Sayfalar

7 Ağustos 2010 Cumartesi

"Sen damdan düştün, ama havuzlu villaya düştün."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan kimse sana kefen giydiremez. Sana birisi kefen giydirirse gel kardeşini bul. Önce mücadeleyi ben vereceğim. Kul hakkı yediysen hesabını soracağım'' dedi. 
Kılıçdaroğlu, partisince Yozgat Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde, vatandaşlara hitap etti. 
Yozgat'a siyasetçi olarak ilk kez geldiğini, ancak sorunları çok iyi bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, çözümünün de CHP iktidarında olduğunu kaydetti. 

Akşener: Başbakan o dönem İETT Spor'da top koşturduğu için ikisini karıştırdı.

''İlginç olan şu. Sayın Başbakan o dönemleri bilmiyor. Erdal Eren bir jandarma erinin ölümünden sorumlu olarak asıldı. Doğrudur. Yaşı büyütüldü. Sonra tepkiler oldu. Erdal Eren'in karşılığı olarak ve bugünün savcısının, polisinin, hakimin 'suçsuzdur' diyerek günah çıkardığı bugünün deyimiyle 'bir soldan bir sağdan' denilerek Mustafa Pehlivanoğlu asıldı. Şimdi Sayın Başbakan o dönemi bilmediği için, o dönem İETT Spor'da top koşturduğu için ikisini karşılaştırdı. En karşılaştırılmayacak 2 insanı karşılaştırdı. Şimdi rahmetli Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubunu okudu. Gözyaşı döktü deniliyor da sayın Başbakanın gözlerinden yaş aktığını gören oldu mu? Ben görmedim şahsen. Sadece sesi titredi. Duygulandığını ifade etti ve meclis grubu da sayın Başbakanla ağladı. 

KIZGINIM..

Her şey bir yana...


Onlar, benim en yüce, en değerli duygumu elimden aldılar...

(.....)

Daha ilkokulun üçüncü sınıfında, Emine nenem bana ilk duaları öğretmişti, bir çift mavi çorap almıştı tamı tamına okuduğumda...

Ayağımda mavi çoraplar, Osman amcam elimden tutmuş, Bozova'da cuma namazına götürmüştü beni... ?

Sonra...

Sonra küçük aklım erdikçe ve din adı altında sahtekârın yaptıklarını gördükçe, o ilk duygularımı özlemeye başladım...

Yüreğimdeki huzur beni terk etmişti...

Tertemiz bir ibadethanede, bilge yüzlü, dünyanın kirinden uzak, aklı-bilimi-ilmi-medeniyeti reddetmeyen... Bana sevgiyi-şefkati-barışı-merhameti ve iyi insan olmayı anlatan bir din adamının yanına koşmayı çok isterdim...

Ama olmadı...

Din örtüsünün altına gizlenenleri gördüm...

Çıkarların, sahtekârlıkların, yalanın, dolanın, siyasetin kirli insanları benden önce kapmışlardı oraları...

Ve ben dışarıda kaldım...

Onlarla birlikte olmamak için... Onlarla hiçbir şeyi paylaşmamak için... Öyle uzakta tek başıma...

Belki bu yazıyı okuyunca çoğunuz "Beni anlatıyor" diyeceksiniz...

Çünkü o sadece ben değilim...

En çok bunun için kızıyorum; inanç gibi insanın en masum duygusunu, siyasete, ticarete, kirli-pis çıkarlarına alet edenlere...

Bu sahtekâra en çok kızmam bundan...

Duygularımı çaldılar...

Sığınacak yerimi aldılar benden...

Bir gece karanlığında, hiç kimse yokken ayakta... Gözlerimi kapatıp da koşup gidebileceğim tek yeri aldılar elimden...

En çok bu yüzden...

Kızgınım...

