Sayfalar

31 Ağustos 2010 Salı

Evet derseniz bu rezillikler olacak!

1) Tayyip Erdoğan’ın sultanlığı yani mutlak hakimiyeti kesinleşecek.
2) Alınan oyların yüzde 99’unun AKP’ye ait olduğu ilan edilecek.
3) Üniter yapı ve federasyon modeli yandaş güruh tarafından tartışmaya açılacak!
4) Kürtlere özerklik konusu gündeme getirilecek!.
5) Yeni bir Anayasa yapılmasının acil gerekliliği dillendirilecek.
6) Yeni Anayasa’ya Devletin kurucu unsurlarının Türklerle beraber Kürtler olduğu maddesinin konması da konuşulacak!

Memduh Büyükkılıç: 10 bin adet gül fidesi ve 20 bin adet meyve fidesi alacağız

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2010 yılı sonbahar döneminde park ve bahçelerde kullanılmak üzere 10 bin adet gül fidesi ile bahçeli evi olan vatandaşlara verilmek üzere 6 çeşit toplam 20 bir adet meyve fidanı satın alınacağını söyledi.

Ülkücü İşçiler Refenduma "Hayır" dedi

Kayseri Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Faik Şahintürk, 12 Eylül'de referanduma 'hayır' diyeceklerini ifade etti.
Ülkücü İşçiler Dernek binasında basın açıklaması yapan Başkan Faik Şahintürk, 12 Eylül'de referanduma sunulacak olan AK Parti Hükümetinin hazırladığı anayasa paketine 'hayır' diyeceklerini söyledi. Şahintürk, Demokratikleşme iddiasıyla ortaya atılan paketin çifte standartlı olduğunu ifade ederek şunları kaydetti. "İktidar partisi uzlaşmadan uzak Türk Halkını kutuplaşmalara zorlayan bunun yanı sıra 12 Eylül anayasasının bayraklaştırarak, temelde halkımızı yanıltmaya ve aldatmaya yönelik bu paket, ister etik anlamda olsun isterse demokratik anlamda son derece yanlı ve uzlaşmadan uzak olması sebebiyle bizler için hiçbir anlam ifade etmemektedir" diye konuştu.
51. madde de yapılan değişikliklerle sendikalaşmanın bölünerek güçsüzleştiğine dikkat çeken Şahintürk, yandaş sendika oluşturmanın amaçlandığına işaret etti.
Şahintürk son olarak, anayasa değişikliğine karşı olmadıklarını ancak hür demokratik işçi hakkına sahip çıkan, halk için bir anayasa yapılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Alperen Ocakları:"Sümela'da ayin varsa, Ayasofya'da bayram namazı olmalı"

Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sümela Manastırı'nda ayin yapılması kararına tepki gösterildi. Açıklamada, "Sümela'da ayin varsa, Ayasofya'da bayram namazı olmalı" ifadesine yer verildi.

Zamantı Tünelinin 10 bin 700 metre uzunluğundaki su iletim hattının betonlaması bitti

Kayseri'nin Develi ilçesinde yapımı devam eden Zamantı Tüneli'nde betonlama işlemlerinin gerçekleştirildiği bildirildi.
Yaklaşık 10 bin 700 metre uzunluğunda olan su iletim hattının betonlama işlemlerinin tamamlandığını bildiren şantiye şefi Hasan Ölez, “Tünel içerisinde sadece 300 metrelik bir alanda enjeksiyon işlemleri kaldı” dedi.
Tünel sonrası iletim kanalı ve tünel öncesi regülatör ile giriş ağzı arasındaki iletim kanalının yapımına yoğunluk verdiklerini belirten şantiye şefi Hasan Ölez, çok kısa zamanda iletim kanallarının da bitirileceğini söyledi.

