Sayfalar

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Türkiye ve Azerbaycan arasında özlenen günler geri geldi


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Zagulba Sarayında resmi törenle karşıladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zagulba Sarayı'nda gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.
Ziyarette çok verimli görüşmeler yaptıklarını belirten Erdoğan, iki ülke arasında bundan sonra daha sık görüşmeler olacağını söyledi.
Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i, 7 ve 8 Haziran'da, İstanbul'da ağırlayacaklarını bildirerek, konuşmasına şöyle devam etti: "Daha sonra kendileri yine gelecek, bizler tekrar geleceğiz, bakanlarımız gelecek. Bizim aramızdaki bağlar farklı. Siyasi, askeri, ticari, ekonomik, kültürel her alanda bu ziyaretlerimizin devamı bizim olmazsa olmazımız. Bunlar, bundan sonra da aynı şekilde, kararlılıkta devam edecek. Bugün yaptığımız görüşmede, Sayın Cumhurbaşkanıyla, attığımız en önemli adımlardan bir tanesi, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'n kurulması konusunda aldığımız karardır. Arkadaşlarımız şimdi onun çalışmasını yoğunlaşarak devam ettirecekler. Temenni ederim ki İstanbul ziyaretinde bunun temelini atma fırsatımız olur.

25 işçiye ulaşılmaya çalışılıyor

ANKARA- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ''Madende 560 kodunda 25'e yakın işçimizin olduğu varsayılıyor ve onlara ulaşmak için çaba sarf ediyoruz'' dedi.
Dinçer, Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanı Fizuli Alekberov ile makamında yaptığı görüşme sırasında gazetecilerin Zonguldak'taki maden ocağındaki patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı.
Olayı duyduğu andan itibaren Zonguldak Valisini aradığını belirten Bakan Dinçer, şöyle konuştu:
''Zonguldak Valimizi aradım ve ocağın olduğu yere hareket etti. Orada meseleyi iki bölüm halinde değerlendirmek mümkün. 360-460 kodunda olan bir hadise var. O kodlarda ciddi bir sıkıntı yok, o kodda yer alan işçilerimiz tahliye edildiler. Ama 560 kodunda aşağı yukarı 25'e yakın işçimizin, sayıyı tam olarak bilemiyoruz, dolayısıyla tahmini bir rakam söylüyorum, orada 25'e yakın işçimizin olduğu varsayılıyor ve onlara ulaşılması için çaba sarf ediliyor.''
Meydana gelen olayın göçük mü?, grizu patlaması mı? yoksa elektrikten kaynaklı bir sorun mu? olduğunun araştırıldığını belirten Bakan Dinçer, ''Buradan müfettiş arkadaşlarımız da olay yerine hareket etti. Vali Beyle sürekli irtibat halindeyiz. Şu an için bütün bilgiler bundan ibaret. Umarım mümkün olduğu kadar çabuk oradaki insanlara ulaşırız ve inşallah korktuğumuz herhangi bir hadise ile karşılaşmayız'' diye konuştu.
AA

CIA ajanı suçlaması!

Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Önder Sav, MYK'yı terketti.
Saat 13.00'te toplanan CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri son süreci masaya yatırdı. Gercekgundem.com'un haberine göre, CHP MYK Üyesi Savcı Sayan, Genel Sekreter Önder Sav'a tepki gösterdi. Sayan, Önder Sav'ı "CIA ajanı olmakla" suçladı. Sav bu sözlere çok ağır karşılık verdi. Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi de Savcı Sayan'ı üslubu konusunda uyardı. Sav, toplantıyı terk ederken, "Tek başıma kalsam da Kemal'i destekleyeceğim. Parti sahipsiz değil" dedi.

Sistem çöktü

İlaç Takip Sistemi 'karekod' uygulamasının eczanelerde tamamen kilitlendiği bildirildi.
İlaç Takip Sistemi ''karekod'' uygulamasında eczanelerde sistemin tamamen kilitlendiği bildirildi. Konya Eczacılar Odası Başkanı Göçer, yetkilileri uyarılarını dikkate almamakla suçladı.
Muayene olduktan sonra ilaçlarını almak için bu sabah eczanelere giden vatandaşların büyük bölümünün sisteme girişlerde aksaklık olması nedeniyle ilaçlarını alamadığı öğrenildi. İlerleyen saatlerde ise sistem tamamen kilitlenince, birçok hastanın ilaçlarını, ücretini ödeyerek almak zorunda kaldığı bildirildi.

