Sayfalar

20 Mayıs 2010 Perşembe

MHP İL YÖNETİMİ KTB’Yİ ZİYARET ETTİ

Milliyetçi Hareket Partisi İl başkanı Süleyman Korkmaz beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle Kayseri Ticaret Borsasını ziyaret ettiler… Başkan Şaban Ünlü ile bir süre görüşen MHP’liler Et ithalatı ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

HP il başkanı Süleyman Korkmaz ziyarette yaptığı konuşmasında son günlerde kamuoyunu meşgul eden et ithalatıyla ilgili açıklamalarda bulundu…
            Korkmaz, Besici batmış, çiftçi batmış. Bu et niye pahalı diye düşünmemiz lazım. Başbakan da akıllı olun etin fiyatını düşürün Yoksa ithal et getiririm diyor. Zaten AKP iktidarına et ithalatını bir sanat haline getirmiş. ithal et iş değildir. Çözüm değildir. Türkiye’de besicilik biterse, üretimi durursa yarın ithal et de bulamayacak bu ülke. Onun için MHP’nin Çiftçiliyi ve besiciyi kalkındırmada büyük bir projesi var. İnşallah bu projelerle çiftçilerimiz rahata kavuşacak dedi.

            Kayseri Ticaret Borsası başkanı Şaban Ünlü’de MHP’lilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve kendilerinin de ithal ete karşı olduklarını söyledi…

Kayham’da bilgilendirme toplantısı yapıldı


Kayham’da bilgilendirme toplantısı yapıldı. Veri tabanı oluşturmanın öneminin vurgulandığı bilgilendirme toplantısında Kayseri konulu yapılan dört tez irdelendi.
Kahyam’da yapılan bilgilendirme toplantısında Yrd. Doç. Dr. Talip Torun, Kayseri konulu dört tezin bibliyografya çalışması hakkında bilgiler verdi. Torun, dört tezin işletme ve iktisat olmak üzere iki dalda oluştuğunu söyleyerek istatistiki bilgiler verdi.
Kahyam müdürü Prof. Dr. Rıfat Yıldız’da genel bir değerlendirme yaparak verilen istatistiki bilgilerin büyük önem taşıdığını söyledi. Yıldız, sanayi şehri Kayseri’de ihracatı geliştirmeye yönelik kümelenme konusunda araştırma yapmak gerektiğini belirtti. Sağlık merkezi olan Kayseri’de sağlık konusunda da ciddi araştırmalar yaptıklarını  belirten Yıldız, sağlıkta yatırım yapmak isteyenlerin Kahyamdan faydalanabileceklerini söyledi.
Yeniliğin şart olduğunu vurgulayan Sanayi Odası temsilcisi Yusuf Özcan da arge çalışmalarının müşteri memnuniyetini beraberinde getireceğini belirtti.  Kayso yönetim kurulu başkan yardımcısı Hasan Karaman ise bilginin paylaştıkça zenginleştiğini söyledi. Veri tabanı oluşturmada Kayseri’nin ihtiyaçlarının önemli olduğunu dile getiren Karaman değer yargılarınında iyi bilinmesi gerektiğini belirtti.

BEKİR YILDIZ, ATÖLYE PERSONELİYLE YEMEKTE BULUŞTU

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, personelin motivasyonunu ve performansını artırmak, gayretlerini ödüllendirmek amacıyla belli aralıklarla bir araya geldiklerini söyledi.

Başkan Bekir Yıldız, “Biz çalışan arkadaşlarımızla, işçi kardeşlerimizle zaman zaman böyle bir araya geliyoruz. Bölgemizde yaşayan insanlara hizmet vermek için gayret ediyoruz. Elbirliğiyle Kocasinan’da ve bu şehirde yaşayan insanların belediye ile ilgili her türlü sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Ben memnuniyetle görüyorum ki bütün personel tek yumruk, anlayış, işbirliği ve dayanışma halinde çalışıyor” dedi.
Başkan Bekir Yıldız, riyaset olarak mümkün olduğunca çalışanların maaşını, hak ettiği ücretini ve sosyal haklarını daha alnının teri yere damlamadan vermek gayretiyle koşuşturduklarının altını çizerek,” Hamdolsun bunu 17 yıldır da başardık. Allah bizi mahcup etmedi ve bunun da karşılığında işçi arkadaşlarımız gece gündüz, cumartesi, pazar ve bayram demeden başarıyla işlerini hakkıyla yerine getirmeye gayret ediyor. Şehirde bir bütünlük arz ediyoruz. Ben tekrar bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah güç kuvvet sağlık versin. Bu şehirde yaşayan insanlara hizmet etmek vazifemiz, işimizi de severek candan yaparsak ayrı bir güzellik çıkar. Gördüğüm kadarıyla Kocasinan Belediyesi çalışanları arasında güzel bir uyum iyi bir dayanışma var, bunun da devamını diliyorum ve işçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KAYSERİ BASINI 100 YAŞINDA

