Sayfalar

5 Haziran 2010 Cumartesi

MAHKUMLAR PROTOKOL İÇİN PERDE DEDİ

Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu nda 45 günde hazırlanan ünlü yazar Turgut Özakman ın "Ah Şu Gençler" adlı oyunu Kekeçoğlan lakabıyla ünlenen tiyatro sanatçısı Fatih Altın eğitmenliğinde 11 hükümlü tarafından protokol mensuplarına sahnelendi.

Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Silver Tiyatro Salonu nda sahnelenen ve  45 günlük sürede hazırlanan oyunu, Vali Mevlüt Bilici, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Dalan, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver,  İl Emniyet müdürü Cuma Ali Aydın, , İl Milli Eğitim müdürü Erdoğan Ayata ile çok sayıda ünlü sanatçılar izledi.

Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ikinci müdürü Ferhat Ünal, infaz koruma memuru Abdullah Memiş ve 11 hükümlü olmak üzere 13 kişilik ekip,Turgut Özakman ın Türkiye de en çok sahnelenen "Ah Şu Gençler" oyununu, ilk olarak mahkum yakınlarına sergiledi.

Ekipteki hükümlü ve tutukluların oynadığı oyunda mahkumların bazı bölümlerde kadın kılığında sahneye çıkmaları davetliler tarafından büyük alkış aldı...

Tiyatro sanatçısı ve Kekeçoğlan tiplemesiyle tanınan Fatih Altın eğitmenliğinde hazırlanan oyunda mahkumların hükümlü ve tutukluların verimli üretken bireyler olarak toplum yaşamına kazandırılması hedefleniyor.

ESNAFIN GERGİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde BİOAŞ’a yönelik tepkiler gün geçtikçe artıyor. Yazı hanelerin boşaltılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan esnaf duruma tepki göstererek “Ekmeğimizin elimizden alınmasına kim kayıtsız kalabilir” dediler.

Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafı Büyük İstanbul Otobüs İşletmelerinin kendilerine adaletsiz davrandığını belirtti.

       Geçtiğimiz yılda aynı nedenlerle bir çok eyleme  sahne olan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde aralarında Metro Turizm’inde bulunduğu  20’ye yakın esnafın tahliye edileceği haberi ile karışan Otogar’da bir yandan gergin bekleyiş sürerken, esnafında tepkisi giderek artıyor.

      Önceki gün sert tartışmaların yaşandığı Otogar’da bugün de esnafın tepkisi devam etti. Bir araya gelerek bu belirsizliğin bir an önce çözülmesini isteyen esnaf

Otogar yetkilileriyle görüşmek istedi ancak yönetim “Basın mensupları olduğu gerekçesiyle her hangi bir açıklama yapmaya yetkimiz yok” diyerek konuya ilişkin bir açıklama yapmaktan kaçındı.

            Soruna ilişkin bir açıklama yapan Otobüsçüler Yardımlaşma Derneği Başkanı İlhami Binboğa, “Otogar esnafının otogarın kurulduğu günden bugüne kadar BİOAŞ ile hep sorunlar yaşadığını belirterek, “Esnafımız adeta sömürülmeye ve sindirilmeye çalışılıyor. Bu yapılanlar BİOAŞ’ın geçmişe yönelik bir hesaplaşması olarak değerlendirmek istemiyoruz ama bu durum onu gösteriyor. İşinin elinden alınması, ekmeğinin elinden alınmasına kim seyirci kalabilir. Yetkililerden bir an önce konuya çözüm getirmelerini bekliyoruz” dedi.

Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bu yılın yatırım programında da Kayseri’ye hak ettiği yatırım ödeneğini vermedi

Önemli turizm değerlerine sahip olan Kayseri’ye 2010 yılı yatırımı için sadece 160 bin lira ayrıldı. Bu para Kapuzbaşı ve Aladağlar’daki iki ayrı yol için kullanılacak. Yapılacak harcamayla yolların bitirilmesi ise imkansız.

Kayseri başta Erciyes olmak üzere, Kapuzbaşı, Aladağlar, Sultansazlığı, Kültepe kazıları, Gevher Nesibe Medresesi başta olmak üzere çok önemli turizm değerlerine sahip; ancak yeterli turizm yatırımı yapılmaması bu değerlerin ekonomiye kazandırılmasını engelliyor.

Kayseri turizm alanında yıllardır gerekli yatırımı görmüyor. 2010 yılında da bu olumsuz gelenek değişmedi. Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bu yılın yatırım programında da Kayseri’ye hak ettiği yatırım ödeneğini vermedi. Kayseri’ye turizm yatırımı adı altında 2010 yılında sadece 160 bin lira gönderilecek. Bu paranın 80 bin lirası Kapuzbaşı’ndaki Yahyalı-Mansurlu yol ayrımında, kalan 80 bin lirası ise Aladağlar’daki Gökoluk yaylası yolunda kullanılacak. Ancak bu para ile toplam 67 kilometreyi bulan yolun 6 kilometresini yapmak dahi pek mümkün değil. Her iki yolun bitirilmesi için 6.6 milyon lira gerekiyor; ancak bugüne kadar sadece 390 bin lira harcandı. Mevcut 160 bin lirayla da yolların bitirilmesi imkansız. 
(Kayseri Akın Günlük)

MİT, MOSSAD’ı yanılttı mı?

