Sayfalar

5 Ağustos 2010 Perşembe

"Siyasi gücün askeri yönetime hakim olma olgusu."

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla ilgili, ''YAŞ'ta yaşananlar aslında belli bir siyasi gücün askeri yönetime hakim olma olgusudur'' dedi.

Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman'ı ziyaret eden Türker, gazetecilerin YAŞ toplantısına ilişkin sorusu üzerine, iktidarın Türkiye'deki bütün kurumlara el attığını söyledi.

Siyasetin, tavrını koyabilmesi gerektiğini, ancak bu tavrı koyabilmek için yargıyı kullanmasının herkesin üzerinde düşünmesi gereken bir konu olduğunu ifade eden Türker, şöyle konuştu:

''YAŞ'ta yaşananlar, aslında belli bir siyasi gücün askeri yönetime hakim olma olgusudur. Bu şekildeki zorlamalar, aslında sistemi yozlaştıran kimi zaman darbeye kimi zaman Türkiye'nin çıkarlarını ikinci plana iten bazı yapılanmalara götürüyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığına tayin edilmesi gündeme gelen kişinin birdenbire ifade vermeye çağrılması, bu kadar gün varken oldukça manidardır. Aynı davada yargılanması ya da görüşüne başvurulması düşünülen bir tuğgeneralin tümamiral olurken, Kara Kuvvetleri Komutanı olması gerekenin de terfi ettirilmemesi, tüm ülkede bir mesaj olarak değerlendirilmelidir. Ayrıca, özellikle bir bölümünün önce atanması, bir bölümünün bırakılmasını da maalesef Yüksek Askeri Şura'nın işleyişine bir siyasi atraksiyondur.''

Kılıçdaroğlu: Hayırsızlara 'Hayır' Diyelim

Etimesgut mitinginde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Önce halk diyeceğiz. Sandığa sahip çıkacağız. Hayırsızlara 'hayır' diyelim. Ülkeyi yeniden kuralım. 2. Kurtuluş Savaşı'nı birlikte kazanalım" dedi.

KİM BU IĞSIZ PAŞA?

YAŞ toplantılarının başladığı gün duyurduğumuz şekilde terfiler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın Kara Kuvvetleri Komutanlığına getirilip, getirilmemesi yüzünden kilitlenmiş gibi gözüküyor.

Oysa Iğsız bu görevde topu topu 1 yıl kalacak. Iğsız’ın bu göreve atanmamasının, TSK komuta kademesinde yatay ve dikey bir yığın değişikliği tetikleyeceğini vurgulayıp, “Gül ve Erdoğan’ın, önünü açmak istedikleri birilerinin olduğu konuşuluyor” demiştik.

Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri Boş... Bu iş YAŞ....

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları açıklandı. "İnternet andıcı" iddiası nedeniyle ifadeye çağrılan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın atanmasına ilişkin bir karar yer almazken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atama yapılmadı.
YAŞ Kararlarının açıklanacağı sırada Zekeriya Öz'ün Hasan Iğsız'la ilgili iddialarda bulunup onu ifadeye çağırması ise hükümetle yargı arasında nasıl bir mekanizma işletildiği sorusunu gündeme getirdi.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...