Kayseri Basınının 100. yılı Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

Kutlamalar çerçevesinde 21 Mayıs 2010 Cuma Günü Hunat Camisi nde ebediyete intikal eden gazeteciler için mevlit okutulacak.
     21 Mayıs 2010 Cuma Günü Sabancı Kültür Sitesi nde kokteyl eşliğinde Kayseri de yayımlanan gazetelerin arşiv koleksiyonlarından yapılan seçmelerden oluşan serginin açılışı yapılacak. Sabancı Kültür Sitesi nde Kayseri Basını ile ilgili hazırlanan belgesel sunulacak.

     Kayseri Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Sabancı Kültür Sitesinde akşam yemeğinde bir araya gelecek.

   Öte yandan Gazeteciler Cemiyeti’nin olağan genel kurulu da 22 mayıs cumaertesi günü saat 14.00’de KTO Meclis salonunda gerçekleştirilecek.

Özel Eras Koleji 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle verilen yemeğe ev sahipliği yaptı

Özel Eras Koleji 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle verilen yemeğe ev sahipliği yaptı. Yemeğe Vali Mevlüt Bilici’de katıldı.

Özel Eras Kolejinde verilen yemeğe Vali Mevlüt Bilici’nin yanı sıra Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Eras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eraslan, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Comenius projesi dahilinde Kayseri’de bulunan Hollandalı eğitimciler, Okul aile birliği yönetimi ve davetliler katıldı.

            Yemekte bir konuşma yapan Özel Eras Koleji Genel Müdürü İlhan Yusufoğlu, 19 Mayıs tarihinin Türkün makus tarihini tersine döndüren bir milat olduğunu söyledi…

            İl Milli Eğitim yardımcısı Mehmet Sönmez ise 19 Mayıs kutlamalarında gerçekleştirilen gösterilerin ne anlama geldiği hakkında bilgiler verdi.

GANDİ Mİ? ECEVİT Mİ? Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li seçmenin Tayyip Erdoğan’ıdır.

Hürriyet, Milliyet ve Vatan gazetelerinin internet sayfalarında yayınlandı...
Haber şöyle:
“Kemal Kılıçdaroğlu, maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle yarın sabah Zonguldak’a gidecek.”
Haberin altına iniyoruz...
Okur yorumları şöyle:
“Yolun açık olsun.”
“Adam gibi adam.”
“Bravo.”
“Çok şükür Türkiye’me.”
“Tertemiz bir insan.”
“Süper adam, süper.”
“Güler yüzlü, doğasında var.”
“Aradığımız vizyon işte bu.”
“Gurur duydum.”
“Yiğidim.”
“Hayırlı olsun.”
“Başarılar diliyorum.”
“İktidara yürüyoruz.”
“Desteklemeyen ölsün.”
“Sinerji işte bu.”
“Helal olsun.”
“Dürüst insan.”
“Allah’ını seveyim.”
“Harikasınız :)”
“Kıskananlar çatlasın.”
30 gariban mezarda...
Adam taziyeye gidiyor.
Kimi şükrediyor, kimi alkışlıyor.
Çünkü...
Nereye gittiğinin, ne diyeceğinin falan hiçbir önemi yok artık.
Zaten vazgeçti sonra, gitmedi.
Adım gibi eminim ki, “Kılıçdaroğlu Zonguldak’a gitmiyor” diye haber yapılsa, altına aynı yorumlar gelir, “adam gibi adam, bravo, vizyon işte bu, harikasınız” filan.
Yani?
Üzüm üzüme baka baka kararır.
Kimi Gandi’ye benzetiyor, kimi Ecevit’e ama, yanılıyorlar, adını biz koyalım...
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li seçmenin Tayyip Erdoğan’ıdır.