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka, MİT'in MOSSAD'ı yanılttığını öne sürdü.
İsrail askerlerinin Mavi Marmara'ya yaptığı kanlı baskının ardından İsrail Ordusu ve koalisyon iktidarı İsrail'de hedef tahtasına yerleştirildi. Operasyonun fiysko ile sonuçlandığı günlerdir yazılıyor. İsrailli askerler, sert bir direniş beklemedikleri için operasyonu hafife aldıklarını ve dikkatsiz davrandıklarını itiraf ettikleri belirtiliyor. Ancak Debka, ilginç bir iddia ortaya attı. Sitenin iddiasına göre, İsrail Ordusunun, Mavi Marmara'daki yardım gönüllülerinin direnmeyeceklerini düşünmelerine MİT’ten(Milli İstihbarat Teşkilatı) aldıkları yanıltıcı bilgi neden oldu.

Siteye açıklamalarda bulunduğu belirtilen İsrail askeri yetkililerinin, MOSSAD’ın Mavi Marmara gemisi Türkiye’den ayrılmadan önce MİT’le iletişim kurduğu belirtildi. İsrail istihbaratı, MİT’ten gemiyle Gazze’ye gidecek eylemciler ve geminin yükü hakkında bilgi istedi. MİT'in, “Gemiye binen eylemciler şiddet eğilimi olmayan sıradan insanlar. Müdahale edildiğinde sorun çıkarmazlar” şeklinde bilgi verdiği öne sürüldü.

Gelen bu bilgi üzerine İsrail'in operasyonu sadece 5 botla gerçekleştirdiği, helikopterle asker indirirken de dikkatsiz davrandı. Güvertede insanlar varken, göz yaşartıcı bomba kullanmadan oraya inmenin de hata olduğu belirtildi.

Tuncel: "Biz PKK'yı bir terör örgütü olarak görmüyoruz!"

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de bulunduğu yaklaşık 100 kişi, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yapılan yürüyüşte çıkan arbede de BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın kalça kemiği kırılmasını Taksim Meydanına yürüyerek protesto etti. Tuncel burada yaptığı konuşmada, "Biz de PKK'yı bir terör örgütü olarak görmüyoruz" dedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"Netanyahu ile aranızda ne fark var, o Filistin halkına bunu uyguluyor siz de Kürt halkına bunu uyguluyorsunuz. Başbakan diyor ki "orada Hamas var, Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyoruz, PKK ile onu karşılaştırmak isteyenler var" diye. Sayın Başbakan biz de PKK'yı bir terör örgütü olarak görmüyoruz bunu bir kez daha buradan hatırlatıyoruz. Başbakan siz bugün 20 milyon Kürdü tanımadığınız sürece gerçek anlamda barış olmaz." 

İsrail Dışişleri Bakanı: "Türkiye, İran olma yolunda..."


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı 'Öldürmeyeceksin' açıklamalarına İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'dan cevap geldi. Lieberman, "İran'ın devrimden önce İsrail'in dostu olduğunu söyleyerek Türkiye'de aynı yola girdi" yorumunda bulundu.
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail'in İrlanda yardım gemisinin ''teftiş edilmeden'' Gazze Limanı'na girişine izin vermeyeceklerini yineledi. İsrail devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Lieberman, ''İrlanda Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü'ne bu geminin (Rachel Corrie) önceden teftiş edilmeden Gazze'ye gidemeyeceğini az önce bildirdim'' dedi.
TÜRKİYE, İRAN OLMA YOLUNDATürk gemisine İsrail donanmasının baskınının sorulması üzerine, Lieberman, ''Hedefe ulaşılmıştır. Filo Gazze'ye gitmeyi başaramamıştır ve askerlerimizin tamamı, bazıları yaralı, sağ olarak geri dönmüştür'' yanıtını verdi. Filo yolcuları arasında, ''ceplerinde tomarla para olanlar ve El Kaide terör örgütüyle bağlantılı olanlar vardı'' iddiasında bulunan Lieberman, Türkiye ile İsrail ilişkilerinin bozulmasının sorulması üzerine, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ülkesinin, Müslüman dünyasında ağır basan bir yere sahip olmasını istiyor ve İsrail, yığınları körüklemek için iyi bir bahane. Humeyni devrimine kadar İran da İsrail'in büyük dostuydu. Türkiye ile benzer bir süreç ortaya çıkıyor'' yanıtını verdi.

'Sarı Melek' Guti ile geliyor

İspanyollar, Denizli'nin koltuğuna Schuster'in oturacağına kesin gözüyle bakıyor.
İspanyol spor gazetesi Marca, Beşiktaş'ta Mustafa Denizli'nin yerine "Sarı Melek" lakaplı Bernd Schuster'in teknik direktör olacağına kesin gözüyle bakarken, Alman teknik adamın, İspanyol futbolcu Guti'yi İstanbul'a götürmek istediğini ileri sürdü.

"Schuster'in Beşiktaş'a gidişi, Guti'nin geleceği için belirleyici olabilir'' diye yazan Marca, ''Galatasaray'ın alamadığı Guti'yi Beşiktaş'ın alabileceğini'' savundu.

