Sayfalar

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Baykal’ın istifası ve komplonun ardındaki sinsi merkez? Sabahattin ÖNKİBAR / YENİÇAĞ

Eğer hadise komplo ise ki pek çok çevre ve Sayın Baykal öyle söylüyor, Deniz Bey’in istifa etmemesi 
gerekirdi!
Neden mi?
Komplocular yani kaseti servis edenler ödüllendirildi de ondan!
Açıkcası bu açıdan bakınca biz istifa kararını çok doğru bulmadık!
Ancak hadisenin Deniz Bey açısından kuşkusuz farklı cepheleri var!
Şuyuu  vukuundan beter diye istifa!Bir şeyin şuyuu vukuundan beterdir özdeyişinden hareketle olsa gerek, Deniz Bey ince eleyip sık dokumuş ve bu karara varmıştır.
Açıkcası bu karar, koltuk ya da  makam uğruna yavşamayan Deniz Bey’in gerçekten de adam gibi adam olduğunu bir kere daha tescillemiştir.
Peki bundan sonra ne mi olur?
Göreceksiniz çok şey olacak!
Tamam CHP Baykal gibi bir büyük karizmayı yitirmesine yitirmiştir lakin aynı zamanda toplumun takdir merkezine oturmuştur. Dolayısı ile Deniz Bey’in meydan okumayı çağrıştıran istifası sonrasında CHP’nin rüzgar alması bile ihtimal 
dahilindedir.
Gelelim Baykal sonrasında kaos olma ihtimaline?
Deniz Bey eğer küser çekilirse kaos kesindir, dolayısı ile Sayın Baykal kendisine ve ülkeye komplo kuranlardan rövanşı almak için bu kritik süreçte mutlaka yönlendirici olmalıdır ki bu onun tarihsel  ödevidir.
Komplo kimin eseri?Ve komplonun ardındaki sinsi merkez?
Açın Pazar günkü yazıma bakın, bu satırların yazarı kurulan bu pusunun önem derecesine göre birinci şüpheli olarak AKP derin merkezini göstermişti ki olayın mağduru Sayın Baykal da bizim bu tahminimizi dün doğrulamıştır.
Evet bu rezil tezgah Deniz Bey’e göre de iktidarı elinde tutanlar tarafından yapılmıştır zira olanların iktidar gücünü kullanılmaksızın teknik olarak olabilirliği mümkün değildir!
Ama Tayyip Bey, şurekası ve yandaş basın öyle bir görüntü vermedi mi 
diyeceksiniz?
E pes yani!
Tezgahı yapan oh olsun demeyecekti herhalde!
Üzüntü bildirme görüntüleri, komplocu olmama ve bu ithamla  hedef gösterilmeme hesabına yani kamuflaja matuftu!
Bizim AKP’den kuşkulanmamızın en temel gerekçesi, bu güruhun Anayasa değişiklikleri bağlamında referandumu kesin kazanacakları yönünde verdiği görüntülerdi. Demek ki TBMM’deki oylama sonrasında vizyona koyacakları böyle bir tezgahları mevcuttu ve bunun da halktan tepki göreceğini ve de referandumdan oy olarak kendilerine döneceğini hesapladılar.
Yaralı Baykal’la referandum!
Zamanlama ortada, Anayasa değişikliğinin son oylamasının yapıldığı gece kaset servis edildi!
Ancak tezgahı kuranlar bir konuda yanıldı, yani Baykal’ın istifasını hiç hesaba katmadılar zira onlar Deniz Bey’i kendileri gibi değerlendirdiler. Yaralı Baykal ile referandumu alırız hesabını yaptılar!
Ama göreceksiniz bu iş bumerang misali geri tepecek ve bu tezgah yakın ve orta vadede AKP’yi vuracaktır.
Öyle, çünkü Deniz Baykal gibi bir siyaset devi bir kaset operasyonu ile siyasetten çekiliyorsa, bundan böyle artık hiç kimse bazı şeylerin üstüne yatamaz ve bazı şeyleri görmezden gelemez!
Göreceksiniz Baykal’ın çekilişi bu anlamda Türkiye için milat olacak ve istifa diye bir müessesenin var olduğunu herkese belletecektir!
Baykal’ın oluşturduğu içtihat!
Yarın öbür gün Tayyip Bey ya da arkadaşları için çıkarılacak bir kaset durumunda kıvırma imkanı artık kalmamıştır zira Deniz Bey istifa etmekle bu noktada siyasi bir içtihatı oluşturmuş  oluyor!
Son bir ayrıntı:
Göreceksiniz varlıkları AKP ve Erdoğan’la kaim olan yandaş medya ve besleme yazarları Deniz Bey’in  kaset olayı ile alakalı olarak iktidarı suçlayan sözlerini eleştireceklerdir. Bu onların görevi ama biz Deniz Bey’in bu hükme duygusal sebeplerle varmadığı kanaatindeyiz. Baykal gibi iyi bir siyasetçi ve kaliteli bir hukukçu  Genel Başkanlığı bırakırken iddialı bir biçimde birilerini hedef göstermiş ise, kanaati ve hükmü kesin demektir.. Öyle ya Deniz Bey kişisel bir sorunu olmayan AKP’liler yerine Sarıgül’ü hedefe oturtabilir ya da malum cemaata dikkat çekebilirdi. Deniz Bey bunu yapmadı, tersine cemaatin bu işin içinde olmadığını özellikle vurguladı ki o vurgu çok şeyi anlatıyor.