Bekir Coşkun

04 / 08 / 2010

( Habertürk )



bcoskun@htgazete.com.tr

Sayısal Loto Çekildi

Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişinde 6 bilen 2 kişi, 2 milyon 942 bin 426 lira 30'ar kuruş ikramiye kazandı.

"TSK'yı Komutasız Bırakmak İhanettir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörizmle mücadele eden TSK'yı komuta kademesiz bırakmak ülkeye yapılan en büyük ihanettir" dedi.

MHP KAYSERİ İL BİNASINA AYDIN PANKARTI ASILDI


Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanlığı binasına bir süre önce Aydın MHP teşkilatına asılan pankartın aynısı asıldı.

Asılan pankartlarda ise "Sen açıldıkça Türk Milletinin Anası Ağladı. Türkiye nin onuruna sahip çıkmak için, milli değerlerimizi korumak için, bölünmeye, parçalanmaya, teröre, adaletsizliğe, açlığa, açılıma, yolsuzluğa, yoksulluğa AKP ve AK Parti anayasasına hayır" şeklinde ifadeler bulunurken pankartlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mesut Barzani ve Barack Obama nın fotoğrafları yer alıyor. Asılan diğer pankartlarda ise "Katile sayın, çapulcuya abi, şehide kelle diyen hayırsızlara hayır" yazıyor.


MHP Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz, Aydın iline her zaman destek verdiklerini belirterek, "Yaşanan olaylardan sonra desteğimizi dile getirmiştik. Aydın il teşkilatına olan desteğimizi göstermek için Aydın da ki pankartların benzerlerini Kayseri il binamıza astık. Referanduma neden hayır dediğimizi Kayseri ye gelecek olan genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli yarın anlatacak" dedi.

"Başbakan bizim gibi candan konuşmaz, cama bakar, camdan konuşur"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat'ta yaptığı mitingde,"Başbakan'ın sağında ve solunda iki tane cam var. Camdan metin geçer, o da konuşur.
Bizim gibi yüreğinden değil, candan değil, öyle konuşamaz o" ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli Öğretmen Hamallık Yaparken Öldü

Çorlu'da bir lisede ücretlik öğretmenlik yapan 44 yaşındaki evli ve iki çocuk babası öğretmen okula gelen ders kitaplarını taşıdığı sırada sıcakların da etkisiyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

"ANAYASA HALKIN DEĞİL AK PARTİ'NİN ANAYASASI"

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi'nin toplu açılış törenine katılmak üzere Ereğli'ye gelen Devlet Bahçeli, partililer tarafından ilçe girişinde karşılandı. Törenin yapılacağı Yunus Emre Meydanı'na yürüyerek gelen Bahçeli, burada vatandaşlar tarafından sloganlarla karşılandı. Burada halka seslenen Bahçeli, 8 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti'nin her konuda ayrımcılık yaptığını iddia ederek, "Ülkede ben ve ötekiler iklimi içinde gerilim stratejisi uygulayarak kamplara bölmek suretiyle çatışmayı teşvik ederek ülke istikrarını ve huzurunu bozma anlayışı içinde bir iktidarla karşı karşıyayız. Seçim sonrası kaybettikleri belediyelerin intikamını kazananlardan çıkararak kendilerine oy verenlerin de yaşadığı il, ilçe ve beldelerde yaşayanların daha iyi hizmet almasını engellemişlerdir" dedi.

"HAYIRCILARI POTANSİYEL DARBECİ OLARAK GÖRÜYORLAR"

