Sayfalar

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Bakan Eroğlu Pazarören'deki yeraltı şehri için konuştu: “Bu muhteşem eseri mutlaka turizme kazandırmalıyız”

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Pınarbaşı ilçesine bağlı Pazarören beldesi yakınlarında bulunan yeraltı şehrine girerek incelemelerde bulundu. Bakan Eroğlu, “Bu muhteşem eseri mutlaka turizme kazandırmalıyız” dedi.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile birlikte Pınarbaşı ilçesine bağlı Pazarören beldesi, Isbıdın bölgesinde bulunan yeraltı şehrini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Daire müdürlerinin de katıldığı incelemede konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, yeraltı şehrinde 15 gün önce başlayan temizlik çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Taymuş, şunları kaydetti:
“Temizlik çalışması süren yeraltı şehrinin 4 ayrı giriş kapısı, kapı girişlerinde sürgü taşları, havalandırma bacaları, su kuyuları ve çok sayıda oda olduğunu belirledik. İki katlı olduğunu tahmin ettiğimiz yeraltı şehrini temizlik çalışmalarının bitiminin ardından aydınlatma ve diğer eksikler giderildikten sonra turizme açmayı planlıyoruz.”
Yeraltı şehrinin içinde bulunan havalandırma bacasını ve su kuyularını inceleyen Bakan Eroğlu, “Bu muhteşem eseri mutlaka turizme kazandırmalıyız. Birçok yeraltı şehri gördüm ama buranın bu kadar büyük olabileceğini tahmin etmiyordum. Konuyu Kültür Bakanımıza da anlatacağım. Buranın turizme kazandırılmasıyla bölgenin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Gazetecilerin sorusu üzerine Bakan Eroğlu, yeraltı şehrinin turizme açıldığı zaman kendilerine talep edildiğinde çevre düzenlemesiyle ilgili her türlü desteği sağlayacaklarını kaydetti.
Eroğlu, “Çevreye doğal dokuyu bozmayacak şekilde mesire alanları kurulabilir. Yeraltı şehri bölge turizmine büyük katkılar sağlayabilir ifadesini kullandı. Bakan Eroğlu, ayrıca yeraltı şehri yakınlarında tesadüfen bulunan su kaynağından da su içerek DSİ yetkililerinden su ile ilgili araştırma yapmalarını istedi.
Bakan Eroğlu, Bu su kaynağının yeraltı şehri ile bağlantısı vardır. Kaynağın devamındaki suyolları kayalar oyularak açılmış, buranında tarihi bir geçmişi olabilir şeklinde konuştu.
TBMM Başkanvekili ve AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut da daha önce varlığı bilinen ancak içine girilemeyen yeraltı şehrinin temizlenmesinin ardından ülke turizmine kazandırılacağını kaydetti.
Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra Pazarören Beldesi yakınlarındaki Selçuklu Sultanları ndan Melikgazi’nin türbesini ziyaret etti. Eroğlu, burada yetkililerden türbe ile ilgili bilgiler aldı.

Hakkarili işadamları KTO'nun misafiri oldular

Hakkari Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Çatal başkanlığındaki Hakkarili sanayici ve iş adamları heyeti, Ticaret Odası nı ziyaret etti.
Ziyarette öncelikle Hakkarili işadamları tek tek kendilerini tanıttı.

