Sayfalar

6 Temmuz 2010 Salı

ŞEMDİNLİ'DE 3 ŞEHİDİMİZ VAR

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Beyyurdu Köyü Jandarma Karakolu'nun emniyetini sağlayan üs bölgesine dün gece kalabalık bir grup PKK'lı tarafından saldırı düzenlendi.
Güvenlik güçlerinin de anında cevap vermesi üzerine çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Çatışmada 9 PKK'lı da öldürüldü

Hasan Ali Kilci'yi Hazmedemiyorlar / Dursun BERKOK

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanlığını 1998’de devraldı, 1999, 2005, 2009 genel kurullarında üst üste Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Nev-i şahsına münhasır bir adam. Kâh AKP için açılan kapatma davasına karşı çıkar, kâh Fethullah Gülen güdümlü, Abant Platformu denilen, Türkiye’ye ABD kesimi gömlekler biçmekle görevli güruhu yerden yere vurur. Kâh devletin memuru olduklarını unutup AKP’ye kapıkulluğuna soyunan memurları en sert biçimde uyarır. Kâh MHP İl Başkanı ile polemiğe girer. Kısacası özel bir adam. Gözükara. Ülkücü. 

AKP 2009’a kadar Ülkücü Kilci’yi hazmedemese de, karşısında değilmiş gibi davrandı. Yönetim kurullarına yanındaymış gibi üye verdi. Aslında karşısına aday çıkartmayı göze alamıyorlardı. Ta ki 2009 genel kuruluna kadar! Yeterli güce ulaştıklarına kani oldukları 2009 genel kurulunda karşısına aday çıkarttılar.

AKP Genel Merkezince görevden alınan AKP eski İl Başkanı Mahmut Cabat’ın kayınbiraderi ve AKP Belediye meclis üyesi Mahmut Hiçyılmaz’ı aday gösterdiler. AKP tüm gücüyle Kilci’yi devirmeye yüklendi. Bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları hatta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bile Kilci’yi yıkmak için devreye girdiği, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, tarafından iddia edildi. Kilci’de, Oda seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kardeşi Macit Gül’ü, AKP’yi ve bürokratları kendilerine mahalle baskısı yapmakla suçlamıştı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AKP İl Genel Meclisi oyları %52.1 iken partisini de geçerek %60.5 oy alarak Büyükşehir Belediye başkanı seçilmesi AKP’ce destanlaştırılmıştı. Oysa Kilci, bütün rekorları alt üst ederek 100 meclis üyeliğinden 99’unu kazanmıştı, Hiçyılmaz ise sadece 1 meclis üyeliğini alabilmişti. Bu sonuç, AKP için tam ve altından kalkılamaz bir hezimetti. Bir Kilci, tüm AKP’yi yerlebir, etmişti. Ezmişti. AKP aklınca o gün kalemini kırmıştı Kilci’nin! 

O günden beri ne AKP, ne de AKP yandaşları bu sonucu hazmedemediler. Her fırsatta ona saldırmayı ‘huy!’ haline getirdiler. Kilci’nin lafını esirgemez, doğruya doğru hali, eğilmemesi, bükülmemesi, Türkiye ve Kayseri gündemini Ülkücü açıdan değerlendirmeleri, hele, hele; “Açılımın içinin şehitler, gaziler ve gözyaşlarıyla dolduğunu”, söylemesi açılımcıların sebep oldukları sonuçları gözler önüne sermesi, Kilci’ye yöneltilen kin ve garez oklarının yağmur misali yağmasına sebep oldu. Asıl sindiremedikleri, kızdıkları ‘açılım!’ hapını Kilci’ye bir türlü yutturamamamış olmalarıydı! Ama onlar, onun; "Gazze gemisi bir provakasyonun ürünü. Orada öldürülenlerin şehit olduklarını sanmıyorum. Ama şundan kesin eminim ki askerde öldürülenler şeksiz şüphesiz şehit", sözlerini ele alarak saldırmayı yeğlediler. Öyle ya, şehitlik netameli ve tartışmaya açık bir konu! Eğer Kilci bu konuda yanlış beyanda bulunduysa, İl Müftüsünden bir fetva alır çıkarsın Kilci’nin karşısına; ‘hatanı düzelt’, dersin. ‘Derinliği!’ kendinizden menkul ‘ulemaların!’ fetvalarını İrlanda’dan ithale ne gerek vardı ki?

