Sayfalar

11 Mayıs 2010 Salı


Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde 3 gündür devam eden Türkiye Minikler Grekoromen Güreş Şampiyonası sona erdi.
Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde 3 gündür devam eden Şampiyona , bugün yapılan finalmüsabakalarıyla tamamlandı. 45 ilden 665 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada sıkletlerinde ilk üç dereceye giren sporcular şöyle;
 
32 kiloda;
1.Sergen Ay:Kayseri
2.Nihat Çalışkan: Bursa
3.Emrah Sarıtaş:Çorum Gem
3.Ertan Polat:İstanbul
 
35 kiloda;
1.Bekir Şahin :Antalya
2.Adem Şakar: Kayseri
3.Murat Fırat:Şanlıurfa
3.Sefer Can:Eskişehir
 
38 kiloda;
1.İsmail Aydoğan :Kayseri
2.Batuhan Bozkurt:Aksaray
3.Okan Şahin: İstanbul
3.Seyfullah Karavuş:İstanbul
 
42 kiloda:
1.Emircan Demircan :Samsun
2.Selim Kozan:Çorum
3.Ahmet İncili:Kayseri
3.Mehmet Erzincanlı
 
47 kiloda;
1.Yunus Emre Başar:İstanbul
2.Oğuhan Demir:Artvin
3.Oğuzhan Yalçın:Çorum
3.Burhan Akbudak:Kayseri
 
53 kiloda
1.Furkan Bayrak :Samsun
2.Musa Tokmak:Niğde
3.Ahmet Uçak:Bursa
3.Ramazan Üngör:Sivas
 
59 kiloda:
1. Mehmet Göz (Kayseri)
2.Ali Koyuncu:Kayseri
3.Zubeyir Demirer:Aksaray
3.Ensar Karabacak:Sakarya
 
66 kiloda:
1.Medet Özdemir (Kayseri),
2.Arif Öztoprak:Afyonkarahisar
3.Ferdi Yavuz :Erzurum
3.M.Sait Turkaya:Ankara
 
73 kiloda:
1. Emre Muyan (Aydın),
2.Metin Öztürk:Samsun
3.M.Can Pıcak:İstanbul
3.E.Dursun Turan:Erzurum
 
85 kiloda
1.Berk Kılınç :Muğla
2. B.Göktuğ Cıbır: İstanbul
3.İkram Kaman: Kars
3.Ali Aydın: Ankara

Şampiyonada takım sıralaması;
1.Kayseri 70 puan
2. İstanbul 56 puan
3. Erzurum  37 puan.
 

BOKS FEDERASYONUNDAN KAYSERİ TİCARET ODASINI ZİYARET...


      Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Başaslan ve Milli Takım Antrenörleri ile birlikte yarışmalarda dereceye giren sporcular Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci’yi makamında ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.
 Ziyarette konuşan Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci her zaman sporcunun yanında olmaya gayret gösterdiklerini belirtti.

              Kilci, “Bayrağımızı en iyi şekilde dalgalandıran tüm sporcularımızın ödüllendirilmesi gereklidir. Boks Federasyonu da bu konuda üzerine düşeni yerine getiriyor. Zaten federasyonda iki dönemdir Kayseri’nin bir ağırlığı bulunmaktadır. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Geçen dönem olduğu gibi bu dönemde federasyon yönetiminde ilimizden de iş adamlarımız bulunmaktadır. Değerli İşadamımız Ahmet Bey’de iki dönmemdir burada hizmet veriyor” dedi.

        Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Başaslan da sporda gereken desteğin gösterilmesinin önemli olduğunu belirtti.

               Başaslan, “Boks konusunda üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Dünya ve ülkemizde yapılan yarışmalarda dereceye girecek sporcular yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Boks sadece erkek değil bayanlar içinde farklı bir spor olarak karşımıza çıkıyor. Bu yüzden burada şampiyonluklar kazanan sporcularımızda var” dedi.

