser öncesinde açıklamalarda bulundu. Kayseri ye ilk gelişi olduğunu belirten Atiye, şehri çok sevdiğini söyledi. Atiye, "Yeni albüm çalışmalarına başladım. Besteler yapmaya başladım, sözleri zaten babam yazıyor. Çok güzel bir albüm olacağından eminim” diye konuştu.
            Açıklamalarının ardından sahneye çıkan Atiye, 1 saat boyunca sahnede kaldı ve beğenilen parçalarını seslendirdi.

Kayseri'de "Çıngı" dergisi yayın hayatında...

Kayseri Yazarlar ve Şairler Derneğinin (KAYSADER) yayın organı olan ÇINGI dergisinin ilk sayısı yayınlandı. Derginin sahibi ve genel yayın yönetmeni Süleyman Karacabey, sorumlu yazı işleri müdürü Dr. Rasim Deniz, genel koordinatörü Deniz Dengiz Şimşek, Reklam Müdürü  Hikmet Saadet Çakıcı ve  sanat danışmanı ise Hasan Gürpınar olarak gözükmektedir.

iletişim adresi: cingidergisi@gmail.com

Bu bayrak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamalarında Kadir Has Stadyumu'na "Gökyüzünde açılan en büyük bayrak'' sloganı ile asılan Türk bayrağı, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

19 Mayıs'ta Kayseri işte böyle coştu


Kayseri'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.
  19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlikler daha sonra Kadir Has Stadı'nda devam etti. Stadyumdaki kutlamalara Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Garnizon Komutanı Tümgeneral Rıdvan Ulugüler, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Bilici, Başkan Özhaseki ve Tümgeneral Ulugüler'in vatandaşları
selamlaması ile başlayan kutlamalarda öğrenciler geçit töreni yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ve öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaparken, okulların hazırlamış olduğu çeşitli oyunlar, dans ve fon gösterileri beğeni ile izlendi.
  Öte yandan Kadir Has Stadyumu'na "Gökyüzünde açılan en büyük bayrak'' sloganı ile asılan Türk bayrağı, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Gençler,
Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.
Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.

Mustafa Kemal Atatürk

Çanakkale Kahramanı Mustafa Kemal Paşa Samsun'da...

9. Ordu Kıtaları Müfettişi Mustafa Kemal Paşa, Samsun'a gelmiştir. Müfettişlik Bölgesi Trabzon, Erzurum, Sivas, Van vilayetleriyle Erzincan ve Canik müstakil sancaklarını kapsadığından müfettişliğin vereceği bütün talimatı bu vilayetlerle mutasarrıflıklar doğrudan doğruya yerine getireceklerdir.

MHP MYK ÜYESİ MUSTAFA ERASLAN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYINLADI


"19 Mayıs Atatürk' ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' nın 91. yılını hep birlikte yaşamanın sonsuz mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.
 
            Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’ da Samsun’dan başlattığı hürriyet hareketi, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurda dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır.
 
            Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından sıkıntı ve yokluklar içerisinde verilen çetin mücadele sonucunda, kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından gençlerimize emanet edilmiştir. Atatürk, "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız" diyerek, Türk gençliğine olan sonsuz güvenini vurgulamıştır.

Samsun’dan başlattıkları kurtuluş mücadelesiyle, bizlere kutsal bir vatan emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükran, minnetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun."

Mustafa ERASLAN
MHP MYK ÜYESİ

Hamdi Altuntaş, Kayserigaz'ın iftirasından sonraki 40. günü de yazdı


Yıl 1919
Mayıs’ın 19’u
Uyanın Samsunlular
Uyumak ölüme eş 

***
91 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde sadece Samsunlular değil tüm Anadolu uyandı ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atıldı.

*** 
91 yıl önce yakılan meşale sonucu kurulan o ülkede huzurlu ve mutlu yaşamaya çalışıyoruz.

Yaşarken de, maalesef huzur ve mutluluğumuzu bozan haksızlıklarla karşılaşıyoruz.

Tıpkı Kayserigaz’ın yaptığı gibi.  

*** 

Yıl 2010

Mayıs’ın 19’u

Uyanın Kayserililer

Uyumak ölüme eş

*** 

Bugün iftiradan sonraki günlerin 40’ı çıktı.

40 yıl düşünsem bir şirketin iftirasına uğrayacağım ve bu iftira nedeniyle 40 gün yazacağım aklıma gelmezdi.

Kayserigaz’ın haksızlıkları önüme geldiğinde kılı 40 yararak bazı araştırmalar yaptım. Gördüm ki, Kayserigaz yöneticilerinin aklında 40 tane tilki var ve 40’ının da kuyrukları birbirine değmiyor.

Her haksızlık yapanın yaptığı gibi kabul etmediler yaptıklarını.

Yalancı ve iftiracı olmakla suçladılar beni.

40 yılın başı biri iftira atmış, ne olacak diyecek halim yok.

Haksız yere suçlanmayı kabul edemem. 40’ından sonra değişecek değilim.

Değişmeye niyetim de yok.

40 yıllık Kani olur mu yani.

Hem susacağız da, 40 harami zihniyetine pabuç mu bırakacağız.

40 ayaklı da olsalar, pabuçlarını ters giydireceğiz onların diyerek mücadeleye başladım.

İftiradan önce defalarca anlattım yapılanları.

İftiradan sonra da 40 kere yazdım.

Aslında sadece yazmadım. Sabah programımızda da dile getirdim, akşam yaptığımız Analiz’de de.

Yani;

40 gün 40 gece anlattım.

Kayseri’deki bazı idareciler haksızlık karşısında susmayı tercih ettiler.

Sorumluluk almayıp 40 dereden su getirdiler.

