Sayfalar

31 Mayıs 2010 Pazartesi

Kayseri Gazeteciler Cemiyetinden teröre ve İsrail'e kınama

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’de bir bildiri yayınlayarak, İskenderun ‘da 7 askerimizin Şehit edilmesi olayıyla ilgili terörist saldırıyı kınadı.

Kayseri Gazeteciler cemiyeti yönetim kurulu adına yapılan açıklama şöyle.

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği’ne teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu 7 askerimiz şehit olmuş, 6 askerimiz de yaralanmıştır. Terörün çirkin yüzüyle yeniden karşılaşmamıza neden olan bu hain saldırı, terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş olmakla birlikte hepimizi derinden sarsmıştır. Olayın faillerinin biran önce yakalanarak hak ettikleri cezaya çarptırılmaları, bu acıyı bir nebze de olsa hafifletecektir. Milletimizin birlik ve beraberliğine ve ülkemizin bütünlüğüne karşı yapılmış olan bu hain saldırılar asla amacına ulaşmayacağı gibi, Türk Milletinin teröre karşı verdiği mücadeleyi daha da güçlendirecektir.

Yapılan hain saldırıyı nefretle kınıyor, şehitlerimize Allahtan rahmet Yüce Türk Milletine sabır diliyoruz.

Diğer taraftan, Gazze’de yardıma muhtaç insanlara, gıda yardımı götüren Türk Denizcilik İşletmesi’ne ait sivil bir gemi, İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından saldırıya uğramış ve saldırı sonucu bazı vatandaşlarımız hayatını kaybederken, çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır. Amacı muhtaç insanlara yardım götürmek olan geminin bu şekilde engellenmesi ve insanların canlarına kast edilmesi, insanlık adına utanç verici bir durumdur. Tüm Dünya kamuoyunu bu insanlık dramının bitirilmesi için sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Savunmasız insanlara karşı yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

“ Bölücü terör örgütü saldırılarını artırırken, İktidar partisi de seyretmekle yetiniyor”

CHP İl Başkanı Enver Özdemir, “ Bölücü terör örgütü saldırılarını artırırken, İktidar partisi de seyretmekle yetiniyor” dedi.

Hükümetin izlediği iç ve dış politikanın artık iflas ettiğini ifade eden CHP İl Başkanı Özdemir “ Kendisini Davos kahramanı ilan edenler, bugün yol açtıkları felaketin  hesabını nasıl verecekler ?  Bir yanda  İsrail ile gerginleşen ilişkilerin neden olduğu ve onlarca insanımızın canına mal olan tutumlar, diğer yanda bölücü terör örgütünün artarak süren saldırılarına karşı kayıtsız kalışlar, insanlarımızı isyan noktasına getirmiştir  ve tüm olup bitenlerin sorumlusu iktidardır. AKP’nin iktidarı teslim aldığı tarihlerde 1 yılda verilen şehidi şimdi bir günde vermeye başladık ” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Enver Özdemir, açıklamasında daha sonra şu görüşlere yer verdi :

“ Yüreklerimizi yakan haberlerle güne uyanmaktan yorgun düştük. Ocaklara, yüreklere düşen ateş bütün hızıyla yanmaya devam ederken, iktidarda bulunanların vurdum duymazlığı acılarımızı daha da artırmaktadır. AKP iktidarı, iç ve dış politikada izlediği akıl almaz yöntemlerle bu acıların en büyük sorumlusudur. Bölücü terör örgütünün saldırılarına karşı etkin bir önlem alma noktasında adım atmayan, Barzani ve Talabani’den medet uman anlayış her gün yeni şehitler vermemize neden olmaktadır. İçerde vatan evlatları şehit olmaya devam ederken, dış politikada izlenen ve kendilerini Davos kahramanı ilan ederken, bugünleri göremeyenler , onlarca insanımızın  İsrail askerleri tarafından öldürülmesinin de sorumlusudurlar.

Ne yazık ki  ; Türkiye’ye acı üstüne acı yaşatan bu gelişmeler karşısında, laf edebiyatından  vazgeçmesi gerekenler, meydanlarda pembe tablolar çizmeye devam etmektedirler.

