Sayfalar

22 Mayıs 2010 Cumartesi

"Biz Genel Başkan değil, Başbakan Seçtik"

CHP 33. Olağan Kurultayı'nda İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı'na seçildi. Kılıçdaroğlu, geçerli bin 189 oyun tamamını alarak CHP'nin 7. Genel Başkanı oldu. Kurultayda, 8 oy da geçersiz sayıldı. Gelişmeleri izleyen eski başkan Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu'nu arayarak kutladı. Resmen genel başkan seçilmesinin ardından Kılıçdaroğlu bir teşekkür konuşması yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal'in, İnönü'nün, Bülent Ecevit'in, Deniz Baykal'ın koltuğunda oturacağım. Bu koltuğun zorluğunu biliyorum. Bu koltuğa oturanlar halkı için çalıştı, kendisi için değil. Bunu yapacağız. Görevimiz asıl şimdi başlıyor" dedi.

Mücadeleyi ülkenin her tarafına götüreceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "İyi çalışacağız. Beraber yola çıkmak zorundayız. Size de bir takım görevler düşüyor. İktidar koşusunun asıl aslanları kaplanları sizlersiniz" diye konuştu.

"Bu koltuğa oturanlar halkı için çalıştı" diyen yeni genel başkan, "Eğer bu mücadeleyi sağlıklı götürürsek, halkla kaynaşırsak, halkının terini kokusunu bedenimizde, ruhumuzda hissedersek çözemeyeceğimiz hiçbir anahtar yoktur. Bana yüklediğiniz bu görevin bilincinde ve sorumluluğunda olarak hepinize teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu sözlerini, "Ben bana yüklediğiniz bu görevin bilincinde ve sorumluluğunda olarak hepinize teşekkür ediyorum, sağolun varolun diyorum" diyerek tamamladı.

Salondan ayrılırken soruları yanıtladı

Kılıçdaroğlu, salondan ayrılırken de soruları yanıtladı.

Zor bir görev üstlendiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Çalışacağız. Ben değil biz çalışacağız, biz üreteceğiz, biz koşacağız. O koşuda başarılı olacağımıza inanıyorum. En büyük arzum, CHP'yi iktidar yapmaktır. Artık çağdaş normların olduğu, güzelliklerin yaşandığı, barışın olduğu, herkesin karnının doyduğu bir ülkeyi istiyoruz. Bu, yurttaşların ortak talebidir. Bizim de görevimiz bu talebi gerçekleştirmektir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Önder Sav ile birlikte Sav'ın makam aracına binerek, salondan ayrıldı.

CHP 33. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlık seçimiyle birinci gün çalışmaları tamamlandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun özgeçmişi

Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 1948'de Tunceli Nazimiye'de doğdu. Ekonomist ve Maliyeci olan Kılıçdaroğlu, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi.

Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı, Bağ-Kur Genel Müdürü, SSK Genel Müdürü olarak görev yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini de yürüten Kılıçdaroğlu, Hacettepe Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak ders verdi.

İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Kılıçdaroğlu'nun, değişik gazete ve dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesinin yanı sıra ayrıca üç kitabı var.

Ekonomik Trend Dergisi'nce verilen "Yılın Bürokratı" ödülününe de sahip olan Kılıçdaroğlu, evli ve 3 çocuk babası.

TEBRİK MESAJLARI

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genel Başkanlığa seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu kutladı.

Baykal, Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak,  CHP Genel Başkanlığı'na seçilmesi dolayısıyla kutlayarak, başarılar diledi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP'nin 33. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu kutladı.

Türker, Kılıçdaroğlu'na gönderdiği kutlama mesajında, "CHP'nin Genel Başkanlığına seçilmenizden dolayı sizi kutluyor, Türkiye'de çağdaş solun ilerlemesi mücadelemize katkı vereceğinize olan inancımla başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, "Türk siyasetinde ve CHP'de Deniz Baykal'ın boşluğunu doldurmanın
kolay olmayacağını" ifade etti.

Önder Sav süreci CNN TÜRK'e anlattı

Kılıçdaroğlu'nun seçilmesinde kilit rol oynayan CHP'li Önder Sav, bu süreci CNN TÜRK'TE Mehmet Ali Birand'a değerlendirdi.