Gördüm ki idare kademesi 40 kırık küp, 40’ının da kulpu kırık küp sözüyle özdeşleşmiş.

Fakat anlattım.

Anlayanlar anladı.

Kayserigaz’ın ne olduğunu artık kamuoyu biliyor.

40 tas suyla yıkansalar da temizlenemeyecek durumdalar.

Biliyorum ki artık Kayserigaz yöneticileri 40 katır ve 40 satır arasında kaldılar.

Ne özür dileyebiliyor, ne de haksızlıktan vazgeçebiliyorlar.

*** 

Bugün iftiradan sonraki 40’ıncı gün.

40 vakte kadar bir gelişme olacağına dair bir ümit var içimde.

Olur olur.

Olmazsa bu eller daha çok Kayserigaz yazar.

Bir şairin dediği gibi.

Haksızlık karşısında;

40 değil,

Bin çığlık atsam az…

Mamur, şehri ve taraftarları suçladı

Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Kayserispor’un daha başarılı olamamasının nedenini şehre bağladı. Mamur, "Ligi bitirdiğimiz konum, taraftarın ve şehrin desteğine göre başarıdır" dedi.
Geçen yıllara oranla takımın başarısında bir düşüş olduğunu, ancak birtakım şanssızlıkların takımın peşini bırakmadığını dile getiren Mamur, şunları söyledi:
Ligin ilk yarısında iyi durumdaydık, ancak ikinci yarıda şanssızlıklar peşimizi bırakmadı. Defansta başlayan sıkıntılardan sonra aksilikler peş peşe geldi. Bu nedenle ligi geçen yıllara oranla istediğimiz noktada tamamlayamadık. Ancak bunu başarısızlık olarak görmüyoruz. Ligi bitirdiğimiz konum, taraftarın ve şehrin desteğine göre başarıdır. Bursaspor, taraftarı sayesinde şampiyon oldu. Eskişehirspor, taraftarının desteği ile başarılı oldu. Biz taraftarımızdan ve şehrimizden bu şekilde bir destek göremiyoruz.
       Mamur, gelecek sezon daha iyi bir takım kurmak için çalışmalarına başladıklarını sözlerine ekledi.

Kilci, krizi bu kez farklı yorumladı


Ticaret Odasında “Dış Ticaret Stratejileri ve Avrupa İşletmeler Ağı” konulu bir seminer yapıldı. Seminerde konuşan Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Dünyanın yaşadığı krize rağmen Avrupa ülkelerine göre Türkiye dimdik ayakta dedi.
Ticaret Odasındaki seminerde dünyanın çeşitli ülkelerinde ciddi krizler olduğunu ve her ülkenin yeni stratejiler üretmek zorunda kaldığını anlatan Oda Başkanı Hasan Ali Kilci, Türkiye nin girmeye çalıştığı Avrupa Birliği ülkelerinin durumunun içler acısı olduğunu belirtti.

     İspanya, Portekiz ve Yunanistan ın krizden aldığı darbeler altında ezildiğini ileri süren Kilci, şöyle devam etti:

     Hükümet, yeni ticaret alanları yaratmak üzere dünyanın dört bir yanını geziyor. Türkiye de önemli gelişmeler oldu. Bu gelişmelerde şüphesiz, girişimcilerin cansiperane çalışması da etkili oldu. AB ülkeleri, bizim ülkemizden çok geride olduğunu görecek. Özel sektör ciddi çalışmalar içinde. Türkiye nin yeni stratejilere ihtiyacı var. Dünyanın yaşadığı krize rağmen Avrupa ülkelerine göre Türkiye dimdik ayakta. Önümüzdeki dönemde çok daha rahat edeceğiz.

     Önümüzdeki günlerde çok daha rahat edileceğini ifade eden Hasan Ali Kilci daha önce yaptığı ekonomi değerlendirmelerinde 2010 yılının 2009’dan çok daha kötü geçeceğini açıklamıştı.

        Öte yandan seminere katılan Dış Ticaret Uzmanı Ekrem Kuş da, Avrupa İşletmeler Ağı nın yurt dışındaki firmaların işbirliği, teknolojik istek ve önerilerine ulaşılabileceği bir program olduğunu bildirdi.

     Dünyanın küresel bir hal aldığını ve Türkiye nin de bu dünyaya açılması gerektiğini belirten Kuş, Dış ticaret bir ülkenin kalkınması için çok önemlidir. Ülkelerin krizleri aşmasında, dış ticaretin rolü yadsınamaz. Yeni dünya düzeni içinde şirketler dünyaya entegre olmak zorundadır. Çünkü dünyanın koşulları bunu gerektiriyor diye konuştu.

BİR KİMLİK İLE 5 KİŞİYE HAT ÇIKARDILAR

2008 yılında bir Telsim bayisinden hat alan Gürsel Doğan kendi kimlik numarası ile 5 kişiye daha hat verildiğini öğrendi. Olay hattı kullanan vatandaşlardan birinin bir bayanı telefonla taciz etmesi ile ortaya çıktı.
2008 yılında Telsim bayisinden hat alan Gürsel Doğan iki yıl sonra bir şok yaşadı. Mahkemenin bir bayanı taciz etmesi ile ilgili kendisini çağırdığını öğrenen Doğan neye uğradığını şaşırdı. Olayı araştıran Gürsel Doğan Telsimin temsilciliğini yapan Bitek firmasındaki kişilerin kendisinin kimlik numarası ile 5 kişiye daha hat verdiklerini öğrendi. Olay, hat alanlardan birinin, bir bayanı taciz etmesi sonucu ortaya çıktı. Hattı veren bayi hakkında dava açan Gürsel Doğan şahıslar hakkında mahkumiyet verildiğini kaydetti.
(Kayseri Akın Günlük)

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...