Tiyatro Festivali "Cevahir" ile başladı

10-13 Mayıs tarihleri arasında Kayseri'de 5.'si düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali başladı.
Festivalin açılış törenine Geniş Aile dizisindeki 'Cevahir' rolüyle ekranlardan tanınan ünlü tiyatro sanatçısı Ufuk Özkan katıldı. Törende konuşma yapan Özkan, Kayseri'nin müthiş bir şehir olduğunu belirterek, "2. kez geliyorum ve zaman nasıl geçti anlayamadım. Bir sürü Büyükşehirde yapılan yarışmalar görüyorum ama Kayseri Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Tiyatro Festivali'ni 5. kez düzenleyerek bu işin bir tesadüf olmadığını göstermiştir. 13 gün boyunca sahnede tiyatro yapılmasına destek olmak çok önemli" diye konuştu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise yaptığı konuşmada içinde bulunulan zamanın çok hızlı bir değişikliğe ev sahibi yaptığının altını çizerek, "Çok hızlı değişmeler yaşanıyor. Hızlı değişikliği yakalayamayanlar geriye gidiyor" ifadesinde bulundu.
Özhaseki, becerilerin, kültür, sanat, spor ve eğitimle doldurulması gerektiğini kaydederek aksi takdirde Kayseri'nin de geriye gideceğini söyledi.

Uluslararası Kayseri 5. Liselerarası Tiyatro Festivali Başladı


Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ve uluslararası bir nitelik kazanan 'Uluslararası 5. Liselerarası Tiyatro Festivali' başladı.
Festivalin başlaması nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı, ardından festivale katılan okulların oluşturduğu kortej,  bando eşliğinde oyunlarda giyecekleri kostümleriyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne kadar yürüyerek Büyükşehir Meclis Salonu'nda düzenlenen programa katıldı. Burada düzenlenen programda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, festivale konuk olarak gelen Tiyatro Sanatçısı Ufuk Özkan ve değerlendirme heyeti de hazır bulundu.
Programda konuşan Başkan Özhaseki, 6 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Kayseri'nin ticaret şehri olma özelliğine kültür ve sanat şehri vasıflarını da eklemenin gayreti içinde olduklarını söyledi.
Günümüzdeki en önemli olgunun değişim olduğunun altını çizen Başkan Özhaseki, "Dünya çok hızlı bir şekilde değişiyor. Belediyeler halkın su, kanalizasyon ve çevre düzenleme gibi ihtiyaçlarını yerine getiren kamu kuruşları olarak bilinir. Ancak günümüzde bu anlayış değişti. Eğer bir belediye bu ve benzeri hizmetlerin ötesine geçemiyor, kültür ve sanat alanında da halkın ihtiyaçlarına cevap veremiyorsa zamanlan insanlar bulundukları yerleri terk ediyor, şehir küçülüyor ve belki bir ilçe durumuna düşüyor. Eğer Kayseri'yi daha yaşanabilir ve keyifli bir şehir haline getirmez, kültür ve sanat faaliyetlerine yeterli önemi vermez isek zamanla bizde küçülür ve kaybolup gideriz" dedi.
Bir kısmı başlamış, bir kısmı da önümüzdeki günlerde başlayacak çeşitli projelerle Kayseri'nin sanat, eğitim, spor ve sağlık alanlarında da önemli bir konuma sahip olacağını belirten Başkan Özhaseki, "Kayseri'yi sanat ve kültür şehri yapacak en önemli projemiz Kaleiçi Kültür Merkezi Projesi. Önümüzdeki günlerde başlayacak çalışma ile Kaleiçi, içinde her türlü sanatın icra edildiği bir kültür merkezi haline gelecek. Festival nedeniyle burada bulunan yavrularımızı tiyatro sanatının içinde görmek beni mutlu ediyor" şeklinde konuştu.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan ise Kayseri'yi kültür ve sanat alanında bir cazibe merkezi yapmak için yoğun bir gayret içinde olduklarını söyledi.  
Düzenledikleri etkinliklerle 7'den 77'ye her kesime ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Durukan, "Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki'nin önderliğinde 172 günde gerçekleştirdiğimiz 200 etkinlik ile 500 binden fazla insanımıza ulaştık" dedi.
        Programda söz alan konuk sanatçı Ufuk Özkan, pek çok ilde tiyatro festivalleri düzenlendiğini, ancak Kayseri'de düzenlenen programın uluslararası olma yönüyle bunlardan ayrıldığını ifade ederek, "Festivale 24 okulun katılıyor olması ve beşincisinin düzenlenmesi elde edilen başarının tesadüf olmadığının bir göstergesi. Kayseri mutlu bir şehir, her şey burada çok düzenli" şeklinde konuştu.
Festivale katılan okular adına bir konuşma yapan Kayseri Sema Yazar Anadolu Lisesi öğrencisi Hande Erdoğan'da aylardır festivale katılacak olmanın heyecanı içerisinde oyunlarına çalıştıklarını belirterek, "Tiyatro bizlere daha iyi düşünme ve daha iyi sorgulama özelliği kazandırıyor. Tiyatro ile toplu çarpan yüreklerin varlığını hissettik. Bizlere bu fırsatı veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Özhaseki, festivale katılan okulların temsilcilerine çeşitli hediyeler, Ufuk Özkan'a ise günün anısına şilt verdi.
Ayrıca Başkan Özhaseki'ye, festivale yurt dışından katılan Azerbaycan Bakü Türk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Özgen Dikmen şilt, Kırgızistan Türk Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Nurullah Cicioğlu ise yöresel Kırgız kıyafeti hediye etti.
Festivalin gala programı Şehir Tiyatrosu'nda saat 19.00'da Ufuk Özkan söyleşisi ve ardından Büyükşehir Belediye Konservatuarı Tiyatro Grubu'nun sahneleyeceği oyunla gerçekleştirilecek. 

