Sayfalar

7 Temmuz 2010 Çarşamba

Kayseri Saat Kulesinin Saati Tamamen Durdu

Bir süredir çalışmasında sorun olsa da aralıklarla çalışmaya devam eden tarihi saat kulesi aşırı sıcaklara dayanamadı. Kuledeki saat sıcaklık sebebiyle tamamen durdu.

Osmanlı Sultanı 2. Abdulhamit döneminde yapılmaya başlanan saat kulesindeki saat Almanya nın Leibzig Kenti nde özel olarak yaptırılarak Kayseri ye getirilmişti. Saat kulesi yanındaki bina Kurtuluş Savaşı sırasında bir dönem Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti Kayseri Şubesi olarak kullanılmıştı.

Bir süreden beri aksayan ancak yapılan bakımlarla çalışan saat, Kayseri de 35 dereceyi bulan hava sıcaklıklarına dayanamayarak tamamen durdu.

Tarihi saat kulesi Kayseri nin önemli sembollerinden biri olarak biliniyor

Yine bisiklet kazası, Minik Berna can pazarında...


10 yaşındaki kız çocuğu, kullandığı bisikletin takla atmasıyla yaralandı. Berna isimli çocuğun durumunun ağır olduğu belirtildi.
Kaza tramvay güzergahı üzeri, Esentepe durağı yakınlarında meydana geldi. Annesi tarafından karne hediyesi olarak alınan bisiklete binen 10 yaşındaki Berna karşısına çıkan otomobili görünce heyecanlanarak ön frene bastı. Sert bastığı fren sonrasında takla atan Berna, başından ve kollarından yaralandı.

Olay yerine çağrılan ambulans ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılan küçük Berna nın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

İGM'de tartışma: "Lafa sürünüyorsun."

İl Genel Meclisinin temmuz ayı ikinci birleşiminde  2011-2013 yılları çalışma ve yatırım programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporlar görüşülmeye başlandı  raporların görüşülmesi esnasında ara ara gergin anlar da yaşandı

Görüşmeler esnasında MHP Tomarza Meclis Üyesi Osman Koç ile Meclis Başkanı Saadettin Aydın arasında gergin anlarda yaşandı. Osman Koç Başkan Aydın’ı kendisine söz vermemekle suçlayarak “Bana söz vermemek için elinden gelini yapıyorsun “ dedi.

Bunun üzerine Meclis Başkanı Saadettin Aydın Osman Koç’a cevap vererek “Önce Mecliste nasıl konuşulacağını lütfen öğrenin. Ben arkadaşlara söz verdim , size de söz verdim.Böyle davranırsanız yanlış olur.  Bu davranışınız meclise yakışmıyor. Ben  herkese aynı mesafedeyim. Ama kalkar böyle yaparsanız size yakışmaz” dedi.

Meclis Başkanının bu sözleri sarf ettiği anda araya giren Tomarza meclis üyesi Osman  Koç Başkan Aydın’a hala “Lafa sürünüyorsun” dedi. Koç “Bir  meclis üyesinin nasıl konuşması gerektiğini öğretecek en son kişi Sayın Başkandır. Sayın Başkan uzun yıllar yurt dışında yaşadığı için geleneklerimize görenekleri zayıftır” demesi üzerine Başkan Aydın “Böyle devam ederseniz bu meclisi yönetemem” dedi. Aydın “Burada bir meclis üyesi bu meclisin başkanına nasıl davranacağını bilmesi lazım. Ben yönetirken her arkadaşıma aynı mesafede yönetiyorum. Siz kalkıyor, yurt dışında elbette bulundum. Yurt dışında bulunmak bir eksiklik değil” demesi üzerine gergin anlar yaşandı

