Sayfalar

23 Mayıs 2010 Pazar

Birleşmiş Milletler 2010 Yılını "Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Yılı" İlan Etti

Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı Kayseri İl Temsilcisi Dr. İsmail Gökşen, Birleşmiş Milletler in 2010 Yılını "Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Yılı" İlan Ettiğini bildirdi.
BM nin 2010 yılını uluslararası kamuoyunun dikkatini dünya üzerindeki yaşam dengesini oluşturan ekosistemlerin korunmasına çekmek amacıyla yaptığına işaret eden Gökşen, şöyle devam etti: "Bu nedenle 22 Mayıs Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü, 2010 yılında daha da büyük bir önem kazandı. Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi Sekretaryası tarafından yapılan açıklamada insanın biyolojik çeşitliliği koruma ya da yok etme gücüne sahip olduğu, ancak doğaya bir şey olmaz yaklaşımının dünya genelinde doğal varlıkların tahribatını arttırdığının altı çizildi." "Dünyamız hiç bu kadar tehdit altında olmamıştı" diyen Gökşen, "İnsan kaynaklı olduğu bilim adamlarınca kanıtlanan küresel ısınma ve beraberinde yaşanmakta olan iklim değişikliği ile erozyon, çölleşme, kuraklık, seller, toprak kaymaları, biyolojik çeşitlilik kayıpları, ormansızlaşma, tarım alanlarının tahribi, artan nüfus ve kontrol edilemeyen tüketim arzusunun doğal varlıklar üzerinde yarattığı baskı, kendi türümüzü ve gezegenimizi, yok olma noktasına her geçen gün daha fazla yaklaştırıyor. Bu nedenle insanların başta gıda olmak üzere temel ihtiyaçlarını karşılamasında vazgeçilmez bir yeri olan gen kaynaklarının temeli biyolojik çeşitliliğin korunmasının önemi , artık daha fazla biliniyor, önemseniyor." dedi.

SÜRGÜNÜN 146. YILI

Birleşik Kafkasya Kültür, Eğitim ve sosyal yardımlaşma derneği Çerkezlerin Kafkasya’dan sürgün edilişinin 146. Yıldönümü nedeniyle bir program düzenledi. 

Dernek başkanı Hacı Ali Cengiz,  Programda yaptığı konuşmada Kafkasya’da yaşayan Çerkez halkının sürgüne zorlandığı yıllarda büyük bir soykırıma uğradığını belirterek, bu durumu insanlara anlatamamanın burukluğunu yaşadıklarını belirtti.

Programa konuşmacı olarak katılan İncesu Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan ise 146 yıl önce yaşanan olayların öncesi ve sonrasını anlatan bir sunum yaptı.

15. GELENEKSEL AŞURE GÜNÜ

Hacı Bektaş Veli Kültürünü Araştırma, Yaşatma ve Dayanışma Derneği 15.geleneksel aşure gününü Cem kültür evi inşaatında yaptı. Burada konuşan Dernek Başkanı Kenan Akpınar, Bizler hiçbir partinin yan ya da arka bahçesi değiliz. Biz Anadoluyuz dedi.

15. Geleneksel Aşure Günü, Kayseri Cem Kültür Evi inşaatında düzenlendi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu,  İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İl Müftüsü Şaban İşlek, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Dernek Başkanı Akpınar, Cem Kültür Evi nin yapımında emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere herkese teşekkür etti.

Akpınar, Alevisi, Türkü, Kürdü, Çerkeziyle bir ve beraber olursak kimse bizi yıkamaz. Anadolu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafya, biz de onun birer parçasıyız. Biz Anadoluyuz, hep birlikte büyük bir kültürün mirasçılarıyız dedi. Zaman zaman bazı siyasi partilerin kendilerine yakınlık gösterdiğini ancak Alevilerin buna prim vermediğini ifade eden Akpınar, şöyle konuştu:

     Bizler hiçbir partinin yan ya da arka bahçesi değiliz. Hiç kimsenin üzerimizde oyun oynamaya hakkı yoktur. Bizler birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörü insanlarıyız. Bizi biz yapan değerlerden ve Anadolu topraklarında yüzyıllardır kardeşçe yaşadığımız, kaynaştığımız insanlarımızdan hiçbir şey koparamaz. Avrupa nın birtakım oyunları veya dayatmalarıyla değil ancak kendi değerlerimize ve insanımıza sahip çıkarak gelişir ve güçleniriz.

  Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu da Türkiye nin bütün unsurlarıyla bir ve bütün olduğunu belirterek, Birbirimize sahip çıkmalıyız. Bir ve beraber olduğumuz sürece hiçbir güç bizi parçalamakta muvaffak olamaz dedi.

Konuşmaların ardından semah gösterisi yapıldı. Büyük bakır kazanlarda pişirilen aşure, dua okunmasının ardından ikram edildi.

MEHMETÇİKLERE KINA YAKILDI

MHP Melikgazi İlçe Kadın Kolları tarafından askere gidecek olan Mehmetçikler için “Kınalı Kuzular Asker Uğurlama Şöleni” adı altında bir program düzenlendi. Programda dualar eşliğinde askere gidecek gençlere kına yakıldı.

   MHP İl binasında gerçekleştirilen şölene MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, Kadın Kolları İl Başkanı Sevim Koçyiğit, askere gidecek gençler ve partililer katıldı.

            Programda açılış konuşmasını Melikgazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Seda Dinç yaptı. Dinç duygulu bir konuşma yaparak asker anası olmak her türk annesi için gurur kaynağıdır. Ne mutlu askere gidecek gençler yetiştiren annelere şeklinde konuştu.

            Kadın Kolları İl Başkanı Sevim Koçyiğit’de “Türk erkeğinin en büyük erdeminin askere gitmek olduğunu belirterek “Askere gitmeyene kız daha vermiyorlar. Türk annesi o kadar kuvvetli ve dirayetli ki önceki zamanlarda olduğu gibi bundan sonra da vatan uğruna şehit vermekten kaçınmaz. Ancak şehit anası ile askerimizi şehit edenleri aynı kefeye koyanlar var. Bu millet bir gün onlardan hesap soracak” dedi.

            MHP Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısı Kemal Er ise Öcalan’a “Sayın” diyen, aziz şehitlerimize ise “Kelle” diye hitap eden Başbakan’dan bu halk bir gün gerekli hesabı soracak” şeklinde konuştu.

            MHP İL Başkanı Süleyman Korkmaz’da “Çok gururlu bir anı yaşadıklarını belirterek “Türk askeri her zaman en önde. İnşallah hayırlısıyla gider ve tezkereleri ile birlikte yeniden dönüş yaparlar. Allah yollarını açık etsin” diye konuştu.

            Konuşmaların ardından şiirler ve türküler seslendirilirken, dualar eşliğinde 15 askerin eline kınası yakılarak kuran’-ı kerim hediye edildi.

KAYA: KAYSERİGAZ GAZ KAÇIRIYOR

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Kayseri Gaz’ın binalarda ısıtılmayan bölümleri abone bağlantı bedellerine dahil etmesine tepki göstererek, “Kayseri Gaz yaptığı bu hatadan bir an önce vazgeçmeli ve fazladan aldığı bedelleri abonelere iade etmelidir." dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Kayserigaz firmasının abonelerden haksız bedel tahsil ettiğini ileri sürdü. Doğal gaz dağıtım işini yürüten Kayserigaz firmasının abonelik sözleşmesi ile ilgili bir sıkıntı yaşandığını bildiren Kaya, şunları söyledi:
     Kayserigaz firması, vatandaştan abone bağlantı bedeli alırken binanın ısıtılmayan müştemilatını da hesaba katıyor. Kömürlük, merdiven boşluğu gibi ısıtılmayan bölümlerden her 100 metrekare için 150 dolar ücret alınıyor. Bir vatandaş, bu duruma itiraz ederek parasını geri aldı. EPDK, Kayserigaz ı uyardı. Ancak, yasal düzenleme ve uyarılara rağmen firma bu hatasını devam ettiriyor. Firma, abonelerinden tahsil ettiği haksız bedelleri iade etmelidir. EPDK da bu konuda inceleme başlatmalıdır. Bu konuda dava açmak isteyen vatandaşlar, derneğimize başvurabilir.