         Ziyarette Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci  yarışmalarda derece elde eden Kiraz Şahin, Yusuf Açık ve Ozan Emre’ye birer altın ve hediyeler verdi.

MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz ve bazı yönetim kurulu üyeleri TEKSİF Sendikası’nı ziyaret etti

MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz ve bazı yönetim kurulu üyeleri TEKSİF Sendikası’nı ziyaret etti. İl Başkanı Süleyman Korkmaz ülkede gerçek sorunların çözülmediğini ve hedef saptırıldığını belirtti.

MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz ve  yönetim kurulu üyelerinin bu kez durağı kısa adı TEKSİF olan Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası oldu.
            MHP heyetini ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Tahir Horoz, il yönetimine çalışmalarında başarı diledi.
            MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz’da “Memlekete yarar sağlamak adına sizin gibi duayenlerin çok yaşamasını istiyoruz diyerek “Ülkenin asıl gündemi işsizlik, açlıkken anayasa değişikliği, açılım gibi işlerle uğraşılarak hedef saptırılmaya çalışılıyor” şeklinde konuştu.

Şehit cenazesinde tepki çığ gibi: "Açılıma devam edin, utanmıyor musunuz? Yazıklar olsun."

Hakkari'de dün mayın patlamasında şehit düşen uzman çavuş Birol Mutlu'nun cenazesi toprağa verildi. Şehit yakınları, taziye için gelen AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut'a tepki gösterdi.
AKP Milletvekili Yakut'a tepki gösterenler, "Açılımınız batsın. Bu mu açılım? Açılıma devam edin, utanmıyor musunuz? Yazıklar olsun. Sizin çocuklarınız şehit olmuyor, bizim çocuklarımız şehit oluyor. Bakansanız, bakanlığınızı bilin" diye bağırdı.
Öfkeli şehit yakınlarını polis sakinleştirdi. Şehit evinin önünde bekleyen gençler, teröre tepki gösterdi.
39 yaşındaki uzman çavuş Birol Mutlu, dün Dağlıca'da operasyondan dönerken mayına basmış ve şehit olmuştu. Patlamada bir asker de yaralandı

Birol Mutlu için dün Hakkari'de Dağ Komando Tugayı'nda askeri tören yapıldı. İki çocuk babası şehit askerin cenazesi, öğle namazının ardından düzenlenecek törenle Kayseri'de toprağa verilecek
gazetevatan

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Kayseri'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Engelliler Haftası kutlamaları başladı. Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç, engellilerin hayatın her alanında var olmasına çalıştıklarını söyledi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Kayseri de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na bazı engelli dernekleri tarafından çelenk konuldu.
Çelenklerin konulmasının ardından kürsüye gelerek günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç amaçlarının engellilerin yaşamındaki engelleri ortadan kaldırmak olduğunu belirtti..
Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamuya 5 bin özürlü vatandaşın alınacağının belirtilmesi önemli bir fırsat. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ün eşi Hayrünnisa Gül ün himayelerinde başlatılan Eğitim her Engeli Aşar kampanyası bizler için umut oldu. Bu bizlere verilen değeri gösteriyor. Hayrünnisa Hanıma teşekkür ediyoruz. Ayrıca Başbakanımıza ve tüm parti liderlerine de teşekkür ediyoruz. Bizler sinmiş, köşesine çekilmiş engelli değil, hayatın her alanında yer alan engelli vatandaşlar istiyoruz. Engellilerin normal vatandaşlar içinde yer alması için üretime katılması ve istihdam edilmesi çok önemli. Engellilerin de normal vatandaşlar gibi her türlü işi yapabileceğine inanıyoruz. Çünkü, bizler için fiziksel engelin çok önemi yok.
     Kılıç’ın konuşmasının ardından, halk oyunları gösterisi yapıldı. Ayrıca engelli öğrenciler tarafından okunan şiirler törene katılanları duygulandırdı.

Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısına sendikaların tepkisi sürüyor

Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı na sendikaların tepkisi sürüyor. Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ünal Polat hastaneleri kimseye teslim etmeyeceklerini belirtti.
 Türk Sağlık Sen Kayseri Şubesi üyeleri, Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısına tepki gösterdi. Şube Başkanı Ünal Polat bu yasa ile sağlık sisteminin kökten değiştirilmek istendiğini ve bu tasarı ile hastanelerin yerel güçlere devredileceğini belirtti.

Bu sistemle hastanelerin açıkça ticarethaneye dönüştürüleceğini iddia eden Polat “Hastanelerde artık sağlık hizmetinin kalitesi yerine, kar etme anlayışı hüküm sürecektir. Vatandaşın kaliteli sağlık hizmetine ulaşması pahalı olacaktır. Mücadelemiz hak mücadelesidir. Biz bu haklı mücadelemizde kazanacağımızı, hastaneleri hiç kimseye teslim etmeyeceğimizi ilan ediyoruz” dedi. 


Kayseri, 171. şehidini uğurladı

Hakkari”nin Yüksekova ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Kayserili İstihkam Uzman Çavuş Birol Mutlu için öğle namazından sonra cenaze töreni düzenlendi. 2 bin 500 polisin görev aldığı cenaze töreninde vatandaş ile protokol arasına etten duvar örülürken, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu”nu ise Ankara”dan gelen 60 polis korudu.
Hunat Camii”nde şehit Birol Ünal için askeri tören düzenlendi. Binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen törende cenazenin getirilişi esnasında eşi Ayten Mutlu”nun, “Bir tanem geldim, buradayım. Binamızı kırmızıya boyattım. Seni yalnız bırakmadım bak yanındayım” diyerek ağlaması yürekleri dağladı. Şehidin annesi Zümrüt ve babası Ahmet Mutlu, musalla taşı üzerine konulan Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı dökerken, ellerinde Türk bayrağı taşıyan Duygu ve Berkan Mutlu, akrabaları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.
41 gün içerisinde şehit düşen Kayserili şehitlerin yakınları da Mutlu ailesini yanlız bırakmazken, törene binlerce vatandaş katıldı.
CHP İl Başkanı Enver Özdemir, protokolün olduğu bölüme geçmek isterken polis tarafından engellendi. Kısa süreli tartışmanın ardından Özdemir, musalla taşı önündeki protokolde saf tuttu.
“Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde sloganlar atan binlerce vatandaş ile protokol arasına 3 saf etten duvar ören polis, daha önceki olayların tekrarlanmaması için çaba sarf etti.
Törene Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Mevlüt Bilici, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve çok sayıda protokol mensubu katıldı.
60 polis tarafından korunan Bakan Eroğlu, şehidin babası Ahmet Mutlu”yu teselli edip başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı Kuvvet Komutanlıkları, Çevre ve Orman Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ise çelenk gönderdi.
Namazın kılınmasının ardından şehit Mutlu”nun cenazesi askerler tarafından top arabasına konuldu. Şehidin ilköğretim 2. sınıf öğrencisi olan oğlu Berkay Mutlu da top arabasına elinde Türk bayrağı ile bindi. Bakan Eroğlu”nun da bulunduğu protokolün Kartal Şehitliği”ne farklı yoldan gitmesi dikkat çekti.
Binlerce vatandaş ve şehidin yakınları, top arabasının arkasından Kartal Şehitliği”ne kadar yürüdü. Bu sırada vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile PKK aleyhine slogan attı.
31 Mart”ta Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır, 19 Nisan”da Jandarma Yüzbaşı Levent Çetinkaya ve 3 Mayıs”ta Kemal Koçyiğit”in şehit haberlerinin ardından son şehit Birol Mutlu”nun acı haberi, Kayseri halkını derinden üzdü.