Zamantı'ya üç köprü yapılacak

Kayseri'nin Develi ilçesinde yapımı devam eden yol güzergahına 3 köprü yapılması için çalışmalar başlatıldı. Köprülerin 1 milyon TL'ye mal olacağı bildirildi.
Develi İlçesini Adana'ya bağlayan il yolu üzerindeki köprülerin yapımına başlandı. Adana il yolu üzerindeki Zamantı ırmağı ve besleyen su kaynaklarından Homurlu suyu ile birlikte güzergah üzerine üç adet köprünün ayaklarının çakma işlemleri devam ediliyor.
Taşcı köyündeki Zamantı köprüsüne 10 metre derinliğinde 14 ayak çakılıyor. Hazır kirişlerin kullanılacağı köprülerin bir ay içerisinde hizmete girmesi bekleniyor.

Kayseri Hakimiyet 61 yaşında...

30 Ağustos 1950’de kurulan ve aralıksız olarak 18 bin 464 sayı çıkaran Kayseri Hakimiyet Gazetesi, 61. yıldönümünü kutluyor.
Kayseri'nin en eski gazetelerinden birisi olan ve aralıksız olarak 18 bin 464 sayı çıkaran Kayseri Hakimiyet 2000 Gazetesi 61. yaşını 30 Ağustos zaferi ile birlikte coşkulu kutladı. 17 Kasım 1997 tarihinde Mustafa-Ahmet Cengiz kardeşler tarafından devralınan ve 15 Kasım 2004 tarihinde fiyatını 10 kuruşa indirerek bir ilke imza atan gazete, halen 15 kuruştan satılırken, Kayseri basın sektöründeki yenilikleriyle de dikkat çekiyor.
Kayseri Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cengiz, geride kalan uzun yıllar içerisinde gazetenin gerek kuruluş, gerekse de yayın hayatı döneminde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Cengiz, Kayseri Hakimiyet'in hep yeniliklere öncü olmaya devam edeceğini kaydetti.
Cengiz, ilk etapta hedeflerinin 20 bininci baskıyı gerçekleştirmek olduğunu belirterek, uzun vadede ise bölge gazetesi olarak yayın yapmak istediklerini, 100. Yıl için başlayan geri sayımda da okurları ile birlikte olmak için çaba sarf edeceklerini söyledi

Kayseripark'ta ucuz ve kaliteli alışveriş

130 mağazanın yer aldığı Orta Anadolu’nun ilk ve en büyük Alışveriş ve Yaşam merkezi Kayseri Park’ta ziyaretçilerine bayram alışverişlerinde hem kaliteyi hem de kazancı bir arada sunuyor.
Kayseri’nin yanı sıra Sivas, Yozgat, Niğde, Nevşehir ve Kahramanmaraş’tan gelenlerin de alışveriş yaptığı Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’n de giyimden ev aksesuarlarına, teknolojiden gıdaya her türlü ihtiyaca ‘en uygun fiyatlarla’ cevap veriyor. En kaliteli markaların yüzde 70’e varan indirimleri ile Kayseri Park’ta ‘hem kaliteli hem ucuz alışveriş’ keyfini bir arada yaşanıyor!
Kayseri Park , bayrama özel olarak kapanış saatlerini de yeniden düzenledi. 08 Eylül gününe kadar kapanış saatini 24.00’a çeken Kayseri Park, ayrıca 50 YTL ve üzeri alışveriş yapan tüm ziyaretçilerine şeker kutusu hediye ediyor.
Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam merkezi , bayram alışverişleriniz için tam anlamıyla biçilmiş kaftan. Kayseri Park’taki Nike, LCW, İnci, Kiğılı, Flo, Mango, İpekyol, Derimod, Fabrika, Pierre Cardin, U.S Polo, Polaris, LTB, Park Bravo, Levi’s, Hotiç, Damat, Desa, Panço gibi markalar ürünlerini neredeyse yüzde 70’lere varan indirim imkânlarıyla müşterilerine sunuyor.

