Sayfalar

16 Mayıs 2010 Pazar

BRAVO BURSASPOR! ŞAMPİYONLUK BURSA'YA ÇOK YAKIŞTI!

Lig tarihinde Trabzonspor'dan sonra şampiyonluğa ulaşan ikinci Anadolu takımı Bursaspor oldu.
Yeşil-beyazlılar bir puan farkla ikinci sırada girdiği son hafta Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti ve Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile berabere kalmasıyla tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı.  

Yeşil-beyazlı teknik heyet ve futbolcular maçın ardından Fenerbahçe-Trabzonspor maçının sonucunu bekledi. Maçın 1-1 bittiği haberinin ulaşması üzerine Bursa Atatürk Stadı'nda büyük bir sevinç yaşandı.

GEL DE ŞAŞMA..DANIŞMAN DEĞİL SEKRETERMİŞ!

Uzman Öğretmen olduğu ifade edilen ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un danışmanı olduğu belirtilen İhsan Yalçınkaya’nın Türkiye Büyük Millet Meclisinde sekreter kadrosunda olduğu öğrenildi.

İhsan Yalçınkaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili ve AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut’un eğitim projesi kapsamında ilçelerde konferanslar vermesiyle gündeme gelmişti. Valilik yada il milli eğitim müdürlüğünce organize edilmeyen; fakat bu kurumlardan olur alınarak yapılan konferanslarla ilgili CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun verdiği soru önergesine verilen cevapta ilginç bir durum dikkat çekti.
 Türkiye Büyük Millet meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından verilen cevapta İhsan Yalçınlkaya’nın, Sadık Yakut’un talebi üzerine sekreter olarak görevlendirildiği belirtildi. Oysa Yalçınkaya’nın eğitim danışmanı olduğu ifade edilmişti. Yine Meclis Başkanı Şahin’in yaptığı açıklamaya göre İhsan Yalçınkaya’nın maaşını TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Kanunu gereği Milli Eğitim Bakanlığından aldığı, meclisin ise özel hizmet tazminatı farkı ve fazla mesai ücreti ödediği belirtildi.

SEVGİ BAYRAĞI KAYSERİ’DE

19 Mayıs Atatürk ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninde Ankara da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül e sunulmak üzere Samsun dan yola çıkarılan Sevgi Bayrağı , Kayserili atletler tarafından teslim alındı.

Türk gençliğinin Atatürk e bağlılığının ve Atatürk ün ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun a çıkışının simgesi olan Sevgi Bayrağının karşılanması öncesinde Sarıoğlan ilçesinde bir tören gerçekleştirildi.

         Sivas ve Kayseri valilerinin de katıldığı törende miniklerin folklor gösterisi ilgi çekti. Çayda Çıra oyunu ile izleyenlerin karşısına çıkan minikler oyunun sonunda iki Türk bayrağı açtılar ve bayraklardan birisini Vali Mevlüt Bilici’ye diğeri Sivas Valisi Ali Kolat’a verdiler.

        Daha sonra Kayseri-Sivas il sınırındaki Beştepeler bölgesinde düzenlenen törene geçildi. Törene, Kayseri ve Sivas Valilerinin yanı sıra Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Gençlik ve Spor Kayseri İl Müdürü Yahya Şahan, Sarıoğlan Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende Sevgi Bayrağı Ahmet Ayık Spor Lisesi öğrencisi Mehmet Emre Karadağ tarafından Sivas Valisi Ali Kolat a teslim edildi.
     Tokatlı atletlerden teslim aldıkları bayrağın Türkiye Cumhuriyeti nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi nin yapıldığı yerde 1 gün bekletildiğini ifade eden Kolat, Sivaslı atletlerimizin gururla taşıdığı bu kutsal emaneti, Kayserili atletlere teslim ediyorum diyerek, bayrağı Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ye verdi.

      Vali Bilici de öperek teslim aldığı bayrağın Nevşehirli atletlere teslim edileceğini belirterek, Gençlerimizin bu kutsal emaneti en iyi şekilde taşıyacağına ve bu kutsal vatanımıza her zaman sahip çıkacaklarına inancımız sonsuzdur. Emanet aldığım bayrağı Kayserili gençlerimize teslim ediyorum dedi ve bayrağı Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Rekreasyon 1. sınıf öğrencisi Bahadır Erdoğan a teslim etti.
     Sevgi Bayrağı, Kayserili gençler tarafından Kayseri’ye getirilerek kayseri Lisesindeki izcilere emanet edildi.

Yılmaz Ateş'ten başbakana: "O evin neresi olduğunu sen nereden biliyorsun?"

Ateş, Erdoğan’ın, "Bu, özel hayat değil. Genel Başkanın kendi yatak odası olsa ilk savaş açan ben olurum ama ev kendi evi değil. Daha detaylara beni sokmayın" yönünde açıklama yaptığını belirterek, "Sayın Erdoğan’ın hani haberi yoktu. O evin Sayın Baykal’ın evi olmadığını nereden biliyorsun, nasıl tespit ettin? Eğer bu komplonun içinde değilsen, eğer bu tezgahın bir parçası değilseniz, siz bu evin ne olduğunu nereden biliyorsunuz. Hani sizde bilgi yoktu, hani kimin yaptığını bilmiyordunuz?" diye sordu.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...