Sav, "Bu tek adaylı ve çekişmesiz bir kurultaydı ama itiraf etmeliyim ki benim yaşadığım kurultaylardan hiçbirisi bu kadar coşkulu ve halkın ilgisini çeken kurultaylar değildi" dedi.

Sav, "CHP'de belirsizlik var sanılıyordu. Ama sanıyorum Sayın Kılıçdaroğlu'nun pazartesi günü adaylığını açıklamasından sonra birşeyler değişti. Hem örgütler bu mesajı aldı hem gruptaki milletvekilleri bu mesajları aldı ve etap etap Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığıa aday olması belirginleşmiş oldu" diye konuştu.

Birand'ın "Sizin fikrinizi bu mu değiştirdi? Duygularımla mantığım arasında gittim geldim demiştiniz" demesi üzerine, "Doğru" ieklinde konuştu.

Önder Sav sözlerini, "Ben kahin değilim ama olayları iyi süzdüğünü sanan bir siyasetçiyim" diye tamamladı.

Kurultaydan notlar...

33. Olağan Kurultay'da seçimlere blok listeyle gidildi. Kurultayda bin 250 delege genel başkan ve partinin yetkili kurulları için oy kullandı.

İkinci gün

Kurultay'ın ikinci gününde gerçekleştirilecek seçimlerde ise 20 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK), 80 kişiden oluşan Parti Meclisi ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) üye seçilecek.

CHP'nin 33. Olağan Kurultay'ın da 21 Aralık 2008'de gerçekleştirilen Olağanüstü Kurultay'da oluşturulan yeni tüzüğün de uygulamaya konulup konulmayacağı karara bağlanacak.

Bu noktaya nasıl gelindi?

Bu görevi yürüten Deniz Baykal, görüntülerinin yer aldığı iddia edilen kaset ve daha sonraki süreçte, 10 Mayıs 2010'da CHP Genel Başkanlığından istifa etmiş, İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise kurultaya kısa süre kala genel başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı

Kılıçtaroğlu salona girdi

CHP Genel Başkan adayı İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay salonuna girdi.CHP Genel Başkan adayı İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav ile kurultay salonuna geldi.Kılıçdaroğlu, kurultayın yapıldığı Atatürk Spor Salonu'nda, 10. Yıl Marşı eşliğinde ve ''Hoşgeldin sakin güç'', ''Hoşgeldin halkın adayı'' anonslarıyla karşılandı.
Partililerin, delegelerin ve basının yoğun ilgisi nedeniyle salona girişinde zorluk yaşayan Kılıçdaroğlu, salonda tur atarak, tribündekileri selamladı.
Kılıçdaroğlu'nun salona girişi sırasında protokol kapısının önünde basın mensuplarına ayrılan masaların bazıları, izdiham nedeniyle devrildi. Kılıçdaroğlu'nun arabası da kurultay salonunun bulunduğu alana kalabalık nedeniyle güçlükle girebildi.
RAHŞAN ECEVİT DE KURULTAYDA
CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na dün desteğini açıklayan DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit'in, kurultaya katılacağının anons edilmesi, salondakiler tarafından alkışlarla karşılandı.
Ecevit salona girerken sinevizyon ekranlarından, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in görüntüsü ve ''Ne Ezen Ne Ezilen Halkça Bir Düzen'' yazısı yansıtıldı.
Rahşan Ecevit, salona gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada ise, ''Bugün bu kurultay çok önemli bir kurultay onu biliyorum'' dedi.
Bundan daha önemli bir durumun da Zonguldak'ta madencilerin ölümü olduğunu ifade eden Ecevit, ''Ölen madenciler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi kader değildi. Kaza da hiç değil o bir cinayetti. 30 kişi bir cinayet sonucu öldü'' diye konuştu.
''Partinizi kapatacak mısınız, CHP'ye üye olacak mısınız ?'' sorularına ise Ecevit, ''Bugün önemli olan şu kurultay. O bitsin hemen sonra bir şeyler düşünülecek herhalde'' karşılığını verdi.
Kurultayı, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, sanatçılar Edip Akbayram, Yavuz Bingöl, Arif Sağ, Bağımsız Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç de izliyor.
KURULTAY ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
Kılıçdaroğlu'nun salona girmesi ve delegeler arasında yerini almasının ardından, kürsüye Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi çıktı.
Selvi, kurultay çalışmalarını başlattı.
AA