Yılmaz ÖZDİL
20 / 05 / 2010 ( Hürriyet )

Dalgınlıkla paraları yaktı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bir fırıncının yaptığı akıllara durgunluk verdi.
Fırıncı, müşteriye ait olan poşette bulunan 27 bin 500 TL'yi dalgınlığı sonucu fırına atarak yaktı. Paraların bir bölümü kurtarıldı, bir bölümü kısmen yandı.
Edinilen bilgiye göre, Ceylanpınar ilçesinde dün akşam saatlerinde ekmek almak için fırına giden Ramazan Ş., elinde bulunan para poşetini fırının içerisinde bulunan tezgahın üzerine bırakarak ekmeğini almaya çalıştı. Bu esnada tezgah üzerinde bulunan poşeti işe yaramaz ekmek fişi zannederek fırına atan fırıncı, poşetin içerisindeki paraları kurtarmaya çalışırken paraların bir kısmı kül oldu.
Akşam saatlerinde gün boyu toplanan fişlerin fırına atarak imha ettiklerini dile getiren fırın çalışanı Mehmet E., "Akşam saatlerinde fırının ocağında ekmek çıkarmaya çalışırken ocağın yakınlarında siyah bir poşet gördüm. Poşetin muhtemelen müşterilerin gün boyu fırına getirdikleri fişlerin imha edilmesi gereken fişler olduğunu düşünerek, fırının ocağına attığım esnada poşette para olduğunu fark ettim ve daha sonra kurtarmaya çalıştım. Maalesef paraların bir kısmı kül olmuştu. Müşteriden öğrendiğim kadarıyla poşette toplam 27 bin 500 TL varmış. Paraların 8 bin TL.sini zarar görmeden kurtardık. Paraların 19 bin TL'si kısmen zarar görürken, 500 TL para ise tamamen yandı. Olaydan ötürü çok üzgünüm" dedi.
Bu arada, paranın sahibi Mehmet E. ise konudan duyduğu üzüntüyü dile getirerek konuşmak istemediğini söyledi.
İHA

Bolu Dağı'nda kaza: 6 ölü

Otobüsünün kamyona arkadan çarpmasıyla meydana gelen kazada 6 kişi öldü.
Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi TEM Otoyolu-Bolu Dağı geçişinde yolcu otobüsünün kamyona arkadan çarpması sonucunda meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 25'e yakın kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi TEM Otoyolu-Bolu Dağı geçişinde sürücüleri belirlenemeyen 50 AE 250 plakalı yolcu otobüsünün 68 AF 595 plakalı kamyona arkadan çarpması sonucunda meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 25'e yakın kişi yaralandı.
Kaza nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.
Ayrıca kazadan dönen ambulansın devrilmesi nedeniyle aracın şoförü ve 2 hemşire yaralandı.
Yaralılar, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedaviye alındı. Ölü ve yaralıların isimlerinin belirlenmesine çalışıldığı öğrenildi.
Yaralıları almaya giden, 112 Acil Servis'e ait, sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen 81 BA 568 plakalı ambulans, boş olarak kaza yerinden dönerken D-100 kara yolunun Üç köprü mevkisinde devrildi. Kazada, ambulans sürücüsü ve 2 hemşire yaralandı.
AA

Zonguldak'tan kara haber

Zonguldak'ta göçük altında kalan işçilerden 28'inin cesedine ulaşıldığını bildirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında göçük altında kalan işçilerden 28'inin cesedine ulaşıldığını bildirdi. Yıldız, ''Yapılan çalışmalarda 28 işçimizin cesedine ulaşıldı'' dedi.
Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, ocakta mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, bir kısmının bittiğini belirterek şöyle konuştu:
''Ocak içerisindeki havuz mevkisinde 19 işçinin, 2. ayak dediğimiz bölgede de 9 işçimizin cesedine ulaştık. Çalışmalara devam ediyoruz. Karadon'daki asansörün kısmen tamir edilmesiyle arkadaşlarımız oradan indiler ve cesetlere ulaştılar. Arkadaşlarımız büyük risk alarak burada çalışma yaptılar. Ama biz 75. Yıl Cumhuriyet Kuyusu alanında bulunacağız. Basın mensupları arkadaşlarımdan ricam Karadon'a gitmemeleri. Biz bütün bilgileri buradan aktaracağız. Cesetler, Karadon bölgesinden çıkarılacak. Başımız sağ olsun. Kalan 2 arkadaşımıza ulaşmak için çalışmalar sürdürülüyor.''
Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Ömer Dinçer de ''Çok üzgünüz, işçilerimizin ailelerine ve Türkiye'ye 'başımız sağ olsun' diyoruz. Diğer arkadaşlarımız için elimizden geleni yapıyoruz'' diye konuştu.
AA

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...