Sayfalar

25 Mayıs 2010 Salı

TALAS'TA TACİZ ETTİĞİ KIZDAN DAYAK YİYEN ŞAHIS YAKALANDI

Bir süre önce asansörde taciz etmeye çalıştığı kızdan dayak yiyen şahıs, polis ekiplerinin çalışmaları sonrasında yakalandı. Tacizcinin yakalanmamak için Cem Garipoğlu nun taktiğini kullandığı öğrenildi.

Talas ilçesinde Erciyes Üniversitesi nde okuyan bir kız öğrenciyi binanın asansöründe taciz etmeye çalışan 22 yaşındaki A.O. polis ekiplerinin çalışmaları sonrasında yakalanarak gözaltına alındı.

A.O. nun olayın gerçekleştiği ilçede inşaat işçisi olarak çalıştığı, tanınmamak için Cem Garipoğlu gibi saçlarını kestirdiği ve spor giysilerin yerine takım elbise giydiği öğrenildi.

Gözaltındaki A.O nun 7 taciz olayına karıştığı, 5 kez Talas ilçesinde, Fevzi Çakmak ve Sahabiye mahallelerinde de taciz olayı gerçekleştirdiği iddia edildi. Yetkililer, olayla ilgili olarak soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen olayda, Erciyes Üniversitesi nde okuyan bir kız öğrenci, asansörde kimliği belirsiz bir kişi tarafından taciz edilmek istenmişti. Kız öğrenciden dayak yiyen tacizcinin de görüntüleri güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenmişti.

TALAS CİNAYETİ SANIKLARI YAKALANDI


Talas ilçesinde domuz bağı ile işkence ettiği kuzeninin ölümüne sebep olan şahısla ona yardım ettiği ileri sürülen 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Birçok suçtan kaydı bulunduğu ileri sürülen M. Y. nin parasız kalınca amcası H. Y. yi bıçakla tehdit ederek harçlık istediği iddia edildi. M. Y. nin tehditlerine dayanamayan H. Y. nin olayı oğlu H.Y. ye anlattığı ileri sürüldü.

İddiaya göre H. Y. de yardım istediği N. Y. nin yanındaki arkadaşları ile birlikte M. Y. yi Derebent Mahallesi nde bulunan bir villaya götürdü. Burada M. Y. ye domuz bağıyla işkence yapıldığı, kafasına sandalye ile vurulduğu, kol ve bacaklarında sigara söndürüldüğü ileri sürüldü. H. Y. ve N. Y. ile beraberindekilerin işkencesine dayanamayan M. Y. nin bir otomobile konularak Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisine, "Talas yolunda baygın halde bulduk. İnsaniyet namına getirdik" denilerek bırakıldığı iddia edildi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi nde tedavi altına alınan M. Y., doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Cinayet büro ekipleri tarafından yapılan soruşturma sonrasında olaya karıştıkları ileri sürülen zanlılar N. Y., H.Y., M. Y. (29), C .A (24), G. K.(19) ve B. C. (29) yakalanarak gözaltına alındı.

Olay yerinde yapılan incelemelerde, işkence sırasında kullanılan kanlı ip, sandalye ve sopalar ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü ndeki sorgularında suçlarını itiraf eden zanlılardan H. Y. nin, "Babamı bıçakla tehdit ediyordu. Ben de kulağını çekmek, korkutmak istedim. Biraz aşırıya kaçmış olabiliriz" dediği öğrenildi.

Kayseri Adliyesi ne çıkarılan zanlıların getirilişi öncesinde, çevik kuvvet ekipleri tarafından adliye binası önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kris Boyd'un sarı kırmızılı takım ile 2 yıllık anlaşma imzaladığı iddia edildi.


Kayserispor bombayı patlattı. Teknik direktör Şota nın ısrarla istediği ve görüşme yaptığı Kris Boyd un sarı kırmızılı takım ile 2 yıllık anlaşma imzaladığı iddia edildi.

Sky News in haberine göre Glasgow Rangers in golcü futbolcusu, Şota nın ricasını kırmadı ve Kayserili oldu. ESPN televizyonunda yer alan haberde de, bir dönem Glasgow Rangers ın da formasını giyen Şota Arveladze nin, Kayserispor un teknik direktörü olmasının ardından ilk icraatının Kris Boyd u kadrosuna katmak olduğu ifade edildi.