AKP İktidarını bir kez daha, hem dış politikasını hem de terörle mücadelesini gözden geçirmeye davet ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz.”

Derin şüphe!

İskenderun ve İsrail saldısının zamanlaması "tesadüf mü?" sorusunu akıllara getirdi.
AKParti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İskenderun'daki terörist saldırı ile İsrail'in insani yardım filosuna saldırısının tesadüf olmadığını iddia etti.
"TESADÜF DEĞİL"
Basın mensuplarına günün en sıcak iki olayla ilgili açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, her iki saldırıyı da nefretle kınadıklarını söyledi. Çelik şu açıklamalrda bulundu: "Bu gemide toplam 33 ülkeden insan vardır. İçinde sivil toplum temsilcilerin, çocukların bazı ülkelerden milletvekillerinin bulunduğunu biliyoruz. Tamamen insani yardım götürmek amacıyla iyi niyetle yola çıkan aktivistlere yapılan bu saldırıyı AK Parti adına şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Yapılan ayıp insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Bir başka terörist saldırı maalesef İskenderun'da askeri birliğimize yapılmıştır. Yapılan bu saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz. Bu iki saldırının eş zamanda olmasının tesadüfi olmadığını düşünüyoruz. Ne zaman Türkiye başını pistten kaldırıp havalanacak olsa birileri iç barışımızı ve huzurumuzu kaçırmak için devreye giriyor.
"YANINA KAR KALMAYACAK"
Çelik, "Bunun İsrail'in yanına kar kalmaması için gerekli her türlü girişim yapılmaktadır. Geçmişte de İsrail, buna benzer birçok saldırıda bulunmuştur. Bu konuda uluslararası kamuoyu üzerine düşeni yapacaktır. Burada Türkiye de aktif ve etkin rol oynamaktadır.
ABD'nin yaptığı sadece üzüntüleri ifade etmekten ibarettir. Bu ABD'den beklenen bir şey değildir. Daha önce İsrail'le ilgili alınan BM kararlarının uygulanamamasının temel nedemi Güvenlik Konseyi üyesi ülkelerin vetolarıdır. Bu İsrail'i şımartmıştır.
"PROVOKATÖRLERE DİKKAT"İsrail yaptığı saldırı telin edilmektedir. Özellikle vatandaşlarımdan şunu istirham ediyorum. Bu insani tepkileri takdir ediyoruz. Ve onların bu refleksinin de bütün dünyada örnek olmasını istiyoruz. Bu tepkiler ortaya konulurken provakatörlere dikkat edilmesi gerekiyor. Bunlar, vatandaşları farklı noktalara sürüklemek isteyebilirler. Şiddete ve kaba kuvvete asla taviz verilmemesi gerekiyor. Basınımız da bu konuda duyarlı davranıyor. İsrail ve İsrail hükümetinin yaptığı yanlışın bütün dünyadaki Musevilere mal edilmemesi gerekiyor. Bu insanlık sınavından Türkiye'nin yüzünün akıyla çıkacağına inanıyoruz.
Bu meselenin diplomatik, siyasi ve askeri tarafları var. Öfkeyle hareket edilmememsi gerekiyor. Duygularımız, aklımızın önüne almamamız gerekiyor. Duygusal tarafı hiç şüphesiz ki vardır ama bir yanlış tutum içinde olmamalıyız. Sivili, askeri ve muhalefetiyle bu mesele takip ediliyor. Bugün itibariyle bu 33 ülkenin memeselesi ama genelde insanlığın meselesidir.
Bir basın mensubunun, "Gemide silah vardı" iddiasını hatırlatması üzerine çelik, "İsrail bugüne kadar hem vurmuş, hem ağlamıştır. Dedikleri gibi, silahlar olsa, o şekilde operasyon yapmaları da mümkün mü. Siz inların tepesine ineceksiniz. İnsanları öldüreceksiniz; Sonra da silahlarla saldırıldığını söyleyeceksiniz. İnandırıcı değil. Bundan sonra ilişkiler eskisi gibi olmayacak." dedi.
'SALDIRILARIN ZAMANLAMASI MANİDAR'İsrail'in kanlı saldırısıyla ilgili olarak CHP Genel Merkezi'nde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu da "İsrail'in saldırısı İslam aleminde haklı olarak tepkilere yol açmıştır." dedi.
İskenderun ve İsrail saldırılarının aynı gün meydana gelmesinin manidar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, saldırıyı kınayarak, "İnsanlık dışı saldırının gerekçesi ne olursa olsun asla mazur gösterilemez" diye konuştu
Superonline.com

