Sayfalar

24 Haziran 2010 Perşembe

BARIŞ ve KARDEŞLİKMİŞ!.

Geçiniz… Geçiniz...
Kandan, katliamdan; hiddetten, şiddetten beslenen katillerin ağızlarına yakışır mı bu kavramlar?..
Kimi kandırıyorsunuz?...
Kim kiminle küs, kim kiminle dargın da güya ‘’barış’’mış…
Ne olamadınız, ne yapamadınız bu memlekette…
Ne konuşamadınız, nereye gidemediniz elinizi kolunuzu sallaya sallaya…
Nesinden yararlanmadınız bu ülkenin…
Daha fazlasını alamadık diye mi sözde küstünüz, darıldınız bu milletin asil evlatlarına…
Açan gülleri soldurdunuz… Yeni filizlenen fidanları kuruttunuz…
Size yol getiren dozeri, grayderi yaktınız,
Size aydınlığın yolunu açacak okulları yıktınız, tek silahı kalemi olan, size medeniyeti getiren öğretmenlerimizin canlarına kıydınız haince!..
Namusunuzu koruyan kahramanlarımıza kurşun sıktınız kalleşçe…
Kahpe kurşunlarınızla:
Anaları babaları evlatsız; evlatları babasız; kardeşleri kardeşsiz bıraktınız…

Uğruna canlar verilen kutsal bayrağımızı ayaklar altına aldınız…
Kurtuluş destanımız İSTİKLAL MARŞI’mızı yuhladınız…
Bu devletin varlık sebebi değerlerini hiçe saydınız; ne idüğü belirsiz çaputlar… Katil posterleriyle devletime küfrettiniz; meydan okudunuz…
Sonra da sıkılmadan kardeşlik dediniz…
Ne kardeşliği, neyin kardeşliği…
Geçiniz… Geçiniz...
Göz boyayamazsınız artık!!!

SİZ!.. SİZ!.. SİZ!.. YEDİNİZ İÇTİNİZ İSYAN ETTİNİZ…
Bütün anaları,
Bütün babaları, 
Bütün kardeşleri… 
Bütün dedeleri, nineleri,
Tüm milleti ağlattınız…
Gözyaşlarını sel ettiniz…

BAŞKA BİR YOL YOKTUR!!!
Bu gözyaşlarında boğulacaksınız…
BOĞULACAKSINIZ!.. YOK OLACAKSINIZ!..
Her karanlığın sonu aydınlıktır…
Her gece, yeni güne açılan bir penceredir…
Her üzüntü, her kahırdan sonra sevinçler vardır…
Gülen yüzleri göreceğimiz günler yakındır…
Türkiyem için de aydınlık günler yakındır! yakındır! 
Yakındır TÜRKİYEM!..

MHP İl başkanı Süleyman Korkmaz, Sivaslı dernekler federasyonu üyelerine Sivas köfte salonunda öğle yemeği verdi

MHP İl başkanı Süleyman Korkmaz, Sivaslı dernekler federasyonu üyelerine Sivas köfte salonunda öğle yemeği verdi. Milliyetçi Hareket Partisi il başkanı Süleyman Korkmaz ve beraberindeki il yöneticileri Sivaslı dernekler federasyonu başkanı İsmail Tamer ve Yönetim kurulu üyelerine öğle yemeği verdi…


            Serçeönü mahallesindeki Sivas köfte salonunda verilen yemekte birlik beraberlik mesajları verildi…


            MHP il başkanı Süleyman Korkmaz, sivil toplum örgütlerinin önemine değinerek, Kayseri’de Kırşehirlisi, Yozgatlısı ve Sivaslısı teşkilatlanmış. Hemşehrileri arasında dayanışmayı sağlamış. Yani imece usulü hepsi bir birinin arkasında olmuş. Bizde MHP olarak teşkilat olarak dernek yöneticilerine aynı mesafedeyiz. Yaptıkları etkinliklerin ve faaliyetlerinin her zaman yanındayız. Gün birlik günü.gün dayanışma günü diye konuştu.