Konya Numune Hastanesi karşısında faaliyet gösteren bir eczanenin sahibi Ahmet Çetinkaya, sabah saatlerinde sistemin yarım saat kadar çalıştığını sonra kilitlendiğini belirtti.

Üzerinde ''karekod'' bulunan ve ''ITS kaydı yapılmıştır'' ibaresi bulunan birçok ilacın, sisteme girdiklerinde kaydının yapılmadığını gördüklerini ifade eden Çetinkaya, ''İlacın üzerinde karekod olduğu için eski sistemle de giriş yapamıyoruz. Ama karekodlu ilacın sisteme ITS kaydı da yapılmadığı için bu ilacı hiç veremiyoruz. Zaten bir süre sonra sistem tamamen kilitlendi, hastaları ilaç veremeden geri çeviriyoruz'' diye konuştu.

UYARILARIMIZI DİKKATE ALMADILAR
Konya Eczacılar Odası Başkanı Tevfik Göçer ise uygulamanın ilk gününün pazar gününe denk gelmesi nedeniyle nöbetçi eczanelerde yoğunluk yaşanmadığını söyledi.

Buna karşın haftanın ilk günü tüm eczanelerin açılmasıyla sistemin tıkandığını belirten Göçer, şunları dedi:

''Pazar günü ülke genelinde 600 civarında eczane faaliyette olduğu için sorun yaşanmadı ama bugün 24 bin eczacı sisteme girmeye çalışınca sistem kilitlendi. Sistemin kilitleneceğini daha önce söylemiştik ama uyarılarımızı dikkate almadılar. Hep 'sistem hazır' deniyordu ancak hazır olmadığı görüldü.''
AA

'Baykal da olsa Kılıçdaroğlu'

Kılıçdaroğlu'na destek veren Önder Sav, şaşırtan bir destek açıklaması yaptı.
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 22-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olağan kurultayda genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından da siyasilerden değerlendirmeler gelmeye başladı. İşte onlardan bazıları.
CHP Genel Sekreteri Önder Sav:
Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıkladı. Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yapan Sav'ın, kongrede desteğinin adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana olacağını belirtti. Sav, "Kongrede Kemal Kılıçdaroğlu'nun etrafında kenetlenmeliyiz" dedi. Başka adaylar çıksa da tavrının değişmeyeceğini belirten Sav, "Baykal aday olsa da Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyorum" açıklamasında bulundu.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce:
Gelinen noktada Kılıçdaroğlu 'Ben adayım' diyorsa burda CHP'nin tüm delegelerinin bunun arkasında durması gerekiyor. Dururlar mı onu bilemem ama ben durmalıdırlar diyorum.
CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek:
Kılıçdaroğlu bizimle görüşmedi ama adaylığı sürpriz de olmadı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen:
Kararı kurultay verecek.
Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin:
Hayırlı olsun, başarılar diliyorum
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik:
Hayırlı ve uğurlu olsun.
CHP Milletvekili Atilla Kart:
Karar Türkiye ve CHP için çok yararlı olacak
CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken:
Deniz Baykal'ın tekrar aday olmasını istiyoruz.
CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç:
Kemal'in kararlılığını kutlamak istiyorum. Siyasetin zorla götürülmesi mümkün değil. Halktan kopuk ve halka rağmen siyaset yaparsanız sonuç alamıyorsunuz. Deniz Baykal'a her zaman ihtiyacımız var. O da bunu esirgemeyecektir. Tabandan gelen ses 'değişim' diyor.