İsrail Ordusu alarma geçti!

İsrail Ordusu'nun Suriye, Lübnan ve Gazze sınırlarında alarma geçtiği bildirildi.

Türkiye elçisini çekti

İsrail saldırısını lanetleyen Arınç, "Bu kara leke cevapsız kalmayacaktır" dedi.
Bülent Arınç, İstrail'in saldırısıyla ilgili olarak "Dünya tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Türkiye'den ve dünya kamuoyundan cevapsız kalmayacaktır" dedi.
Başbakan Vekili ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, İskenderun'daki terörist saldırı ve Gazze açıklarında İsrail'in, yardım filosundaki Türk gemisine yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
İsrail saldırısını şiddetle kınadıklarını belirten Arınç, "İsrail böyle bir saldırı ile masum insanları hedef alarak barışı ve insanı değerleri hiçe saydığını bir kez daha göstermiştir. Bu saldırı insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Buna sebep olanlar hesap vermekten kurtulamayacaklardır." dedi.
İlk etapta Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi'ni geri çağırdığını belirten Arınç, "İsrail'le yapılmaacak müşterek 3 tatbikat iptal edilmiştir. U18 nMilli Takımımız bugün orada maç yapacaktı onlar da iptal edilmiştir. BM Güvenlik Konseyi acilen toplantıya çağırılmıştır. Uluslararası kuruluşlar göreve davet edilmiştir. Ehud Barak'la telefon görüşmesi yapılarak tepkimiz ortaya koulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, kurum ve kuruluşlarıyla konuyu yakından takip etmektedir. Atılacak adımlar da yapılan toplantılarda kararlaştırılmıştır.

Aşhod Limanı'na götürülüyor

İsrail, yardım filosuna kendi kara suları dışında saldırdı, Aşhod Limanı'na götürülüyor.
Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere kendi kara sularının, hatta arama kurtarma sahalarının da dışındaki bir yerde müdahale ettiğini belirtti.
Naiboğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'den yola çıkan Gazze, Mavi Marmara ve Defne Y gemilerini müsteşarlıktaki Arama Kurtarma ve Koordinasyon Merkezinden takip ettiklerini bildirdi.
546 YOLCU 29 MÜRETTEBAT
Mavi Marmara gemisinde 546 yolcu ile 29 mürettebatın yer aldığını anlatan Naiboğlu, diğer iki geminin ise yük gemisi olduğunu ve mürettebat ile insani yardım malzemesi taşıdığını söyledi.
Gemilerin rotasının Süveyş'e doğru olduğunu ifade eden Naiboğlu, İsrail'e ait kara suları ve arama kurtarma sahasına girmeden Filistin'e gitmeyi amaçladığını anlattı.
Kaptanının saat 04.30 sularında kendileri ile irtibat kurarak gemiye müdahale yapıldığını anlattığını belirten Naiboğlu, çok sayıda yaralının olduğunu bu şekilde öğrediklerini bildirdi.
TANIMLAMA KARARTILDIİsrail askerlerinin işgalinden sonra otomatik tanımlama sisteminin karartıldığına dikkati çeken Naiboğlu, müdahalenin ardından gemilerin rotalarının İsrail'in Ashdod Limanı'na döndürüldüğünü tahmin ettiklerini kaydetti.
HAKLARI YOK
Naiboğlu, şunları söyledi: "Şu anda gemilerle her hangi bir irtibatımız yok. Müdahale edilen nokta tamamen İsrail'in arama kurtarma sahalarının da dışında bir nokta. İsrail ana karasına 70 mil uzaklıkta bir nokta. Kara suları 12 mil. Onun dışında bir de arama kurtarma sahaları var. Müdahale edilen nokta bunların dışında bir yer. Alınan son sinyale göre gemiler hala söz konusu noktaların dışında. Uluslararası hukuk açısından böyle bir şeye hakları yok. Hem Dışişleri Bakanlığı hem de devletimizin diğer unsurları ile bilgileri paylaşıyor ve işbirliği yapıyoruz. Dilerim bu olay çok fazla büyümeden önlenir. Bu tür şeylere artık meydan verilmez."
A.A