Develi'de salça yapımı başladı

Kayseri'nin Develi ilçesinde domateslerini toplayan vatandaşlar salça yapma hazırlıklarına başladı.
GDO'suz tohumları ile tanınan Develi ilçesinin Gazi kasabasında domates hasadı başladı. Domates üreticileri topladıkları ürünlerini traktörler ile taşırken, salça yapmak için de hazırlıklara başlanıldı.
Domates üreticileri, “Son günlerde GDO'lu ürünlerin insan sağlığına zarar verdiği yönünde bir çok haberler yapıldı. Biz kasabamızda yıllardır kullandığımız tohumlarla domates üretimini gerçekleştirdik. Şimdi ise hasadını yaptığımız domateslerle salça yapmaya hazırlanıyoruz. Doğal olan her şeyin insan sağlığına zarar vermeyeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Konya'da Buzdolabında Ölen Çocukların Cesetleri Adli Tıp Kurumu'nda

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Tavşançalı beldesinde oyun oynamak için girdikleri kullanılmayan derin dondurucuda can veren 4-6-8 ve 11 yaşındaki 4 kardeşin cesetleri, amcaları tarafından Ankara Keçiören Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU 6 GÜNDE 13 İL’DE MİTİNG YAPACAK

Kılıçdaroğlu 1 Eylül’den itibaren Türkiye’yi karış karış gezmeye devam edecek ve 6 günde Osmaniye, Hatay, Mersin, Adana, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Konya, Ankara, Manisa, İzmir ve Antalya dahil, 13 İl’de miting yapacak
 
Bugüne kadar 60 İl’de miting yapan, 171 İlçe ve çok sayıda beldeyi ziyaret eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu 100 günde 33 bin 560 Km yol yaptı
 
Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay’ın da katılacağı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gezi ve miting programı şöyle;
01 Eylül 2010 Çarşamba
12.00 Özel uçak ile Esenboğa’dan Adana’ya hareket.
14.00 Ceyhan programı.
15.00 Osmaniye mitingi.
17.30 Hatay mitingi.
18.30 Hatay’dan özel uçakla Adana’ya hareket.
 
02 Eylül 2010 Perşembe
08.30 Adana HiltonSA Otel’den çıkış.
09.00 Mersin Arıtma Tesisi açılışı.
10.00 Tarsus programı.
11.30 Erdemli programı.
13.00 Silifke programı.
15.00 Spor Kompleksi açılışı.
16.00 Mersin mitingi.
16.30 Adana’ya hareket.
17.30 Adana mitingi.
19.00 Çukurova Belediyesi programı.
            Özel uçak ile Ankara’ya hareket.
 
04 Eylül 2010 Cumartesi
09.30 Genel Merkez’den otobüs ileBolu’ya hareket.
12.00 Bolu mitingi.
13.15 Düzce mitingi.
14.15 Hendek programı.
15.00 Akyazı programı.
16.00 Sakarya mitingi.
17.30 Kocaeli mitingi ve Ankara’ya hareket.
                  
05 Eylül 2010 Pazar
10.00 Genel Merkezden otobüs ileKonya’ya hareket.
13.30 Konya mitingi.
17.30 Ankara mitingi.
 
06 Eylül 2010 Pazartesi
09.30 THY ile Esenboğa’dan İzmir’e hareket.
10.50 İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na varış.
15.00 Manisa mitingi.
17.00 İzmir mitingi.
20.50 Anadolu Jet ile İzmir’den Ankara’ya hareket
 
7 Eylül 2010 Salı
14.00 Anadolu Jet ile Ankara’dan Antalya’ya hareket.
17.00 Antalya mitingi.
20.50 Anadolu Jet ile Antalya’dan Ankara’ya hareket.

CHP'den 'af' yanıtı yazılı basında...


GÜNEŞ: AKP, Apo için 3 kez 'af' teklif etmiş
2003'teki 'Topluma Kazandırma Yasası', 2005'teki TCK 125. madde ve 2006'daki TMY 6. madde değişiklik teklifleri Öcalan'a fiili af içeriyormuş!
HABERTÜRK: CHP: 2006'da hükümet Öcalan'a af önermişti
Öcalan'a af tartışmasında dün bir açıklama da CHP'den geldi. CHP, 2006 Nisan'ında Meclis'e gelen ve Başbakan Erdoğan'ın imzasını taşıyan tasarı ile hükümetin Öcalan için af önerisinde bulunduğunu öne sürdü. Tasarıdaki maddenin CHP'nin muhalefeti ile değiştirildiği belirtildi.
CUMHURİYET: CHP Anımsattı: 'Başbakan, Öcalan'a af önerdi'