Kayseri'nin kurumlar vergi rekortmenleri açıklandı


Boytaş Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş, 2009 yılına ait 20,9 milyon lira tahakkuk eden kurumlar vergisi ile Kayseri'de ilk sırada yer alırken, Türkiye genelinde de 82. sırada geldi.
Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, kurum binasında düzenlediği basın toplantısında, 2009 yılına ait kurumlar vergisi beyannamelerine göre en çok vergi tahakkuk eden ilk 100 mükellefin belirlendiğini söyledi.
Geçen yıl 7 bin 44 kurumlar vergisi beyannamesi alındığını, bu yıl bu sayının yüzde 3 artarak 7 bin 231'e yükseldiğini belirten Özkök, geçen yıl 637 milyon 17 bin 639 lira toplam matrah üzerinden 127 milyon 501 bin 121 lira kurumlar vergisi tahakkuk ettiğini, bu yıl ise 1 milyon 149 milyon 990 bin 310 lira toplam matrah üzerinden 229 milyon 681 bin 845 lira kurumlar vergisi tahakkuk ettirildiğini, matrahın yüzde 81, vergi tahakkukunun da yüzde 80 arttığını kaydetti.
İlk 100'e giren kurumların, toplam matrahın yüzde 74'üne isabet ettiğini vurgulayan Özkök, 7 bin 131 kurumun da kalan yüzde 26'yı oluşturduğunu söyledi.
Kayseri'de kurumlar vergisinde 104 milyon 913 bin 430 lira matrah ve 20 milyon 982 bin 686 lira tahakkuk eden vergiyle Boytaş Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin ilk sırada yer aldığını belirten Özkök, ''Bu firmamız aynı zamanda Türkiye genelinde ilk 100 mükellef arasında 82. sırada yer alan tek Kayseri firması olarak gurur kaynağımız olmuştur. Mükellef kurum yetkililerini tebrik ediyoruz'' dedi.

İkinci sırayı, 16,8 milyon lira tahakkuk eden kurumlar vergisi ile Merkez Çelik A.Ş'nin, üçüncü sırayı ise 11,8 milyon lira ile geçen yılın birincisi Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi A.Ş'nin aldığını ifade eden Özkök, İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin dördüncü, Kayseri Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin beşinci, Boyteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin altıncı, Kayseri Metal Center Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yedinci, HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin sekizinci, Keskinkılıç Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin dokuzuncu, Özkoyuncu Demir Madeni Limited Şirketi'nin onuncu sırada yer aldığını belirtti.

Bu yıl ilk 100'de yer alan mükelleflerden yüzde 50'sinin değiştiğini vurgulayan Özkök, ''50 yeni mükellefimiz ilk 100'e girmeyi başarmıştır. Bu değişimin ardında, Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığının sektör bazlı etkin denetim çalışmalarının yanında mükelleflerimizin de devlete olan güveninin artması, ekonomimizdeki olumlu büyüme ve gelişmenin olduğunu sayabiliriz. Eksik beyanda bulunan veya hiç beyanda bulunmayan mükelleflerimize, ceza kesilmeksizin pişmanlıkla beyanda bulunabileceklerini de hatırlatmak isterim'' diye konuştu.

Prof.Dr.Haydar Baş Kayseri'ye geliyor


Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Meltem TV’den canlı yayınlanacak ‘Ekoanaliz’ programına katılmak üzere 14 Mayıs Cuma günü Kayseri’ye geliyor.
Ekoanaliz programında, siyasi ve ekonomik gündemi değerlendirip Milli Ekonomi Modelini anlatacak olan BTP lideri, City One Hotel’de Kayserililerle buluşacak.
Prof. Dr. Haydar Baş programda salondaki ve ekran başındaki seyircilerin sorularını da cevaplandıracak.

Eyvah, bu acıya yürek dayanmaz! Kayserimiz 1.5 ayda 4. şehidini de verdi

Hakkari Dağlıca'da mayın patlaması sonucu Kayserili İstihkam Uzman Çavuş Bürol Mutlu şehit oldu.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Kayserili İstihkam Uzman Çavuş Bürol Mutlu'nun baba ocağına ateş düştü. Son şehit haberi ile birlikte şehirdeki şehit sayısının 4'e yükselmesi Kayseri halkını derinden yaraladı. 
  Yüksekoca ilçesine Dağlıca bölgesi Keri Tepesi mevkiinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerinin geçişi sırasında, mayın patlatılması ile şehit düşen İstihkam Uzman Çavuş Bürol Mutlu'nun (39) baba ocağındaki fertler, haberin gelmesiyle yıkıldı. 
  18 yıllık Ayten Mutlu ile evli ve 2 çocuk sahibi olan Bürol Mutlu'nun şehit haberini Garnizan Komutanlığı'nda görevli komutanlar bildirdi. 
  Şehit haberini alan baba Ahmet ve anne Zümrüt Mutlu'nun gözyaşları yürekleri dağladı. 
  31 Mart'ta Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır, 19 Nisan'da Jandarma Yüzbaşı Levent Çetinkaya ve 3 Mayıs'ta Kemal Koçyiğit'in şehit haberlerinin ardından son şehit Bürol Mutlu'nun acı haberi Kayseri halkını derinden üzdü. 

İstifayı nasıl yorumlamalı

Deniz Baykal arkasında cevaplanması gereken pek çok soru bırakarak istifa etti.
Köşeyazarları gerek medyaya yaptıkları açıklamalarda, gerekse twitter hesaplarında bu soruları cevaplamaya çalıştılar.
Baykal'ın arkasında bıraktığı sorulardan en önemlisi ise konuşmasındaki Pensilvanya, yani Fethullah Gülen vurgusuydu.
CHP lideri Deniz Baykal'ın istifa kararını açıkladığı konuşmasında "ABD'den Pensilvanya'dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine de inandığımı söylemek isterim" ifadesini kullanması buna karşılık "Anamuhalefet liderine bu kadar kaba ahlaksızlık, bugünün ortamında iktidarın bilgisi olmadan gerçekleştirilemez" demesi çeşitli yorumlara neden oldu.

Kimileri Baykal'ın "iktidarla Fethullah Gülen cemaatini ayrıştırdığı"nı, kimileri de kaset olayından dolayı Gülen cemaatini aklayıp iktidarı suçladı şeklinde yorumladı.