            Dernek başkanı İsmail Tamer’de MHP il başkanı Süleyman Korkmaz’a kendilerine gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür ederek, MHP’li yöneticiler olarak bizi yemeğe davet ettiler. Bizde davete icabet edip geldik. son derece memnunuz dedi. Tamer, ayrıca Kayserinin her zaman ilkleri başaran bir şehir olduğuna da dikkat çekerek, Kayseri’deki dağınık dernekleri bir araya getirerek güçlerini birleştirip federasyon kurduk. Burada sevgiyi, saygıyı, barışı hep birlikte yaşıyoruz. İnşallah güzel işlere imza atacağız bundan kimsenin kuşkusu olmasın diye konuştu….


            MHP il başkanı Süleyman Korkmaz ayrıca basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Korkmaz, Başbakan Erdoğan’ın sınırda askerlerin yanında çömelerek PKK’lıları izlemesinin üzücü olduğunu söyleyerek, bu bir acziyetin ifadesidir. Başbakan oraya gitmemeliydi dedi.


       Bir basın mensubunun  sorusu üzerine Kocasinan belediye başkanı Bekir Yıldız “ Şehit Furkan’la ilgili MHP il başkanın da ya bilgi eksikliği var.Yada başka bir niyet var. Eğer gerçekten açıklama yaptığı gibi düşünüyorsa biz üzülürüz.Biz tüm şehitlerimize bu hizmketleri veriyoruz” dedi.


    öte yandan MHP il başkanı Korkmaz da gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine  “ ben açıklamalarımın arkasındayım. yine söylüyorum. Belediyelerimiz Furkan Doğan’la diğer şehitlerimiz arasında ayrım yapıyor. Furkan’ın evinde çadır 15 gün dururken, diğer şehitlerimizin evinde üç gün duruyor” şeklinde konuştu.



Kayseri'de, Sivaslı Dernekler Federasyonu kuruldu

Kayseri'de, Sivaslı Dernekler Federasyonu kuruldu. Sivaslı Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Tamer, Kayseri de Sivas ın ilçelerine ve köylerine ait 17 derneğin bir araya gelmesi ile Sivaslı Dernekler Federasyonu nun kurulduğunu söyledi.

Tamer, Sivaslı Dernekler Federasyonu aracılığıyla, Sivaslı olup da Kayseri de yaşayan, Sivaslılar arasında birlik, beraberlik yardımlaşma ve kaynaşmayı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Federasyon olarak, zor durumda bulunan insanlara yardım etmeyi hedeflediklerini söyleyen Tamer, sözlerine şöyle devam etti: 25 Haziran Cuma akşam saat 17.00 de, Kadir Has Kültür ve Spor Merkezi nde birlik ve beraberlik gecesi düzenleyeceğiz. Geceye pek çok sanatçı katılacak. Sivas tan ve Kayseri den bir çok davetlimiz de gecede bulunacak. Bütün halkımız bu geceye davetlidir.

Kırgız ve Özbek öğrenciler birlik çağrısı yaptılar

Kırgızistan ın güneyindeki Oş ve Celalabad kentlerinde 11 Haziran da patlak veren etnik çatışmalar sonrasında çok sayıda can kaybı yaşandı. Bu duruma dünya sessiz kalırken Kayseri’de öğrenim gören Kırgız ve Özbek öğrenciler birlik çağrısı yaptılar.

Yörtürk vakfında yapılan toplantıya Kırgız ve Özbek öğrencilerin yanı sıra vakıf üyeleri de hazır bulundu. Yörtürk vakfı Başkanı Ali Aydın, Türk cumhuriyetlerinde yaşanan olumsuzların kendilerini bir hayli üzdüğünü söyleyerek Kırgızistan’da yaşananların benzeri Türkiye’de yaşatılmak isteniyor dedi. Buna izin verilmeyeceğini dile getiren Aydın bu çerçevede kurumların üzerlerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu kulübü başkanı ve Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Kırgızistanlı Marat Gaipov’da konuşmasına bir dörtlük ile başladı. Gaipov Asırlardır Kırgız halkı ile Özbek halkı kardeş kardeşe el ele birlik ve beraberlik içersinde yaşayarak gelen kardeş Müslüman halklarıdır.  Son zamanlarda bizim bul birlik beraberlik içersinde dünya arenasında boy göstermeye başlamamıza tahammül edemeyen karanlık güçler kendi karanlık amellerini bizim gençlerimize kardeş iki halkın gençlerine yaptırtmaya çalışıyorlar; ama bunu asla başaramayacaklar dedi.