"1940 model siyaset" SAVUNU-Y O R U M

Başbakan CHP'yi 1940 model olmakta suçluyor. İyi ama Sayın Başbakan CHP, 1940 model değil ki... CHP 1923 modeldir ve bu modelin mucidi Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'tür. CHP'nin altı oku, Atatürk İlkelerinden başka bir şey değildir. CHP'nin modelini biz çok iyi biliyoruz da sizin hangi model olduğunuzu, kimliğinizi, siyasetinizi, anlayışını çözemiyoruz. Hakketen siz hangi modelsiniz, sizin modelinizin mucidi kim? Söyler misiniz?

BASIN'Ç



Obama’nın TBMM’deki konuşmasını 365 basın mensubu takip etmişti.
Tayyip Erdoğan’ın geçen sene “tek adam” olarak girdiği AKP kongresini 420 basın mensubu takip etmişti... Devlet Bahçeli’nin geçen sene “tek adam” olarak girdiği MHP kongresini 460 basın mensubu takip etmişti... Deniz Baykal’ın önceki sene 1231 delegeden 1021’inin oyunu aldığı CHP Kurultayı’nı 470 basın mensubu takip etmişti.
Bugün?
Kemal Kılıçdaroğlu’nun “tek adam” olarak girdiği CHP kurultayını 811 basın mensubu takip edecek.
Kaba hesap, ikiye katladı.
Eskiden delege kurultayı basardı...
Bugün basın delegeye basıyor!
Bizim grup mesela, Hürriyet, Milliyet, Star TV, Kanal D, CNN filan, 143 gazeteciyle salonda... CHP’nin 140 kişilik İstanbul delegesinden fazlayız... “Yandaş medya” tabir edilen arkadaşlar, bizi sollamış, 229 personelle takip edecekler... Kemal Kılıçdaroğlu’nun “AKP’nin borazanı” dediği TRT bile, 17 delegeyle borazan çalmaya geliyor!
Zaten o nedenle, kurultay salonunda değişiklik yaptılar, delegeleri tribüne alıp, delegelerin oturması gereken saha içindeki alanı gazetecilere tahsis ettiler.
Yani...
Sadece CHP tarihinde değil, siyasi tarihimizde ilk kez, gazeteciler delegeleri değil, delegeler gazetecileri seyredecek.
İster misin, Önder Sav, Gürsel Tekin filan derken, Ahmet Hakan’ı genel sekreter, Güngör Mengi’yi genel başkan yardımcısı, Necati Doğru’yla Mustafa Mutlu’yu MYK üyesi yapsın Kılıçdaroğlu... Bi bakıyorsun Mehmet Ali Birand’la Fatih Altaylı parti meclisinde filan.

Yılmaz Özdil
22 Mayıs 2010 ( hürriyet )

Başkan Özhaseki çıtayı yükseltti ve TIME'a konuştu


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, dünyanın sayılı haber ve politika dergilerinden TIME'a konuştu.
TIME'in Haziran ayı sonunda yayınlanacak sayısı için Jamie Cowan ve Nicole Howart'a röportaj veren Başkan Özhaseki, başta ekonomi ve yerel yönetimler olmak üzere ülke ve Kayseri gündemine dair açıklamalarda bulundu. Ekonomi ağırlıklı geçen röportajda ayrıca Kayseri ve Civarı Elektrik Dağıtım Şirketi'nin geldiği nokta üzerinde de ayrıntılı olarak duruldu.
Türkiye'nin ekonomik alanda ortaya koyduğu performansı ve global kriz sonrası yaşanan olumlu gelişmeleri değerlendiren Başkan Özhaseki, Kayseri'nin ticaret geleneği ve geleneğin bir devamı olarak da Kayseri ve Civarı Elektrik Dağıtım Şirketi'nin konumunu anlattı.
Şirketin önümüzdeki dönem projeksiyonuna da ışık tutan Başkan Özhaseki, lisansını almış bir şirket olarak uluslararası güce sahip bir şirketle dağıtım ağını genişletmeyi ve bunun yanında alternatif üretim yollarında hamleler yapan dinamik bir şirkete ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Röportajda yerel yönetimlerin ekonomik yönden başarıya ulaşmaları için takip etmeleri gereken rotaya da dikkat çeken Başkan Özhaseki, herşeyi merkezi yönetimden bekleyen belediyelerin büyük yatırımları yerine getirmelerinin ve şehri geleceğe taşımalarının mümkün olmadığını söyledi.