Bahçeli'den Baykal açıklaması


Bahçeli "Burada esas üzerinde durulması gereken nokta, Türk siyasetinin gizli mihraklar tarafından tanzim edilmeye çalışılıyor olması, kritik bir sürece giren ülkemizde siyaset aktörleri üzerinde yoğun bir kampanyanın başlatılmış bulunmasıdır" dedi.
MHP Lideri Bahçeli "Deniz Baykal'la ilgili iddialara ve sonrasında ortaya çıkan gelişmelere" ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Bahçeli'nin açıklaması şu şekilde:

Türkiye, içine düştüğü puslu siyasi ortamın gerilimlerini ve gerginliklerini alabildiğine yaşamaktadır. Ardı ardına meydana gelen son derece düşündürücü olaylar dizisi milletimizi tam anlamıyla şaşırtmış ve endişeye sevk etmiştir.
Kutuplaşma ve çatışmanın tırmandığı bugünkü ortamda kurumların birbiriyle çarpıştığı; çekişmelerin had safhaya ulaştığı; insanların birbirinden kuşku duyduğu tam bir çöküntü hali yaşanmaya başlanmıştır.
Milli ve manevi değerlerde olduğu kadar, siyasette de ahlaki ve vicdanı bütün ölçüler kaybolmuş; çok ciddi sosyal çözülme, ahlaki çöküş ve hayatın her alanında ortaya çıkan yozlaşma hali, üst düzey siyasetçileri de etkisi altına almıştır. Bunun en son örneği Sayın Deniz Baykal'ın da içinde yer aldığı iddialarda ortaya çıkmıştır.
Kişisel ilişkilerin ve özel hayatın mahremiyetinin sınırlarını tayin etmek elbette ki şahısların belirleyeceği bir alandır. Ancak Ana Muhalefet Liderinin özel hayatına yönelik muhatap olduğu utanç verici tertibin kara bir leke olarak siyasi tarihimize geçeceği de açıktır.
Elbette ki medyaya kadar yansıyan görüntülerin meşruiyeti ve doğruluğu, suçlama ve komplolara maruz kaldığını iddia edenlerin bileceği ve açıklayacağı hususlardır.
Ancak burada esas üzerinde durulması gereken nokta, Türk siyasetinin gizli mihraklar tarafından tanzim edilmeye çalışılıyor olması, kritik bir sürece giren ülkemizde siyaset aktörleri üzerinde yoğun bir kampanyanın başlatılmış bulunmasıdır.
İki kişiye ait olduğu iddia edilen görüntülerin, özel hayatın dokunulmazlığı ve gizliliği ilkelerini hiç dikkate almadan ve umursamadan, medya üzerinden ahlaksız yöntemlerle sızdırılması tarifi olmayan bir alçalma halinin son şeklidir.
Bu gelişmeler üzerine Sayın Baykal'ın, CHP Genel Başkanlığından istifa kararını açıklarken iddiaların komplo olduğunu vurgulaması, ülkemizin her sorununu çözmekle görevli ve yetkili olan AKP hükümetine de büyük bir sorumluluk yüklemiştir.
Bahçeli "Burada esas üzerinde durulması gereken nokta, Türk siyasetinin gizli mihraklar tarafından tanzim edilmeye çalışılıyor olması, kritik bir sürece giren ülkemizde siyaset aktörleri üzerinde yoğun bir kampanyanın başlatılmış bulunmasıdır" dedi.
 MHP Lideri Bahçeli "Deniz Baykal'la ilgili iddialara ve sonrasında ortaya çıkan gelişmelere" ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Bahçeli'nin açıklaması şu şekilde:

Türkiye, içine düştüğü puslu siyasi ortamın gerilimlerini ve gerginliklerini alabildiğine yaşamaktadır. Ardı ardına meydana gelen son derece düşündürücü olaylar dizisi milletimizi tam anlamıyla şaşırtmış ve endişeye sevk etmiştir.
Kutuplaşma ve çatışmanın tırmandığı bugünkü ortamda kurumların birbiriyle çarpıştığı; çekişmelerin had safhaya ulaştığı; insanların birbirinden kuşku duyduğu tam bir çöküntü hali yaşanmaya başlanmıştır.
Milli ve manevi değerlerde olduğu kadar, siyasette de ahlaki ve vicdanı bütün ölçüler kaybolmuş; çok ciddi sosyal çözülme, ahlaki çöküş ve hayatın her alanında ortaya çıkan yozlaşma hali, üst düzey siyasetçileri de etkisi altına almıştır. Bunun en son örneği Sayın Deniz Baykal'ın da içinde yer aldığı iddialarda ortaya çıkmıştır.
Kişisel ilişkilerin ve özel hayatın mahremiyetinin sınırlarını tayin etmek elbette ki şahısların belirleyeceği bir alandır. Ancak Ana Muhalefet Liderinin özel hayatına yönelik muhatap olduğu utanç verici tertibin kara bir leke olarak siyasi tarihimize geçeceği de açıktır.
Elbette ki medyaya kadar yansıyan görüntülerin meşruiyeti ve doğruluğu, suçlama ve komplolara maruz kaldığını iddia edenlerin bileceği ve açıklayacağı hususlardır.
Ancak burada esas üzerinde durulması gereken nokta, Türk siyasetinin gizli mihraklar tarafından tanzim edilmeye çalışılıyor olması, kritik bir sürece giren ülkemizde siyaset aktörleri üzerinde yoğun bir kampanyanın başlatılmış bulunmasıdır.
İki kişiye ait olduğu iddia edilen görüntülerin, özel hayatın dokunulmazlığı ve gizliliği ilkelerini hiç dikkate almadan ve umursamadan, medya üzerinden ahlaksız yöntemlerle sızdırılması tarifi olmayan bir alçalma halinin son şeklidir.
Bu gelişmeler üzerine Sayın Baykal'ın, CHP Genel Başkanlığından istifa kararını açıklarken iddiaların komplo olduğunu vurgulaması, ülkemizin her sorununu çözmekle görevli ve yetkili olan AKP hükümetine de büyük bir sorumluluk yüklemiştir.
Yaptıkları görev itibariyle göz önünde olan siyasetçilerin; internet üzerinden yayımlanan ahlak, vicdan ve hukuk dışı saldırılara hedef haline gelmiş olması, ülkemizin hangi karanlık noktalara sürüklenmek istendiğinin en son delili olmuştur.
Bu kapsamda Başbakan Erdoğan'ın ve hükümetinin iddia edilen komployu bütün yönleriyle ve en kısa sürede çözüme kavuşturması en önemli siyaset sorumluluğu haline gelmiştir.
Türk siyasetinin, kaset savaşlarının ortasına düşmesi; çapsız ve ahlaksız gelişmelerin odağına gerilemesi hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır.
Milliyetçi Hareket Partisi, son olayla birlikte ortaya çıkan bireysel hak ve özgürlük alanlarını doğrudan ihlal eden, bu ve benzeri kanunsuz girişimlerin ve arkasındaki mihrakların tespitini ve gerçeklerin gün ışığına çıkarılmasını hükümetten acil olarak beklemektedir.

Uzmanlardan uyarı!