Gaipov şöyle devam etti:  Orta Aysa da kardeşlik kökleri çok derinlere dayanan bul kardeş iki halkın birlik beraberliğini hiç kimse kendi kara amellerine alet edemeyecekleri gibi kardeşlerin arasına da nifak sokamayacaklardır.

Biz dışarıda eğitim almakta olan Kırgızistan gençleri yaşanan bu olaylardan dolayı üzüntü duymaktayız ve acilen olayların yatıştırılmasını durumun eski hale gelmesini istiyoruz. Bu olaylarda şehit olan kardeşlerimizin ailelerine Allahtan sabır diliyoruz ve üzüntülerini paylaşıyoruz. Şehitlere de Allahtan rahmet diliyor bu pis işlerini alet eden provokatörlere lanet ediyoruz.

Ayrıca medyada yer alan haberleri de takip ediyoruz ve bazı medyalarda ve haber muhabirlerinin verdikleri haberlerde sanki bu iki kardeş halk bir birine düşmanmış gibi ve Kırgızlar soykırım uyguluyor şeklinde verilen haberini üzülerek izliyoruz. Burada, yukarda da bahsettiğim gibi iki halkı bir birine düşürmeye çalışan provokatörlerin işlerine maalesef bazı medya kuruluşları da alet olmaktadır. Bizim medya kuruluşlarından ve habercilerinden özellikle de bu bölgelerle ilgili haber yapanlardan isteğimiz bu halkların bir birleriyle kardeşliğini vurgulayan ve bölücü provokatörlere uymamaları gerektiğini içeren haber yayınları yapması isteğinde olacaktık.

Tüm Kırgız Cumhuriyeti vatandaşlarımıza Türkiye’den selam söyleyerek, bu olayda şehit olan tüm vatandaşlarımızı saygıyla anıyoruz.

"KAYSERİ İÇİN YENİ BİR KAPI ARALANIYOR"

Basın toplantısında konuşan Özhaseki, Erciyes Projesinin Kayseri için önemine değindi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki önümüzdeki pazar günü Erciyes'te temeli atılacak tesisler hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi.
Başkanlık Brifing Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Özhaseki, toplantının dün yapılmasının planlandığını, ancak İstanbul'da meydana gelen terör eyleminde Kayserili Başçavuş'un şehit düşmesi üzerine bugüne ertelendiğini söyledi.
2005 yılında çıkarılan hinterland yasasıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırlarının genişlediğini ifade eden Başkan Özhaseki, bu sayede Kayseri için daha büyük projeleri hayata geçirme imkanı bulduklarını kaydetti.

PROJE ÖZ KAYNAKLARLA YÜRÜTÜLÜYOR
Başkan Özhaseki, önümüzdeki pazar günü düzenlenecek törenle 16 tesisin temelinin aynı anda atılacağını ifade ederek, "6 mekanik tesis, sosyal tesisler, kayak pistlerin yapımı ve yapay karlama ünitelerinin temelini atacağız. Bu işlerinmaliyeti 80 milyon lirayı buluyor. Geçtiğimiz yıl başladığımız çalışmaları da eklersek yapacağımız işlerin maliyeti 100 milyon lira civarında. Bu işleri tamamen kendi paramızla yapıyoruz" dedi.

ALINAN SONUÇLAR SEVİNDİRİCİ
Başından beri Erciyes Projesi'ne büyük önem verdiklerini ve bu projenin Kayseri'nin geleceği açısından hayati öneme sahip olduğunun altını çizen Başkan Özhaseki, "Yapacağımız yatırımın amacına hizmet etmesi için son yıllarda gündemde olan küresel ısınma dahil çeşitli konularda dünyanın pek çok yerinden uzmanları davet ederek çalışma yaptık  ve aldığımız sevindirici sonuçlardan sonra yatırıma karar verdik" şeklinde konuştu.
 Başkan Özhaseki, proje için dünyanın sayılı turizm işletmecileri ile irtibat kurduklarını, hemen hepsinin projeye olumlu baktığını, buna rağmen henüz cevap vermediklerini belirterek, kendilerinin daha fazla beklemeye tahammülleri olmadığını söyledi.