12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliği paketi referandumu konusuna da değinen Bahçeli, AK Parti'nin Anayasa değişikliğine 'hayır' diyecekleri darbeci, 'evet' diyecekleri demokrat olarak nitelendirdiğini savunarak, "Böyle sakat bir zihniyet olabilir mi? Böyle davranarak Anayasal hakkı olan oy hakkını 'hayır' yönünde kullanacakların aklına, 'Eğer hayır dersem yarın savcı hakkımda darbecilikten suç duyurusunda bulunur mu?' korkusunu salarak bir korku imparatorluğu oluşturmak istiyorlar. Bu ülke darbeler yaşamıştır. Ülkenin geleceğini karartan gelişmeler yaşamıştır. Bunların önüne geçmenin başlıca yolu demokrasi kültürünü geliştirmektir. Referandum da bunun bir parçasıdır. Sizden istirhamım, referandumu hafife almayın. Bu referandum sadece bir halk oylaması değil, önümüzdeki seçimlerde iktidarın değişip değişmeyeceği konusunda da bir öngörü olacaktır. Bu nedenle 12 Eylül günü mutlaka sandığa gidin ve özgür iradenizi kullanarak oyunuzu verin" dedi.

"ANAYASA HALKIN DEĞİL AK PARTİ'NİN ANAYASASI"

Yapılan Anayasa değişikliğini halkın değil, AK Parti'nin Anayasa değişikliği olarak tanımlayan Bahçeli, "Bu değişiklik hazırlanırken Meclis'te grubu olan-olmayan hiçbir parti muhatap alınmamış, yeterli çoğunluk bulunamayınca da kömürle, unla, zeytinle eksik kalan kısmı da tamamlanmaya çalışılmıştır.

 MHP olarak 69 milletvekilimiz de değişikliğe gidilen her maddede ret oyu kullandık. Şimdi bu değişiklik referanduma gidiyor. Türk siyasetinde güzide bir yere sahip MHP, en başta koyduğu tavrı koruyor ve referandumda 'hayır' oyu kullanıyor. Sizleri de AK Parti'ye ve onun anayasasına 'hayır' demeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Vatandaşın parasını çalan sandıkta da oy çalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasa paketinin vatandaşların ihtiyacını karşılamayacağını söyleyerek, "Bu anayasa memurun, emeklinin, işçinin ve çiftçinin çaresi değil. Vatandaşın parasını çalan sandıkta da oy çalar" dedi.
Mevlana miting alanında partililere hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasa paketinin kimseye yarar sağlamayacağını söyledi. Mitinge katılanlardan 12 Eylül'de sandıklara sahip çıkma sözü alan Kılıçdaroğlu, "Hırsızlık yapanlar sizin oylarınızı da çalarlar. Sandıklara sahip çıkacağız. Size söz veriyorum. YÖK'ün olmadığı bir anayasa, daha demokratik, daha özgürlükçü bir anayasa yapacağız. Vatandaşın parasını çalan, sandıkta oyunu da çalar" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan taksi parası, dolmuş, uçak, metro parası vermezsin ve 10 bin lira ile geçinemediğini söylersin, peki bu vatandaş nasıl geçinecek? 10 bin lira maaş ile geçinemiyorum diye söylüyordu. Yalan diyorsa gazete kupürünü yakasına takacağım" şeklinde konuştu.

Yeni anayasanın halkın hiç bir sorununu çözmeyeceğini kaydeden kılıçdaroğlu, "Türkiye yi geziyorum, bu anayasa hangi sorunumuzu çözüyor diye, halk 'hiçbir sorumumuzu çözmüyor' diyor. Başbakanın gündemi farklı, Türkiye'nin gündemi farklı. Sivas'tan söylüyorum, Başbakan yiye yiye doymadın mı? Bırak da biraz da millet yesin. Şimdi size soruyorum, bu anayasa memurun, emeklinin, işçinin, çiftçinin işine çare değil. Anayasa değişikliği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kurtarmak için çıkıyor. Kul hakkını yiyenleri yargılayacağız. Bunlardan hesap soracak kardeşiniz burada.