Orgeneral Başbuğ geliyor

İsrail'in saldırısı sonrası Org. Başbuğ, Mısır gezisini yarıda kesti.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İskenderun'daki terör saldırısı ve İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından Mısır gezisini yarıda keserek yurda dönüyor.

Edinilen bilgiye göre, Orgeneral Başbuğ, öğlen saatlerinde Türkiye'de olacak.

Konsolosluk önünde olay!

İsrail müdahalesini protesto etmek isteyen vatandaşlar İsrail Başkonsolosluğu önünde...
Gazze'ye insani yardım taşıyan filonun 2 İsrail gemisi tarafından taciz edilmesi üzerine, bu durumu protesto etmek isteyen binlerce vatandaş İsrail Başkonsolosluğu önüne akın etti.
Filistin ve Türkiye bayrakları taşıyan grup, Akdeniz'den gelen İsrail saldırısı üzerine İsrail'in başkonsolosluk binasına girmek istedi. Polis tarafından tazyikli suyla durdurulmaya çalışan kalabalık konsolosluk binasının bulunduğu gökdelenini altkatına taş ve sopalarla saldırdırdılar...
İHA

Askeri birliğe saldırı: 6 şehit

İskenderun'da 00:30 sıralarında askeri birliğe roketli saldırı düzenlendi.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit sayısı 6'ya yükseldi. Saldırıda en az 11 askerin de yaralandığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Amanos dağı eteklerinde, Modernevler Mahallesi sınırlarında bulunan Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na gece 00.30 sıralarında teröristler tarafından TEM Otoyolu'ndan roketatarlı saldırı düzenlendi. Roketli saldırının ardından töreristler askeri birliği yaylım ateşine tuttu.
Teröristlere askeri birlikten karşılık verince yaklaşık 15 dakika çatışma yaşandı . Çatışmada Kenan Oğuz Arbay, İsmail Kartal, Erol Kaplan, Serhat Aslan ve Ümit Akbulut isimli askerler şehit oldu, Mehmet Aynur, Osman Toplu, Süleyman Kılıç, Taner Adıyaman, Erhan Terlemez, Nedim Çağırtüre ile ismi öğrenilemeyen bazı askerler yaralandı. Yaralanan askerler ilk olarak Deniz Hastanesi'ne, ardından da İskenderun Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Saldırının ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, İskenderun Deniz Hastanesi önünde Mehmetçiğe kan vermek için uzun bir kuyruk oluştu. Çelik yelek giyen polis güçleri, panzerlerle Deniz İkmal Destek Komutanlığı etrafında güvenlik önlemlerini artırdı. Saldırıyı kınayan bir grup ise DTP İskenderun ilçe teşkilatına saldırdı.
ERDOĞAN BİLGİ ALDI
Bu arada Güney Amerika ziyaretini sürdüren Başbakan Erdoğan, İskenderun’daki hain saldırı konusunda Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’dan bilgi aldı.

21 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITILDI

Anadolu Sakatlar Derneği ve Bünyan İlçe Jandarma Komutanlığı desteğiyle alınan 21 tekerlekli sandalye, ilçe merkezinde yapılan törenle ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Törene, Bünyan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Efe, Anadolu Sakatlar Derneği Bünyan Şube Başkanı Özcan Şenyüz, İlçe Müftüsü Yusuf Uzun ve siyasi parti temsilcisi ile çok sayıda engelli yakını katıldı. Anadolu Sakatlar Derneği Bünyan Şube Başkanı Özcan Şenyüz, sandalyelerin temininde destek veren Bünyan İlçe Jandarma Komutanlığına teşekkürlerini sundu. Şenyüz, "Her sağlam kişi bir engelli adayıdır" diyerek desteğin her zaman artarak devam edeceğini söyledi.
Törenin ardından engelli ve yakınları ile protokol hatıra fotoğrafı çekindi

Eski Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı merhum Mehmet Dinçer, ölümünün 1. yılında dualarla anıldı.

