Sayfalar

20 Haziran 2010 Pazar

Türk Ordusuna karşı psikolojik harp yürütülüyor

Mehmet Ali Güller
20 Haziran 2010
ABD’nin TSK’ya karşı yürüttüğü operasyonun değişmeyen iki hedefi var: 1. Türk Ordusu’nu bölmek. 2. Ordu ile milleti karşı karşıya getirmek.
İşte ABD bu iki hedef doğrultusunda TSK’ya karşı gerek darbecilik iddiaları üzerinden gerekse terörle mücadelesi konusu üzerinden psikolojik savaş uygulamaktadır.
Psikolojik Savaşın sahibi ABD, taşeronları AKP ve F Tipi Örgüttür.
Gelin “ 35 kişilik CIA-Pentagon heyeti”nin kurmaylığını yaptığı bu psikolojik savaşa mercek tutalım ve 2007 yılından itibaren savaşın aşama aşama nasıl ilerletildiğini görelim:
1.. Aşama
TSK’nın “terörle mücadele” konusundaki en seçkin subayları darbecilik iddiasıyla tutuklandı.
2.. Aşama
Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan bu operasyon dalga dalga, sindire sindire, subayların kimi amirlerine de hazmettire hazmettire uygulandı!
3.. Aşama
“Terörle mücadele” etmiş subayların halk nezdinde itibarını sarsabilmek için akla ziyan iddialarla gündem yaratıldı. Örneğin günlerce, asit çukurlarına atılan binlerce ceset türünden deli saçması iddialar süsledi manşetleri. Aşama tamamlandığında, psikolojik savaşın aracı olarak işlev gören yandaş basın, kuyulardan tek bir insan kemiği çıkmamasını haber yapmadı elbette!

4.. Aşama
İlk 3 aşamanın sağladığı başarı ile cephede olan subayların da terörle mücadele azmi kırıldı. Cephedeki subay için terörle mücadele etmek her an Ergenekon’dan içeri alınmakla eşdeğer hale getirildi.
Teröristle mücadele eden subay terörist muamelesi görerek zindana atılırken, Kandil’den gelen terörist Habur’da devlet töreniyle kabul edildi.
Bölgenin en tepesindeki askeri yetkili olan 3. Ordu Komutanı, Ergenekon’un bir türevi olan Erzincan İddianamesinde 1 nolu sanık ilan edildi! Yandaş basın üzerinden görev ifa eden F tipi savcılar, “Saldıray Berk görevden alınmalı” kampanyası açtılar. Komutanlarının terörist muamelesi gördüğü bir ortamda, genç subayların terörle mücadele azmine darbe indirilmeye çalışıldı.  
5.. Aşama
Ordu içinde nifak yaratılarak, generaller ile genç subaylar karşı karşıya getirilmeye çalışıldı. Genç teğmenlerin generallere suikast hazırlığı içinde olduğu deli saçmalığından hareketle askeri liselerin, harp okullarının dereceli genç subayları Ergenekon sanıklığında zindana atıldı!
Aynı operasyon kapsamında, genç subaylarda da bu deli saçmalığına rağmen komutanların kendilerine sahip çıkmadığı fikri işlenerek komuta katına güvensizlik duygusu yaratılmaya çalışıldı.
6.. Aşama
PKK’nın karakol baskınlarının neredeyse tamamı Ergenekon’un dolayısıyla TSK’nın işi gibi sunuldu. Yandaş basına yerleştirilmiş pek çok utanmaz kalem üzerinden, “Ordu AKP’nin Kürt açılımına engel olmak için kendi evlatlarını öldürüyor” fikri işlendi!
Şehit yakınlarının TSK’yı hedef alan açıklamalar yapması için özel çalışmalar yürütüldü.
İktidar katlarında ise diğer aşamalardaki başarıların verdiği pervasızlıkla, “iyi ki bu orduyla savaşa girmemişiz” demeçleri verildi.
7.. Aşama
“Terörle mücadele konusunda askerin başarısız olduğu, 30 yıldır bir adım öteye gidilemediği” gibi fikirler ekranlarda, manşetlerde subayların gardını düşürmek için aylarca dillendirildi. Bu ordunun lağvedilmesi gerektiği, yeni ve profesyonel ordu kurulması gerektiği işlendi hemen her akşam ekranlarda…
İtiraz edenlere “anaların ağlamasını mı istiyorsun” şeklide ucuz ama etkili argümanlarla saldırıldı.
8.. Aşama
TSK’nın karakol baskınlarına uğramasının “siyasal” sonucu olarak “ABD ile istihbarat paylaşılması” anlaşması yapıldı. İstihbaratın önce ABD’deki merkeze gidip değerlendirileceği, uygun görülürse Erbil’deki üçlü koordinasyon merkezine, oradan da Ankara’ya ulaştırılacağı yönteminin akıl dışılığı bir yana, asıl sıkıntı bu anlaşmanın askeri sonucuydu:  ABD, bu anlaşmayla hem Ankara’yı “Kuzey Irak’a girmene gerek kalmadı, ben sana istihbarat vereceğim” noktasına getirmiş hem de terörle mücadele etme kapasitesini zayıflatmış oldu!
Böylece TSK, PKK’ya karşı sınır ötesi operasyon yapamaz hale getirildi. (Birkaç saatliğine girip, 12 terörist imha edildiği şeklindeki sonuçlar, hem ordunun hem de milletin motivasyonuna negatif etki yapmaktadır.)
Kaldı ki siyasal iradenin, ABD’nin “Askerini Afganistan’a, Lübnan’a, Somali’ye gönder ama Kuzey Irak’a gönderme” şeklindeki isteğine kayıtsız şartsız uymuş olması, zaten Ordu’nun elini kolunu bağlar hale gelmişti. 
9.. Aşama
Artık halkın, ordusuna karşı kışkırtılması aşamasına geçilmiştir. Hakkari’de verilen 11 şehitten sonra, iktidar katından uygulanan yeni saldırı aracı “halkın, Genelkurmay’dan hesap sorması” üzerine inşa edilmiştir. AKP’li Meclis Başkanı aynen şöyle demiştir: “Her şehit haberinden sonra ‘Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun, vatan sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun’ demek adet haline geldi. Bu değerlendirmeler, açıklamalar, vatandaşımızı artık tatmin etmiyor. Bundan birkaç gün önce şehit verdiğimiz bir gencimizin Çorum’daki babasının tespiti beni çok etkilemişti. Şehit babası, ‘Biz koskoca bir devletiz, koskoca ordumuz var, birkaç çapulcu üzerinde neden etkili olamıyoruz, bunları susturamıyoruz’ demiştir. Bugün verdiğimiz 8 şehidimizle ilgili ben Genelkurmay’dan tatmin edici bir açıklama bekliyorum. Bu şehit babasının hislerine tercüman olacak, tatmin edecek açıklama bekliyorum. Kamuoyu da bekliyor”.
Sonuç
TSK’nın psikolojik savaşa karşı koyacak unsurlarının budandığı bir 8 yıl geçti. MGK Genel Sekreterliği koltuğundan atılmakla başlayan süreç, Meclis’i korumakla görevli askeri taburun kapı dışarı edilmesine kadar götürüldü.
TSK, tehdidin kaynağını doğru saptamayarak ya da saptamışsa bile bunu ilan edip milletiyle paylaşmayarak adım adım tasfiye ediliyor!

