Sayfalar

21 Mayıs 2010 Cuma

ŞOTA İSPANYA’DA

Kayserispor’un yeni Teknik Direktörü Şota, transfer çalışmalarına başladı. Bir futbolcuyu yakından görmek isteyen Şota zaman kaybetmeden transfer yapabilmek için İspanya’ya gitti.

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma ile Hollanda’da bir araya gelen ve istediği teminat senedini alıp aralarındaki proplemi çözen Şota, 2 yıllığına el sıkıştı.

Hemen transfer çalışmalarına başlayan Şota, buradan İspanya’ya gitti.

Şota burada daha önceden  belirlenen  bazı oyuncuları izledikten sonra Kayseri’ye gelerek basının önünde imza atacak.

            Genel Menajer Süleyman Hurma ile el sıkışan Şota, transfer listesini verdi. Almanya’dan 4 genç yeteneği isteyen Şota’nın özellikle defans ve forvet mevkiine olmak üzere en az 5 oyuncu daha istediği belirtiliyor. Kayserispor’da bazı oyuncuların kalmasını da isteyen Şota’nın yeni sezon öncesi 10 Temmuz’da başlayacak olan Hollanda kampına transferlerin yetiştirilmesi için çağrı yaptığı da belirtiliyor.

Öte yandan Kayserispor’la anlaşan Şota’nın daha önce yanında getirmek istediği Martin Haar konusu çıkmaza girdi. Hollanda’nın AZ Alkmaar kulübünde 19 yıldır görev yapan yardımcı antrenör Martin Haar’ın Kayserispor’un teklifine sıcak baktığı; Ancak ailevi nedenlerden dolayı gelemeyeceği belirtildi. Martin’i çok isteyen ama Kayseri’ye getiremeyen  Şota’nın bir Türk antrenör arayışına girdiği de belirtiliyor.

BASTONLU CAMİ HIRSIZI GÜVENLİK KAMERASINDA

Kayseri de bir camide cemaat namaz kılarken içeri giren bastonlu hırsız, kendi ayakkabısını bırakarak yerine beğendiği güzel ayakkabıyı alarak uzaklaştı. Güvenlik Kamerasını fark etmeyen bastonlu hırsız her yerde aranıyor.

Edinilen bilgiye göre olay Kocasinan İlçesinde bulunan bir camide meydana geldi. Öğle namazı sırasında cemaat içeri girdikten sonra cami ye giren bastonlu hırsız, ilk önce kendi ayakkabısını çıkartarak ayakkabılığa doğru yöneliyor. Ardından 4-5 ayakkabıya bakarak arasından en güzelini seçerek ayağına giyiyor.

Daha sonra seçtiği ayakkabıyı ayağına giyen bastonlu hırsız, kendi ayakkabısını da bastonu ile itiyor. Güvenlik kamerasını fark etmeyen bastonlu hırsızın daha öncede aynı camide ayakkabı çaldığı öğrenilirken, polisin güvenlik kameraları üzerinde çalışma başlattığı kaydedildi.

AVRUPALI EĞİTİMCİLER BÜYÜKŞEHİRDE...

Letonya nın Ventspils şehrinden bir grup eğitimci ile Ahmet Ulucan İlköğretim Okulu tarafından yürütülen Comenius projesi kapsamında Kayseri ye gelen İtalyan, İngiliz ve Polanyalı eğitimciler Büyükşehir Belediyesi ni ayrı ayrı ziyaret etti.

Her iki grubu da Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ kabul ederek Kayseri hakkında bilgiler verdi. Ziyaretçilere ayrıca Erciyes Kış Turizm Merkezi projesi başta olmak üzere şehirdeki tarihi ve turistik eserleri gösteren bir slayt gösterisi yapıldı.

    Ziyarette Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen uluslararası yatırımları da anlatan Başkan Vekili Altuntuğ 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası başta olmak üzere birçok alanda uluslararası etkinliklerin merkezi haline geldiklerini söyledi.

