Sayfalar

23 Haziran 2010 Çarşamba

Hurma, yerinde durma!

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma yurt dışında bazı futbolcularla görüştü. Hurma akşam Kayserispor tesislerine gelerek transfer çalışmaları hakkında yöneticilere bilgiler verdi.

Geçen hafta Antalya’ya giden ve Ali Bilgin’le 2 yıllık sözleşme imzalayan Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, buradan Avrupa’ya geçmişti.

            Yeni sezon öncesi şimdilik isimleri açıklanmayan bir orta saha ve bir sol bek oyuncu ile yurt dışında ön anlaşma sağlayan Hurma, önceki gün İstanbul’a geldi. Akşam uçağıyla tesislere dönen Hurma, yöneticilerle bir görüşme yaptı. Yeni sezon öncesi transfer çalışmaları hakkında bilgiler veren Hurma’nın iyi bir takım kurulduğunu söylediği belirtiliyor.

            Öte yandan Kayserispor’da beklenen toplu imza töreni bu haftada yapılmayacak. Cumartesi günü şehre dönecek olan Şota ile birlikte bir tören düzenlenebileceği belirtiliyor.

Bekir Adıyaman’ın annesi Hatice Adıyaman 80 yaşında hayata veda etti

Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Adıyaman’ın annesi Hatice Adıyaman 80 yaşında hayata veda etti.

   Hatice Adıyaman  için Hunat camiinde cenaze namazı kılındı.
Cenaze namazına Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, CHP İl Başkanı Enver Özdemir,  Sanayi Ticaret İl Müdürü Kamil Akçadırcı,  Kesob Başkanı Mustafa Alan, Gazeteciler cemiyeti başkanı Veli Altınkaya  ile Adıyaman ailesinin yakınları katıldı.
Hatice Adıyaman İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi.

Şehidimizi uğurladık, teröre lanet yağdı

İstanbul Halkalı da askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yapılan bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Duran Bayram gözyaşları arasında toprağa verildi.

 Hunat Cami nde düzenlenen cenaze törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Mevlüt Bilici, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AKP Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Korgeneral Fikret Demirtaş, Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, İGM Başkanı Sadettin Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, AKP İl Başkanı Mahmut Cabat, MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, CHP İl Başkanı Enver Özdemir, Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ile binlerce vatandaş katıldı.

 Şehit babası Hüseyin Bayram, Ne mutlu bana şehit babası oldum. Vatan sağ olsun. Geride 3 oğlum daha var. Hepimiz askeriz dedi.

İl Müftüsü Şaban İşlek cenaze namazından önce yaptığı konuşmada, bir şehit cenazesini kıldırmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, Şehidimize hepiniz hakkını helal etsin. Devletimiz dimdik ayakta duracak. Vatan bölünmeyecek. Düşmanı sevindirmeyelim. Düşman biz bir şey yapamadık demeli. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu herkese göstermeliyiz diye konuştu.

Şehit Astsubay Başçavuş Duran Bayram ın 7 yıl önce Bingöl de görev yaptığı askeri birlikte vatani görevini yapan ve daha sonra terhis olan 5 askeri de Kayseri ye gelerek cenaze törenine katıldı. Terhis olan askerlerden Nuri Kırbaş, Duran Astsubayımız çok iyi bir komutandı. Bize devamlı vatan sevgisini anlattı. Kendisi çatışmada yaralanıp gazi olmuştu. Kendisini asla unutmayacağız dedi.

            Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Duran Bayram ın cenazesine Öğretmen eşi Nurşen Bayram katılmazken, 4 yaşındaki kızı Rana babasının cenaze törenine Dedesi Hüseyin Bayram’la birlikte geldi. Hiçbir şeyden habersiz, olup biteni izleyen küçük Rana‘ya vatandaşların ilgisi yoğundu.