Aman dikkat! Yine elektrikler kesilecek, yine sıkıntı var

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş.'nin yapacağı zorunlu bakım nedeniyle 23 Mayıs Pazar günü bazı yerleşim birimlerine 7 saat elektrik verilemeyeceği bildirildi.
Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş.’den yapılan açıklamada Erciyes-4 İndirici trafo merkezinde yapılacak olan zorunlu bakım onarım çalışması nedeniyle 23 Mayıs Pazar günü bazı yerleşim birimlerine 7 saat süreyle elektrik verilemeyeceği belirtildi.
23 Mayıs 2010 Pazar günü 09.00-16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak bölgeler şöyle:
"Küçükali, Aydınlıkevler, Hürriyet, Osmanlı, Selçuklu, Danişmentgazi, Çifteönü ve Tahirağa mahalleleri, Demirci Yazısı, Yeniköy Siteleri, Beştepeler Kaski Su Pompaları, Gülük Mahallesi, Küçük Mustafa Mahallesinin bir kısmı, Camikebir Mahallesinin bir kısmı, Gökdelen ve Civarı, Kiçikapu Mahallesi, İnönü Bulvarı, Nazım Bey Bulvarı, Arem Emaye, Pelit, Kükürt, Obruk ve Beğendik Bağları."
Açıklamada, çalışmaların daha erken bitirilmesi durumunda belirlenen saatten önce elektrik verilebileceği kaydedildi.

İran'a yeni hudut kapısı

İran sınırında, Van-Kapıköy Hudut Kapısı'nın açılmasına ilişkin karar resmiyet kazandı.
İran sınırında, Van-Kapıköy Kara Hudut Kapısı'nın açılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kararda, Van ilinde bulunan Kapıköy Demiryolu Hudut Kapısının bulunduğu bölgede, uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi Van-Kapıköy Kara Hudut Kapısı'nın açılmasının Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldığı belirtildi.
AA