Bazı yazarların twitter'da konuya ilişkin yorumları şöyle oldu:

AHMET HAKAN - twitter
onur öymen, mustafa özyürek, önder sav da gitmeli...
baykal istifa etti... en fazla yandaş medya üzgün...
yandaşlar kemal kılıçdaroğlu gibi bir isim yerine "yaralı bir baykal"ı tercih ederlerdi...
pensilvanya: ikna mı etti? korkuttu mu?

ORAY EĞİN - twitter
Baykal'ın istifa ettiğini duyurdum, şimdi iddialı bir haber daha veriyorum: Kurultay'da yeniden Genel Başkan seçilecektir...
CHP'de yeni Kurultay sloganı: Hep destek tam destek... Fenerbahçe taktiği uygulanacak...
Sızdırılan götüntüler, konuşma kayıtları Başbakan ve AKP'yi hiç vurmadığına göre Erdoğan'ın yanıtını iyice düşünmesi gerek.
Yeni bir tartışmayı da başlattı Baykal: Cemaat'le AKP'yi ayrıştırdı...
Başbakan'ın 'Gaza getirmeyin' lafının hedefinde Cemaat olduğu söyleniyordu; Baykal AKP-Cemaat gerginliğini teyit mi etti?
Mustafa Özyürek tersten mi çakıyor acaba? Geri dön çağrılarını güçlendirmek için mi?
'Kurutalya katılmayacağım' diyen Baykal aktif mücadelesine devam edecekmiş - bu söz ne demek?
Yeni kulis... CHP Kurultay'ından önce ya da sonra 'Varan 2' sızacak mı? Kaset suikastının hedefi kim olacak?
CHP'ye yeni lider arayanlar bu soruyu düşünsün: Kemal Kılıçdaroğlu'nun Washington'la ilişkisi var mı yok mu?

SERDAR AKİNAN - twitter
Bu ulkede sekreterinden cocuk yapan bakan varken ve yazilamazken neden hep "birileri" ne konusacagimiza karar verir?
Altayli'nin Baykal konusundaki yorumu akla yatkin...Yapanlar "muhalif"ler olmayabilir...Istifasi Turkiye'de siyaset kurgusunu degistirir.
Fethullah Gulen'e tesekkur!... Baykal'in siyasi bir aktor olmaktan vazgecmediginin kanitidir...
Basbakan'in ratingi yuksek bir yaniti olacaktir suphesiz...Peki Baykal bu pasi neden atti?
Goruntuler komplo...Yani? Icerik dogru mu? Degil mi? Yanitlamadi....
NİHAT GENÇ - odatv.com
Nihat Genç odatv.com'da yayınlanan Yeni Kasetler Yolda başlıklı yazısında şu görüşleri savundu:
Bir parti genel başkanı için affedilmez bir günahla karşı karşıyayız, halkımız, hiçbirimiz hiçbir zaman affetmeyeceğiz, ama ‘hırsızın hiç mi suçu yok’, üstelik hırsız, Amerika, faşist liberaller, cemaat, istihbarat dümenleri, yani bu ülkeye kastedenler..
Ve bugünlerde AKP ‘nin yeni bir iktidarı tam anlamıyla yüzde yüz bir kesinlikle ham bir hayaldir, AKP’nin işi bitmiştir ve tüm Türkiye seçimleri beklemektedir, AKP’nin tek şansı kalmıştır o da CHP’nin infilak ettirilmesidir.
Öyle bir yol bulmalıyız ki, hem hiçbir ahlaksızlığı affetmemeliyiz hem de AKP oyunları, şantajlar, cemaat ve istihbaratın saldırılarını başarısız kılmalıyız.
Unutmayalım, CHP’yi kırk yıl aradan sonra yeniden umut yapan şey, AKP’nin ülkemiz için felaketlerle dolu bela yapan siyasi iktidarıdır. Felaket günlerinde merkez partiler ülke bekasıyla ilgili kaçınılmaz misyonlar edinir. Hiç birimiz CHP’li değiliz, ama gün, CHP’yi AKP’den kurtulmak için korumaktan başka şansımız yok, vardır diyenler söylesin…
CHP’nin tarihine iyi bakın, doksan yılda üç kere umut oldu, ilki ‘kurtuluş sonrası’, ikincisi 12 eylül öncesi anarşi kardeş savaşı yıllarında, üçüncüsü yine ülkenin bekasından en çok kaygı duyulan bugünlerde..
CHP’nin gövdesini eğebilirler, dallarını kırabilirler ama CHP’yi hiç kimse tarihin mezarlığına atamayacaktır, çünkü artık seçime kadar Türkiye’nin var olma yok olma kaderi CHP’nin kaderiyle özdeşleşmiştir..
Ve unutmayalım bu karanlık günlerde en önde savaşan yine CHP’dir, en önde savaşanlar kardeşlerini arkadaşlarını sevdiklerini ‘kurban vere vere bugünlere geldi’. Saldırıya geçen Amerika, cemaat, faşist liberaller ajan yandaş medya ve istihbarat oyunlarıyla istedikleri kadar çok ‘zayiat’ versinler, ‘kurban’ vererek bitmeyeceğimize yılmayacağımıza asla durmayacağımıza önümüzdeki aylar ‘şahit’ olacak..
TAHA AKYOL - Habertürk TV
Habertürk TV'ye açıklama yapan Milliyet yazarı Taha Akyol da konuşmasında Pennsilvanya vurgusu üzerinde durdu: İlk olarak Pensilvanya'dan Atlantiğin öteki tarafından bahsederek yani Fethullah Gülen'den bahsederek bir aklamada bulundu. Yani bu olayı onların yapacağı bişey değildir diye. İkincisi de bunu hükümete yükledi. Yani hükümet içerisinde, emniyet içerisinde bir grup olduğunu veya CHP'ye karşı olduğunu ve bir ekibin yaptığı iş değil hükümetin yaptığı bir iş olduğunu söyledi. Hedef küçülttü. Doğrudan doğruya iktidarı hedef gösterdi. Ben bu olayın bir komplo olduğuna katılıyorum. Böyle bir olay yaşandı yaşanmadı ayrı bir mesele ama bunun ortaya çıkarılması bir komplodur. Bunu hükümet yaptı iddiasını çok aşırı buluyorum. Bu konuda henüz bir kanıt yok. Ama Baykal'ın iddiası budur