Yetki verin halk için, fakir fukara için, esnaf için, çiftçi için, sanayici için çalışalım. Bize yetki verin Türkiye'yi karanlıktan çıkarıp sadece halk için çalışalım. Sayın Başbakan en az 5-6 yerden 2002 yılından itibaren dokunulmazlıkları kaldıracağım diye söz verdi ama yapmıyor. Yapmaya yüreğin var mı? Yiğit adam verdiği sözü tutar. Recep Tayyip Erdoğan, verdiği sözü tutmuyor. Size söz veriyorum. CHP iktidarında önce dokunulmazlıkları kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya'yı ziyaret etti


Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyarette bulundu.
Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde konuşan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, "İster iktidar partisi isterse muhalefet partiler olsun hiç fark etmez, önemli olan halka faydalı işler yapmaktır. Halkın ve devletin yararına çalışmaktır. Biz de elimizden geleni yapacağız. Yaşanan sorunlara partimiz çare bulacaktır. Buraya partimizin amaçlarını ve yapacaklarını anlatmak için geldik" şeklinde konuştu.

Küresel rekabete uygun siyasetin kendini yenilemesi gerektiğini vurgulayan Şener, "Küresel rekabette siyasettin de sürekli kendini yenilemesi gerekiyor. Aynı kalmamalı. Ülkemizde birlik olmalı. Ayrışma ülkemize zarar. Terör belası yüzünden ülkemiz zor günler yaşıyor. Ülkemize faydalı olduğumuza inanıyorum. Ayrıca, zararlı konuşmalardan uzak durulması gerekir. Yoksa zarar verirsiniz. Faydalı konuşunki faydalı olasınız" ifadelerini kullandı.

Basının İktidar yanlısı olduğunu söyleyen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, "Türkiye'de basın iktidar yanlısı olmaya başladı. Bu durum Kayseri'de de kendini göstermeye başladı. Burada basın büyük önem taşıyor. Kayseri basını gelişmiş durumda. İhlas Haber Ajansı'nın, Anadolu Ajansı'nın, Doğan Haber Ajansı'nın bölge temsilciliği var. Bunun dışında 20'den fazla yerel gazete var. Yerel televizyonlarda var. Basın açısından gelişmiş bir şehir. Her sene basın özgürlüğünü kutluyoruz. Ama tam özgürlük yok. Gecen gün ulusal bir ajansta çalışan muhabir arkadaş, görevi esnasında saldırıya uğradı. Çok çirkin bir muameleye maruz kaldı. Görülüyor ki basın özgür değil" dedi.

Referandum anketinde son durum: Evet %34, Hayır %65

Haber K 38'in düzenlediği 12 Anayasa Referandumunda halkın nabzını tutmaya çalışıyoruz. Referandum anketinde son durum: Evet %34, Hayır %65 olarak gözüküyor. Siz de oyunuzu verin halkın iradesinin nasıl olacağına dair fikir edinmemize yardımcı olun.

Tarkan, Sarımsak Kralı oldu

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde düzenlenen 24. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında Mega Star Tarkan sahne aldı.
Sarımsak Festivali'nin ikinci günü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen konser Taşköprü Festival meydanında gerçekleşti.

Yakalama Kararları Kaldırıldı

Balyoz davası kapsamında aralarında 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına’nın da bulunduğu 24’ü emekli 77’si muvazzaf 101 komutan hakkındaki yakalama kararı İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oy çokluğuyla kaldırıldı. Tutuklanan tek sanık emekli Albay Ahmet Türkcan hakkında işlem yapılmadı

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Balyoz davası kapsamında yakalama kararı verdiği 102 emekli ve muvazzaf asker 101’i hakkındaki yakalama kararı üst mahkeme tarafından kaldırıldı.
http://haber.gazetevatan.com/yakalama-kararlari-kaldirildi/321692/1/Gundem