Iraklı Kürtlerden destek

PKK'nın, Iraklı Kürtlerin desteğini almaya yönelik çabaları sonuçsuz kalıyor.
Türkiye, İran ve Suriye'nin aralıksız devam eden operasyonlarında ağır kayıplar veren terör örgütü PKK'nın, Iraklı Kürtlerin desteğini almaya yönelik çabaları sonuçsuz kalıyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri ve İran Ordusu tarafından terör örgütü PKK/PJAK'a yönelik Türkiye-İran-Irak sınır bölgelerinde yoğun şekilde sürdürülen operasyonların normal olduğunu belirten IKDP ve IKYB'li yetkililerin, terör örgütünün Irak'ın kuzeyini üs olarak kullanmasına kesinlikle izin verilmeyeceğinin altını çizdikleri kaydedildi.
Türk ve İran güvenlik güçlerinin herhangi bir sınır ihlalinde bulunmadıklarını belirten Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesut Barzani'ye bağlı yerel güvenlik güçlerinin başındaki Cabar Yaver, terör örgütü PKK/PJAK'a yönelik sınır bölgelerinde devam eden operasyonlar ile Kandil başta olmak üzere terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplarını hedef alan saldırıların kendileri için bir sorun oluşturmadığını söyledi.
IKYB'ye bağlı yerel güvenlik güçlerinin başındaki Mahmud Sengavi ise PKK/PJAK'lı teröristlerin Türkiye ve İran'dan Irak'ın kuzeyine geçmeleri durumunda karşılık verileceğini ve Iraklı Kürtlerle PKK/PJAK'lı teröristler arasında silahlı çatışmalar yaşanabileceğini duyurdu.
Türkiye ve İran'dan sınırları ihlal ederek Irak topraklarına giren ve buradan komşu ülkelere karşı savaşan her silahlı güce karşı koymak zorunda olduklarını kaydeden Sengavi, ''Biz, Türkiye-İran-Irak sınırlarının huzur ve güven içinde olması için çaba gösteriyoruz. Bunun için de PKK/PJAK'tan biran önce Irak'ın kuzeyini terk etmesini ve Türkiye-İran'dan bölgeye giriş yapılmamasını istedik. Buna izin vermeyiz. Aksi halde karşılık vermek zorunda kalacağız. Biz bu konuda gereken kararlı tavrı sergileyeceğiz'' dedi.
Terör örgütü PKK'nın başındakilerin, şiddet ve silahla hiçbir sonuç alınamayacağı gerçeğini görmeleri gerektiğini vurgulayan Iraklı Kürtlerin bölgedeki güvenlik işleri sorumlusu Mam Rostem ise bölgedeki çatışmalara ilişkin Iraklı Kürtlerin görüşleri konusunda, ''Türkiye ve İran'ın 2-3 askerini öldürmekle Kürtler özgürlüklerini kazanamazlar.
PKK'nın silahlı eylemleri sadece Türkiye'de yaşayan Kürtlerin değil, Iraklı Kürtlerin de güvenliğini ve geleceğini tehlikeye atıyor'' diye konuştu.
IKDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, geçtiğimiz aylarda Washington'daki ziyareti sırasında, Türkiye ile ilişkilerin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, ''Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelen her türlü tehdide karşıyız. PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki faaliyetlerinin sınırlandırılması ve önlenmesi yönünde alınan tedbirleri ciddi şekilde uygulamaya devam edeceğiz'' şeklinde açıklama yapmıştı.
Bu arada, Iraklı Kürtlerin, Türkiye ve İran'ın kendilerine yönelik operasyonlarına sessiz kalmalarını eleştiren terör örgütü elebaşılarından Murat Karayılan'ın, KDP ve KYB'li yetkilileri tehdit eden bir mektup gönderdiği kaydedildi. Terörist Karayılan'ın mektubunda, Barzani ve Talabani'yi ''PKK'yı satmakla'' suçladığı, bu anlaşmaya imza koyanları ''Kürtlerin düşmanı'' olarak nitelediği öne sürüldü.
AA

CHP'de Kurultay heyecanı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 33. Olağan Kurultayı, Ankara'da yapılıyor.
Kurultayın ilk gününde Deniz Baykal'dan boşalan genel başkanlık için seçim yapılacak.
33. Olağan Kurultay için delegeler ve partililer sabahın erken saatlerinden itibaren Atatürk Spor Salonu'nu doldurdu
Kurultay salonuna gelen delegeler ve partililer, güvenlik kontrolünden geçerek içeri alındı. Salonda tribünler delegeler ve protokol için ayrılırken, salon zemininde ise gazetecilerin çalışması için düzenleme yapıldı.
Salonda konuşmaların yapılacağı sahnenin üst bölümüne Atatürk ve eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın büyük boy posterleri asıldı. Posterlerin altına ve sahnenin iki yanına ise dev ekranlar kuruldu. Ekranlarda, halk ozanı Aşık Mahsuni Şerif'in türküleri eşliğinde Anadolu'dan görüntüler yansıtıldı.
Atatürk ve Deniz Baykal'ın posterlerinin tam karşısına Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyük boy iki posteri asılırken, Kılıçdaroğlu posterlerinin yanında ise ''CHP Türkiye'nin zaptedilmeyen kalesidir'' yazısı dikkati çekti.
Tribünlerin üst bölümlerine de ''Bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmak zorudadırlar-İsmet İnönü'', ''Önder'imiz Kemal, hedefimiz iktidar'', ''Bu kurultaydan başbakan çıkacak'', ''Kılıçdaroğlu dar etmeye geliyor'', ''Baykal, Kılıçdaroğlu kardeş, komplocular kalleş'' ve '' Sakin güç, çelik yumruk arkandayız'' yazılı pankartlar asıldı. Salonda lazer ve ışık gösterisi de yapılıyor.
Salonda bulunanlar ellerinde CHP bayrakları ve Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun resimleriyle çalan müziklere eşlik ediyorlar.
Kurultaya gazetecilerde yoğun ilgi gösteriyor. Akredite olan 860 gazeteci kendileri için salonda ayrılan bölümde çalışmalarını sürdürürken, televizyon kanalları salon dışından da canlı yayınlar yapıyorlar.
Atatürk Spor Salonu'nun dışında da yoğun kalabalık yaşanıyor. Kalabalık nedeniyle bazı delegeler salona girmekte zorlanıyor. Salona giremeyen partililer salon dışında davul zurna eşliğinde halaylar çekiyorlar. Salon dışına seyyar satıcılar satış yaparken, seyyar tuvaletlerde hizmet veriyor.
Emniyet güçleri yoğun güvenlik önlemleri alırken kurultay nedeniyle 2 bin 500 polis görev yapıyor.
Bu arada il başkanlarından oluşturulan bir heyet Anıtkabir'e gitmek üzere yola çıktı. Heyet Atatürk ve İsmet İnönü 'nün kabirlerini ziyaret ettikten sonra Devlet Mezarlığına geçerek CHP'nin 3. Genel Başkanı Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in de kabrini ziyaret edecekler.
AA