Eski Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı merhum Mehmet Dinçer, ölümünün 1. yılında dualarla anıldı.

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, yaptığı açıklamada, merhum Mehmet Dinçer in 23 yıl boyunca odanın başkanlığını yürüttüğünü anımsatarak, Mehmet Dinçer in çok önemli hizmetleri olmuştur. Bu nedenle ölüm yıl dönümünde onu anma adına Hunat Camisi nde mevlit okuttuk dedi.

Köse, merhum Mehmet Dinçer i rahmetle andıklarını ve geride kalan yakınlarına hayırlı uzun ömür dileklerinde bulunduklarını da sözlerine ekledi.

 Evli ve 5 çocuk babası olan Mehmet Dinçer, 59 yaşında karaciğer kanseri rahatsızlığı nedeniyle 29 Mayıs 2009 tarihinde hayatını kaybetmişti.

İlköğretim okullarına kayıtlar, 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren yapılacak.

İlköğretim okullarına kayıtlar, 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren yapılacak.

İlköğretime yeni kayıt olacak çocuklar okullara, Ulusal Adres Veri Tabanı ndaki adres bilgileri ve T.C. kimlik numaralarının il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde kurulan öğrenci yerleştirme komisyonlarının okul adres eşleştirmeleri sonucunda sistem tarafından otomatik olarak yerleştirilecek.

E-Okul sistemi tarafından tüm öğrencilerin, adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıtları yapılacak.

2010-2011 eğitim-öğretim yılında ilköğretim okulları birinci sınıflarına 2004 doğumlu çocukların kayıtları alınacak.

Öğrenci, okullar açıldığında, adres bilgileri doğrultusunda isminin çıktığı okula giderek ders başı yapacak. Öğrencinin isminin çıkması aynı zamanda kayıt belgesi anlamına gelecek. Bunun dışında, herhangi bir işlem yapmasına gerek bulunmayacak.    

Kayıt ve nakillerde herhangi bir karışıklık çıkması durumunda Ulusal Adres Veri Tabanı ndaki adres bilgileri esas alınacak. Velilere kolaylık sağlanması ve adresin doğruluğunun tespiti açısından okul yönetimleri elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi, kira sözleşmesi veya tapu kaydı gibi belgeler isteyebilecekler.

Sistemde okula yerleştirilen şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin velilerinin talep etmesi halinde istedikleri okula kayıtları daha sonra nakil yoluyla yapılacak.    

Veliler kayıt için gerek internetten form doldurulması, gerek okula başvurulması, ön kayıt yaptırılması, kayıt parası yatırılması gibi herhangi bir işlem yapmayacak.

Veliler, çocuklarının hangi okula kaydedildiğini MEB in internet sitesinden çocuklarının T.C. kimlik numarasını girerek veya evlerine en yakın ilköğretim okulundan sorarak öğrenebilecekler.

Emlak Vergisi dörde katladı

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, emsal bedel uygulamasıyla birlikte vatandaşların emlak vergisinin 4 katına çıktığını belirterek Bu konudaki şikayetler arttı önümüzdeki haftalarda dava açabiliriz dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, 31 Mayıs Pazartesi akşamı sona erecek olan 2010 yılı emlak vergisi birinci taksit ödemelerine ilişkin yaptığı açıklamada, yapılan düzenlemeler sonucunda emlak vergisinin fazlasıyla arttığını söyledi.