'Yakın çevresine baksın'

İstifa konuşmasında iktidarı suçlayan Deniz Baykal'a AK Parti'den ilk tepki geldi.
Dengir Mir Mehmet Fırat, "Birini suçlamak istiyorsa yakın çevresine baksın" dedi. Deniz Baykal'ın bu şekilde gitmesinin çok üzücü olduğunu ifade eden Mir Mehmet Fırat, "Biz kendimizden çok eminiz. Böyle gayri bir ahlaki olaya yer almamız söz konusu olamaz. Görüntüler iğrenç. Baykal birilerini suçlamak istiyorsa yakın çevresine baksın. Özellikle de özel hayatını bilenlere baksın" dedi.

Kabus geri döndü!

İzlanda'daki Eyyafyallayöküll yanardağının kül bulutu Türkiye sınırına dayandı.
Geçtiğimiz hafta yeniden faaliyete geçen İzlanda'daki Eyyafyallayöküll yanardağının püskürmesiyle oluşan kül bulutları hafta sonunda güney Avrupa ülkelerini vurdu.
Fransa, İtalya, Portekiz ve güney Almanya'da hava trafiğini etkileyen volkanik kül bulutlarının bugün Türkiye'ye ulaşması bekleniyor.
Kül bulutlarının, Ege'nin güneyinde İzmir ve Muğla'nın yanı sıra başta İstanbul olmak üzere Marmara genelinde de "hafif" şekilde görülmesi bekleniyor.
Kül bulutlarının yoğunluğunun güney Avrupa ülkelerine göre az olacağı belirtilirken, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün önümüzdeki saatlerde konuyla ilgili açıklama yapacağı açıklandı.
DÜN İSPANYA BUGÜN TÜRKİYE
Eyyafyallayöküll Yanardağı'nın oluşturduğu kül bulutu, dün İspanya'ya ve İtalya ulaşmıştı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kül bulutuyla ilgili olara şu uyarı yapıldı: ''Yapılan son tahminlere göre, 9 Mayıs Pazar günü sabah 09.00'dan 15.00'e kadar olan sürede, 20 bin - 35 bin feet uçuş seviyeleri arasında, Marmara'nın güneybatısı kül bulutundan hafif olarak etkileneceği tahmin edilmektedir.
Volkanik patlamaların etkisi, uydu görüntüleri ile takip edilerek, atmosferik sirkülasyon ve önümüzdeki periyotlarda üst seviye rüzgarlarının yön ve şiddetindeki değişiklikler dikkate alınarak yeni değerlendirmeler yapılacaktır.''
HAVA TRAFİĞİ AKSIYOR
İzlanda'daki yanardağdan yayılan kül bulutlarının uçuş güvenliği için tehlike oluşturmayı sürdürmesi, İrlanda hava trafiğini aksatmaya devam ediyor.
Geçen ay bazı Avrupa ülkeleriyle birlikte hava sahasını 6 günlüğüne kapatan İrlanda'daki havalimanlarında uçuşlar günlerdir kesintili olarak yapılabiliyor.

Dünyada flaş haber

Baykal'ın istifa açıklaması ajanslar tarafından flaş haber olarak duyuruldu.CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın genel başkanlıktan istifa etmesi yabancı ajanslar tarafından flaş haber olarak geçildi.
Reuters, Baykal'ın kendisi ve bir kadın milletvekilinin içinde bulunduğu iddia edilen görüntüler nedeniyle istifa ettiğini duyuruken, Baykal'ın açıklamasında 'bu bir vazgeçiş ya da kaçış değildir, bu komplo hükümetin Anaysa görüşmelerine karşı partimin direnişe geçtiği bir döneme denk gelmiştir' ifadesini kullandı.

Baykal kurultayda yok


CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Baykal'ın kurultaya katılmayacağını söylediğini bildirdi.
Uzun yıllar Deniz Baykal'la birlikte çalıştıklarını belirten Özyürek, "Bu ayrılık çok zor oldu. Sayın Baykal kurultaya katılmayacak" açıklamasında bulundu.

İstifanın 5 dakika sonrası

CHP'den istifa eden Deniz Baykal, gözyaşlarıyla uğurlandı.
İnternette yayınlanan görüntülerin ardından suskunluğunu bozan CHP Lideri Deniz Baykal istifa ettiğini açıkladı. Genel Başkanlık görevini bırakan Deniz Baykal, parti genel Merkezi'nden alkış ve gözyaşlarıyala uğurlandı. Kararını açıkladığı sırada salonda "Yapmayın Başkanım" sesleri yükselmişti. Çıkışta ise partililer, Baykal'ı ''İnadına Baykal, inadına sol'' ve ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganları attı.

Deniz Baykal'ın istifasıyla boşalan Genel Başkanlık koltuğu için partide Onur Öymen'in başkanvekillik için adı geçiyor. Öymen'in Merkez Karar Yürütme Kurulu'nu toplantısında durum değerlendirmesi yapacaklarını söylediği bildirildi.

'Devlet işi. Biliyorum'

CHP lider Baykal dün kendisini arayan gazetecilerle konuştu.CHP lideri Deniz Baykal'la dün telefonda görüşen Akşam gazetesinden Ersin Bal'ın haberine göre CHP Lideri Baykal, hafta sonunu sokağa adım atmadan evinde geçirdi.

Yaklaşık 2 hafta sonra gerçekleştirilecek olan CHP Olağan Kurultayı öncesine denk gelen bu gelişmenin ardından, Deniz Baykal'a yönelik 'istifa' çağrıları ve 'Kemal Kılıçdaroğlu' adı dillendirilmeye başladı.