VALİ BİLİCİ ŞEHİT AİLELERİNE YEMEK VERDİ

Şehit cenazelerinde yaşanan üzücü olayların ardından Kayseri Valiliği, acılarını paylaşmak için şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Polisevi nde düzenlenen yemekli programa Vali Mevlüt Bilici, 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral Özden Bayram Argüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Ali Yavuz ve yaklaşık 550 şehit ailesi ve gazi katıldı.

Protokol ve şehrin ileri gelenlerinin katıldığı yemekte, her bir protokol üyesi bir şehit ailesinin masasına oturarak onlarla sohbet etti.

Vali Mevlüt Bilici, yemekteki konuşmasında daha önce şehit aileleri ve gazilerle Ramazan ayında iftar sofrasında bir araya geldiklerini ancak bunu daha sık yapmak istediklerini anımsatarak, "Yemeklerde sizinle daha fazla bir arada olmak, sorunlarınızı paylaşmak istiyoruz. Çünkü sizleri ailemiz olarak görüyoruz" dedi.

Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz de, şehit aileleri ve gazilere seslenerek, "Her zaman yanınızdayız. Sizlere yardımcı olabilirsek kendimizi mutlu sayarız" diye konuştu.

Yemeğe, Kayseri nğin son terör şehidi Hakkari nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde mayın patlaması sonucu şehit olan İstihkam Jandarma Uzman Çavuş Birol Mutlu nun eşi Ayten, kızı Duygu, oğlu Berkan ve yakınları da katıldı

HURDACILARIN BARAKALARI YIKILDI

Hurdacılar sitesine taşınmayan ve şehir içinde çalışmalarını sürdüren hurdacıların barakaları belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Çok sayıda çevik kuvvet ekibinin önlem aldığı yıkımda bazı esnaflar belediyeye tepki gösterdi.



Kocasinan bulvarı ve doğu sanayide faaliyet gösteren onbir hurdacının barakaları Kocasinan belediyesi ekiplerince yıkıldı.

            Yıkıma ilk olarak çevreyolda bulunan yedi hurdacıdan başlandı. Hurdacıların barakaları belediye ekiplerince boşaltıldıktan sonra devreye greyder girdi. Greyder tek hamlede girdiği iş yerlerini kullanılmaz hale getirdi.

                        İş yerindeki eşyalarını kendileri çıkarmak isteyen bazı esnaflar ise polis engeliyle karşılaştılar. İkna çabaları sonunda iş yerlerine giren esnaflar bu seferde sinirlenerek barakaların camlarını kırdılar.

İş yerleri sahipleri ise duruma tepki göstererek mağdur olduklarını dile getirdiler.

            Çıkan ufak tartışmaların sonunda 7 baraka greyderle yerle bir edildi.

            Belediye ekipleri daha sonra Doğu sanayinde bulunan üç hurdacı barakasını daha yıkarak yerle bir etti. Belediye yetkilileri iki yıl önce hurdacılar sitesinin yapıldığını ancak bazı esnafların yerleri olduğu halde buraları terk etmediklerini, yapılan tebligatlara da cevap vermeyen iş yerlerinin yıkıldığını belirttiler.

Kayseri'nin tapusunu verdiler


Tapu ve Kadastro 6. Bölge Müdürü Erdoğan Büyükboyacı nın Cumhuriyet Meydanı ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törene, Tapu ve Kadastro 6. Bölge Müdürlüğü çalışanları ve ilçe müdürleri katıldı.

Törende konuşan 6. Bölge Müdürü Erdoğan Büyükboyacı, ülke genelinde yılda ortalama 7 milyon işlem yapan, 20 milyon vatandaşa hizmet veren yaygın ve köklü bir kurum olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü nün 163. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Kurum olarak insanlara bireysel bir hak olarak tanınmış olan mülkiyet hakkı var oldukça işlevini sürdürecek ve önemli hizmetler yapmaya devam edeceklerini belirten Büyükboyacı, tapu hizmetlerinin kaliteli bir şekilde sunulması amacıyla genel müdürlükleri tarafından iş ve işlem süreçleri devamlı olarak gözden geçirilmekte ve sorun üreten süreçlerde gerekli düzeltmeler ile iyileştirmelerin yapıldığını kaydetti.