Haberde Guti'nin, Real Madrid ile 1 yıllık daha sözleşmesi olmasına ve fikir değiştirip kalmak istemesine rağmen yeni teknik direktör Jose Mourinho tarafından gelecek sezon için hesaba katılmadığı belirtildi.

33 yaşındaki orta saha oyuncusunun, başlangıçta Galatasaray ile görüştüğü iddia edilip, ''Rijkaard, Guti'nin alınması için yöneticilere çok ısrar etti ve görüşmeler çok ilerlemişti, ancak Galatasaray Kulübü söz verdikleri miktarı teklif etmedi ve transfer durdu. Şimdi Schuster'in sahneye girmesi her şeyi değiştirebilir ve Beşiktaş'a yarar sağlayabilir. Guti, Schuster'in Real Madrid'i çalıştırdığı dönemde tartışılmaz isimlerden biriydi. Schuster, bu futbolcudan mükemmel bir verim almayı başarmıştı'' yorumu yapıldı.

A.A

Gideon Levy...

İsrailli gazeteci.
*
“Hükümet, bizi aptallığın kıyısına sürükledi. Bir kez daha itibarımızı zedelemek için elimizden geleni yapan ahmaklar olarak resmedileceğiz” diyor.
*
“Bizim adımıza aldatıcı açıklamalar yapılıyor. Koro, yalan şarkıları söylüyor. Bu operasyon, resmen maskaralık” diyor.
*
“Bu ülkenin kokpitinde kör bir pilot var. Gözleri bağlanmış yolcuları, kafasındaki yere uçuruyor” diyor.
*
Altına imza atarım.
*
Türkiye’de hangi televizyonu açsanız, hangi gazeteyi açsanız, Gideon Levy’nin yukarıdaki satırları var... Canlı yayınlara bağlıyorlar. “Ahmaklık, aptallık, körlük” diye saydırıyor.
*
Çünkü...
Gideon Levy, gazeteci.
*
Memleketinin felakete sürüklendiğini görüyor ve yalakalık yapmaktansa, çıkıp, mertçe, gerçekleri söylüyor. Hain ilan edilmeyi göze alarak, milletini uyarmaya, uyandırmaya çalışıyor. Halbuki, "banane" dese, kahraman bile ilan edilebilir!
*
O nedenle, bizim televizyonlar habire Gideon Levy’e bağlanıyor canlı yayında... Avanta için, şahsi çıkar için, iktidar yağdanlığı yapan, yalan söyleyen gazetecilere itibar edilmiyor.
*
Ve, aynı nedenle...
*
ABD’nin Irak’ta milyonlarca Müslüman’ı katletmesine ses çıkarmayanlar, hatta göz yumarak suça ortak olanlar, Coni istedi diye Afganistan’a Lübnan’a koşa koşa bekçilik yapmaya gidenler... Körü körüne biat etmeyen, yalan korosuna katılmayan Türk gazetecilerini “İsrail uşağı” ilan ederken, İsrailli gazeteciyi yüceltiyorlar, göklere çıkarıyorlar. Utanmadan.
*
Doğru söylüyor Gideon Levy...
“Maskaralık” hakikaten.

YILMAZ ÖZDİL

New York'ta saldırı öfkesi

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı, New York'ta da protesto edildi.
"Amerika Arap Müslüman Federasyonu" ve "Amerika Müslüman Derneği" tarafından düzenlenen ve Genç Türkler Derneğinin de katıldığı protesto gösterisi, New York'un ünlü Times Meydanı'nda İsrail aleyhine atılan sloganlarla başladı.

Türk ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalık grup, güvenlik güçlerinin kontrolü altında, Times Meydanı'ndan 42. Cadde boyunca yürüyerek önce Bryant Park'a, ardından Birleşmiş Milletler binasının karşısındaki Türkevi'nin önüne geldi.

Yürüyüş boyunca "Gazze'deki ablukayı kaldırın", "Filistin'e özgürlük", "Çok yaşa Türkiye, çok yaşa Erdoğan", "ABD, İsrail'e yaptığın yardımı durdur" ve "Filistin'e dönme hakkı var" şeklinde sloganlar atıldı ve pankartlar taşındı.

Türklerin de olduğu kalabalık gruba, Arap ve Müslüman olmayan Amerikalılarla ön saflarda koyu dindar Yahudiler de katıldı.

Kendilerine "Ortodoks Museviler-Hasidik" denen ve İsrail devletine karşı olan bu grup, ellerinde "Musevilik, Gazze'deki Siyonist Mezalimi Kınar" yazılı pankartlar da taşıdı. Grubun taşıdığı pankartlar arasında Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden 9 Türk'ün resimleri de vardı.

TÜRKEVİ'NE GELİŞ

Protestocular, Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğunun içinde bulunduğu Türkevi'nin önüne geldiklerinde "Yaşasın Türkiye, Yaşasın Erdoğan" sloganları attı.

"Amerika Arap Müslüman Federasyonu" Başkanı Wael Mousfar ve "Amerika Müslüman Derneği" Başkanı Abdulhafid Cemal, ellerinde bir demet çiçek ve bir mektupla Türkevi'ne girerek BM Daimi Temsilciliği makamına çıktı.