Ziyarette konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Asaf Mehmetbeyoğlu Kayseri nin dış ticaret hacminin 2 milyar doları aştığını, Kayseri sanayisinin 300 ün üzerinde mal ve hizmeti sunar hale geldiğini ifade etti. Mehmetbeyoğlu, Kayseri dışındaki Kayserililerin hiçbir zaman memleketlerini unutmadığını, her zaman ve her fırsatta memleketlerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini vurgulayarak, Hakkarili iş adamlarına da bunu tavsiye etti.
Ticaretle uğraşanların, güvenli yerler aradığının altını çizen Mehmetbeyoğlu, Terörün olduğu yerde yatırım olmaz. El ele vererek biz sanayiciler ve iş adamları, terör belasından kurtulabiliriz. Terör olaylarının yaşandığı yerlerde iş ve aş olursa, terör barınamaz. Kars, Van ve Muş gibi illerimizde terör olayları durunca, başta turizm gelirleri olmak üzere ekonomilerinde canlılık yaşandı diye konuştu.
Hakkari Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Çatal da Kayseri nin İç Anadolu ve Doğu illeri için çok güzel bir örnek olduğunu belirterek, Bu güzel örneği yerinde görmeye geldik dedi. Çatal, Hakkari nin İran ve Irak la sınırı bulunduğunu, İran ve Irak ta Türk mallarının kalite ve fiyat açısından, Avrupa ülkelerinin mallarına göre daha çok rağbet gördüğünü gözlemlediklerini kaydetti.
Kayserili iş adamı ve yatırımcıları Hakkari de birlikte iş yapmaya davet eden Çatal, İnşallah bu ziyaretimiz, çok iyi ve köklü işbirliklerine dönüşür. Bundan hem Hakkari hem Kayseri hem de Türkiye kazançlı çıkar diye konuştu.
Hakkarili iş adamları heyetiyle birlikte Kayseri ye gelen Hakkari Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Osman Kızılbağ ise Türkiye de Kayseri ticarette 10 uncu sırada. Biz ise 77. sıradayız. Bu anlamda Kayseri bir okul, biz de öğrenci. Öğrenmeye geldik dedi.
Kayseri nin ticaret ve sanayideki başarısını, sosyal ve kültürel alanlarda da tekrarladığını ifade eden Kızılbağ, Kayseri ile Hakkari nin başarı sıralamasındaki yerleri, mukayese bile edilemez. Bir başka değişle, bu konuda Hakkari, Kayseri nin en küçük evladıdır. Ya da Kayseri, Hakkari nin ağabeyidir şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, KTO Meclis Başkanı Bekir Adıyaman, Hakkari Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Çatal a bir şilt takdim etti. Çatal da, Adıyaman a, Hakkari nin sembolü ters lale figürünün işlendiği bir şilt ile Hakkari de üretilen bal hediye etti.
KTO Meclis Başkanı Bekir Adıyaman, illere yapılacak yatırımlarda elbette devlet desteğinin de gerekli olduğunu ifade ederek, Ancak öncelikle sizler öz kaynaklarınızı birleştirerek çeşitli yatırımlara yöneleceksiniz. Sonra, hep birlikte belli bir hedef ortaya koyup devletten destek isteyeceksiniz dedi.
Adıyaman, yatırımcının her zaman güvenli bir liman istediğini belirterek, şöyle devam etti:
Bunun sağlanması da biz iş adamlarına düşüyor. Birlik ve beraberliğin çimentosu, iş adamlarıdır. Hiç bir zaman bizi ayrıştırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bu birlikteliği sağladığımız sürece, bütün iş adamları, Türkiye nin her köşesindeki yatırımcı, Türkiye nin her yerinde yatırım yapar.
Hakkarili iş adamları doğdukları topraklarla ödeşmeliler. Doğdukları topraklara, memleketlerine yatırım yapsınlar. Sizler de böyle bir girişimin başlangıcını yapın, Hakkari dışındaki hemşehriniz olan iş adamlarına, memleketlerine yatırım yapmaları çağrısında bulunun.

Ali Yavuz: "Teröre Taviz Verilmesin"

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz son 40 günde Kayseri’deki 4 evimize ateş düştüğünü belirtti.

Ülkemizi dışarıdan bölmeye çalışan düşmanlar yetmiyormuş gibi, birde içimizdeki hainlerle uğraşmak zorunda bırakıldığımızı ifade eden Ali Yavuz, “İçimizdeki hainler dış güçlerin maşası haline gelmiştir. Dışarıdaki düşmanlarımız Türk milletini beş bin yıl boyunca bölemediler, şimdide içten yıkmaya, parçalamaya çalışmaktadırlar. Bizi bizle vurmak istemektedirler. Bizi yöneten siyasilerimiz ise, bunlara taviz üstüne taviz vererek, bütün ülkemize ve Kayserimize şehit üstüne şehit gelmesine sebep olmaktadırlar. Şehit aileleri ve gaziler olarak soruyoruz; bu terör belasının bitmesi ya da bitirilmesi için bir başbakanın, bir milletvekilinin ya da üst düzey bir bürokratın çocuğunun şehit ya da gazi olması mı gerekmektedir? Yeter artık dur deyin bu terör illetine. Türk milletinin evlatlarının kara toprağın altına girmesine izin vermeyin artık. Bırakın kısır çekişmeleri, vatanımız, bayrağımız, milletimiz için, milletimizin geleceği çocuklarımız için bir araya gelin, el ele verin ve kazıyın şu hainlerin kökünü. Terörü bitirmek için iktidar –muhalefet demeden bir araya gelmeniz, birlik ve beraberlik içinde tek yürek, tek bilek olmanız germektedir” dedi.