Hadi canım sende demeden, düşünmek lazım! Bir gün bu fetva merkezinden, birileri için, ‘falan, falan, ve falanın, “Katli vaciptir” ‘, fetvası çıkarttırılırsa netmeli ki! 

Tanıdığım Kilci, milli birliğin savunucusudur. Hayatı gayrı milli unsurlarla mücadeleye vakfedilmiş gibidir. Söylediklerini her ülkücü gibi milli bir süzgeçten geçirir. Küçükle küçük, büyükle büyük olmayı bilir. Yardımseverdir. Cesurdur. Yiğittir. Akildir. Baştan dedik ya, nev-i şahsına münhasırdır, yani bir ‘racon’u vardır.

Kilci’yi hazmedemiyorlar. Siyasi baskılar ve saldırılardan bir sonuç alamayanlar, şimdi ona köşe yazılarıyla saldırıyorlar. Güya alay ediyorlar. Aşağılıyorlar. Hakaret ediyorlar. Kilci muarızlarının kendisinden bekledikleri gibi değil, en doğru yoldan, yasalarla hesap soracağını açıkladı. Böylece yeni bir ‘mağdur!’edebiyatının da önüne geçmiş oldu. Nasılsa “Şeriatın kestiği parmak acımaz!”. Mahkeme bittiğinde mahkemenin kararına herkes uyacaktır. Referansı “Avrupa Fetva Merkezi’nin Genel Sekreteri (Mısır’lı) Halawa ” olanlarda! Onu kullananlar da!

03.07.2010
Dursun Berkok

PASTIRMA SUCUK FİYATLARI ZAMLANDI

Pastırma ve sucuk fiyatları zamlandı. Birinci kalite pastırmanın kilosu 55, sucuğun kilosu ise 30 liraya yükseldi. Ticaret Borsası Başkanı şaban Ünlü canlı hayvan sıkıntısının sürdüğünü belirtti.

Bir süre önce canlı büyükbaş hayvan ithalinin başlamasıyla birlikte et fiyatları düşmeye başlamış ve et fiyatlarının düşmesiyle birlikte pastırma ve sucuk fiyatları da kiloda ortalama 5 lira gerilemişti. Yapılan indirim kısa sürdü.

 Et fiyatlarının yeniden yükselmesinden sonra pastırma ve sucuk fiyatları da zamlandı. Daha önce kilosu 50 liradan satılan 1. kalite olarak adlandırılan kuşgömü, sırt, antrkot ve tütünlük cinsi pastırmanın kilosu 55 liraya, 2. kalite olan dilme, eğrice, şekerpare, kenar ve kapak pastırmanın kilosu 40 liradan 45 liraya, 3. kalite olan omuz, kürek ve döş cinsi pastırmanın kilosu ise 34 liradan 38 liraya çıktı.

        Birinci kalite evlik sucuğun kilosu 25 liradan 30 liraya, 2. kalite sucuğun kilosu ise 18 liradan 24 liraya yükseldi.

        İşlenmiş et ürünlerinden olan salam, sosis, jambon, füme dil gibi ürünlerin fiyatları da değişik oranlarda artış gösterdi.

        Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, büyükbaş hayvan ithalatının yeterli olmadığını ve canlı hayvan konusundaki sıkıntının sürdüğünü belirtti. Ünlü, Hükümetin canlı hayvan ithali kararından sonra et fiyatları bir süre ucuzladı ama sonra yeniden yükseldi. Et sıkıntısı halen devam ediyor. Karkas sığır eti 15 liradan, koyun eti ise 18-20 liradan işlem görüyor. Et fiyatları yükselince haliyle pastırma sucuk fiyatları da arttı diye konuştu.

YÖRTÜRK VAKFI KAPUZBAŞI'NDA KAMP VE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ

Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şubesi ile Kayseri Gazeteciler Cemiyetinin birlikte düzenlediği “Kapuzbaşı şelaleleri doğa yürüyüşü” hafta sonu gerçekleştirildi.

Dünyanın en büyük şelaleleri arasında yer alan Kapuzbaşı Şelaleleri nde gerçekleştirilen kamp ve doğa yürüyüşüne Yahyalı Kaymakamı İdris Akbıyık, Yahyalı Belediye Başkanı Mehmet Araç, Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Rıza Baykan, Yör-Türk Vakfı Başkanı Ali Aydın, Yahyalı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Türkmenoğlu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Dadaloğlu Derneği Başkanı İbrahim Yıldırım, Erciyes Üniversitesi Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Kulübü Başkanı Marat Gaibov ile öğrenciler ve gazeteciler katıldı.