TELEFONLARA ÇIKTI
Ersin Bal, dün akşam üzeri yaptığı görüşmede, Baykal'ın 'istifa' olasılığını da büyük oranda çürüttüğünü belirterek 'Yazılıp çizilenleri okuyorum. Kurultay bağlantılı yorumlar, ama aslı astarı yok' dediğini yazdı.

Baykal, 'Son birkaç gündür yaşananları yarın (bugün) MYK toplantısında değerlendirip, bir açıklama yapacağız' demekle yetindi.

OLCAY HANIM AÇIKLAMA YAPMADI

Baykal eşi Olcay Hanım'a atfen bazı gazetelerde yer alan 'Bunların üstesinden beraber geleceğiz' haberlerine ilişkin olarak ise 'Olcay Hanım'ın medyaya yapılmış bir açıklaması yok, ama herkes kendisine göre değerlendiriyor' dedi.
DEVLET İŞİ

Milliyet'ten Aslı Aydıntaşbaş'ın haberine göre ise Baykal, dün iki günlük sessizliğini bozarak çok yakınındaki bir isme “Bu bir devlet işi. Biliyorum” demiş.

CHP kurmayları, kasetin iddia edildiği gibi “kurultay hesaplaşması” ya da uluslararası bir gücün işi değil, anayasa sürecinde CHP’yi etkisizleştirmeye yönelik olduğunu düşünüyor.

Önce Baykal, sonra...

Ankara'da dolaşan komplo dedikoduları AKP Başkan Yardımcısı Çelik'e soruldu...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik bir gazetecinin, bugün bazı köşe yazarlarının gündeme getirdiği iddiayı hatırlatarak ''Deniliyor ki AKP'yi tasfiye etmek için ilk önce Baykal'dan başlandı. Bu, aslında oyunun ilk aşaması. Daha sonra da AKP bitirilmeye başlanacak. Bu konuda ne düşünüyorsunuz'' sorusunu ise Çelik, şöyle yanıtladı:
''Ben komplo teorilerine çok fazla itibar etmiyorum. İltifat da etmiyorum. Bunlar sadece spekülasyondan ibaret olan şeylerdir. Birileri tahminlerini söylüyor. Biz komplo teorisi üretmeye bayılıyoruz. Bu konuda elde sağlam bir veri olduğu kanaatinde değilim. Ama birilerinin kötü niyetleri olabilir. O insanların hevesinin kursağında kalması için devletin de üzerine düşeni yapması gerekiyor ki; yapıyor.''

Ve Baykal kararını açıkladı

CHP Lideri düzenlediği basın toplantısında istifa etti.
Cumhurite Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, görüntü kasetiyle ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı.
Baykal, "Bu bir kaset olayı değildir. Bu bir komplodur. Bir komplo yaparken, bazen haneye tecavüz edersiniz, bazen de en mahrem görüntüleri elde edersiniz. Ar, haya ve utanç bunu yapanlar için anlamını kaybeder. İnsanların şetrefleri, bunu yapanların umrunda değildir. Bunu ticari amaç ve şantaj için düzenlememişlerdir. Siyasi amaçla yapmışlardır. Yıllardır bekletilen bir kaset yoktur. Bir kaset üretilmiştir. Taze, 2 haftalık bir komplo vardır. Bir kaset üretilmiştir. Bu komplonun hedefi CHP'dir. Bu komplo son 2 hafta içinde üretilmiştir. Günceldir, tazedir.
Meskene tecavüz ve ileri teknoloji kullanılarak üretilen komplonun, iktidar gücü ve olanakları alınmadan icra edilmesi mümkün değildir. Bu kadar kaba bir kopmlonun iktidar bilgisi olmadan piyasa sürülmesi de söz konus değildir.
Sözde iyi niyet tavırları, perde arkasındaki suçluluğu örtmeye yetmez. Komployu ayıplar gibi yapanlar bizzat komployu yapanlardır. ABD'den aldığım üzüntü mesajlarına da inanmak istediğimi de belirtmek isterim.

ŞOTA KAYSERİ’DE


Kayserispor’un yeni sezonda Teknik Direktörü olmasına kesin gözüyle bakılan Şota Arveladze ile sözleşme imzalandığı iddia edildi. Bu konuda Kayserispor ve Şota’dan her hangi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili haberler Hollanda basınında yer aldı.
      Kardeşi Arçil ile birlikte Kayseri’ye gelen Şota’nın görevine başlaması bekleniyor. Şota’nın önümüzdeki günlerde Az Alkmaar’da birlikte çalıştıkları yardımcı antrenör Martin Haar’ı da Kayseri’ye getirmesi bekleniyor.

KAYSERİSPOR 1 -İBB -1

Ligin ikinci yarısında hızlı bir düşüş yaşayan Kayserispor evindeki son maçta az sayıdaki taraftarının desteğiyle öne geçti; ancak yine istediğini alamayıp haftayı 2 puan kayıpla kapattı.

Kadir Has Stadyumunda sezonun son maçına çıkan Kayserispor az sayıdaki taraftarının desteğiyle iyi mücadele etti. Ligde hedefi olmayan iki takımın karşılaşmasında futbolcuların gerginliği sahada olumsuzlukların yaşanmasına neden oldu.
            Karşılaşmanın 20’inci dakikasında Makukula’nın golüyle 1-0 üstünlüğü sağlayan Kayserispor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında galibiyeti koruyamadı.
            Makukula ve Ömer Şişmanoğlu ile iki net pozisyonu cömertçe harcayan Kayserispor 85’inci dakikada Ali Güzeldal’ın golüyle şaşkınlık yaşadı. Son dakikalarda  Alioum Saidou’nun çift sarı karttan kırmızı kartla atıldığı karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erince Kayserispor evindeki son maçta da puan kaybı yaşamanın üzüntüsüyle stadyumdan ayrıldı.

            Maç sonrası Kayseri’deki son maçı yorumlayan Teknik Direktör Tolunay Kafkas, Kayserispor’dan hiç kimseyle kırgınlık yaşamadan iyi bir şekilde ayrıldığını söyledi.