ERCİYES'TEN EN GÜZEL ŞEKİLDE FAYDALANILACAK
Özhaseki, Kayseri'de emek yoğun anlayışına dayalı bir ticaret hayatı olduğunu, ancak zaman içinde bu alanda yatırım yapacak büyük sermayelerin küçük esnafı bitme noktasına getireceğini ifade ederek, "Yapacağımız yatırımla Kayseri'de bambaşka bir sektör oluşacak. Elde edilecek yıllık gelir organize sanayiden elde edilenden çok daha fazla olacak. Elimizde Erciyes gibi bir nimet var, bu nimetten en güzel şekilde faydalanmak amacındayız. Erciyes'te değişik alternatifli sportif ve kültürel faaliyet alanları olacak. Özellikle kayak turisti gezgin bir özelliğe sahip. Bu yıl gittiği yere ertesi yıl gitmiyor, bu sayede Erciyes'e gelecek turist sayısında ciddi artış elde etme imkanımız var" dedi.

GENÇLER İÇİN YENİ İSTİHDAM ALANI
Projenin tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle en az 5 bin kişiye istihdam alanı sağlanacağını belirten Başkan Özhaseki, "100 milyon Avro doğrudan, 100 milyon Avro'da dolaylı yollardan gelir sağlanacak. Ayrıca bu faaliyetler şehrin sosyal ve kültürel hayatına da renk katacak. Daha önce yaptığımız bir turizm çalışmasında Kayseri'ye yüzlerce Hollandalı turist geldi. İçlerinden biri bana Erciyes Dağı'nı ve buraya daha önce yapılmış tesisleri kastederek 'Tanrı eliyle yapılan her şey mükemmel, ancak insan eliyle yapılanlar da oldukça çirkin' dedi. Gerçekleştireceğimiz proje ile ülkemizin en modern tesislerini buraya inşa edecek ve Erciyes'teki bu kötü imajı sileceğiz" şeklinde konuştu.

MEKANİK TESİSLER ONBİNLERCE İNSAN TAŞIYACAK
Basın mensuplarına Pazar günü temeli atılacak olan tesisler hakkında da bilgiler veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Mevcut tesislere 15 tane daha mekanik tesis ekleyeceğiz ve kayak pisti alanını 1 milyon 700 bin metre kareye çıkaracağız. Mekanik tesisler ile ilk etapta saatte 31 bin kişi kayak pistlerine taşınacak. Mekanik tesislerin başlama ve bitiş yerlerinde insanların her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek sosyal tesisler yer alacak. Kongre merkezinin yanı sıra futbol kulüplerinin yaz kampları için 9 adet futbol sahası inşa edilecek. Şu an yapacağımız çalışmalar sonunda 40 km daha kayak pisti ortaya çıkıyor" dedi.
 Erciyes Dağı kayak tesislerine hali hazırda kullanılan Hisarcık içinden geçen yola üç yeni yol daha eklenerek 4 yoldan çıkılacağını belirten Başkan Özhaseki, tüm projenin 275 milyon Avro'ya mal olmasını beklediklerini ifade etti.

PROJE KAYSERİ'Yİ GELECEĞE TAŞIYACAK
Başkan Özhaseki Kayseri için yeni bir kapı aralandığını ve fırsat alanlarının ortaya çıktığını vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı: "Kamu alanı için zor ve uzun soluklu bir iş. Belki de bir yerel yönetim olarak dünyada ilk defa Kayseri Büyükşehir Belediyesi böyle projeye imza atıyor. Bir şehrin ekonomisi canlı ve dinamik ise o şehirler büyüyor ve ileri gidiyor. Bu proje Kayseri'yi geleceğe taşıyacak. Kayseri'de hizmet sektöründe bir ilk olacak proje yeni işlere de kapı aralayacaktır. Hava İkmal Fabrikası sanayi alanında Kayseri'ye yön vermiştir. Eski Sanayi de öyledir. Bunların yanında Yamula Barajı, Raylı Sistem ve Doğalgaz'da Kayseri için önemlidir ancak Erciyes Projesi hepsinden daha önemlidir. Kayseri'deki her kesimden bu konuda büyük destek alıyorum, ben bu vesile ile herkese teşekkürlerimi sunuyorum".