"TSK Yurt İçinde Dinleme Yapmaz"


Merkez Orduevi'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonunda konuşan
Genelkurmay İkinci Başkanı Aslan Güner, İsrail'den alınan cihazla yurt içinde 2 bin kişinin dinlendiği yönündeki iddialara ilişkin, "Soruşturma açılmasını ben talep ettim. Türk Silahlı Kuvvetleri yurt içinde dinleme yapmaz. Bu kararlar Savunma Sanayi İcra Komitesi kararıyla alınmıştır. O kararların altında Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı'nın imzaları vardır.
 Birileri ordu içinde dinleme yaptıysa o cihazların başında ben oturmuyorum, o da ortaya çıkar. Türk Silahlı Kuvvetleri içeride dinleme yapmaz. Herkimin kabahati varsa ortaya çıkar. Üçüncü ülkelerin isimlerini vermiyorum ama bu dış ülkeleri dinlemek üzere bir cihaz" dedi.

KAYSERİ MİTİNGİ CHP’LİLERİ UMUTLANDIRDI /Veli Altınkaya

 CHP mitingine bir hafta kala partide hemen her akşam toplantılar yapıldı. Bildiğim kadarıyla üç ayrı komisyon kuruldu ve mitinge yönelik stratejiler geliştirildi. Hatta mitingin bir gün öncesinde sabah ezanından sonra ayrılmış CHP’liler il binasından.

   CHP Lideri de, CHP’liler de mitingden memnun. Partide kırgınlık ve küskünlükler miting öncesindeki son bir haftada “şimdilik kaydıyla” dondurulmuş gözüküyor.

   Birbirine karşı ciddi “siyasi husumet” besleyen parti büyükleri ellerindeki taşları en azından seçim öncesine kadar ceplerine koymuş gibiler. Eğer CHP’liler son bir haftada ortaya koydukları tavrı genel seçimde aday adaylığı başvurusu yapılıncaya kadar sürdürebilirlerse Kayseri’de ummadıkları şeyler olabilir.

   Bu noktada en büyük görev önce İl Başkanı Enver Özdemir’e, sonra Kayseri Sorumlusu MYK Üyesi Süheyl Batum’a düşüyor. Her iki isminde son bir haftada yakalanan dinamizmin korunması için çaba sarfetmeleri gerekir.
Veli Altınkaya / Kayseri Akın Günlük

   Bu arada CHP’de görevden alınan iki ilçeye de yeni başkanları atandı.