Bu futbolcuyu takım kadrosuna katmak için yöneticilere baskı yapan Şota Arveladze nin de açıklama yaptığı iddia edilen haberde, "Boyd u takımımda görmek istiyorum. Ancak onun nasıl bir karar aldığını ya da neler yapmak istediğini tam olarak bilmiyorum. Onun için iyi bir para teklifi yapacağız ve o da bu teklifi dikkate alacaktır" diye konuştu.

Kayserispor  Kris Boyd’a 5.5 milyon Avro teklif etmişti, Boyd’un parasal sorun çıkmazsa Kayseri’ye gelmesi bekleniyor.

Bu arada 2000 yılından bu tarafa attığı goller ile dikkatleri üzerine toplayan Boyd’un forma giydiği 293 maçta 164 gol atması ise dikkat çekti.

            Öte yandan Kayserispor’la prensipte anlaşma sağlayan Şota Arveladze iki yıllık resmi sözleşme imzaladı. Kayserispor yeni teknik direktörüyle sözleşme imzaladığını resmi internet sitesinden duyurdu.

MUSTAFA ERASLAN EMNİYET MÜDÜRÜ CUMA ALİ AYDIN'I ZİYARET ETTİ

Eras Holding yönetim kurulu başkanı ve MHP MYK üyesi Mustafa Eraslan görevine yeni başlayan İl emniyet müdürü Cuma Ali Aydın’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Sıcak bir havada karşılanan Eras Holding yönetim kurulu başkanı ve MHP MYK üyesi Mustafa Eraslan ve Erciyes TV Genel yayın yönetmeni Veli Altınkaya Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın’ı ziyaret ederek yeni görevlerinin hayırlı olmasını dilediler. Eraslan, Aydın’ın vatandaşların 24 saat arayabileceğini vurgulayarak telefon numarası vermesinden dolayı kendisini kutladığı söyledi.

Ziyaretten bir hayli memnun kaldığını dile getiren Cuma Ali Aydın görevinin başında olduğunu belirterek ekibi ile birlikte Kayseri için en iyi çalışmaları yapacaklarını söyledi

Diğer yandan Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın hedeflerini de açıkladı. Aydın, daha önce Kahramanmaraş ve Siirt illerinde uyguladığı bir takım projeleri Kayseri’de yapmak istediğini söyledi.

Aydın, “Okullarda güvenli okul, güvenli eğitim düşüncesiyle hareket ediyorduk. Her okulda bir görevlimiz oluyordu. Bu görevliler özellikle okulların bayrak törenlerinde mutlaka okullarda bulunuyorlardı. Bunlar okulların aile birliği ve rehber öğretmenleriyle sıkı bir işbirliği içerisindeydi. Okullarda bunalıma giren veya problem oluşturan öğrencilerimiz tespit ediliyordu ardından bu öğrencilerimizin aileleriyle irtibata geçiyorduk. Aynı şeyi burada da uygulayacağız. Önümüzdeki dönem Kayseri de ki servis şoförlerimizi toplayacağız ve onlarla da konuşcağız. Okul aile birlikleriyle ve yöneticileriyle konuşacağız. Servis şoförlerine, şunlara uymanız lazım diyeceğiz. Aynı şekilde okullarda çalışan kantin görevlileri de vardır. Bunlar da bizim için çok önemlidir. Umarım okullarımızda bir problem yaşamayız" diye konuştu.

"En değerli varlıklarımızı okullara gönderiyoruz" diye konuşan Aydın, "İlçelerimizin muhtarlarını topladık bunlara kendi cep telefonlarımı verdim. Bu muhtarlarımızla da yakın ilişki içerisinde olacağız. Din görevlilerimizle de yakın ilişki içerisinde olacağız. Her ne kadar camilerimiz insanlarımızın güvenebildiği yerlerse de burada da bir takım suçlar işlendiğini unutmadık. Cami görevlilerimizin bu konuda yardımcı olacaklarına inanıyorum" ifadesinde bulundu.

Emniyet Müdürü Aydın herhangi bir sorunları olduğunda aramaları için bir kez daha vatandaşlara cep numaralarını verdi.

