Sayfalar

23 Temmuz 2010 Cuma

Yaralı üsteğmen şehit oldu

Yüksekova'da 5 gün önce yaralanan üsteğmen şehit oldu.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 5 gün önce yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan üsteğmen şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, 18 Temmuzda İpekyolu Caddesi'nde Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü 117. Şube Şefliği karşısında yol kenarına döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan üsteğmen İbrahim Barış Yurtsever, tedavi gördüğü Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesinde şehit oldu.

Şehidin cenazesinin, akşam saatlerinde düzenlenecek törenin ardından Ankara'ya gönderileceği bildirildi.

AA

'Korsanlar saldırdı, kaldırdık'

AKP, internet sitesinden referandum anketinin neden kaldırıldığını açıkladı.
AK Parti Halkla İlişkiler Başkanlığı, partinin kurumsal internet sitesindeki anketin kaldırılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, AK Parti İletişim Merkezi tarafından ''Anayasa Değişikliği için yapılacak referandumda tercihiniz ne olacaktır?'' anketinin partinin kurumsal web sitesi aracılığıyla yapıldığı hatırlatılarak şunlar kaydedildi:

''Anketin karanlık emelli internet korsanları tarafından yönlendirilmeye başlandığı birkaç gün içinde Bilgi İşlem Merkezimiz tarafından tespit edilmiştir. AK Parti olarak sanal bir saldırıya alet olmayı kabul etmemiz söz konusu olamayacağı için anket yayından kaldırılmış ve hukuki süreç başlatılmıştır.

Bugün itibarıyla bazı yayın organlarında yer alan haberler gerçeği hiçbir şekilde yansıtmamaktadır.''

Gazetecilik etiğinin temel gereği olan haberi kaynağına doğrulatma gerekliliğinin gözardı edildiği belirtilen açıklamada, konuyla ilgili, partinin ilgili birimlerine hiçbir şekilde ulaşılmadığı ifade edildi. Açıklama, şöyle devam etti:

''Eğer gazetecilik etiğinin gereği yerine getirilmiş olsa idi elimizdeki verilerle açıkça kanıtlayabileceğimiz gibi Bilgi İşlem Sistemimizin bir bilgisayardan ve bir IP numarasından sadece bir oy verilmesine izin veren yapısının kırılmaya uğratıldığı, örneklersek aynı bilgisayardan yüzlerce 'Hayır' oyu verilmesinin sağlandığı, sonuçların yönlendirildiği gösterilebilecekti. AK Parti'nin her zaman olduğu gibi halkın kanaatlerini önceleyen siyaset anlayışının bir yansıması olan bir anketin dahi kimi karanlık odakları nasıl rahatsız ettiği ortaya konulabilecekti. Bu yanlış gazetecilik anlayışını kamuoyunun takdir ve bilgisine sunuyoruz.

Keza AK Parti'nin halkın kanaatlerini anketleri yönlendirerek etkileyebileceğini zanneden çapsız sanal korsanlarca taciz edilme süreci başlamadan önceki anket sonuçlarında halk oylamasında 'Evet' oyu kullanacağını belirtenlerin oranının yüzde 62 olduğunu bu vesileyle belirtiyor, bilgi çağının olanaklarını kötüye kullananların tarafımızca yapılan sanal iz takibi sonucu belirlendiğini ve hukuki haklarımızı korumak adına yasal sürecin başlatıldığını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.''

YÜZDE 80 HAYIR

Bugün Milliyet gazetesinde yer alan haberde www.akparti.org.tr üzerinden 18 Temmuz 2010’da başlattığı ankette “Anayasa değişikliği için yapılacak referandumda tercihiniz ne olacaktır?” sorusu sorulmuş bu tek soruya 22 Temmuz 2010 günü saat 17.00’ye kadar katılan 3 bin 808 katılımcıdan 753’ü referandumda ‘evet’ oyu kullanacağını bildirmişti.

Bu rakam toplam katılımcıların yüzde 19’unu oluşturdu. Ankete katılan 3 bin 55 kişi ise referandumda ‘hayır’ oyu kullanacağını bildirdi. Hayırcıların oranı ise yüzde 80’i geçti. Bunun üzerine 15 gün sürmesi planlanan anket apar topar siteden çıkarıldı.

"İllerin Başarısızlıkları Ösym'nin Puan Hesaplamasından Kaynaklanıyor"

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, 2 ay önce yapılan sınavda Türkiye 2.'si olan Kayseri'nin şimdiki sınavda 32. olma nedenini "başarısızlık" olarak nitelendirilmemesi gerektiğini söyleyerek, "Nitelendirilen başarısızlık ÖSYM'nin 12 puan türünde hesaplamasından kaynaklanıyor" dedi.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...