BM Daimi Temsilcisi Ertuğrul Apakan'ın BM'de toplantıda olması dolayısıyla 1. Müsteşar Hüseyin Müftüoğlu ile görüşen Mousfar ve Cemal, Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden 9 Türk vatandaşı için taziyelerini iletti. Görüşmede iki dernek temsilcisi, Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tebriklerini ileten bir mektup sundu.

Daha sonra İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan kalabalık grup, alanda kurdukları sahneye çıkarak İsrail aleyhinde slogan atmaya devam etti.

Grup, Mavi Marmara gemisinde hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak Fatiha okudu. Bu arada, 42. sokağın karşı tarafında toplanan bir grup İsrailli de ellerindeki İsrail ve ABD bayraklarıyla slogan attı.

Protesto gösterisi sırasında İsrail tarafından, kalabalık gruba yönelik sözlü sataşma oldu. Bunun üzerine Filistinli birkaç kişi İsraillilerin bulunduğu tarafa gitti. Polisin araya girmesiyle olay büyümeden önlendi.

Gruplar, protesto gösterisinin ardından New York polisi tarafından kendilerine ayrılan alandan bir süre ayrılmadı. İsrail'i kınayan grup ile İsrailli grup bir süre karşılıklı sözlü sataşmalarda bulundular ve daha sonra dağıldılar.

A.A

Başbakan, İsrail'e kükrüyor ama Habur'da teröristlerin elini kolunu sallayıp ülkemize girmesine sesini çıkarmıyor

Bu manzarayı herkes hatırlar. Teröristler büyük bir gösteri eşliğinde ülkemize girdiler ve özel mahkemede yargılanıp serbest kaldılar. İsrail'e devamlı kükreyen bir başbakanımız var. Peki o zaman Başbakan ne yapıyordu? Açılım yapıyordu. Ne açılımı? Terörist açılımı. Ey Başbakan, o zaman bu teröristlerin terörist olduğunu bilmezden gelirken şimdi İsrail'e rahatça terörist diyorsun. Bunlar kim Recep Bey, iyi bakın, bunlar kim? Bunlar terörist değilse terörist kim?

Kırmızı çizgiden kırmızı halıya giden yol..

Bir zamanlar kırmızı çizgilerimiz vardı, bilmem hatırlar mısınız? Hem de şimdiki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, kırmızı çizgilerimizi geçerseniz şöyle olur böyle olur diyordu Barzani ve Talabani'ye... Barzani, kırmızı çizgileri darmadağın ettiği gibi Kerkük'ün de canına okudu. Türkiye gibi koca bir devlet, kırmızı çizgilerini paramparça eden bu adamı, Bölgesel Kürt Yönetiminin Lideri diye (Kürdistan demiyorlar güya), ayağına kırmızı halılar sererek karşıladı. PKK'ya terörist diyemeyen bu adam, terörizm konusunda Türkiye ile işbirliği yapacakmış. Vah ki vah... Yahu bu adam yıllardır aynı sözü verir, bir arpa boyu yol alamadınız, daha ayağına kırımızı halılar sermenin mantığı nedir.

Tarlada çapa yapan kadın asker kurşunu ile yaralandı

Kayseri'de askerlerin eğitim atışı sırasında tarlada çapa yapan kadın işçi, kurşunlardan birinin isabet etmesi ile yaralandı. Askerler, olan bitenden habersiz atış eğitimini sürdürdü.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde 12. Hava Ulaştırma Ana Üst Komutanlığı nda askerler eğitim atışı yapmaya başladı. Komutanlığın arka kısmındaki Buğdaylı Mahallesi 546. Sokak üzerinde bulunan ve atış poligonuna 900 metre uzaklıkta olan tarlada çapa yapan işçi Reyhan G. nin  kasığına mermi isabet etti. Kasığındaki acıyı önce böcek ısırığı zanneden Reyhan G. daha sonra kanlar akmaya başlayınca yaralandığını anladı. Diğer işçilerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri, Reyhan G. yi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ne kaldırdı.

İhbarın polise gitmesiyle olay yerine gelen ekipler, inceleme yaptığı sırada eğitim atışının devam etmesi ve çekirdeklerin tarlalara gelmesiyle tedirgin oldu ve bir süre çalışma yapamadı. Polis ile asker arasında yaşanan telefon trafiği ile atışa son verilirken, tedavi altındaki Reyhan G. nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

DSP'de Büyük Kongre Bu Hafta Yapılacak

DSP İl Başkanı Memduh Taşkın hafta sonu yapılacak olan büyük kongreye 18 delege ile katılacaklarını söyledi. Taşkın birden fazla adayın yarışacağı kongrenin partilerinin kurumsal yapıya kavuşması açısından önemli olduğunu belirtti.

DSP İl Başkanı Memduh Taşkın Pazar günü yapılacak olan kongreye katılımın yüksek olacağını ifade ederek Kayseri’den 18 delegenin kongrede oy kullanacağını söyledi. Birden fazla adayın yer alacağı büyük kongre öncesi il teşkilatı henüz yol haritasını belirlemiş değil. İl Başkanı Taşkın, yapılacak bir toplantı ile kime destek vereceklerini netleştireceklerini belirtti.