            Anne Minevver ise oğlunun cenaze törenine tekerlekli sandalye ile geldi. Bayan subaylar nezaretinde oğlunun tabutuna sarılan anne gözyaşlarını tutamadı. Cenaze töreninde ayrıca Şehit Duran Bayram’ın yakınları gözyaşı döktü. Şehidin tabutuna sarılan yakınları uzun süre teskin edilemedi.

Müftü Şaban İşlek in kıldırdığı cenaze namazından sonra Şehit Astsubay Başçavuş Duran Bayram ın naaşı top arabasına konulup Kartal Şehitliği ne götürüldü. Cenaze törenine katılan vatandaşlar yol boyunca “şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK işbirlikçi AKP”, “Şehidim hakkını helal et bize” şeklinde sloganlar attı. 

Şehit Astsubay Başçavuş Duran Bayram Kartal Şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehidin naaşının sarıldığı Türk bayrağı babası Hüseyin Bayram a verildi.

Hey Andon, Kıvılcım Kitabevinde satışa sunuldu

Yazar, S.Burhanettin AKBAŞ'ın son romanı Hey Andon, Kayseri'de Kıvılcım Kitabevinde satışa sunuldu. 1893 yılı Kayseri'sinde ilk Ermeni olayları ve örgütlenmesinin anlatıldı romanda Yozgat, Merzifon, Amasya gibi şehirlerde cereyan eden Ermeni olayları ve bunları II.Abdülhamid Dönemi hafiyelerinin takibi ve Ankara'da kurulan mahkemenin sonuçları anlatılmaktadır.

'Kanlı oyunlar sahnede'

Gülen, terör saldırı sonrası taziye mesajı yayınladı, "Göstere göstere yapılıyor" dedi.
Söz konusu saldırıların Türkiye'yi demokrasi ve insan haklarından uzaklaştırmak için 'karanlık odaklar' tarafından sahneye konulduğunu aktaran Gülen, kirli planların amaçlarına ulaşamayacağını belirtti.
Fethullah Gülen, terör saldırılarının 'göstere göstere' yapıldığına dikkat çekerek, 'karanlık oyunların bir yenisinin daha sahneye konulduğunun' unutulmaması gerektiğini vurguladı. Gülen, "Milletimizin yapması gereken, meydana gelen üzücü olayları, çirkin emelleri için kullananların kışkırtmalarına gelmemek; insan hakları ve demokratik alandaki kazanımlarımızı kaybettirecek düşünce ve hareketlere prim vermemektir." dedi.

"KARANLIK OYUNLARIN BİR YENİSİ..."

Gülen, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Son günlerde birbiri ardına meydana gelen terör olaylarında şehit düşen veya yaralanan vatan evladının haberleri bir kere daha hepimizin yüreğini yakmaktadır. Öncelikle, başta şehit ve gazilerimizin kederli aileleri olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer Emniyet güçlerinin mensuplarına ve bütün milletimize başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi arz ederim. Göstere göstere yapılan terör saldırıları, daha önce defalarca görülen karanlık oyunların bir yenisinin sahneye konulmasından ibarettir. Bütün bir toplumun içini acıtan terör, beslendiği kaynaklarla aslında geleceğimizi karartmayı, ülkemizi demokrasiden ve insan haklarından uzaklaştırmayı hedeflemektedir. Dün olduğu gibi bugün de, ülkemiz ne zaman insan hakları, gelişmiş bir demokrasi ve çağdaş hukuk prensipleri açısından dünya standartlarına ulaşmak için adım atsa, şer odakları da hemen atağa geçip koca bir halk üzerinde kanlı oyunlarını devreye sokmaktadırlar.