Tam 244 gün oldu ve hâlâ bu çocuklar kayıp


Kayseri nin Talas ilçesinde geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı nın 2. gününde şeker toplamak için evden ayrılan ve hala kendilerinden haber alınamayan 2 si kardeş 3 çocuğun ailesi belirsizlikten her geçen gün mahvoluyor. Dilruba ve Ahmet Tuna nın annesi Leyla Tekin, çocuklarının kayboluşunun 244 üncü gününde de yine yaşlı gözlerle açıklamalarda bulundu. "Şimdiki umudum yeni Emniyet Müdürümüz Cuma Ali Aydın" diyen anne Leyla Tekin, "Yeni Emniyet Müdürümüz bize müjdeli haberi getireceğinden eminiz" dedi.
Anne Tekin, kendilerine karşı düşmanlık besleyecek hiçbir kimse olmadığını dile getirerek, kaçıranların merhamete geleceğini ve bir gün çocuklarına eskisi gibi sarılabileceğini kaydetti.
Baba Hamza Tekin ise, çocuklarının acısını ölene kadar yüreğinde saklayacağını belirtti.
Anne Leyla Tekin son olarak "Çocuklarım bir gün gelirse bana bende o günü bayram kabul edeceğim" diyerek göz yaşlarına hakim olamadı.

Talasemi ve Lösemililer Derneği Kayseri Şubesi tarafından Şiir ve Kompozisyon Yarışması düzenlenecek

Talasemi ve Lösemililer Derneği Kayseri Şubesi tarafından Şiir ve Kompozisyon Yarışması düzenlenecek. Dernek Başkanı Faruk Başdemir düzenlenecek olan yarışmalar hakkında bilgiler verdi.
Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir düzenlediği basın toplantısı ile yapılacak olan Şiir ve Kompozisyon Yarışması hakkında bilgiler verdi. Başdemir, amaçlarının Talasemi Hastalığı nın tanıtılması, hastalığı yaşayanların sorunlarını dile getirmek olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu: ''Kasımpaşalı dedikodu ile uğraşmaz''

Kılıçdaroğlu, ''Kasımpaşalı dedikodu ile uğraşmaz'' dedi. "Başbakan ülkeyi yönetmekte zorlandı herhalde CHP'nin iç işleriyle uğraşmaya başladı. Benim bildiğim hiçbir Kasımpaşalı dedikoduyla uğraşmaz. Kasımpaşalı delikanlıdır belden aşağıya vurmaz.

Kasımpaşalı ünvanını almak da Kasımpaşalı’nın görevidir. Güdümlü siyaset yapıyorlar.Birileri emir veriyor, bunlar da yerine getiriyor.Biz yöneteceğiz, halkla yöneteceğiz

Türkiye’de rüşvetin, haksızlığın sonunu getirmek inşallah bize nasip olacak. Bunlar hukuk dediler, hukuku katlettiler, demokrasi dediler, demokrasiyi katlettiler. Söz veriyorum, özel yetkili mahkemelere de son vereceğiz. Bunlar onurlu dış politika diye Dubai’ye gidip 10 milyar dolara Türkiye’nin onurunu masaya yatırdılar. Artık iktidara koşuyoruz. Mustafa Kemal bu ülkeyi kurarken ’önce halk’ dediler."

Politika iyice irtifa kaybediyor, hatta yerlere yeksan olmak üzere...

Mustafa Elitaş, Kayseri'ye geliyor ve ayağının  tozuyla Deniz Baykal ve kaset açıklaması yapıyor. Elitaş'ın açıklamasını kim takar bilmem ama siyasetin aldığı seviye gerçekten mide bulandırıyor. Birileri bizi bu işe katmayın diye başlayan konuşmalara  başlayarak iğrenç ifadeler kullanıyorlar. Siyaset irtifa kaybediyor ve ağzını  açan AKP'liler başlıyorlar "şalvar davası" anlatmaya... Bu kasetten medet umuyorlar ama  acaba Türkiye'nin gerçek gündemi ile ilgili de birkaç laf etseler nasıl olur? Etmeyecekler, edemeyecekler çünkü ortada yapılan bir şey yok.