SUAT ÖZSOY GÜVEN TAZELEDİ

20. Olağan genel kurulunu yapan Kayseri Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası yeni başkanını belirlemek amacıyla sandık başına gitti. Mevcut başkan Suat Özsoy, Harun Bayındar ve Recep Uçan’ın yarıştığı genel kurulun galibi Suat Özsoy oldu.

Kayseri Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasının yeni başkanı belli oldu. Oyların çoğunluğunu alan  Suat Özsoy yeniden başkanlığa seçildi…
Yapılan seçimlerde Suat Özsoy’un listesinden yönetime 3 isim girdi. Meslekte birlik gurubu ve meslekte gelişim gurubu ise yönetime birer kişi sokabildiler. Böylece yönetimde çoğunluğu elde eden Suat Özsoy yeniden başkanlığı kazandı.

MHP BÜYÜKTUZHİSAR BELDE TEŞKİLATI AÇILDI

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı bu hafta sonunu da boş geçirmeyerek Büyüktuzhisar belde teşkilatının açılışlını yaptı. İl Başkanı Korkmaz Anayasa değişikliğinin geniş kitlelerin sorunlarını çözmeyeceğini söyledi.

MHP Tuzhisar Belde Teşkilatının açılışına İl Başkanı Süleyman Korkmaz da katıldı. İl Başkanı Korkmaz , burada yaptığı konuşmada, “Nasıl ki 82 anayasası Kenan Evren  anayasasıdır. Meclisten geçen Anayasa da Recep Tayyip Erdoğan anayasasıdır” dedi.
Köylünün, çiftçinin, memurun, işçinin, emeklinin esnafın ve sanayicinin birinci önceliğinin giderek artan ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluk olduğunu ifade eden Korkmaz, Anayasa değişikliğinde bunların hiçbirinin olmadığını söyledi.

Korkmaz, “Şimdi buradan soruyorum; değişen anayasada  bunların herhangi biri var mı? Elbette ki, yoktur, yine bu anayasada namusumuz dedikleri başörtüsü var mıdır? Dokunulmazlık var mıdır? % 10 barajı var mıdır? bunların hiç birini göremezsiniz, çünkü  hazırlatılan anayasa iktidarın ellerinden gideceğini anladıkları için kendilerini ve yandaşlarını yüce divandan kurtarma anayasasıdır” dedi.

Et ithalatına da değinen Süleyman Korkmaz, yandaşların zengin edilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Korkmaz, “Bakın yine bu günlerde et fiyatlarıyla ilgili spekülasyon sonucu kendi yandaşlarına et ithal ettirmeye çalışmaktadırlar. En önemli besin maddelerinden biri olan etin kilosu 30 TL olmamalıdır. Bunun yolu ithal etten değil, çiftçiyi desteklemekten ve maliyet oranlarını düşürmekten geçer. Bunları yanı sıra ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan hain PKK  terör örgütüdür. Bir ay içinde Kayseri ye gelen şehit sayısı 3, vatanımızın diğer bölgelerine gelen şehit sayısı ise 19 dur. Bu vahim durum hükümeti hiç ilgilendirmiyormuş gibi kulakları sağır, gözleri kör, kalpleri katılaşmış bir halde  hükümranlıklarını sürdürmektedirler” dedi.

İKTİDARIN NİMETLERİ BU OLSA GEREK

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Binasında tadilat başladı. Tadilat çalışmalarında Kocasinan Belediyesinin araçları ve çalışanları seferber oldu. Kocasinan Belediyesi iktidar partisine iki araçla destek verdi.

 Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı emrine giren Kocasinan belediyesinin iki aracı ve çalışanları gün boyunca görev yaptılar. Belediye araçlarının parti işlerini yapması garip karşılandı.
      Belediyenin elemanları parti binasının içindeki inşaat malzemelerini kamyonetlere yükleyerek taşıdılar. İçerde nasıl bir çalışma yapıldığı anlaşılamadı.
       Bu durumu gören çevre sakinleri belediyenin imkanlarının bu şekilde kullandırılmasına tepki gösterdiler.

Onur Bektaş'ın katilleri yakalandı

Üç arkadaş iddialara göre para meselesi yüzünden tartıştıkları 17 yaşındaki arkadaşlarını mağarada bıçaklayarak öldürdü. Onur Bektaş’ın öldürülmesi olayı, 2 gün sonra şahıslardan birinin itirafıyla ortaya çıktı.
Germir Mahallesi yakınlarında 3 arkadaşıyla buluşan Onur Bektaş, kendisini barışma bahanesi ile çağıran arkadaşları ile tartıştı. Onur, Daha sonra askerden izinli olarak gelen 21 yaşındaki İ.A. 17 yaşındaki R.T. ve 14 yaşındaki N.M. tarafından 30 dan fazla yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Sürekli İnternet kafelere giden ve işi olmadığı belirlenen Onur Bektaş ı öldürenlerden askerden izinli olarak gelen  İbrahim A. polise başvurarak arkadaşı 17 yaşındaki Onur Bektaş ı 2 gün önce bıçaklayarak öldürdüğünü Ramazan T. ve N.M nin de kendisine yardım ettiğini, cesedi bir mağara kovuğuna gizlediklerini anlattı.
     Germir Mahallesi ndeki mağarada inceleme yapan polis ekipleri, Onur Bektaş ın cesedini buldu. İlk incelemede bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenen Bektaş ın cesedi otopsi için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.
     Gözaltına alınan ve askerden hava değişimi için Kayseri ye izinli geldiği belirtilen İbrahim A nın polise verdiği ifadede Onur Bektaş ile çok iyi arkadaştık. Bir yıl önce Onur Bektaş yüzünden ettiğim kavgada bıçakla yaralandım. Askerde rahatsızlığım sürdü. Aldığım darbeler yüzünden 2 kez hava değişimine gönderildim. Onur a askerden döndüğümde bana bakmasını, para vermesini söyledim. benim işim gücüm yok diye cevap verdi. Sinirlenip kendisini bıçakladım. Şimdi çok pişmanım. Vicdan azabı çekiyorum dediği öğrenildi.
     Gözaltına alınan İbrahim A. ile Ramazan T. çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
     14 yaşındaki N.M. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
 

Anneler Gününde Türk Anneler Atatürk'e koştular ve şükranlarını sundular

Türk Anneler Derneği Kayseri Şubesi üyeleri anneler günü dolayısıyla Atatürk anıtı na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular.