ERCİYES'E ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ
Öte yandan temel atma törenine katılmak isteyen vatandaşlar için aşağıda belirtilen bölgelerden saat 10.00 da hareket edecek şekilde ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Ayrıca; Meydan - Valilik önünden saat 10.00-11.00 arasında Erciyes temel atma bölgesine sürekli olarak otobüs kaldırılacak.
Otobüslerin bölgelere hareket yerleri şu şekilde olacak:
 - İLDEM BÖLGESİ: İldem Hareket Amirliği önünden,
 - CIRGALAN BEYAZŞEHİR BÖLGESİ: Bilet gişesi önünden,
 - TOKİ BÖLGESİ (AŞAĞI) : Sağlık ocağı önünden,
 -TOKl" BÖLGESİ (YUKARI): Durmazlar Market önünden,
 -MİMSİN BÖLGESİ: Ana cadde üzerindeki bilet gişesi önünden,
 -TALAS- ANAYURT BÖLGESİ: Hareket memurluğu önünden,
 -TALAS BÖLGESİ: Osmanlı evi önünden,
 -BELSİN BÖLGESİ :Tınaztepe son duraktan hareket edip Kürsü durağından,
 -ESKİŞEHİR BAĞLARI-DANİŞMENT BÖLGESİ: Muhtarlık önünden,
 -ESKİŞEHİR BAĞLARI-SELÇUKLU BÖLGESİ: Muhtarlık önünden,
 -ESKİŞEHİR BAĞLARI-OSMANLI BÖLGESİ: Muhtarlık önünden,
 -HACILAR BÖLGESİ: Hacılar Meydanı'ndan,
 -HİSARCIK BÖLGESİ: : Hisarcık Meydanı'ndan,
 -ERKILET BÖLGESİ: Eski belediye önünden,
 -ŞEHİR MEYDANI-VALİLİK ÖNÜ : Görevli personelin gözetiminde saat 10:00-11:00 arasında ihtiyaç durumuna göre sürekli otobüs kaldırılacak.

Bu alkış neye?

Halkalı'daki saldırı ile ilgili olarak gözaltına alınanlara Adliye önünde alkışlı destek.
Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis otobüsüne düzenlenen saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan 19 şüpheli Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 19 şüpheli, polis otobüsüyle Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Adliye önünde toplanan ve şüphelilerin yakınlarından oluşan yaklaşık 20 kişilik grup ise zanlıların adliyeye girişi sırasında alkışlı destek verdi.

Bu sırada bir kadın avukat "Hem askerimizi öldürüyorsunuz, hem de alkışlıyorsunuz" diyerek gruba tepki gösterdi.

Bunun üzerine avukat ve şüphelilerin yakınları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Çevik Kuvvet polisinin araya girmesiyle tartışma büyümeden önlendi.

İHA

Gebze'de sel!

Sağnak yağış, dün İstanbul-Şişli'yi, gece de Kocaeli'nin Gebze ilçesini vurdu.
Gebze'de Mimarsinan Mahallesi'nde evlerin 2. katlarına kadar sel sular yükseldi. İtfaiye ekipleri, gece boyunca mahsur kalanlar tahliye etmeye çalıştı.

Beylikbağı Parkı altındaki Mimarsinan Mahallesi sakinleri, akşam saatlerinde başlayan yağışların etkisiyle saat 10.30 sıralarında evlerine giren sel sularıyla uyandı. Başlangıçta evdeki eşyaları kurtarmak isteyen vatandaşlar, selin şiddetini artırması üzerine eşyaları bırakıp, canını kurtarma derdine düştü. Binaların ikinci katlarına kadar çıkan sel suları, mahalle sakinlerine zor anlar yaşattı. Araçları sürükleyen selden vatandaşlar, üst katlara çıkarak kurtuldu.