KAYSERİ BASINI 100 YAŞINDA

Kayseri Basının 100. Yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde Kayseri de 100 yıl içerisinde yayımlanan yerel gazeteler sergilendi ve gazeteciler yemekte bir araya geldi.

  Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut, sabancı kültür sitesinde açılan sergide yaptığı konuşmasında, Kayseri de ilk gazetenin 100 yıl önce 1910 yılında Erciyes adıyla Yunus Bekir tarafından çıkartıldığını söyledi.

     Recep Bulut Yunus Bekir, Kayseri basınında ilk gazeteci olarak biliniyor. Sergimizde Yunus Bekir in 100 yıl önce çıkarttığı Erciyes adlı gazete de yer alıyor diye konuştu.

            Vali Mevlüt Bilici’de Basın olmadan demokrasi olmaz. Basın, demokrasinin bir parçasıdır. Burada Kayseri de 100 yıl içerisinde yaşanan olayları, gelişmeleri bir arada görmek, gereken dersleri çıkartmak bizim için çok önemli. Bu sergide kısaca Kayseri nin 100 yıllık geçmişi yer alıyor. Emeği geçenleri kutluyorum dedi.

Sergi açılışından sonra Kayseri Basını ve Yunus Bekir in hayatıyla ilgili hazırlanan 2 ayrı belgesel filmin gösterimi de yapıldı. belgeselin ardından gazetecilere akşam yemeği verildi.

Veli Altınkaya, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçildi


Kayseri Ticaret odası meclis salonunda gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığını Mehmet Kocakahyaoğlu, katip üyelikleri de Üstün Tuncer ile Canan Bayram yaptı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda ilk olarak gazeteciler cemiyetinin faaliyet raporları okundu. Eski başkan Recep Bulut tarafından okunan yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları daha sonra üyelerin ibrasına sunuldu. Raporlar oy çokluğuyla ibra edildi.

            Recep Bulut’un konuşmasının ardından kürsüye gelen Başkan adayı Veli Altınkaya’da yönetime seçilmeleri durumunda yapacakları faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Altınkaya üyelerimizin güvenine mazhar olmak için yönetimimle birlikte çalışacağız. İnşallah üyelerimize verdiğimiz vaadlerimizi bir bir yerine getireceğiz diye konuştu.

            Daha sonra cemiyet tüzüğünün bazı maddelerinde de değişikliğe gidildi. Üç madde okunarak üyelerin oylarına sunuldu. Maddeler oy çokluğuyla kabul edilirken, Kabul edilen maddeler arasında iki dönem üst üste yönetim kurulu üyeliği yapanların yeniden yönetime giremeyecekleri ifade edildi. Değişiklikle birlikte dokuz kişi olan yönetim kurulu üyeliği de on üçe çıkartıldı.

            Genel kurulda daha sonra yönetime tek listeyle talip olan Veli Altınkaya’nın listesi okundu.

Altınkaya’nın listesinde Oktay Ensari, Ali Ceran, Ömer Faruk Hamurcu Metin Sönmez, Mehmet Uğurlu, Mehmet Sena Kösedağ, Mustafa Cengiz, İsmail İçer, Canan Bayram, Süleyman Erciyes, Saim Yıldız ve Ferhat Yağmur yer aldı. Liste daha sonra üyelerin oylarına sunularak oy çokluğuyla kabul edildi…

Denetim kurulunda ise Davut Güleç, Vedat Doğan, Mustafa Aydoğan, Cem Atakan ve Ersan Temizel görev aldı.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından kürsüye gelen Kayseri Gazeteciler cemiyetinin yeni başkanı Veli Altınkaya kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Altınkaya Allah utandırmasın. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız ve güzel hizmetlere imza atacağız diye konuştu.

Altınkaya, son olarak ta cemiyete sağladığı katkılarından dolayı Recep Bulut a plaket verdi.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...