İstihkam Uzman Çavuş Birol Mutlu’nun baba evindeki taziye çadırı cenazenin defninden hemen sonra ziyaretçi akınına uğradı

Hakkari nin Yüksekova ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen İstihkam Uzman Çavuş Birol Mutlu'nun ailesi cenaze defnedildikten sonra yalnız bırakılmadı.
Kartal şehitliğinde toprağa verilen İstihkam Uzman Çavuş Birol Mutlu’nun baba evindeki taziye çadırı cenazenin defninden hemen sonra ziyaretçi akınına uğradı. Ziyarete Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutan Vekili ve 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, 1’in Komando Tugay Komutan Vekili Rıza Atilla Erdoğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Müftüsü Şaban İşlek, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz ve çok sayıda vatandaş şehit babası Ahmet Mutlu’ya başsağlığı diledi.

Vali Bilici, “Sizlerin olduğu kadar bizimde yüreğimiz yandı. Tüm Kayseri’nin yüreği sızladı. Allah sizlere sabır versin, şehidimize de rahmet eylesin” dedi.

Daha sonra İl müftüsü Şaban işlek tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Okunan Kuran-ı Kerim’in ardından şehitler için dua edildi.

Taziye çadırının bulunduğu Cumhuriyet mahallesinde bulunan vatandaşlar da teröre karşı tepkilerini binalar ve iş yerlerine astıkları Türk Bayrakları ile gösterdiler.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Kayseri'nin ilk Türk Gazetecisi Yunus Bekir'i unutmadı

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Kayseri Basını’nın 100. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Kayseri’nin ilk gazetecisi olan Yunus Bekir’i Turan mahallesinde yenilenen mezarı başında andı. Anma törenine Yunus Bekir’in yakınları da katıldı.
Kayseri’nin ilk gazetecisi olan Yunus Bekir’in anma törenine Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut, MHP Eski Milletvekilleri Seyfi Şahin ve Hamdi Baktır, MHP Melikgazi Belediyesi Meclis Üyesi Turan Türküm, Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alim Gerçel, görsel ve yazılı basının temsilcileri ile Yunus Bekir’in yakınları katıldı..

Anma töreninde kısa bir konuşma yapan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut, Yunus Bekir’in emektar, fedakar, eli açık, gözü tok ve yiğit bir gazeteci olduğunu söyledi. Bulut ayrıca Yunus Bekir’in hayatını konu alan kitap ve belgeselin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını belitti.

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alim Gerçel’de Kayseri’de Türkçe gazete olarak hayatımıza giren Erciyes gazetesini ilk olarak İstanbul, İsviçre ve Fransa’da gazetecilik yapmış hemşehrimiz Yunus Bekir’in çıkardığını söyledi.

Konuşmaların ardından Yunus Bekir’in mezarını yenileyen Hayırsever işadamı Ahmet Gülsoy’a plaket verildi.

İncesu ilçesinde kaybolan genç Antalya'da bulundu

İncesu ilçesinden 27 Nisan günü evinden ayrılan ve kendisinden haber alınamayan 18 yaşındaki Murat S, Antalya da bulunarak babasına teslim edildi.
Evinden İşe gidiyorum diyerek ayrılan Murat S nin bulunması için çalışma başlatan Kayseri Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü görevlileri, kayıp gencin Antalya'da olduğu bilgisine ulaştı.

İl emniyet müdürlükleri arasında yapılan koordineli çalışma sonucu Murat S, çalıştığı mobilyacıda bulundu.
İfadesinde, kendi isteğiyle Antalya'ya gezmek ve çalışmak için gittiğini, kimsenin kendisini alıkoymadığını, bir mobilyacıda iş bulduğunu söylediği öğrenilen Murat S, babası Adnan S ye teslim edildi.

Süleyman Korkmaz:“Boydak sevdiğimiz bir işadamı; ama o işi ile uğraşsın. Siyaseti bize bıraksın, çizmeyi aşmasın”

MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz ve İl Yönetimi Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Muammer Öner’i ziyaret etti.
Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Muammer Öner ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek hastanelerin satılmaması için Ankara’da düzenlenen eyleme engellendikleri için katılamadıklarını söyledi ve olayı anlattı.

MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz ise bu konuda devletin siyasete alet edilmek istendiğini ve 81 ilin sendikalarının Ankara’ya gidişlerinin engellenmek istendiğin söyledi.
Şehit cenazesine de değinin Korkmaz önlemlerin bir nebze rahatlatıcı olduğunu söyledi; ama vatandaşların önceki cenazede alınan önlemlerden dolayı şehit cenazesine katılmadığını dile getirdi
Korkmaz, Hacı Boydak’ın Anayasa değişikliğine ilişkin açıklamalarını ve değişikliği MHP tabanının istediğine dair sözlerini de değerlendirdi ve “Boydak sevdiğimiz bir işadamı; ama o işi ile uğraşsın. Siyaseti bize bıraksın, çizmeyi aşmasın” dedi.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...