Anneler Günü Kayseri’de de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Türk Anneler derneği kutlamalara Ata’ya şükran sunmakla başladı.
            Türk Anneler Derneği Şube Başkanı Fikriye Merdan ve üyeler Anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular.
Dernek Başkanı Fikriye Merdan burada yaptığı açıklamada tüm annelerin anneler günü nü kutladı.
        Böyle günlerin sevgi ve huzur dolu geçmesini dilediklerini belirten Merdan, Türk Anneleri olarak, bize bu vatanı emanet eden, bağımsızlık mücadelemizin lideri Mustafa Kemal Atatürk e şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Çocuklar tam 213 gündür kayıp


Talas ilçesinde, geçen yıl Ramazan Bayramı nın ikinci gününde çocukları kaybolan Tekin ailesi, anneler gününü buruk kutluyor. Çocuklarının bulunmasını isteyen Anne Leyla Tekin, acılarının her geçen gün büyüyerek devam ettiğini belirtti.
Dilruba ve Ahmet Tekin kardeşler, geçen yıl Ramazan bayramında komşu çocukları Türkan Ay ile birlikte şeker toplamaya çıktı. Kendilerinden bir daha haber alınamayan çocuklara 213 gündür ulaşılamıyor. Anneler Günü ne buruk ve büyük üzüntü içerisinde giren Leyla Tekin, Ahmet ve Dilruba nın hasretinin her geçen gün büyüyerek devam ettiğini belirtti.
Bayram ve özel günlerde bu acının daha da büyüdüğünü anlatan Leyla Tekin, yapılan aramalara rağmen çocuklarının bulanamadığını ifade ederek, "Her şeyin yapıldığını düşünüyoruz ama onların bulunmasını istiyoruz. Bizim acımız her geçen gün büyüyor. Geçen yıl Anneler gününü birlikte kutlamıştık. Mutluluk içerisinde idik. Ama bu yılki Anneler Günü bizim için hüzün ve büyük acı içerisinde geçiyor. Anneler Günü nde çocuklarımın gelmesi ise bizim için hayatımızdaki en büyük hediye olurdu" dedi.

Anne Leyla Tekin, kayıp oldukları günden beri her gün ziyaret ettiği çocuklarının odasında onlara ait elbiseleri bağrına basıp koklayarak acısını dindirmeye çalışıyor. Baba Hamza Tekin, aramalara rağmen çocuklarının bulunamamasının acılarını katladığını belirtti. Meclis tarafından kurulan komisyonun sadece çocukların nasıl kayıp olduğuna dair bilgi aldığını hatırlatan Hamza Tekin, "Umarım bizden alınan sadece bilgi olmaz ve çocuklarımızın bulunması adına farklı bir çalışma başlatılır. Bizim aklımıza gelmeyen aramalar yapılır ve bulunur. Bizim için en büyük hediye onların evlerine geri dönmesidir" diye konuştu.

Şehit anneleri, çocuklarının mezarlarını ziyaret edip çiçek bırakarak dualar etti.

Anneler Günü Kartal Şehitliğinde Ağlayan Analar Gününe dönüştü. Şehitlikte kutlama değil acı ve gözyaşı vardı. Anneler Gününde çocuklar annelerine çiçek götürüken, şehitlikte analar çocuklarının mezarına çiçek bıraktılar.

Anneler gününde evlatlar analarının yanına gidemeyince anneler evlatlarına koştu. Kayseri’deki çok sayıda şehit anası bu yıl anneler gününde de yine çocuklarının kebri başındaydı.
Şehit anneleri, çocuklarının mezarlarını ziyaret edip çiçek bırakarak dualar etti.
Oğlunun sağlığında her Anneler Günü nde kendisini hatırladığını belirten Şevkiye Aktunç, O bana gelemedi, ben ona geldim” dedi.

Aktunç, “Oğlum sağ olsa şimdi yanımda olacaktı, elimi öpecekti 10 yıldan beri her bayramda, her Anneler Günü nde onu yalnız bırakmıyorum, mezarını ziyaret edip hasret gideriyorum dedi.

Bir başka şehit annesi Şehit annesi Sebahat Vurgan da Oğlum bu vatan için öldü. Şu an yanımda onu hissediyorum” diye konuştu.

Tunceli nin Nazimiye ilçesindeki Sarıyayla Jandarma Karakolu na 30 Nisanda teröristlerce düzenlenen baskında şehit düşen uzman çavuş Kemal Koçyiğit in annesi Nazmiye Koçyiğit de oğlunun mezarını ziyaret etti.

Nazmiye Koçyiğit Kemal im, yiğidim, aslanım. İnanamıyorum. Birileri gerçek olmadığını söylesin. Kemal’im bana verdiğin en güzel, en özel anneler günü hediyesi. Oğlum ama çok acı bir hediye oldu” diyerek oğlunun mezarı başında uzun süre feryat eti.

          Burada bir açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz  “Annelerimizin böyle anlamlı bir günde evlatlarını kucaklayamamalarının üzüntüsü toplumumuzu ve bizleri derinden yaralamaktadır. Terörü bitirmek için verdiğimiz şehitlerimizin acısını en çok onlar yaşamaktadır. Hem şehit analarını, hem bu vatan için canını veren aziz şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız” şeklinde konuştu.

Şehit aileleri ile birlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz ve Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Ayşe Uzunlu da şehit mezarlarına çiçek bıraktılar.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...