Yahyalı Kaymakamı İdris Akbıyık, Kapuzbaşı nda 4 şelale bulunduğunu ve doğu bölgesinde yer alan 76 metre yüksekliğindeki şelaleye Elif Şelalesi adı verildiğini anlattı.

     Elif Şelalesi nin yedi göller çanağı içerisinden süzülerek geldiğini ifade eden Akbıyık, Bu bölge turizme yeni açıldı. İnşallah daha güzel hizmetler yapılacak. Master planı masa başında yapılmaz. Bugün burada Türk dünyasından çocukları görmekten dolayı çok mutluyuz. KÖYDES sayesinde yolları yapıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından peyzajı yapıldı. Bütün Türkiye yi doğa harikası bu saklı cennete bekliyoruz diye konuştu.

     YÖRTÜRK Vakfı Başkanı Ali Aydın da, Bu bölge gerçekten saklı bir cennet. 7 tane orman var. Buraları el ele kalkındırmalıyız, yatırım yapmalıyız. Buraya yapılan yatırım sadece Kayseri ekonomisine değil, tüm ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır dedi.

Kapuzbaşı Şelaleleri nde 2 gün süren kamp ve doğa yürüyüşünde eğlenceli yarışmalar ve müzik dinletileri de düzenlendi.

Yahyalı Kaymakamı İdris Akbıyık, İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Rıza Baykan, Yahyalı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Türkmenoğlu nun da katıldığı Soğuk suda en fazla durma yarışması geziye katılan herkese eğlenceli anlar yaşattı.

     Kapuzbaşı Şelaleleri Bostan Deresi den akan buz gibi suyun içine ayaklarını sokarak uzun süre soğuk suda kalma yarışmasını, 10 dakika 46 saniye soğuk suda kalmayı başaran Veli Türkmenoğlu kazandı.

LİSE KONTENJANLARI BELİRLENDİ

Öğrenci ve velilerinin merakla beklediği lise kontenjanları açıklandı. Kayseri’de bulunan Anadolu Liselerine 3 bin 210 öğrenci alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ndan alınan bilgiye göre, yeni eğitim-öğretim döneminde Kayseri Fen Lisesine 72, Kilim Sosyal Bilimler Lisesi ne 48 öğrenci alınacak. Bunun yanı sıra kentteki Anadolu Liselerine toplam 3 bin 210, Anadolu Öğretmen Liselerine ise 420 öğrenci alınacağı ilan edildi.

     Anadolu Meslek Liselerine alınacak öğrenci sayıları ve alanları da bakanlığın internet sitesinde yayınlandı. Öğrenciler SBS puanlarına göre bu okullara yerleştirilecekler.

ÖĞRETİM ÜYELERİ VELİ ALTINKAYA'YI ZİYARET ETTİ

Erciyes Üniversitesi Soysal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kaya ve bazı öğretim üyeleri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’yı ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular.

Ziyarete Soysal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kaya’nın yanı sıra bazı öğretim üyeleri de katıldı. Ziyarette konuşan Prof. Dr. Ali Kaya bir süre önce başkanlığa seçilen Veli Altınkaya’ya hayırlı olsun diyerek Altınkaya’nın cemiyet başkanlığını da en az gazeteciliği kadar iyi yapacağına inandıklarını söyledi.

Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya ise kendisine gösterilen güvenden memnun olduğunu dile getirerek aldığı sorumluluğu en iyi şekilde yerini getireceğini kaydetti.

EMRULLAH MARAŞ ANNESİNİ KAYBETTİ


MHP Melikgazi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Maraş annesi Fatma Maraş’ı kaybetti. Fatma Maraş şehir mezarlığında toprağa verildi.

MHP Melikgazi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Maraş’ın annesi Fatma Maraş’ın cenaze namazı öğle namazının ardından Hunat Camiinde kılındı.

            Cenaze namazına MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan, Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Adıyaman, bazı partililer ile yakınları katıldı.

             79 yaşında hayatını kaybeden Fatma Maraş’ın cenazesi kılınan namazın ardından Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...