Kılıçdaroğlu: Yanıt veriyorum, biz terörist affedilsin demedik

Kendisi ve bakanlarının imzası ile 18 Nisan 2006'da Öcalan'a fiilen af önerilmiş ve CHP'nin karşı çıkması ile terörle mücadele yasasında öngörülen bu değişiklik yapılamamıştı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendisinin gündeme getirdiği genel af önerisine ilişkin Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün Hürriyet'te yer alan, "Şehitlerin vebalini, kanının bedelini ödeme yetkisini ona kim veriyor? Buna sadece biz değil, Türkiye ayağa kalkar" yönündeki değerlendirmelerine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Hürriyet'e şu özel açıklamaları yaptı:
6. maddede diyordu
- "Sayın Başbakan bizim gündeme getirdiğimiz genel af önerisini iyice incelemeden ‘Türkiye ayağa kalkar, karşı çıkar' diye tepki göstermiş. Gündemlerinde affın olmadığını söylüyor ve bize ağır ithamda bulunuyor. O zaman bazı şeyleri açıkça konuşmanın ve kamuoyuna hatırlatmanın zamanı geldi. Kendisi ve bakanlarının imzası ile 18 Nisan 2006'da Öcalan'a fiilen af önerilmiş ve CHP'nin karşı çıkması ile terörle mücadele yasasında öngörülen bu değişiklik yapılamamıştı. O Terörle Mücadele Yasası tasarısının 6. maddesinde şöyle deniliyordu:
‘3713 sayılı kanunun 7. Maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: Madde 7-1'inci maddede belirtilen amaçlara yönelik suç işlemek üzere, terör örgütü kuranlar, yönetenler, örgüte üye olanlar TCK'nın 314. maddesine göre cezalandırılır. Örgütün faaliyetini düzenleyen de örgütün yöneticisi olarak cezalandırılır. TCK'nın 221. maddesi (etkin pişmanlık) hükmü, bu madde açısından da uygulanır.'
Düzgün adamsan çık anlat
- Bize yönelik açıklamalarını keşke daha önce kanunlaştırmaya çalıştıkları bu girişimlerine bakarak söyleseydi. Terör örgütünü asıl affetmeye çalışanın kim olduğu burada görülüyor. Eğer Başbakan hep söylediği gibi düzgün adam ise sözünün eri ise Meclis'e bunu da getirdiklerini çıkıp anlatsın. Bununla Abdullah Öcalan'ı affetmeye çalışan ben miyim, o mu? Bu kanun değişikliği internet sitelerinde duruyor. Başbakan bir yandan Meclis'teki ağırlıklarına atfen de, bize adım attırmayacağını, su bile içirmeyeceğini söylüyor. Meclis onun çiftliği değil. Bu yetkiler onda değil. Tarihte Hitler bile böyle düşünmedi, konuşmadı.
Terörist affedilsin demedik
- 21. yüzyılın Türkiye'sinde ben ondan su bile istemem. Onun vereceği suya da zaten şüphe ile yaklaşırım. Ben hiçbir yerde bir toplumsal mutabakat sağlanmadan ve PKK'nın koşulsuz silah bırakması gerçekleşmeden bir genel af olacağını söylemedim. Hiçbir zaman çıkıp ben veya herhangi bir yöneticim ‘teröristler affedilsin' demedik. AKP iki yüzlü politika güdüyor. Bugün ortaya koyduğumuz bu örnekle de somut gerçek bir kez daha ortaya çıktı. Kendileri PKK yöneticileri lider ve yöneticilerine af getirmek istemişler ve bunu da bir kanun teklifiyle Meclis'ten geçirmeye çalışmışlardır.
O teklifi kim hazırladı
- Bu kadar açık. Ama bunu yapamadılar, Parlamento'da görüşemediler. Bunu CHP olarak biz engelledik. Başbakan, ‘Bunu bilmiyorum, bu da nereden çıktı' diyemez. Eğer derse o zaman neyin altına imza attığının farkında bile değil. Peki o zaman bu kanun teklifini kim hazırladı. Onun hesabını versin. Biz ülkenin birliğinden bütünlüğünden yanayız. Ben hayatımı bu vatan için feda etmeye hazırım. Ama AKP ise ülkeyi ayrıştırıyor. Kamplara ayırıyor. Gelinen noktanın sebebi Başbakan ve onun politikalarıdır. Hangi demokraside parlamentoyu kendi çiftliğin gibi görebilirsin. Bir de Anayasa değişikliği ve demokrasiyi getirdiklerinden bahsediyorlar. Hangi yüzle AB'ye girmekten bahsediyorsun.
AKP sorunların adresi
- Türban konusunda beni samimi bulmadığını söylüyor. Ne düşündüğü hiç de önemli değil. AKP, sorunların adresidir. Biz ise çözümün adresi olarak ülkenin sorunlarını samimiyetle çözeceğiz diyoruz. O nedenle beni samimi bulup bulmaması hiç önemli değil. Başbakan Erdoğan'ın, bizi samimiyet testinden geçirecek yetkisi yoktur. Terör örgütü kurucu ve yöneticilerini affetmek isteyen kimdir, diye şimdi son kez soruyorum. Bu affetmek istediği kişiler kimlerdir? Amacı nedir? Çıkıp şimdi çıkıp 70 milyonun huzurunda bunun yanıtını versin."

Hürriyet

"Referandumda evet çıkarsa Yargı Bağımsızlığı Yok Olacak"

Kuşadası Genç İşadamları Derneği (KUGİAD), 12 Eylül tarihinde yapılacak referandum öncesinde siyasi partilerin yöneticileriyle buluşmayı sürdürüyor.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...