Sayfalar

9 Mayıs 2010 Pazar

8 MAYIS DÜNYA TALASEMİ GÜNÜ KUTLANDI


Talasemi ve Lösemililer Derneği tarafından 8 Mayıs Dünya Talasemi günü Cumhuriyet Meydanı nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan etkinliğin ardından Dernek Başkanı Faruk Başdemir günün anlamına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Talasemi ve Lösemi Derneği nin 2008 yılından beri 2 yıldır talasemi eğitimi verdiğini ifade eden Başdemir, "Özellikle okullarda verilen konferanslar olumlu sonuçlar vermeye başlamıştır. Öğrencilerimizin genetik tahlillerini yaptırıp talasemi taşıyıcısı olup olmadığını kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Yüzde 4 taşıyıcı bulunması sebebiyle Kayseri riskli 33 ilden biri olarak kabul edilmiştir dedi.

Başdemir, Kayseri talasemi merkezi kurulmuştur. Her vatandaş burada ücretsiz tahlil yaptırabilir. Faaliyetlerimizde kan kardeşi kampanyasıyla büyük ölçüde talasemi hastalarının kan problemi çözülmüştür. Kan arama derdi bitmiştir. 2010 yılında programında Türkiye de ilk defa Talasemi Şiir ve Komposizyon Yarışması düzenledik" diye konuştu.

Ekrem Şimşek sabit plaka uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu


2. El Oto Alım Satımcıları Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Şimşek, dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyerek sabit plaka uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu…
Ekrem Şimşek,  Otomobil ticareti yapan galerici esnafı olarak yasal düzenleme ile uygulamaya konulan plaka yönetmeliğiyle sıkıntılı olan otomobil sektörünün, ciddi manada yeni sorunlar yaşamasından endişe duyduklarını söyledi.
Uygulamaya bütün olarak bakıldığında belirli bir düzen ve disiplin getireceğinin doğru olduğunu belirten Şimşek, bazı istisnai durumların kurum ve kuruluşlara tanınmasının bu işten geçimini sağlayan esnafa fayda sağlamayacağını kaydetti.
Bu açıklamaları yaptığı sırada Ankara’da konuya ilişkin görüşmelerde bulunan Ekrem Şimşek Emniyet genel Müdürü ile görüştüklerini ve sabit plaka uygulamasının kaldırıldığını kaydetti.

Mehmet Kır: "SGK'da ciddi değişimler yaşandı"


Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Kır, Elmacıoğlu İskender de bir basın toplantısı düzenleyerek 10-16 Mayıs tarihleri arasında Kutlanacak olan sosyal güvenlik haftası ile ilgili bilgiler verdi.
Mehmet Kır, burada yaptığı konuşmasında, “Ülkemizde son yıllarda sosyal güvenlik alanında ciddi değişimler yaşandığını belirtti. Dünyada sosyal güvenlik sistemlerinin önündeki en büyük risk ve tehdidin sürdürülebilirlik sorunu olduğunun altını çizen Kır, sürdürülebilirliğin önündeki en büyük engelin ise kayıt dışı istihdam olduğunu söyledi.
Kayıt dışı istihdamın sonuçlarını üç açıdan değerlendiren kır, “bilgilenme ve bilinçlenme gününüzde en değerli faaliyetlerinden birisidir” diye konuştu.
Kır, konuşmasının sonunda 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan sosyal güvenlik haftası etkinlikleri ile ilgili de  bilgiler verdi.

Kayseri Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası 20. Olağan genel kurulu Kadir Has Kongre Merkezi toplantı salonunda yapıldı.


Kayseri Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası 20. Olağan genel kurulu Kadir Has kongre merkezi toplantı salonunda yapıldı.
Genel kurula AKP Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, İl genel meclis başkanı Sadettin Aydın, Kesob Başkanı Mustafa Alan ve çok sayıda mali müşavir ile muhasebeci katıldı.
Üç adayın yarıştığı genel kurulda ilk konuşan mevcut başkan ve başkan adayı Suat Özsoy oldu. Özsoy, kişilere değil sisteme odaklandık diyerek “Biz asla geriye bakmadık hep ileriye baktık, hiçbir zaman bizim hedefimizde kişiler olmadı olmayacaktır” dedi.
Kesob Başkanı Mustafa Alan ise  üç adaylı bir seçim olacağını vurgulayarak konuşurken mümkün olduğunca  kırıp dökmeden konuşmak gerektiğini söyledi. 

