Sayfalar

16 Temmuz 2010 Cuma

İbrahim Eken Hocaefendi Hakka yürüdü

Kayseri'de, merkez eski vaizi İbrahim Eken Hoca Efendi, kılınan cenaze namazsı sonrasında şehir mezarlığında toprağa verildi.
Camii Kebir'de Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazına, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ile İbrahim Eken Hoca Efendi'nin yakınları ve sevenleri katıldı.
Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Şaban İşlek, İbrahim Eken Hoca Efendi'nin örnek bir insan olduğunu ve bir çok talebe yetiştirdiğini belirterek, “Kayseri'den bir yıldız daha kaydı. Değerli bir insanı daha kaybettik. Allah rahmet eylesin” dedi.
Kılınan cenaze namazı sonrasında, sevenleri İbrahim Eken Hoca Efendi'nin tabutunu taşımak için birbirleri ile yarıştı.
İbrahim Eken Hoca Efendi'nin cenazesi şehir mezarlığında gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Eraslan, "Bu mağduriyet işini bıraksınlar, Ermeni milleti ayakta kalmak için başka işlere sarılmak zorundadır, bununla nereye kadar gidecekler?"

Erciyes Otağı Fikir Platformunun Eras Medya Center'da düzenlediği "Kayseri'deki Ermeni Olayları ve Hey Andon Romanı" konulu söyleşi programına katılan Mustafa Eraslan, programın açılış konuşmasında Ermeni Meselesine değindi ve "Bin yıldır kardeşçe yaşayan halklar, birbirine nasıl düşman edilmiş, son yetmiş senede, 100 senede ilişkiler neden ve nasıl bozulmuş, onu anlatsınlar" dedi.
1915 yılı tehcir olayına değinen Mustafa Eraslan, o devrin şartlarına göre tehcirin lüzumuna değindi ve tehcirin uygulama biçiminin insani yönü gözetilerek yapıldığını ifade etti.Eraslan: "Göçen Ermenilerin tüm ihtiyaçları devlet tarafından "Muhacirîn tahsisatı"ndan karşılanmış, bir şehir ve kasabada yaşayan Ermenilerin tümü sürgüne gönderilmemiş, hastalar, yetimler, katolik ve protestan mezhebi mensuplarıyla, zanaat sahipleri ve orduda görev yapanlar tehcir kapsamı dışında tutulmuştur." dedi.
Ermenilerdeki mağduriyet psikolojisinin Ermeni Milletini ayakta tutmak için özellikle kullanıldığına değinen Eraslan, "Bu mağduriyet işini bıraksınlar, Ermeni milleti ayakta kalmak için başka işlere sarılmak zorundadır, bununla nereye kadar gidecekler?" diye sordu.
Siyaseti bir menfaat kapısı olarak görmediklerini ifade etti v, koltuk hırsı taşıyanların milletin menfaatini hiçe saymalarını eleştirdi.

Araştırmacı Yazar Seyit Burhanettin Akbaş 'Hey Andon' Adlı Romanını Tanıttı

Araştırmacı yazar Seyit Burhanettin Akbaş 'Hey Andon' adlı romanını tanıttı. 
Anadolu'da ve Kayseri'de yaşanan Emeni olaylarıyla ilgili olarak yazdığı romanın tanıtımını yapan Akbaş 'Romanımda Adana ve Kayseri'de Ermenileri örgütleyen İngiliz casusu Andon'un çalışmalarını, Osmanlı belgeleriyle anlatmaya çalıştım' dedi. 

Burhanettin Akbaş, İngiliz casusu Andon'un Kayseri'nin Develi ilçesiyleTalas ilçesinde sadece ermenilerin yaşadığı bölgelerde çalışma yaptığını, Osmanlı döneminin polislerinin kendisini gizlice izlediğini ifade etti. 

Erciyes Otağı Fikir Platformu Onursal Başkanı Mustafa Eraslan'da konuşmasında Anadolu'da Türklerle bin yıl birlikte yaşayan Ermenilerin, hangi sebeplerle son 70 yılda Anadolu'dan kopmalarının iyi araştırılmasını istedi. 

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...