     Kayseri deki çalışmaları hakkında da bilgi veren Büyükboyacı, Bugüne kadar ihmal edilen Osmanlı arşivlerini bilgisayar ortamına taşıdık. Kayseri de Tapu ve Kadastro kurumu olarak sıfır hatayla çalışıyoruz ve yılda 80 bin işlem yapıyoruz. Hedefimizde her alanda sıfır hata dedi.

     Törenin ardından Büyükboyacı ve beraberindeki heyet Vali Mevlüt Bilici yi makamında ziyaret ederek, Vali Bilici adına düzenlenmiş Kayseri nin sembolik tapusunu verdiler.

Ziyarette konuşan Bilici, kadastronun bir ülke için çok önemli olduğunu kadastrosunu düzenleyebilen ülkelerin daha düzenli yerleşkelere sahip olduğunu söyledi.

Her ülkenin coğrafyasıyla barışık olması gerektiğini bununda tapu ve kadastro ile olabileceğini belirten Bilici, Kayseri de bir iki yer dışında kadastrosu olmayan yer kalmadığını da sözlerine ekledi

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Veli Altınkaya aday...

Kayseri Basınının 100. Yılı kutlamaları kapsamında görev başında şehit olan ve hayatlarını kaybeden gazeteciler için mevlit okutuldu. Etkinlikler çerçevesinde basın sergisi açıldı, gazeteciler akşamda yemekte bir araya geldi.

Hunat Camisi ndeki mevlide kentte görev yapan gazeteciler ile vatandaşlar katıldı. Mevlidin ardından katılanlara lokma ikram edildi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut, yaptığı konuşmada, Kayseri basınını bugünlere taşıyanları saygı ile andıklarını belirterek, İsmail Sabah, Enver Güneş ve Murat Taşkın, haber uğruna kaybettiğimiz ağabeylerimiz. Kayseri basınını kurucusu sayılan Yunus Bekir ile birlikte kaybettiğimiz diğer gazeteciler Tevfik Mülayım, Mehmet Mülayım, Hacıali Şapcı, Şakir Sungar, Ahmet Zeren, Hamdi Üçok, Mehmet Yeğenağa, Coşkun Ertepınar, Şemsettin Çetinsöz, Osman Kavuncu, Alirıza Önder, Muin Fevzioğlu, Mustafa Gümüşkaynak, Aydın Nisari ve Nejat Çeven ve diğer gazeteciler için mevlit okutuyoruz dedi.

Bulut, Kayseri Basını 100 Yaşında adlı belgesel kitabın da yakında yayımlanacağını söyledi.

            Bu arada 100 yıl kutlamaları çerçevesinde Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesinde bir dizi etkinlikler yapıldı. Basın sergisinin ardından belgesel yayınlandı. Gazeteciler akşam yemeğinde ise bir araya geldiler.

            Öte yandan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 15 nci olağan genel kurulu saat 14:00’da Kayseri Ticaret Odasında yapılacak. 134 delegenin oy kullanacağı Genel Kurulda Veli Altınkaya’nın başkanlığa aday olması bekleniyor.  

Astıma kök hücreli çözüm!

Kök hücre ile bronşiyal astım hastalığına çözüm bulundu...
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) bilim adamları, kök hücreyle bronşiyal astım hastalığına çözüm bulduklarını bildirdiler.

İYTE Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Baran, üniversite bünyesinde kök hücreyle ilgili farklı disiplinlerden bilim adamlarıyla ortak projeler geliştirdiklerini ifade etti.

Vücudun bütün doku ve organlarını oluşturan temel hücreler olan kök hücrelerin kendilerini yenileyebilme, sınırsız bölünebilme, her türlü organ ve dokuya dönüşebilme potansiyelleri bulunduğunu, bu nedenle kök hücrelerin hasarlı doku ve organların tamirinde kullanılmasına yönelik ilgide büyük artış olduğuna dikkati çeken Baran, İYTE bünyesinde kök hücre yoluyla çeşitli hastalıkların tedavisi konusunda projeler yürüttüklerini dile getirdi.