İsrail’in saldırısına da değinerek vahşet olarak nitelendiren Memduh Taşkın olayın siyasi boyutunun hiç tartışılmadığını söyledi. İsrail’in saldırısı karşısında AKP hükümetinin sessiz kaldığını vurgulayan Taşkın İsrail’e ceza vermek için dünya ülkelerinin desteğini almak gerektiğini belirtti.

Eğitimsen'den öğretmen atamalarına tepki


Eğitim Sen şube Başkanı Sedat Ünsal ve bir grup sendika üyesi öğretmen atamaları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Ünsal, “Öğretmen atamaları, öğretmen açıklarını kapatmak için yeterli değil” dedi.
Eğitim Sen şube Başkanı Sedat Ünsal, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada öğretmen açığının yıllardır eğitim sisteminde öncelikli sorunlar arasında yer aldığını söyledi. Bu atamaların öğretmen açığını kapatmak için yeterli olmadığını dile getiren Ünsal, “Atamalarda yaşanan tüm mağduriyetlerin giderilmesi gerekmektedir” dedi.

GÖNÜLLÜLER KAYSERİ’DE


Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara’daki Kayserili gönüllüler memleketlerine döndüler. Furkan Doğan’ın cenazesi de gönüllülerle birlikte getirildi.
Binlerce vatandaşın katılımıyla toprağa verilen Furkan Doğan ın cenazesi, Erkilet Havaalanı nda yakınları ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Gazze ye yardım götüren gemide bulunan Gönül Memiş, Fatma Kanlıoğlu, Ali Tokluman, Ali Yunusoğlu, Ahmet Kaçar, Orhan Tokcan, Seyfullah Özgüven ve İlyas Yıldız da aynı uçakla Kayseri ye geldi.

Havaalanı önünde, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Furkan Doğan ın fotoğrafını taşıyan kalabalık, İsrail aleyhine slogan attı.

Furkan Doğan ın cenazesi, ambulansa konularak, havaalanı yakınındaki Seyrani Camisi nin önüne getirildi. Furkan Doğan ın babası Ahmet Doğan ve kardeşi Mustafa Doğan ile İsrail den gelenlerden bazıları, burada oluşturulan platforma alındı.

İHH Şube Başkanı Şaban Sözduyar buradayaptığı konuşmada İsrail’i bir kez daha lanetledi.

 Baba Ahmet Doğan ise oğlunun çok uysal bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, Furkan bir iyilik meleğiydi. Gazze ye gitmeye karar verdiğinde, sıkıntılarla karşılaşabileceğini söyledim, olsun demişti. Geri döndü, ama şehit olarak döndü dedi.

Ağabey Mustafa Doğan da Sabah şahadet haberi geldiğinde evimizde gonca güller açtı. Ağladık, ama gözyaşlarımız üzüntü, isyan için değildi. Artık ahirette bir şefaatçim olduğunu biliyorum diye konuştu.

Acılı baba ve ağabeyin konuşması zaman zaman tekbirlerle kesilirken, bazı vatandaşların ağladığı görüldü.


Çevre İl Müdürü Ali Rıza Baykan ve bir grup öğrenci Vali Mevlüt Bilici’yi makamında ziyaret etti

Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Rıza Baykan ve bir grup öğrenci, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Mevlüt Bilici yi ziyaret etti..


Ziyarette, misafirleri toplantı salonunda kabul eden Bilici, çevre bilincinin küçük yaştan itibaren verilmesinin önemine dikkat çekti. Vali Bilici, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü nün çevre bilincinin yerleştirilmesi için elinden geleni yaptığını belirtti.

Çevre İl Müdürü Ali Rıza Baykan ise yaptıkları çalışmalara değinerek, aldıkları ödüller hakkında Vali Bilici ye bilgi verdi. 

Yolunu kestiler

Gazze'ye yardım götüren Rachel Corrie'nin yolu kesildi ama komadolar güverteye çıkmadı.
İsrail komandoları, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırının ardından yola devam eden Rachel Corrie isimli gemiye de el koydu.

Direnmeyeceğini daha önceden açıklayan İrlandalı yardım gemisi Rachel Corrie'nin sözcüsü, el koyma sırasında yaşananların ''Türk gemisindeki korkunç tedhişe benzemediği"ni belirtti.

Akdeniz'de karaya 35 mil açıkta İsrail ordusuna üç hücumbottaki komandolar tarafından müdahale edilen Rachel Corrie gemisi, adını 2003'te İsrail buldozerleri altında can veren Amerikalı Filistin dostundan alıyor.

"Rachel Corrie" gemisinde bulunan 1976 Nobel Barış Ödülü sahibi Mairead Maguire, BM'den ya da bağımsız bir uluslararası kuruluştan yetkililerin, Gazze'ye ulaşmadan önce gemideki yardım malzemesini kontrol etmesine açık olduklarını bildirmişti. İsrail hükümeti de geminin Aşdod limanına çekilmesini istedi.

"YOL KESTİLER"

Gazze'ye yardım götüren İrlanda gemisine İsrail askeri gemilerinin el koymadığı, ''yol kestiği'' bildirildi.

"Özgür Gazze Hareketi" örgütünden Greta Berlin, şu açıklamada bulundu: "Rachel Corrie gemisi mürettebatı ve yardım gönüllüleriyle telsiz irtibatımız, İsrail devlet radyosundan gelen bilgiyle yanlış verildi. Güverteye komandolar çıkmadı. Sadece İsrail askeri gemilerince Rachel Corrie'nin yolu kesildi."