OZAN ARİF KAYSERİ'DE

Ülkücü camianın tanınmış ozanlarından, Ozan Arif  7 Ağustos Cumartesi günü Kayseri’de olacak.
MHP tarafından artık yapılmayan Erciyes Zafer Kurultayı’nın devamı için başlatılan harekete destek olmak amacıyla şehrimize gelecek olan Ozan Arif, Pazar günü de Zafer Kurultayı geleneğinin yaşatılması amacıyla Erciyes’in Tekir yaylasında olacak.
Cumartesi akşamı saat 21:00’de Kay-Tv ekranlarına konuk olması beklenen Ozan Arif, Kay-Tv’deki programının ardından, Talas Seyir Restoran’ta ülkücülerle sohbet toplantısında bir araya gelecek.
Geçtiğimiz yıl Erciyes’in Tekir yaylasında Zafer Kurultayı’nın devamı için düzenlenen etkinlikte geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren merhum Paşa Tambay’ın da anılacağı Pazar günkü etkinliklere Kayseri ve diğer illerden gelen çok sayıda ülkücünün katılması bekleniyor.

Bu Arınç ne dediğini bilmiyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Kimin Genelkurmay Başkanı olacağına, kimin kuvvet komutanı olacağına hükümetin onayı olmadan karar vermek mümkün değil, doğru da değil" dedi.İyi de sn.Arınç, sizin teamüllerden haberiniz yokmuş gibi davranmanız ne oluyor? Sizin askere her gün küfredenlere iltifat ettiğiniz bir ortamda sizin iyi niyetinizden kim söz edebilir? Siz değil misiniz, cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde hukuku askerlerin üzerine saldırı aracı olarak kullanan. YAŞ görüşmelerinde bizzat başbakan değil miydi adalet bakanı ile görüşüp Zekeriya Öz'ü askerlerin üzerine saldırtan? Yapmayın, bu milleti bu kadar aptal yerine koymayın.

DEVLET BAHÇELİ PAZAR GÜNÜ KAYSERİ’YE GELİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli 1 aylık aradan sonra bir kez daha Kayseri’ye gelecek. Kırşehir’in Mucur ilçesinde katılacağı programların ardından 8 Ağustos Pazar günü öğle saatlerinde Kayseri’ye gelmesi beklenen Bahçeli, önce Bünyan ilçesine geçerek bazı açılışlara katılacak.
MHP Genel Başkanı Bahçeli Bünyan’ın ardından Ağırnas beldesini ziyaret edecek. Bünyan ve Ağırnas programlarından sonra kent merkezine gelecek olan Devlet Bahçeli MHP İl Binası önünde vatandaşlara hitap edecek. 8 Ağustos Pazar günü saat 17:30’da il binası önünde halka hitap edecek olan Bahçeli’nin gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalar yapması bekleniyor. 

Bahçeli: TSK ile oynamak ateşle oynamaktır

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin şu an Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile seçilmiş insanları arasında yoğunlaşan ve derinleşen bir gerginlik yaşadığını söyleyerek, ''Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve sayın Genelkurmay başkanı bir araya geliniz. TSK ile oynamak ateşle oynamaktır'' dedi.
Bahçeli, Kırıkkkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. 1876 yılından bu yana Türkiye'de Anayasa tartışmalarının yapıldığını belirten Bahçeli, çok partili hayata geçilen 1946'dan bu yana da demokrasinin işlerliği konusunda da tartışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Bahçeli: Dur demenin zamanı geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Demokratik yoldan ve anayasal bir kurum olan ya referandum yoluyla, ya seçim yoluyla bu iktidara bir 'dur' demenin zamanı gelmiştir" dedi.
Bahçeli, referandum gezisinin Samsun ayağında Havza ilçesine uğradı.Konvoy eşliğinde ilçe merkezine gelen Bahçeli, burada Türkiye Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilciliğini ziyaret etti. Cumhuriyet tarihinde 5 defa anayasa değişikliği olduğunu, 1982 Anayasası üzerinde 17 defa değişiklik yapıldığını bildiren Bahçeli, 1982 Anayasasının 83 maddesinin Ak Parti öncesi hükümetler tarafından değiştirildiğini hatırlattı.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...