YAŞADIĞIMIZA İNANAMIYORUM

Bir çocuk annesi İnci Albayrak (25) yaşadığı dehşet dakikalarını şöyle anlattı: "Saat 10.30 sıralarıydı. Birden evimize giren sel sularıyla irkildik. Bizi bu felaketten komşularımız kurtardı. Çok zor durumdayız. Biz şimdi ne yapacağız? Sokakta kaldık. Beyim işsiz, burada kiracıyız. 5 yaşındaki kızım Cansu'yu da komşularımız kurtardı. Her taraf mahşer yerine döndü. Yaşadığımıza inanamıyorum".

Üç çocuk annesi Emel Önler ise, yavrularını sel sularından kurtarmak için binaların üst katlarına çıktıklarını söyledi. Kanser tedavisi gören Asiye Demir ise, yetkililerin bir an önce mahalleye acil yardım gönderilmesi gerektiğini belirterek, "Her şeyimiz sular altında kaldı. Ne yatacak yerimiz ne yiyeceklerimiz kaldı. Her şeyimizi sel sularına kapılıp gitti. Bunca insana ne olacak? Gece boyunca herkes evindeki suyu atmaya çalıştı. Fakat dışarılarda sularla kaplı. Bizim bununla mücadeleye gücümüz yetmez"

Sen misin eleştiren!

Obama, Afganistan'daki Amerikan güçlerinin komutanını görevden aldı.
ABD Başkanı Barack Obama, 'Kendi askerlerimi bile savaşı kazanacağımıza ikna edemiyorum' diyen Afganistan'daki Amerikan güçlerinin komutanı Orgeneral Stanley McChrystal'ı daha sonra özür dilese de görevinden aldı.

Rolling Stone dergisinde yayımlanan mülakatta sarf ettiği, 'Obama yönetiminin önemli isimleriyle sorun yaşıyorum. Afganistan'a yeni asker gönderilmesi talebime Obama çok anlayışsız davrandı ve geç yanıt verdi' şeklindeki sözler Orgeneral McChrystal'ı görevinden etti. Acilen Kabil'den Washington'a çağrılan ve Obama ile baş başa yaklaşık 2 saatlik bir görüşme yapan orgeneral görevinden alındı, yerine de General David Petraeus atandı.

BAŞKOMUTAN SIFATIYLA...

Yorumlar, ülkede ABD Başkanı'nın aynı zamanda başkomutan olduğu, sivillerin askeri komutanın üstünde yer aldığı ve Obama'nın bu yetkiyi kullandığı yönünde. Alınan bu kararla, ABD'nin Afganistan'daki stratejisinde büyük bir değişiklik beklenmiyor. Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan Afganistan'a gidecek olan Petraeus kısa süre önce senato komitesinde konuşurken geçirdiği baygınlıkla gündeme gelmişti. Obama, görevden aldığı General Stanley McChrystal'in dergideki yorumlarının, Amerikan ordusunun sivil kontrolünü zayıflattığını söyledi. McChrystal'in istifasının hayli üzüntü verici, ancak doğru bir adım olduğunu kaydeden Obama, komutanın davranışının bir generalde bulunması gereken kriterlere uygun düşmediğini vurguladı.

"FİLİSTİN'E YARDIM ADI ALTINDA TOPLANAN PARA VİLLALARA GİTMİŞ" İlhan Cihaner, tarikat ve cemaatlerin büyük vurgununu açıkladı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, tarikat ve cemaatlerin büyük vurgununu açıkladı. Cihaner, "Filistin’e yardım adı altında makbuzsuz toplanan paralarla villalar yapıldığını ispatladığımızda artık inançlı insanlar para vermeyecekler ve sömürülemeyeceklerdi" dedi.

Erzircan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner Cumhuriyet gazetesine konuştu. Cihaner, siyasetçilerin ‘sözünü dinlemediği’ için hedef alındığını belirtti. Cihaner, “Hukuk dışına hiç çıkmadım ve tüm bunların bedelini ödetmek istediler” dedi.