Seyit TÜMTÜRK, Doğu Türkistan Derneğine yeniden başkan seçildi

Doğu Türkistanlılar Derneği Şubesi'nin 11'inci olağan genel kuruluna Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve çok sayıda üye ile davetli katıldı. Burada bir konuşma yapan Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Seyit Tümtürk, Hakkari'de şehit düşen 11 şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, "Muhalefeti ile iktidarı ile 70 milyonuyla bu sorunu çözebilecek güçtedir Türkiye" dedi.
5 Temmuz katliamının unutulmadığını dile getiren Tümtürk, bu konuda Türkiye'nin kendilerine gereken desteği vereceğini umduklarını kaydetti.
Daha sonra Divan Başkanı seçimlerine oy birliği ile Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız seçildi. Başkan Yıldız burada bir konuşma yaparak, "Gönlünde Doğu Türkistan davası olanlar burada bulunuyor. Burada bulunmaktan gurur duyuyorum. Memleketimizde sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bunları en kolay şekilde aşacağız. Devlet olarak üstümüzdeki örtüyü atmaya başlamıştık, böyle zamanlarda bu gibi durumlarla karşılaştık. Çok zor şartlar altında Doğu Türkistanlı insanlarımız buraya göç ettirildi. Fakat aranızdaki bağdan dolayı bu kadar güçlü durabildiniz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından denetim ve 2008-2009 yılı faaliyet raporları okunarak ibrası gerçekleştirildi. Tek aday ile listeye giren Seyit Tümtürk, yapılan oylama ile yeniden Doğu Türkistanlılar Derneği Kayseri Şube Başkanlığına seçildi.

Şehit ağabeyinden Başbakan Erdoğan'a: "Delikanlıysan oğlunu bir gün dağa gönder"


Hakkari'de şehit düşen er Mustafa Kayın'ın ağabeyi hükümete ve Başbakan Erdoğan'a çok sert tepki gösterdi.
Edirne'nin Keşan ilçesine ikinci acı haberde saat 16.00 sıralarında geldi. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce girilen catışmada şehit olan 1989/4 terpit Komondo Er Mustafa Kayın'ın Edirne'nin Keşan İlçesi'ndeki evine ateş düştü.
Şehidin ağabeyi açılım sürecini topa tutarak hükümete büyük öfke gösterdi. Acılı ağabey, 'Alın açılımınızı başınıza çalın. Madem o kadar delikanlısın oğlunu göndersene o dağa? Oğluna gemi alacağına onu bir kez o dağlara gönder' diye tepki gösterdi.