İSRAİL ORDUSU: GEMİYİ ELE GEÇİRMEDİK"

İsrail ordusu da Gazze'ye yardım götüren İrlanda gemisi ''Rachel Corrie''yi ele geçirmedikleri açıkladı.

İsrail ordusunun bir sözcüsü, "şu an için gemiyi ele geçirmenin söz konusu olmadığını" bildirdi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na seçilen Veli Altınkaya ve Yönetim Kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na seçilen Veli Altınkaya ve Yönetim Kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor.

Veli Altınkaya ve Yönetiminin  ilk ziyaretçileri Otobüsçüler Odası Yönetimi oldu. Başkan Niyazi Uslu, Alkınkaya’ya başarılar dileyerek basının önemine vurgu yaptı.

Altınkaya’yı daha sonra Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora ziyaret etti. Bora, Altınkaya’ya hayırlı olsun temennisinde bulunarak Kayserigaz’ın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Gazeteciler cemiyetini daha sonra Anadolu ve Avrupa Tedarikçiler Derneği Başkanı Muzaffer Çıklabakkal ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti. Çıklabakkal, derneğin bugüne dek yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  

Cemiyet başkanı Veli Altınkaya’yı Eğitim-Sen Şube Başkanı  Sedat Ünsal, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ali Alkan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, İl Müftüsü Şaban İşlek, Kamu-Sen İl Temsilcisi Muammer Öner, Türk Eğitim sen şube başkanı Ali Benli ve jeoloji mühendisleri odası başkanı Adnan Evsen de ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

İsviçre'de Osmanlı esintisi

İpekçi, ülkemizin, kültürümüzün ve tarihimizin tanıtımı için İsviçre'ye çıkarma yapacak...
İsviçre'nin en büyük kenti Zürih'te dünyanın ünlü sanatçılarının da sahne aldığı Kongresshaus'ta ünlü tasarımcı modanın güneşi Cemil İpekçi’nin "Ottoman Fashion Show by Cemil İpekçi" defilesi yapılacak. HaberTürk'te yer alan habere göre; 5 Haziran'da gerçekleşecek defile öncesi açıklama yapan İpekçi, ülkemizi en iyi biçimde tanıtmak istediğini söyledi.

DEFİLE İÇİN BÜYÜK SÜRPRİZLER

Koreografını Yasin Soy'un hazırladığı defilede, çekimleri devam eden Fetih 1453 sinema filminin oyuncusu ve Cemil İpekçi'nin özel yüzü Sedat Mert'in yanı sıra Ebru Ürün, Bekir Coşar, Funda Barın, Seda Ertan, Hasan Yalnızoğlı, Sinem Sülün, Songül Erol, Tuğçe Sarıkaya, Beril Kaya, Eda Sedalı, İnga Timiskyte, Mustafa Kulekaya, Fatih Yıldız gibi isimler de yer alacak. Defileye birçok devlet sanatçısı, müzisyenler ve dansçılar da renk katacak.

Afrodisias için defile!

Düzenlenen defile ve müzayedede, 485 bin lira yardım toplandı...
Modacı Vural Gökçaylı, 'Afrodisias ve Selçuk Düğümü' isimli defilesi, Geyre Vakfı tarafından 23 yıldır gerçekleştirilen ve Afrodisias kazıları yararına yapıldı. Hasköy'deki Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen defileye iş, sanat ve cemiyet hayatından tanınmış ünlü simalar katıldı. Günaydın'ın haberine göre; Anadolu medeniyetlerinden esinlenerek hazırlanan 'Afrodisias ve Selçuk Düğümü' isimli defilede Ece Sükan, Azra Akın, Sema Şimşek gibi isimlerin yer aldığı 14 model podyuma çıktı.
MÜZAYEDE YAPILDI
Defile sonrasında Can Gürzap'ın sunumuyla, Raffi Portakal'ın yönetiminde Afrodisias Antik Kenti yararına gerçekleştirilen müzayedede en yüksek teklifi verenler, 10 rölyefin onarımını da üstlenmiş oldu. Yaptıkları yardımlarla 10 rölyefin onarımını üstlenen isimlerin açık arttırmadaki bağışlarından 485 bin TL gelir elde edildi.

Yaşlı adam raylarda sürüklendi ve ölümden döndü

Tramvayın geçiş yaptığı yaya yolundan karşıya geçmek isteyen Muzaffer Küre'ye tramvay çarptı.Çarpmanın etkisi ile 3 metre sürüklenen yaşlı adam ölümden döndü. Olay, Ana Tamir Tramvay İstasyonunda meydana geldi. Yaya geçidini kullanarak karşıya geçmek isteyen Muzaffer Küre raylı sistem aracını fark etmedi.

Gençleştiren süper içecek

Kuzey Kore, "beyin hücrelerini çoğaltan" bir içecek ürettiğini açıkladı.
Resmi KCNA haber ajansı, Moranbong meyvesuyu şirketinin ürettiği, 30 bitki türünün özlerinden elde edilen ve 60 tür "mikro element" içeren içeceği tanıttı.