İlhan Cihaner, yürüttüğü soruşturmayla ilgili olarak basına hiçbir bilgi ve belge sızmadığına dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Eğer özel hayata ilişkin o konuşmalar sızsaydı o insanların bazıları sokağa bile çıkamaz hatta etraflarındaki insanları bile toplayamazlardı. Kimi inanç sömürüsü yapanlar, kimi ticarette suça karışarak, kimi kamu görevlileri de bunlara dahil olarak karışılan eylemler bizim soruşturmamızda kesişti. ‘Filistin’e yardım’ adı altında makbuzsuz toplanan paralarla villalar yapıldıysa biz bunu ispatladığımızda artık inançlı insanlar para vermeyecekler ve sömürülemeyeceklerdi. Okul parası diye toplanan paranın yüzde 20’sinin kişisel harcamalarda kullanıldığını ispatladığımızda yardım toplanamayacaktı. Hukuk dışına hiç çıkmadım ve tüm bunların bedelini ödetmek istediler."

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, hakkındaki tertibi şöyle yorumladı:

Yargıçlar, savcılar yılgınlığa sevk edilirken bir yandan da ‘belirlediğimiz alan dışına çıkmayın, çıkarsanız da başınıza her şey gelebilir’ mesajı verilmek istendi.

Tek isteğinin görevli bir mahkemede yargılanmak olduğunu belirten İlhan Cihaner, Adalet Bakanlığı'nın soruşturma sürecindeki tavrına tepki gösterdi.

"Altı ay boyunca bize küfrettiler kimse ama kimse ses vermedi. Sadece izlediler. Sabahın köründe Adalet Bakanlığı açıklama yapmasa, savcılar bir şey yapmayabilecekti. Ama savcılara ‘aferin’ der gibi bir açıklamaydı. Benim Yargıtay’da yargılanmam gerektiğini de açıklamalıydı."

KAYNAK:www.ulusalkanal.com.tr

Öcalan'a yeni hak

Öcalan’a İmralı’da hakimle görüşme yolu açıldı.
Taş atan çocuklar düzenlemesinde, disiplin cezalarına karşı yapılan şikayet üzerine infaz hakimi gerekli görürse, hükümlü veya tutukluların savunmasını bulundukları ceza infaz kurumunda da alabilecek.

Vatan gazetesinin haberine göre, TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçen ve tatil öncesinde Meclis’te yasalaştırılması düşünülen taş atan çocuklar düzenlemesi kapsamında, cezaevlerindeki disiplin cezalarına karşı yapılan şikayetlere ilişkin İnfaz Hakimliği Kanunu’nda yapılan değişiklik ile aralarında Öcalan’ın da yer aldığı “disiplin cezası” almış tutuklu ve hükümlülere, bulundukları yerde infaz hakimiyle yüz yüze görüşme yolu da açılıyor.

Teklifin aynen yasalaşması durumunda, disiplin cezalarına karşı yapılan şikayet üzerine infaz hakiminin takdirine bağlı olarak, hakim şikayetçi hükümlü veya tutukluların savunmalarını bulundukları ceza infaz kurumunda alabilecek. Teklifte daha önceki hükümet tasarısında yer alan ve İnfaz Hakimliği Kanunu’nda değişiklik öngören hükme de yer verildi. Bu çerçevede, cezaevlerindeki disiplin cezalarına karşı yapılan şikayet üzerine, infaz hakimleri artık hükümlü ve tutuklunun sözlü olarak savunmasını alacak, talep edilen delilleri toplayıp değerlendirdikten sonra karar verecek.

Hükümlü veya tutuklu, savunmasını, hazır bulunmak ve vekaletnamesini ibraz etmek koşuluyla avukatı ile birlikte veya avukatı aracılığıyla yapabilecek. İnfaz hakiminin gerekli görmesi durumunda, hükümlü veya tutuklunun savunması ceza infaz kurumunda da alınabilecek. Teklif ile ayrıca, İnfaz Hakimliği kanunu’nun, 2. maddesinde yer alan “İnfaz hâkimlikleri, kuruldukları yer adliye binasında görev yapar” fıkrası da yürürlükten kaldırılıyor. Teklif ile yürürlükteki TCK uyarınca 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası öngörülen Göçmen Kaçakçılığı suçuna ilişkin yaptırımlar da ağırlaştırılıyor. Teklif yasalaştığında, göçmen kaçakçılığı suçu teşebbüs aşamasında dahi kalsa, organizatörlere suç işlenmiş gibi ceza verilecek. Mağdurların hayatının tehlikeye düşmesi, onur kırıcı muameleye maruz bırakılmaları durumunda da verilecek ceza üste iki oranında artırılacak.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...