Baran, bir kök hücre türü olan mezenkimal kök hücrelerin doğru sinyaller verilmesi durumunda bir canlıyı oluşturan farklı hücre tiplerine dönüşebildiğini, bu hücreler kullanılarak kemik, kıkırdak, kalp, deri ve sinir hücreleriyle dokuların oluşturulabildiğini dile getirerek, akciğerdeki hasarlı dokulardan kaynaklanan bronşiyal astım hastalığının da bu yöntemle tedavi edilebileceği tezi üzerine araştırma başlattıklarını ifade etti.

DEÜ Tıp Fakültesi Pediatrik Alerji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan Karaman, Prof. Dr. Nevin Uzuner ve Uzman Dr. Fatih Fırıncı ile yaptıkları araştırmayla doku hasarı oluşturulan fareye kök hücre uygulandığını ifade eden Baran, şöyle konuştu:

''Bronşiyal astım, solunum yollarının tekrarlayan bir hastalığı olup nefes darlığı, öksürük, hırıltı, hışırtı ve bazen de koyu kıvamlı balgam çıkarmayla seyreden, akut ya da subakut dönemlerle belirlenen bir hastalıktır. Bronşiyal astımın tedavisi için farklı ilaçlar kullanılıyor olmasına karşın halen bilinen kesin bir tedavisi yoktur. Yaptığımız araştırmayla bronşiyal astım modeli oluşturduğumuz farelere uyguladığımız mezenkimal kök hücrelerin, oluşturduğumuz doku hasarının tedavisinde son derece etkili olduğunu ortaya koyduk.''

Doç. Dr. Baran, yaygın bir hastalık olan bronşiyal hastalığın kök hücreyle tedavi edilebileceğinin ortaya konmasına rağmen kök hücrenin insana uygulanması konusunda çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, mevcut araştırmalar çerçevesinde kök hücrelerin ilaç gibi kullanımının dahi mümkün olabileceğini ifade etti.
KEMİK UZATMA OPERASYONLARI
Doç. Dr. Baran, yürüttükleri diğer bir çalışmayla kemik hasarlarının da kök hücreyle tedavisinin mümkün olduğunu ortaya koyduklarına dikkati çekti.
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr. Mustafa Yılmaz ve Uzman Dr. Özgür Sunay ile ortaklaşa yürüttükleri projeyle, yağ dokudan elde edilen kök hücrelerle hayvanlarda oluşturdukları kemik hasarının kısa bir sürede tamir edildiğini gözlemlediklerini kaydetti.
AA

Kurultayda büyük sürpriz!

Rahşan Ecevit'ten CHP'ye sürpriz bir açıklama geldi.
Yarın olağan büyük kurultayını yapacak olan CHP, yeni genel başkanını seçmeye hazırlanırken, parti ve Kılıçdaroğlu'na sürpriz destek geldi.
Rahşan Ecevit, "Bülent Ecevit'e gönül verenleri, CHP'ye destek olmaya çağırıyorum" açıklamasında bulundu. Rahşan Ecevit'in yarınki kurultaya da katılacağı bildirildi.
Bu arada kurultayda Kemal Anadol'un divan başkanı olacağı bildirildi.