TERÖRE KARŞI ORTAK TAVIR ÇAĞRISI

Son günlerde meydana gelen karanlık olayların hepimizi üzdüğü ve endişeye sevkettiği bir gerçek olsa da, buna karşı ortaya konacak çözüm önerilerinin, bu karanlık olayları planlayanların amaçlarına hizmet etmeyecek şekilde olması zaruridir. Terörden olduğu kadar, darbelerden ve olağanüstü hallerden de canı çok yanan insanımız, hâinlere en güzel cevabı sağduyu, dostluk ve kardeşlik mesajlarıyla verecektir. Milletimizin yapması gereken, meydana gelen üzücü olayları, çirkin emelleri için kullananların kışkırtmalarına gelmemek; insan hakları ve demokratik alandaki kazanımlarımızı kaybettirecek düşünce ve hareketlere prim vermemektir. Parti, mezhep ve etnik kimlik ayırımı yapmadan teröre karşı ortak tavır almak; şer odaklarına boyun eğilmeyeceğini birlik ve beraberlik tablosuyla ortaya koymaktır. İster demokratik açılım ister kardeşlik projesi, adı ne olursa olsun, insanımızın birlik, beraberlik ve sulh atmosferinde yaşaması ve demokrasimizin maneviyata da açık en üst çizgiye çıkarılmasına sağduyu ile katkıda bulunmaktır.

AHİRETE YÜRÜYENLER RAHMET

Bu vesileyle, kanlı ellerin saldırılarında ahirete yürüyenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyor; acılı ailelere ve bütün milletimize taziyetlerimi arz ediyorum. Milletimizin, metanetli ve vakur duruşuyla bu badireleri de atlatıp hak ettiği aydınlık günlere ulaşacağını ümit ediyorum."

Cihan

'Türkiye kendi evini unuttu'

Türkiye'de artan terör saldırılarına İngiliz gazetesinin yorumu...
İngiltere'de yayınlanan The Independent gazetesinin muhabiri Patrick Cocburn "Türkiye'de iktidardaki siyasetçiler Orta Doğu'da uzlaşıya varılması için telkinlerde bulunuyorlardı, ancak bu tavsiyelerini kendi evlerinde dikkate almadılar" ifadesini kullandı.

Dünyanın Türkiye'yi tam da daha güçlü ve aktif olarak görmeye başladığı sırada meydana gelen bu saldırıların Türkiye'nin zaafiyetlerini hatırlattığını yazan Cockburn, geçmişte bazı sınırlı tavizlerle Kürtlerle uzlaşmanın mümkün olabileceğini, ancak AKP hükümetinin, orduyu yüzüstü bıraktığı şeklindeki bir suçlamaya yol açacak her türlü eylemden kaçındığını savundu.

Cockburn, "Türkiye'de iktidardaki siyasetçiler Orta Doğu'da uzlaşıya varılması için telkinlerde bulunuyorlardı, ancak bu tavsiyelerini kendi evlerinde dikkate almadılar" dedi.

Türkiye'nin kendi içindeki farklı etnik kesimleri bir araya getirememesi halinde, bunun bölgesel bir güç olma çabalarını da sekteye uğratacağını yazan Independent muhabiri, son çatışmaların Türkiye'yi Irak'taki Kürtler üzerinde etkili olma hedefinden de uzaklaştırabileceğini belirtti.

Kandil'e yoğun bombardıman

İran Ordusu, PKK/PJAK'ın "ateşkes" reddetti, Kandil'e yoğun bombardıman başlattı.
Türkiye, Suriye, İran ve Avrupa ülkelerinin aralıksız devam eden etkili operasyonları sonrasında giderek daralan askeri ve diplomatik ablukadan kurtulabilmek için her yolu deneyen terör örgütü PKK'nın İran'a yönelik yaptığı sözde ''ateşkes'' çağrısının kabul görmediği bildirildi.

İran ordusunun Kandil başta olmak üzere Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarını önceki günden itibaren yoğun şekilde bombaladığı bildirildi. Bombalama sonucunda 7 teröristin öldüğü, çok sayıda teröristin yaralandığı, örgüt tarafından kullanılan silah ve mühimmat depolarının tamamen tahrip edildiği kaydedildi.