CHP'de başkanlığa ilk aday

Kurultaya bir haftadan az bir süre kala Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladı.
Eski CHP Genel Başkan Deniz Baykal'ın 10 Mayıs 2010, pazaretsi günü istifa etmesiyle boşalan koltuğa ilk talip çıktı. Geçen hafta Deniz Baykal'ın Beysuken'teki evinde bir görüşme yapan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "33. Olağan Genel Kurultay'da adayım" dedi.
Deniz Baykal'ın istifasının üzerinden bir hafta geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ülke gündeminin yoğun olduğu malumdur. 90 yılı aşkın köklü bir geçmişi olan partimizin kurultaya adaysız gitmesi düşünülemez. Partimize yönelik komploları bozmalıyız. İşsizlik ve çaresizliği yeneceğimizi anlatmalı ve halka umut vermeliyiz. Hiç zaman kaybetmeden hazırlıklara başlamalalıyız. Genel ilgi ve destekten güç alarak 33. Olağan kurultay'da aday olacağımı kamuoyuna duyuruyorum" açıklamasında bulundu.
"BAYKAL'LA KIRGINLIK YOK"
Deniz Baykal'la herhangi bir kırgınlık durumunun söz konusu olmadğını belirten Kılıçdaroğlu, "Baykal'la ikinci bir görüşme yaptıktan sonra mı karar verdiniz?" şeklindeki soruyu ise "Sayın Baykal'la sürekli görüşüyoruz. Kendisi partimizin önemli bir lideri. Kendisiyle ikinci bir görüşme yapılmadı" şeklinde yanıtladı.
BAYKAL'A DÖNME
Bu arada 40-50 milletvekilinin bir açıklama yaparak, istifa ettikten sonra geri döneceği konuşılan Deniz Baykal'a dönme diyeceği belirtildi. Bu grubun Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceği belirtiliyor.
Superonline.com

Anne sesi sakinleştiriyor!

Annelerin sesi bile gergin çocukları sakinleştirmeye yetiyor...
Amerikalı araştırmacılar, annelerin çocuklarına sadece telefonla ulaşabildikleri için kendilerini suçlu hissetmelerini hafifletecek bir araştırma yaptı.
Bu araştırmaya göre, annelerin sesi bile gergin çocukları sakinleştirmeye yetiyor. Araştırmacılar, sevilen biri ile ses etkileşiminin insanları nasıl etkilediği üzerine yaptıkları araştırmada, oksitosin hormonunun ergenlik çağı öncesinde ve gergin durumda bulunan kızlar üzerinde sakinleştirme düzeylerini test etti.
Yaşları 7 ila 12 arasında değişen 61 kız, yabancıların önüne çıkarılarak bir performans sergilemeleri istendi ve daha sonra 3 gruba ayrıldı.
Bir grup, anneleri tarafından fiziksel temas ile sakinleştirildi. İkinci grup anneleri ile telefonda görüştürülürken, üçüncü grup anneleri ile herhangi bir etkileşimde bulunmadı.
Bu süreçte çocukların stres hormonu gözlendi ve anneleri tarafından fiziksel ya da ses yoluyla sakinleştirilen çocukların oksitosin hormon düzeyi benzerlikler gösterdi.
Araştırmacılar, ''Elde ettiğimiz sonuçlar, bizim türümüzde sosyal bağ kurmada, sinir sistemi ve iç salgı bezleriyle ilgili nöroendokrin sistemi için sesin dokunma kadar önemli olabileceğini gösterdi. Ailelerinden ve arkadaşlarından sosyal destek alamayan bireylerin, daha iyi ilişki kuran akranlarına göre sağlık sorunları daha çok oluyor. Ses belki dokunma dahil, doğrudan kişiler arası etkileşim gibi aynı rahatlamayı sağlıyor'' dedi.
Araştırma Proceedings of The Royal Society B. adlı dergide yayımlandı.
AA

İŞTE BU BİR REFORM... SENEYE OKUL KIYAFETLERİ SERBEST

Seneye okul kıyafetleri serbest. İşte yeni öğretim yılında okullarda geçerli olacak kıyafet kuralları..MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğretmen, öğrenci ve veliler arasında yaptığı “Okul kıyafetleri serbest olsun mu?” anketine göre “Önlük kalksın, serbest kıyafet gelsin” diyenlerin sayısı “Önlük uygulaması devam etsin” diyenlerin önüne geçti
Gelecek öğretim yılından itibaren öğrenciler okula mavi önlük ya da okulların belirlediği formaları giymeden gidecek. İşte yeni öğretim yılında okullarda geçerli olacak kıyafet:

-Kışın pamuklu yazın keten pantolon giyilecek.
-Kota izin yok.
-Şort ve askılı giymek yasak.
-Kızlarda etek giyme. zorunluluğu yok. Etek boyu dizin hemen altında olacak.
-Erkek öğrenciler kışın renk şartı olmaksızın gömlek ve ceket giyecek yazın tişört serbest.
-Erkek öğrencilerde tek renk kravat zorunluluğu kaldırıldı.
-Kıyafetler dini, etnik, ideolojik sembol ve renkleri taşımayacak.
-Başörtüsü, türbana izin yok.
-Sandalet ve terlik gibi ayağı açıkta bırakan ayakkabılar giyilemeyecek. 

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...