Haberde, "önleyici ve şifa verici etkisi bulunan içecek, beyin hücrelerini çoğaltarak, zihinsel melekeleri geliştiriyor" denildi.

İçeceğin ayrıca "cildi kırışıklıklara ve siyah noktalara karşı koruduğu, beyin kanaması, kalp ve beyin enfarktüsü gibi yaşlılık hastalıklarını önlediği" iddia edildi.

Ajansın haberinde, faydaları bunlarla bitmeyen içeceğin hiçbir yan etkisinin bulunmadığı belirtildi.

AA

'Haydarpaşa Garı'nda Bahar'

2010 AKB Ajansı'nın projelerinden, "Haydarpaşa Garı'nda Bahar" etkinliği başladı...
"Nazım Hikmet" ve "Göç" temalı etkinlikler dizisinde Haydarpaşa Garı 4 gün boyunca sanatın İstanbul'daki kalbi olacak. Tiyatro oyunları, dans performansları, film gösterimleri, konserler ve şiir okumalarından oluşan program, tüm İstanbullu sanatseverler tarafından ücretsiz takip edilebilecek. Etkinlikler kapsamında kentin 8 bin 500 yıllık tarihinde İstanbul'u İstanbul yapan hikayeleri ve sembolik anlatımları görkemli bir görsel animasyonla 4 gece boyunca Haydarpaşa Garı'nın Kadıköy'e bakan cephesini perde yaparak İstanbullularla buluşturacak.

Haydarpaşa Garı’nda Bahar, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği ana projelerindendir. İstanbul siluetinin en önemli sembollerinden olan Haydarpaşa Garı, kenti tren yoluyla Anadolu’ya ve Anadolu’yu da İstanbul’a ve Avrupa’ya bağlarken pek çok romana, öyküye ve şiire konu olmuştur. Gar aynı zamanda İstanbul’un yoğun göçle değişen sosyal yapısının, gündelik hayatının konu edildiği tiyatro, sinema ve diğer görsel sanatlar eserleri için her zaman bir esin kaynağıdır.

Kuşkusuz Haydarpaşa Garı’nı anlatan en güzel eserlerden biri, Nazım Hikmet’in “Haydarpaşa Garı’nda 1941 baharında saat on beş. Merdivenlerin üstünde güneş yorgunluk ve telaş” dizeleriyle başlayan “Memleketimden İnsan Manzaraları” adlı şiiridir. Haydarpaşa Garı’nda Bahar buluşması, ödenekli ve özel tiyatroların, sanatçılarımızın katılımıyla, Nazım Hikmet’e ölümünün 47. yılında bir saygı, sevgi ve doğduğu topraklardan selam niteliğinde bir çalışma olacaktır.

Kayseri'nin 1.375.556 m2'si yabancıların

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün yabancıların taşınmaz alımı ile ilgili verilerine göre 29 Mart 2010 tarihi itibariyle yabancılar tarafından Kayseri'de alınan taşınmaz miktarı 1 milyon 375 bin metrekareye ulaştı. Kayseri'de 648 yabancı uyruklunun 899 taşınmaz malı bulunuyor.

YABANCILARIN TAŞINMAZ ALIMI

Yabancılar tarafından Kayseri’de alınan taşınmazın miktarı 1 milyon 375 bin metrekareye çıktı. Kayseri’de 648 yabancının 899 taşınmazı bulunuyor.
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü yabancıların taşınmaz alımı ile ilgili verileri güncelledi. 29 Mart 2010 tarihi itibarıyla Türkiye genelinde yabancılar tarafından alınan taşınmazların miktarı 62 milyon 766 bin metrekareye yükseldi. Bu miktarın 1 milyon 375 bin 556 metrekaresi Kayseri’de bulunuyor.
Verilere göre Kayseri’de, 648 yabancı tarafından toplam 899 adet taşınmaz alındı. Geçen yıl 1 milyon 065 bin metrekare civarında olan yabancılara ait taşınmazın miktarı bu yıl yapılan alımlarla 1 milyon 375 bin metrekareye yükseldi.
Türkiye genelinde 104 bin 025 yabancı tarafından alınan 92 bin 246 taşınmaz bulunuyor. Yabancıların taşınmaz alımında en çok ilgi gösterdiği il Muğla. Muğla’da 18 bin yabancıya ait 5 milyon 384 bin metrekare taşınmaz bulunuyor. Muğla’yı, Antalya, Ankara, Hatay ve Aydın takip ediyor. Kayseri ise yabancıların en çok ilgi gösterdiği 14’üncü il durumunda. Kayseri’den en fazla taşınmaz satın alan yabancılara bakıldığında Almanların açık ara önde olduğu Almanları ise Avusturyalıların takip ettiği görülüyor.