Yaz mevsiminde gıda hijyeni konusunda çok daha duyarlı olunmalı...
Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Erkmen, "Yaz mevsiminde mikroorganizmaların neden olduğu sağlık sorunları artıyor, bu mevsimde gıda hijyeni konusunda çok daha duyarlı olunmalı" dedi.
Erkmen, yaz mevsiminde kış mevsimine göre sebze ve meyve tüketiminin arttığını, özellikle kirli sularla yetiştirilmiş sebzelerin barındırdıkları mikroplarla birlikte mutfaklara taşındığını, ayrıca iklim koşullarına bağlı olarak gıdaların yazın daha çabuk sürede bozulabildiğini ifade etti.
Sağlıksız gıdaların tüketiminden kaynaklanan en ciddi sağlık sorununun gıda zehirlenmeleri olduğunu belirten Erkmen, şöyle konuştu:
''Yaz mevsiminde mikroorganizmaların neden olduğu sağlık sorunları artıyor, bu mevsimde gıda hijyeni konusunda çok daha duyarlı olunmalı. Çünkü, gıda satın alırken, hazırlarken, saklarken yapacağımız hataların karşılığında sağlımızı kaybetme riski, yaz mevsiminde çok daha artıyor. Özetle yaz mevsiminde tüketeceğimiz gıdaların ne ölçüde sağlıklı olduğu konusunda çok dikkatli olmamız gerekiyor.''
Erkmen, sağlıksız gıdaların neden olduğu sağlık sorunlarından korunmayı sağlayacak şu önerilerde bulundu:
''Öncelikle açıkta satılan gıdalardan kesinlikle uzak durulmalı. Özellikle çocukların sokakta açıkta satılan dondurma ve benzeri gıdaları tüketmelerinin önüne geçilmeli.
Meyveler ve sebzeler tüketim öncesinde içi su dolu büyükçe bir kapta en az 10-15 dakika bekletilmeli ve sonrasında iyice yıkanmalı. Meyve ve sebzenin içinde bekletildiği suya bir miktar limon sıkılabilir ya da biraz sirke damlatılabilir.
Hazır kıyma kesinlikle tercih edilmemeli. Marketten alışveriş yaparken et ve benzeri çabuk bozulabilecek gıdalar en son satın alınmalı. Parça ya da kıyma etler öğünlük miktarlarda dondurularak saklanmalı ve kullanılacağı zaman buzdolabı sıcaklığında çözülmeli. Bütün olarak dondurulan et, çözüldüğünde mutlaka tüketilmeli, yeniden dondurularak saklanmamalı.''
AA

Türkiye Minikler Güreş Şampiyonasında Kayseri 70 puanla Türkiye Şampiyonu oldu

Türkiye Minikler Güreş Şampiyonasında Kayseri 70 puanla Türkiye Şampiyonu oldu.
Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde 3 gündür devam eden Türkiye Minikler Grekoromen Güreş Şampiyonası sona erdi.
Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde 3 gündür devam eden Şampiyona , bugün yapılan final müsabakalarıyla tamamlandı. 45 ilden 665 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada sıkletlerinde ilk üç dereceye giren sporcular şöyle;

32 kiloda;

1.Sergen Ay:Kayseri

2.Nihat Çalışkan: Bursa

3.Emrah Sarıtaş:Çorum Gem

3.Ertan Polat:İstanbul



35 kiloda;

1.Bekir Şahin :Antalya

2.Adem Şakar: Kayseri

3.Murat Fırat:Şanlıurfa

3.Sefer Can:Eskişehir



38 kiloda;

1.İsmail Aydoğan :Kayseri

2.Batuhan Bozkurt:Aksaray

3.Okan Şahin: İstanbul

3.Seyfullah Karavuş:İstanbul



42 kiloda:

1.Emircan Demircan :Samsun

2.Selim Kozan:Çorum

3.Ahmet İncili:Kayseri

3.Mehmet Erzincanlı



47 kiloda;

1.Yunus Emre Başar:İstanbul

2.Oğuhan Demir:Artvin

3.Oğuzhan Yalçın:Çorum

3.Burhan Akbudak:Kayseri



53 kiloda

1.Furkan Bayrak :Samsun

2.Musa Tokmak:Niğde

3.Ahmet Uçak:Bursa

3.Ramazan Üngör:Sivas



59 kiloda:

1. Mehmet Göz (Kayseri)

2.Ali Koyuncu:Kayseri

3.Zubeyir Demirer:Aksaray

3.Ensar Karabacak:Sakarya



66 kiloda:

1.Medet Özdemir (Kayseri),

2.Arif Öztoprak:Afyonkarahisar

3.Ferdi Yavuz :Erzurum

3.M.Sait Turkaya:Ankara



73 kiloda:

1. Emre Muyan (Aydın),

2.Metin Öztürk:Samsun

3.M.Can Pıcak:İstanbul

3.E.Dursun Turan:Erzurum



85 kiloda

1.Berk Kılınç :Muğla

2. B.Göktuğ Cıbır: İstanbul

3.İkram Kaman: Kars

3.Ali Aydın: Ankara



Şampiyonada takım sıralaması;

1.Kayseri 70 puan

2. İstanbul 56 puan

3. Erzurum 37 puan.

Baykal'dan dönüş sinyali

Dün koltuğu bırakan Baykal, 24 saat geçmeden dönüş sinyali verdi.
Kendisine ait olduğu öne sürülen görüntülerin ortaya çıkmasının ardından CHP Genel Başkanlığını bırakan Deniz Baykal, "Halk ve parti tabanını gözlemleyeceğim. Halk bana dön derse, dönerim" dedi.
İstifa kararının açıklamasın ardından Posta Gezetesi yazarı Candaş Tolga Işık'a açıklamalarda bulunan Baykal, "Halk isterse dönerim" dedi.
Halkı ve parti tabanını gözlemleyeceğini belirten Baykal, "Halk bana 'dön' derse dönerim. 'Git' derse siyaset defterini kapatırım. Ama şunu söyleyeyim, kurultaya katılmayacağım, oraya gitmeyeceğim." diyerek açık kapı bıraktı.
Baykal, "İki sonuç çıkabilir; 1- Partinin başına tekrar geç. 2- Artık yeter. Toplumun dinamikleri CHP’nin başına yeni lider istiyor. Her iki sonuca da destek olurum. Parti kurultaya kadar çizgisini belli eder. Bu süreçte halkta da tepkinin şekli netleşir. Ben de partimin ve halkın iradesine kulak verip, kararımı alırım” dedi.
'BAŞKAN DEĞİŞTİRMEK OLMAZ'
Konuyla ilgili olarak görüşlerini açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de "Sizce dönebilir mi?" şeklinde yöneltilen soruyu "Böyle bir dönemde genel başkan değiştirmek olacak şey değil. Biz dönmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyor ve ümit ediyoruz. Zaten örgütten de çok talep var." diye yanıtladı.
'GİTMESE DE SEÇİLİR'
Kurultaya gitmeyeceğini açıkladığının hatırlatılması üzerine ise "Delegelerin yüzde 20’si Deniz Bey’i aday gösterir, başka da aday çıkmazsa, Deniz Baykal bütün delegelerin oylarını alırsa olabilir." şeklinde açıklamada bulunuyor.
Eğer söylendiği gibi olursa, Baykal, aday olmadığı bir kurultayda başkan seçilerek, Türk siyasi tarihine de geçmiş olacak.

İstanbul'u kana bulayacaktı!

İstanbul'da Emniyet binasına bombalı eylem hazırlığında bir kişi yakalandı.
Terör örgütü PKK adına emniyet binalarına yönelik bombalı eylem hazırlığında olduğu öne sürülen bir kadın yakalandı.
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleriyle koordineli olarak PKK terör örgütüne yönelik 7 Mayıs'ta gerçekleştirilen operasyonda, ''bölücü terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren, örgüt adına 2 emniyet binasına bombalı eylem hazırlığı içerisinde bulunan ve eylem için keşif çalışmaları yaptığı tespit edilen bir kadının yakalandığı'' belirtildi.
Poliste sorgusu yapılan kadınla birlikte, İstanbul'da eylem yapılacak 2 emniyet binasına ilişkin keşif sırasında çekilen görüntüler de ele geçirildi.
Söz konusu kadının, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...