Bu arada, terör örgütüne yönelik ülke içindeki operasyonlarını aralıksız sürdüren İran'ın, Urumiye kentinde geçen ay gerçekleştirilen bir operasyonda ele geçirilen ''Delil'' kod adlı Ahmet Süleyman adlı terör örgütü PJAK sorumlusunun Devrim Mahkemesi'ndeki yargılaması sonuçlandı.

Mahkeme, Ahmet Süleyman'ı ''Terör örgütü PKK/PJAK adına bombalı eylemler gerçekleştirmek, cinayet, silahlı gasp ve teröre başvurmak, adam kaçırmak, bölge halkını tehdit etmek, İran'ın ulusal güvenliğini tehdit etmek ve terör örgütüne finansman sağlamak amacıyla uyuşturucu ticareti yapmak'' suçlarından idam cezasına çarptırdı.

Bu arada, İran'da ''idam'' cezasına çarptırılan terör örgütü PKK/PJAK mensubu sayısı 28'e ulaştı. Bir süre önce, Fesih Yasemini, Şirin Alemhuli, Ferzad Kemanger, Ali Haydaryan, Ferhad Vakili ve Mehdi Eslamyan isimli 6 kişi PJAK üyesi olmak ve terör eylemlerine katılmaktan suçlu bulunarak idam edilmişti.

A.A

MALATYA'DA KARAKOLA TACİZ ATEŞİ

İnderesi Jandarma Karakolu'na teröristlerce taciz ateşi açıldı.
Malatya merkeze bağlı İnderesi Jandarma Karakolu'na bugün saat 21.30 sularında teröristlerce taciz ateşi açıldı.

Beydağları'ndan aşağı inerek ateş açan teröristlerin tekrar kaçtıkları öğrenildi.

Teröristlerin açtığı ateşe anında yanıt veren nöbetçiler saldırıyı püskürtü.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, teröristlerin kaçtığı bölgeye çok sayıda asker gönderildi.

Kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonlar devam ediyor.

Saldırıda yaralanan olmazken, karakol civarında ise geniş güvenlik önlemleri alındı.

cnntürk

Ramazan Karakuş ve Yeliz Demirel dünya evine girdiler

Erciyes Tv ve Kayseri Akın Günlük Gazetesi Spor Servisi personeli Ramazan Karakuş hayatını Yeliz Demirel ile birleştirdi. Genç çiftin düğün törenlerine başta Vali Mevlüt Bilici olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Ramazan Karakuş-Yeliz Demirel çiftinin As Golden Düğün Salonunda yapılan düğün törenine Vali Mevlüt Bilici, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, CHP İl Başkanı Enver Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Melikgazi Nüfus Müdürü Mehmet Bozkurt, Eras Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni ve Gazeteciler Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya,  Ramazan Karakuş’ın meslektaşları, Karakuş ve Demirel aileleri ile yakınları katıldı.

Melikgazi Nikah Memuru Bekir Yerlitaş tarafından kıyılan nikahta Karakuş çiftinin nikah şahitliklerini Vali Mevlüt Bilici, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya yaptı.

Nikahtan sonra Vali Mevlüt Bilici çiftlere mutluluklar dilerken evlilik cüzdanını Şevki Kulkuloğlu gelin Yeliz Demirel’ê verdi.

Daha sonra düğün pastası kesildi ve genç çiftin yakınları doyasıya eğlendi.

Recep Alemdar, Mustafa Keser’in “Ha Yahudi ha Kayserili” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi

Kayseri Müzisyenler Sahne Sanatçıları Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Onursal Başkanı Recep Alemdar sanatçı Mustafa Keser’in “Ha Yahudi ha Kayserili” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Dernek binasında yaptığı açıklamada sanatçı Mustafa Keser’in Karabük Aladağ şenliklerinde yaptığı açıklamalara tepki gösteren Recep Alemdar, “Mustafa Keser bir üstattır; fakat üstatlar üstat  sözü söylemelidir. Tüm dünyadaki Kayserilileri karşısına alacak bir söz söyleyemez” dedi.