FURKAN’A AĞLADIK

İsrail in Gazze ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırıda hayatını kaybedenlerden lise öğrencisi Furkan Doğan, gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Binlerce Kayserilinin katıldığı cenaze töreninde İsrail’e tepkiler büyüktü.
Furkan Doğan için Hunat Cami nde düzenlenen törene yakınları, okul arkadaşlara,Vali Mevlüt Bilici, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve Yaşar Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgezi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, siyasi partilerin il başkaları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, İHH Kayseri Şubesi yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Şaban İşlek, Furkan Doğan ın şehitlik mertebesine ulaştığını ifade etti.
Müftü İşlek, Hepimizi başı sağ olsun. Başı sağ olsun demek eski bir gelenek. Yani devletimiz başsız kalmasın demek. Furkan yardım götüren masum bir çocuktu. Şehitlik mertebesine ulaştı. Terör yüzünden çok şehit verdik. Şehitlik Allah katında en yüce makamdır dedi.
Kılınan namazdan sonra Furkan Doğan ın Türk ve Filistin bayraklarına sarılı tabutu Talas Caddesi ne kadar vatandaşlarca taşındı.
Furkan Doğan’ın Cenaze törenine katılanlar sık sık Kahrolsun İsrail , İsrail akıttığı kanda boğulacak Şehitler ölmez diye slogan attı.
Furkan Doğan ın cenazesi daha sonra Talas ilçesi Reşadiye Mahallesi ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.
Doğan ın tabutundaki Türk ve Filistin bayrağı, definden sonra babası Ahmet Doğan a teslim edildi.

Yaman Ailesinin acı günü

Melikgazi Belediyesi Basın Yayın Müdürü Faruk Yaman'ın kayın pederi Şerafettin Pelik 75 yaşında hayatını kaybetti. Pelik, şehir mezarlığında toprağa verildi.Şerafettin Pelik için Camikebir'de Cuma namazı sonrası cenze namazı kılındı. Cenaze namazına Pelik'in yakınları, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Hayati Karaaslan, daire müdürleri, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Tıpta devrim!

Kan testiyle tümör oluşmadan 5 yıl önce kanser teşhis edilerek tedaviye başlanabilecek...
İngiliz bilim adamları, bu hafta başında yaptıkları basın toplantısıyla tüm insanlığı sevindirecek bir haber verdi. Basit bir kan testiyle tümör oluşumundan 5 yıl önce kanserin teşhis edilerek tedaviye başlanabileceği açıklandı.
Araştırma Prof. Dr. John Robertson yönetiminde Nottingham Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Kan testi, teknik olarak bağışıklık sisteminin kanser oluşumuna verdiği ilk tepkilerin teşhisine dayanıyor.
HaberTürk'te yer alan habere göre; göğüs kanseri uzmanı Dr. Robertson, birçok hasta kaybının aslında geç teşhisten kaynaklandığını ve bu yeni buluşları olan kan testinden önce kullanılan bütün teşhis sistemlerinin erken tanıya yönelik olmadığını söyledi. Şimdi ise ilk hedeflerinin, yeni buluşlarını kullanarak sigara içicilerin taranması olduğunu sözlerine ekledi.
Ayrıca aynı teknik, diğer üniversitelerde de farklı kanser gruplarında deneniyor ve sonuçların çok başarılı olduğu söyleniyor.
İngiltere ve Amerika’daki toplam 8000 hasta üzerinde başarıyla denenen bu testin sonuçları, önümüzdeki hafta Chicago’daki yıllık American Society of Clinical Oncology kongresinde detaylarıyla sunulacak.

'Her inanç başımızın üstünde'

Kılıçdaroğlu, "Her inanç, her etnik kimlik başımızın üstündedir." dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Genel Başkan Yardımcıları Hakkı Süha Okay, Umut Oran ve milletvekilleriyle birlikte çıktığı Trakya gezisi kapsamında Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

Türkiye'de herkesin doğduğu andan itibaren vergi verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Sizlerden toplanan vergilerin hesabını veren siyasetçi oldu mu? Toplanan her kuruşun hesabını vermeye söz veriyoruz. Biz dünyanın en büyük ekonomilerinden biriyiz, ama bu ülkede insanların yoksulluğunu siyasi amaçla sömürenler var. İnsanlık onurunu ayaklar altına alanlar var'' diye konuştu.

''Her inanç, her etnik kimlik başımızın üstündedir. İnançlar ve etnik kimlikler, siyasetin konusu olamaz. Bunu değiştiremezsiniz. Siyasetin konusu başka bir şeydir'' diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye Cumhuriyeti'nde bir tek yurttaş, 'ben ibadetimi istediğim gibi yapamıyorum' diyorsa, Kemal Kılıçdaroğlu olarak o vatandaşın inancını özgürce yerine getirmesi için her türlü çabayı göstereceğim. Artık bu ülkede o kötü politikacılardan kurtulmak zorundayız. İnançlara saygıysa sonuna kadar.

Ne söyledik; 'Siyasette zenginleşmeyeceğiz ve havuzlu villalarda oturmayacağız'. Çünkü siyaset halka hizmettir. Halka hizmet edeceksiniz, zenginleşmeyeceksiniz. Siz de yedi sülaleniz de zenginleşmeyecek.''

AA

ABD'den şaşırtan açıklama

Beyaz Saray: "Gazze ablukası savunulamaz, mutlaka değişmeli"
Beyaz Saray'dan yapılan son açıklamaya göre Gazze'ye insani yardım taşıyan İrlanda gemisi Rachel Corrie'nin sorun yaşamamak için Aşdod Limanı'na yanaşması istendi.
Açıklamada ayrıca "Gazze ablukası savunulamaz, mutlaka değişmeli" denildi.
İHA

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...