CHP'ye dönüş heyecanı

Başkent kulislerinde Karayalçın, Büyükerşen ve Kamer genç'in CHP'ye dönüşü konuşuluyor.
CHP'de il başkanları toplantısında Deniz Baykal'a dönüş yolu kapanınca başkent kulislerinde ağır topların partiye dönüşü konuşulmaya başlandı. Yarınki kurultay sonrası Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Sezgin Tanrıkulu, Kamer Genç’in CHP’ye katılabileceği, Karayalçın’ın da yönetime girebileceği belirtiliyor.
Yeni genel başkanını yarın seçecek olan CHP’de gözler Kemal Kılıçdaroğlu’nun ısrarla sözünü ettiği parti içi demokratikleşmenin nasıl sağlanacağına çevrildi. Parti Meclisi’ne (PM) kimlerin gireceği tartışılırken, henüz CHP üyesi olmayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı DSP’li Yılmaz Büyükerşen, eski Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Ordu Belediye Başkanı DSP’li Seyit Torun gibi isimlerin de ortaya çıkacak yapıya göre CHP’ye katılacakları bilgisi kulislere yansıdı. Milliyet'ten Mansur Çelik'in haberine göre Murat Karayalçın’ın da yönetime gireceği konuşuluyor.
Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Genel Sekreter Önder Sav’ın, genel sekreterlik makamının tüzük değişikliğinin yürürlüğe girmesinin ardından “sembolik” hale gelecek olması nedeniyle, bu görevini, Grup Başkan Vekili Hakkı Suha Okay’a devredeceği belirtiliyor. Sav’ın da teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı olacağı ifade ediliyor.
Kimler var?
İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Alper Ünlü ile Haluk Koç, Tekin Bingöl, Şahin Mengü, Mehmet Akif Hamzaçebi, Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu, Prof. Dr. Gürol Ergin, Prof. Dr. Necla Arat, Prof. Dr. Oğuz Oyan, Prof. Dr. Nevin Gaye Erbatur, İsa Gök, Atilla Kart, Akif Ekici, Muharrem İnce, Faik Öztrak’ın da MYK’ya gireceği kulislere yansımıştı. Dün itibarıyla MYK için isim öne çıkan bazı isimler de şöyle: Murat Karayalçın, Ali Topuz, Umut Oran, Çetin Soysal, Ercan Karakaş, Yaşar Ağyüz, Hulusi Güvel, Malik Ecder Özdemir, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın. PM listesi ve yeni yönetim anlayışı belirgin hale geldikten sonra partiye yoğun katılımlar olacağı ifade ediliyor.
DSP kökenli bağımsız milletvekilleri ve Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in de adı bu kapsamda geçiyor. Parti üyeliği için 6 aylık aday üyelik dönemi gerektiği ve bunun ancak MYK kararıyla üye olunması koşuluyla aşılabilmesi nedeniyle Prof. Dr. Süheyl Batum gibi CHP üyesi olmayan birçok ismin de kurultay sonrasını beklediği öğrenildi.
PM listesinin hangi yöntemle oluşturulacağı da Ankara’daki ana gündem maddelerini oluşturuyor. Daha demokratik bir yöntem olan “çarşaf liste” yöntemine Sav’ın sıcak bakmadığı biliniyor. Kılıçdaroğlu da dün “Liste nasıl olacak” sorusuna, “Ona kurultay karar verecek, benim karar verme durumum yok” yanıtını verdi. Baykal ekibinin de çarşaf liste yönteminin uygulanmasıyla Kılıçdaroğlu listesini delmeye çalışacağı belirtiliyor.

Korkunç gerçek

Ölen madencilerden bazılarının ağızlarında ıslak mendil bulundu.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi'nde meydana gelen patlamada ölen madencilerden bazılarının ağızlarında ıslak mendil bulundu. Madencilerin patlamanın hemen ardından ölmediği ve yaşamak için mücadele ettikleri anlaşıldı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi'nde meydana gelen grizu faciasının ardından bazı detaylar ortaya çıkmaya başladı. Patlamanın ardından yapılan kurtarma çalışmaları 4 gün sürdü. Dört gün boyunca yer altından iyi bir haber bekleyen yakınları 4. günün sonunda acı haberle yıkıldı.
Yerin 540 metre altında ölen 30 madencinin bin 300-bin 400 TL maaş ve fazla mesai alacakları iddia edildi. Özel şirkette çalışan 30 madencinin 8 saat yerine 13-14 saat çalıştığı öne sürüldü.
Yaşanan korkunç patlamanın ardından 30 maden işçisinden15-16'sının patlamanın hemen ardından gazdan zehirlenmemek için ıslak mendil ile ağızlarını kapattıkları ortaya çıktı. Madencilerin cesetlerinin bulunup çıkarıldığı sırada ağızlarında ıslak mendil olduğu anlaşıldı. Madencilerin patlamanın ardından yaşamak için mücadele ettikleri anlaşıldı.
İHA

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...