Türkiye'nin gözü burada

CHP 33. Olağan Kurultayı bugün toplanıyor.
Deniz Baykal'ın istifasıyla boşalan Genel Başkanlık için tek aday olan Kemal Kılıçdaroğlu ile gidilen kurultayda CHP'yi 2011 seçimlerine taşıyacak yeni yönetim belirlenecek.
CHP'de kurultay hazırlıkları sürerken, Atatürk Spor Salonu'nda 22-23 Mayıs'ta yapılacak kurultayda 1249 delege sandığa giderek oy kullanacak. Kurultayda delegelerin yüzde 20'sinin imzasını bulan ise genel başkanlık için aday olabilecek.
Kurultayın ilk günü Genel Başkan, ikinci günü de Parti Meclisi seçilecek. Genel Başkan adaylığı için şu ana kadar yalnızca İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladı. Başka bir Genel Başkan adayının çıkması beklenmiyor. Kurultayda Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığı döneminde görev yapacak Parti Meclisi de seçilecek. Seçilen Parti Meclisi üyeleri kurultaydan sonraki hafta toplanarak Merkez Yönetim Kurulu'nu(MYK) seçecek.
İl başkanlarının blok liste ile yapılmasına karar verdiği kurultaydaki seçimde, divan başkanlığını da Kemal Anadol yapacak. Edinilen bilgilere göre partideki tüzük değişikliğinin de yapılması ertelenecek.
DELEGELER TRİBÜNDE
Saha içi gazetecilere ayrıldığı için geçmiş kurultayların aksine delegeler tribünlerde oturtulacak. Tribünlerde delegeler için özel bir bölüm hazırlandı. Kurultayı izlemek isteyen partililer için salonun dışına da dev ekranlar kurulacak. Gençlik kolları kendileri için bastırılan özel tişörtleri giyecek. Salonun bir köşesinde görev yapacak olan gençler kol kola girerek bir kordon oluşturacak.
BAYKAL'IN FOTOĞRAFI
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal daha önce söylediği gibi kurultaya katılmayacak. Ancak kurultay salonunda Baykal'ın fotoğrafı bulunacak. Kurultayın ilk günü saat 10.00'da başlayacak. Ardından divan oluşturulacak ve divan başkanı bir konuşma yapacak. Genel Başkanvekili Cevdet Selvi'nin konuşmasından sonra hesap raporlarının okunmasının ardından konuşmak isteyenlere söz verilecek. Ardından adaylar konuşmak için kürsüye gelecek. Genel Başkanlık seçiminin ardından Genel Başkan teşekkür konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelecek. Pazar günü ise Parti Meclisi üyeleri seçilecek.

Erhan Göksel ölü bulundu

İş adamı Erhan Göksel, New Jersey'de bir otel odasında ölü bulundu.
"Verso" adlı siyasi araştırmalar şirketinin sahibi Göksel (51), New Jersey'de, Edge Water kentindeki "Comfort Inn" adlı oteldeki odasında ölü bulundu.
Kaynaklar, Göksel'in ölüm nedeni ile ilgili bilgi olmadığını söylediler.
Göksel'in, aralarında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, eski Başbakanlar Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'ın da bulunduğu birçok siyasetçiye danışmanlık yaptığı biliniyor.
Araştırmacı Erhan Göksel, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, İstanbul Adliyesi’ndeki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.
AA

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...