"Aydın, "Cep telefonlarımı herkes 24 saat arayabilirler. Özellikle geceleri cep telefonlarına doğrudan ben çıkıyorum. 0 505 252 00 23 bu benim şahsi telefonum, 0505 318 38 10 bu da devletin tahsil ettiği telefon. .Her türlü sorunlarında çözmeye çalışacağız. Bazen, sizi çok rahatsız ediyorlar mı? diye soruyorlar. Saat 02.00 de arıyorsa mutlaka önemli bir sorunu vardır" diyerek sözlerini sonlandırdı.

'Havuzlu villada altın olmaktansa halkın arasında teneke olmayı kabul ediyorum.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Ben havuzlu villada altın olmaktansa halkın arasında teneke olmayı kabul ediyorum'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Zonguldak ziyareti kapsamında Belediye Başkanı İsmail Eşref'i makamında ziyaret etti. Eşref'ten çalışmaları hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, başarılı işler yaptıklarını belirterek, bunların devamını diledi.

Bir gazetecinin ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sizin için 'manşetlerle gelen manşetlerle gider' ifadesini kullanmış, nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Samimi söylüyorum, sayın Başbakanı muhatap almak istemiyorum. Ezberi bozuldu. Biraz düzeltsin ondan sonra konuşuruz kendisiyle ama korkarım ki bugün Zonguldak'ı gördükten sonra konuşma süresi biraz daha uzayabilir ama önemli değil. Sayın Başbakan istediği şeyi söyleyebilir. Recep Bey'i dinleyeceğiz bir müddet.''

Kılıçdaroğlu, ''Başbakan Erdoğan'ın, CHP'nin 33. Olağan Kurultayı'na davet edilmediklerini ve bununla bağlantılı olarak da tebrik telefonu açmayacağını söylediği'' ifade edilerek, değerlendirmesinin sorulması üzerine de ''Recep Bey'in kendi bileceği bir şeydir. İlla bizi arasın diye bir kural yok zaten. Ayrıca davet edilmeyen o kadar çok kişi aradı ki beni...'' diye konuştu.

Kurultay sürecinin hızlı geliştiğini, bu nedenle davetlerin gitmesi konusunda sıkıntı yaşanmış olabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Ama ben şunu da söyledim bir televizyon programında, 'eğer davetiye gitmemişse, gönderilmemişse arkadaşlarım adına özür diliyorum' demiştim. Normalde davetiyelerin gitmesi lazımdı ama bu yoğunlukta olmamış olabilir. Bunları doğal karşılamak lazım. Sayın Başbakan davet gitmedi diye bunu onurla bağdaştırıyorsa onu da anlamakta ben zorluk çekerim'' dedi.

Kılıçdaroğlu, bir başka gazetecinin, ''Sayın Başbakan, 'tenekeyi altına boyasanız da teneke tenekedir' şeklinde bir ifade kullandı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' şeklindeki sorusuna, ''Ben havuzlu villada altın olmaktansa halkın arasında teneke olmayı kabul ediyorum'' yanıtını verdi.

Belediye Başkanı Eşref tarafından Kılıçdaroğlu'na çini tabak ve madenci heykeli armağan edildi.

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan fıkrası izlenme rekorları kırıyor

Hafta sonundaki CHP Kurultayı'ın ardından yeni Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, daha öncelerden katıldığı bir sohbet toplantısında anlattığı Erdoğan fıkrasının görüntüleri facebook'ta izlenme rekorları kırmaya başladı.
İşte o fıkra

Adamın biri ölüyor ve öbür dünyaya gidiyor. Orada bir sürü saatler var. Adam görevliye soruyor "Bu saatler ne için?" Görevli "Herkesin bir saati vardır. Yalan söyledikçe döner" diye cevap veriyor.

Adamın bir saat dikkatini çekiyor. Saat tam 12'yi gösteriyor. "Kimin?" diye soruyor adam. Görevli "Mustafa Kemal'in" diye cevap veriyor. "Hiç yalan söylemedi. O yüzden saat hep 12'de durur" diyor

Adam kendi saatini bulup bakıyor ve birden aklına geliyor. "Bir de bizim ülkemizde Recep Tayyip Erdoğan diye bir lider vardı. Onun saati nerede?" diye soruyor. Görevli, "Onun saatini Azrail alıp cehenneme götürdü, vantilatör olarak kullanıyorlar"

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...