TartışMaya AKP Grup Başkanvekili Mustafa Tekelioğlu da müdahil oldu. Tekelioğlu, “Sayın Başkan işinizi zorlaştırmak istemem; ama; yönetiminizi gözden geçirin. Eğer burada huzuru bozmak amaçlı bir konuşma varsa buna izin vermeyin.. Burada her şeyi bilen bir eda içerisinde olan böyle bir role soyunan arkadaşlarımız var. Hiç kimse unutmasın ki burada herkes her şeyi biliyor.Çalışma programına başlıyoruz. Çalışmaya başlarken yatırım eksikti fazlaydı birden bire yatırımla alakalı negatif yapı pompalayan bir tarz içerisindeyiz. Eğer il genel meclisi varsa problemleri çözmek için var. Hayat devam ediyor.Problemlerde devam edecek. Problemlerde devam ettiği sürece il genel meclisi de çalışmalarına devam edecek ve çare bulacak” şeklinde konuştu.

YAVUZ’DAN TEK VÜCUT ÇAĞRISI

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz, Barış ve Demokrasi Partisi nin samimiyetine inanmadığını söyledi. Yavuz, "Eğer gerçekten askerlerimizi sevselerdi terör leşlerine cenaze törenleri düzenlemezlerdi. Onlar terör örgütü yandaşları. Mecliste askerlerimizi sevdiklerini söylüyorlar ama bu sadece göstermelik. Onlar sadece bölücülük yapıyorlar" diye konuştu.

Bu ülkede birden çok etnik grup olduğunu ve bunların Türkiye Devleti adı altında bir bütün oluşturduklarını söyleyen Yavuz, "Türk milletinin birçok birimleri var. Ama bunların hepsi Türkiye adı altında birleşiyor. Kürtler de bu ülkenin etnik gruplarından biri. Onlar ayrı bir devlet değil. BDP neyi savunuyor? Hangi özgürlükten bahsediyor? Başka bir ülke olsalardı ve özgürlükleri için diğer ülkelerle savaşsalardı o zaman onların leşleri asker olurdu" ifadelerini kullandı.

Terörün bitmesi için bütün siyasi partilerin bir olması gerektiğini vurgulayan Yavuz, "Siyasi partilerin hepsi tek vücut olmazsa terör bitmez. Yoksa tek başına ne AKP, ne CHP ne de MHP bitirebilir. Terör bir devlet politikası haline gelmeli. Her parti kendini gündemde tutmak istiyor. Hepsinin amacı bu. Bütün partiler benim dönemimde şehit olmasın mantığıyla hareket ediyor" şeklinde konuştu.

Terör örgütünün Türkiye yi bölünmüş olarak gördüğünü belirten Yavuz, "Siyasi partiler yüzünden ülkemiz bölünmüş şekilde görünüyor. AK Parti başkanı gidiyor çömelerek oturuyor, CHP başkanı gidiyor ayakta duruyor, MHP ise ben hiç gitmem diyor. Bu da terör örgütünün işine geliyor. Bakıyor ki partilerde bir bütünlük yok. Bunlar bölünmüş diyor. Oraya bütün parti liderleri gidip dimdik ayakta dursalardı terör de bu hale gelmezdi" dedi.

Terör örgütünün Güneydoğu daki insanlara baskı yaptığını iddia eden Yavuz, "Oradaki insanlara da yazık. Hepsi terör yandaşıymış gibi görünüyorlar. Ama hepsi değil. Baskıdan dolayı öyle görünüyorlar. Birde insanlar aç ve imkanları yok. Onların karınları doyurulmalı, güvenlikleri sağlanmalı ve eğitilmeleri gerekir. O zaman bu vatan için çalışan bireyler haline gelirler. Yoksa bu durum düzelmez" diye konuştu.

Her gün bir şehit haberi duyduklarını ifade eden Yavuz, "Her gün bir şehit haberi geliyor. Her şehit haberiyle şehit anneleri bir kere daha üzülüyor. Bizi üzmeye kimsenin hakkı yok. Herkes aklını başına alsın" dedi.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...