Vergi dairesi başkanı Niyazi Özkök’de, mesleğin önemini vurgulayarak yeni yasalarla birlikte mesleğin öneminin daha da arttığı dile getirdi. Özkök, haksız rekabete engel olmak ve kayıt dışı ekonomiye son vermek için mali müşavirler ve muhasebecilere büyük görevler düştüğün belirtti.
Diğer meslek grupları arasında imrenilecek bir konuma gelmiştir diyen AKP Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya Bizim mesleğimiz devlete her yönden katkı sağlayan bir meslektir. Bu meslek icra edilirken bilgi ve birikim gerektiriyor ve bu işi iyice kavramış arkadaşlarımız başarılı olabiliyorlar dedi.
Adaylardan Harun Bayındar yeni dönemde dinamik bir kadro ile yenilikçi ve katılımcı bir anlayış ile meslektaşlarının sorunlarına çözüm bulacaklarını belirtti. Geçmişte yapılanlara saygı duyarak yeni şeyler yapacağız diyen Bayındar  farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edip yeni fikirler üreteceğiz diye konuştu.
Mevcut yönetimi uzun uzun eleştiren Recep Uçan  ise odalarının birlik ve beraberliği için raporları ibra edeceklerini belirtti. Meslektaşlarının sorunların yakından bildiklerini belirten Uçan yeni kadro ve heyecan ile yola çaktıklarını ve sorunların çözümü için çalışmalar yaptıklarını söyledi
Kayseri Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası 20. Olağan Genel kurulu 9 Mayıs Pazar günüde devam edecek. Üç adayın yarıştığı Genel kurulda Pazar günü de seçimler yapılacak

Kayseri'ye 1 Milyar dolarlık sulu tarım yatırımı


Vali Mevlüt Bilici, tarım alanında Kayseri nin üretim kapasitesi artırma adına büyük çalışmalar yaptığını ifade ederek, il genelinde sulu tarıma geçilmesi için 1 milyar dolarlık yatırım harcaması yapılacağını belirtti. Bu yatırım biranda olmasının mümkün olmadığını dile getiren Vali Bilici şöyle konuştu:
"İlimizde tarımsal alanları sulama amaçlı yapılan yatırımları büyük önem veriyoruz. Sulama sistemlerinin eski sistemden cazibeli sisteme geçirilmesi adına yatırımlar var. Parasal gerçekleştirme olayı 1 milyar dolardır. Yatırım miktarının her yıl yüzde 10 luk gibi kısmı gerçekleşiyor. Bu proje bittiğinde 1 milyar Dolar yatırım tamamlanmış olacak. Gıcık tüneli önemli bir yatırım. Buna benzer Kayseri ve civarında yapılan yatırımlar var. Peyder pey hayata geçirilen çalışmaların tarımsal üretimdeki yansımalarını görüyoruz. Kayseri nin modern, teknolojiye dayalı, sulu arazideki üretimi ile de tarım şehri olacak."
Öte yandan hızlı tren projesinin hayata geçirilmesi adına projelendirme çalışmasının başladığını hatırlatan Bilici, "Hızlı tren projesinde, Yerköy den itibaren bize çıktı verilecek. Tabi ki kolay bir yatırım değil ama kısa sürede tamamlanması adına çalışmalar var. Bu çalışma bittiğinde şehrimizin birçok alanda olduğu gibi ulaşımda da rahatlayacak" dedi. Bilici, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası nın Türkiye ye verilmesi durumunda hızlı tren projesinin öneminin artacağını belirterek, "Aday olurken şehirler arasındaki ulaşım ve ulaşım araçları dikkate alınıyor. Bu noktada Kayseri, şampiyonaya aday şehir olurken hızlı tren projesi de gündeme getirildi. Şampiyonanın şehrimize alınmasında hızlı tren projesi de etkili olacak." diye konuştu.

Bucaspor Süper Lige koşarken Kayseri Erciyesspor'u farklı yendi: 4 - 0

Bank Asya 1. Ligi'nde Bucaspor, Kayseri Erciyesspor'u farklı yenip Lider Karabükspor'dan sonra Süper Lig'e yükselen ikinci takım oldu; 4-0.
1. Lig'de ilk sezonunu geçiren Sarı-Lacivertli ekip yedi yıldır Süper Lig'de temsilcisi olmayan İzmir'in büyük hasretine son verirken, taraftarlar hakem Halis Özkahya'nın 90 dakikayı bitiren düdüğünden sonra Yeni Buca Stadı'nı karnaval yerine çevirdi. Son dört maçta 9 puan kaybederek taraftarlarını endişelendiren, yedi puanlık büyük avantajını iyi kullanamayan Bucaspor, Kayseri Erciyesspor engelini Mehmet Batdal (2), Sercan ve Türker'in golleriyle kayıpsız aştı. Büyük sevinç yaşayan Fırtına karşılaşmadan sonra tur atarken, havai fişek gösterileri geceye renk kattı. Karabükspor'u 3-1 yenip Bucaspor gibi normal sezonu 64 puanla bitiren, ancak rakibine karşı ikili averajı kötü olduğu için İzmir temsilcisinin altında kalan Adanaspor, İstanbul'da Altay, KSK ve Konyaspor'la Play-Off oynayacak.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...