Alemdar, “Mustafa Keser bu sözü söylemeden önce şunu bilmelidir ki Kayseri’de hiç Yahudi yaşamamıştır. Biz hiçbir Kayseriliye bu şekilde söz ettirmeyiz. Kayseri’ye sahip çıkacağız” diye konuştu.

Mustafa Öztürk: "Bölücü terörün azgınlaşmasının nedenini iktidarın açıklaması gerekir."

Artan terör olayları ile ilgili Bilgi Yurdu Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Öztürk de bir açıklama yaparak bölücü terörün azgınlaşmasının nedenini iktidarın açıklaması gerektiğini söyledi.

Bilgi Yurdu Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Öztürk 1984-2002 yılları arasında güvenlik kuvvetlerinin destansı mücadelesiyle püskürtülen bölücü terörün yeniden tırmanışa geçmesiyle ilgili siyasi iktidardan cevap beklediklerini belirterek “Bir ülke büyük bir tehdit ve belâ ile karşı karşıya gelmişse, bu tehdidi bertaraf etmek için tüm kurumlar ve imkânlarını seferber eder; millî bir yol haritası yapar ve onu kararlılıkla uygular. Siyasi iktidar böyle bir şey yaptı mı?

AKP iktidarı, bölücü örgüte karşı Türk halkının desteğini alacak millî bir duruş göstermek şöyle dursun, tam aksine, PKK yı azdırıp cesaretlendiren pek çok yanlışlığa imza attı.

Siz, "Kürt sorunu" icat eder dillendirirseniz, onun adına savaştığını iddia eden bir terör örgütüne meşru zemin hazırlamış olmaz mısınız? Bu terör örgütünün liderini muhatap alıp görüşür ve örgütünü yönetmesine izin verirseniz, teröre katkı sağlamış olmaz mısınız?” dedi.

         Teröristlere karşı ön safta mücadele eden askerin moral ve takdir beklediğini; ancak icat edilen açılım uğruna askerin suçlu ilan edildiğini vurgulayan Öztürk, “Bu yolla teröristlerin suçsuzluğu vurgulandı, Habur rezaleti yaşandı. Habur da eli kanlı teröristlere bir madalya takmadıkları kaldı. Hiçbir terör örgütü, kendisine "güvenli bölge", "iç ve dış destek" bulmadan yaşayamaz. PKK için "güvenli bölge," yıllardır Kuzey Irak tır. Dolayısıyla orayı halletmeden bu sorunu çözmek zordur. Terörle mücadele, tavizi kaldırmaz. Mücadele, devletin temel ilkeleri korunarak, millî refleksler uyanık tutularak sürdürülürse başarıya ulaşır. Millî duyarlılığı öldürerek, Türk milliyetçilerine yersiz ve tutarsız ithamlar yaparak bir yere varılamaz. İktidar bunu bilmeli. Hükümet ve yandaş medya, TSK yi hedef göstermekten vazgeçmeli. TSK düşmanlığının PKK yı kuvvetlendirdiği ortada iken bu düşmanlığa devam etmek, vatana ihanet sayılır” diye konuştu.

AKPINAR: "VAKİT GAZETESİ, ALEVİ DÜŞMANLIĞI YAPIYOR"

Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Şube Başkanı Kenan Akpınar Vakit Gazetesinin Alevi düşmanlığına dayalı yayıncılık çizgisini ısrarla devam ettirdiğini öne sürdü.
Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Şube Başkanı Kenan Akpınar   Vakit Gazetesinin Osman Öcalan ın açıklamalarına dayanarak  Alevileri hedef gösterdiğini belirterek “Vakit gazetesinin yapmış olduğu bu haber; Hakkâri Şemdinli deki olay kadar vahim bir cinayettir” dedi. Alevilerin daima cinayetlere ve katliamlara karşı olduklarını dile getiren Akpınar, Alevilerin kışkırtmalara aldırış etmeyeceğini, birlik, hoşgörü ve insan sevgisi anlayışından da taviz vermeyeceğini kaydetti.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...