Emlak vergisinde daha önce mükellefin beyanı esas alınırken, 2009 ve 2010 yılında emsal bedel uygulamasıyla birlikte emlak bedelinin artık bulunulan caddeye, sokağa göre vergisinin değiştiğini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

Vatandaşımız daha önce kendi beyanıyla vergi öderken bugün artık belediyeler şu kadardan az vergi ödeyemezsin, emlak değerin şu kadardan az gösterilemez gibi bir şart ileri sürmekte. Bununla birlikte vatandaşın vergisi 4 katına çıkmış durumda. 2010 yılında özellikle bütçe açıklarının kapatılması ve belediyelere kaynak aktarılmasındaki hassasiyet nedeniyle maalesef daha hassas bir şekilde uygulanıyor ve vatandaş 4 katına kadar vergi ödüyor.


Bu konuda kendilerine fazlasıyla şikayet geldiğini, şubelere gelen şikayetlerle birlikte ellerinde şu anda 90 şikayet bulunduğunu söyleyen Kaya, idari yargıda dava açabilecekleri şeklinde tüketicileri bilgilendirdiklerini söyledi.

Kaya, şunları belirtti:

Bizim de zaten bu ara gündemimizde emlak vergilerinin artışı söz konusu. Sanırım önümüzdeki haftalarda idari bir girişimimiz başlayacaktır. Belediyeler rayiç bedelleri kendileri tespit ediyor. Belediyelerin subjektif uygulamalarından dolayı dava açma durumumuz olabilir. Şu anda hukukçu arkadaşlarımız inceliyor.  

İSTANBUL'UN FETHİNİN 557. YIL DÖNÜMÜ

Hacılar İlçesi nde, İstanbul un fethinin 557. yıl dönümü Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Okulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikliğe, Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Şahin, Hacılar Belediye Başkan Vekili Hüdai Barut, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Afşar, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı nın okunmasıyla başladı.

 Okul Müdürü Ercan Tuzcuoğlu, tarihteki bir çok olayın kulaktan dolma bilgilerle geçiştirilemeyeceğini, bunlardan birisinin de İstanbul un fethi olduğunu söyledi.

     Tuzcuoğlu, İstanbul un fethi sebepleri ve sonuçları itibariyle özünü ve ruhunu yakalamakta hepimize büyük görevler düşmektedir. Yüksek azim ve idealin ürünü olan bu zafer, tarihin akışını değiştirecek, insanlığın önüne yeni ufuklar açmış İstanbul un inancı, etnik kökenleri farklı olan insanların barış ve kardeşlik içerisinde yaşadıkları örnek bir merkez yapmıştır. Fatih Sultan Mehmet, genç yaşta elde ettiği bu başarıda yeniliği yakından izleyen ve gelişmelere açık, güçlü kişiliğinin önemli bir katkısı bulunmaktadır dedi.

     Konuşmanın ardından, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve okulun halk oyunları ekibi gösteri sundu. Daha sonra, okul müzik öğretmeni Göknur Kul yönetimindeki müzik topluluğu tarafından İstanbul şarkıları seslendirildi.

     Etkinlik, öğrenciler tarafından hazırlanan ebru sergisinin açılışı ile sona erdi.

DÜNYA LÖSEMİ HAFTASI

Dünya Lösemi Haftası Dolayısıyla Talasemi ve Lösemililer Derneği tarafından Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı na çelenk konuldu.

Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, Cumhuriyet meydanındaki törende yaptığı konuşmada Dünyada her yıl 1 milyon çocuğun lösemiye yakalandığını söyledi.
Başdemir "Türkiye de 16 yaş altında bin 500 çocuk hasta olmaktadır nedeni henüz tespit edilemeyen löseminin diğer adı da kan kanseridir. Bu hastalık her yaşta görülebilmektedir fakat en fazla çocuklarda görülmektedir" dedi.
Dileklerinin lösemili hastaların tedavileri için hastanelerdeki yatak kapasitelerinin artırılması olduğunu ifade eden Başdemir "Ülkemizde 1.5 milyon lösemi bulunmakla beraber ilimizde 400 ün üzerinde lösemili gözlenmiştir. Bu günün önemini anlamalarını beklediğimiz vatandaşlardan sık sık kan bağışlamalarını kanserojen içeren ve hormonlu gıdalardan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...