Bünyanlı Avcılar Trap Atışlarına Başladı

Bünyan Avcılar Kulübü tarafından bu yıl 4. düzenlenen Trap atışları ve sucuk şenliği Bünyan Pınarbaşı tesislerinde yapıldı. Etkinlikte beş bin mermi kullanıldı. Etkinliklere MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan da katıldı.

Av mevsiminin sona ermesi ile birlikte avcılar trap atışları başladı. Şahbaz Panel Radyatör, Sıhhı Tesisatçılar Odası ve Bünyan belediyesinin sponsorluğunda yapılan Trap atışlarına ilgi büyüktü.
Trap atışları ve sucuk şenliğine MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan, MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, Bünyan Avcılar Kulübü Başkanı ve İGM üyesi Ömer Özcan ile sponsor firmaların yetkilileri katıldı.

Bünyan Belediyesi Pınarbaşı tesislerinde yapılan trap atışlarına stratı MHP MYK Üyesi Mustafa Eraslan verdi.

Büyük heyecanın yaşandığı trap atışlarına dereceye giren ilk üç avcı av tüfeğiyle ödüllendirildi.

Çok sayıda av meraklısı piknik ortamında atış yapmanın keyfini yaşadı.

Burada bir konuşma yapan Avcılar Kulübü Başkanı ve MHP Bünyan İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Özcan, av sezonunun sona ermesiyle birlikte trap atışlarına başladıklarını ifade ederek “Burada hem eğleniyoruz. hem de atış eğitimi yapıyoruz” dedi.

Şahbaz Panel Radyatör Genel Müdürü Şaban Güner’de etkinliğe sponsor olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Güner bu tür organizasyonlarda her zaman yer alacaklarını kaydetti.
            Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Hayrullah Sundu ise trap ve sucuk şenliğine her zaman için destek vereceklerini söyledi.

Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen’de  trap atışları ve sucuk şenliğine katkıda bulunanlara teşekkür ederek ileriki yıllarda da bu etkinliğin daha kapsamlı olarak yapılacağını kaydetti.

ŞEHİTLER İÇİN ANI DEFTERİ AÇILDI

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube’nin “Ya bu kanı durdurun, ya da millet durduracak” adıyla organize ettiği miting Cumhuriyet Meydanında yapıldı.

Türk Eğitim-Sen 2. Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Cumhuriyet Meydanı nda yaptığı konuşmada, planlı bir eylem düzenlemediklerini belirterek, şehitlerin acısını yüreğinde hissedenlerin alanda toplandığını söyledi.

Türkiye nin şehitlerine her zaman sahip çıkacağını belirten Öztürk, Bu ülkeyi yönetmeye çalışanlara diyoruz ki Allah tan korkunuz, hiç mi vicdanınız kalmadı? Devletin karakolu, lojmanı basılıyor, siz açılım yapıyorsunuz. Daha ne kadar açılacaksınız? Bu millet gerçekleri görüyor. 11 vatan evladımız kara toprağın bağrına gönderildi. Bu topraklar Türk milletinin ebediyen vatanı olacak. Sizler aklına gelen açılımı yapsanız da bir gün bu topraklardan Türk açılımı yapılacak. Türk milleti ayağa kalktığı zaman önünde kimse duramayacak dedi.

Öztürk ün konuşmasının ardından terörist saldırılarda şehit düşen askerler için anı defteri açıldı. Protesto gösterisine katılanlar, anı defterini imzaladı.

Terörün lanetlendiği etkinliğe katılan MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz ile DSP İl Başkanı Memduh Taşkın’ da anı defterine duygularını yazarak teröre tepki gösterdi.  

Şehit eşinden teröristlere: "Ordumuz bu yapılanları yanlarına bırakmayacak"

Hakkari nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca mevkiinde, mayın patlaması sonucu geçen ay şehit düşen Uzman Çavuş Birol Mutlu nun eşi Ayten Mutlu, Hakkari nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen saldırı ve mayın patlaması sonucu şehit düşen 11 askerin ailelerine yürekten başsağlığı dilediğini söyledi.

Ayten Mutlu, "Şehit haberlerini televizyondan öğrendim. Neden insanlarımız, gençlerimiz kayboluyor? Ne istiyorlar, bir açıklaması olsun bu işin. Benim ciğerim yanıyor. O şehit ailelerinin acısını çok iyi anlıyorum. Harap bir şekildedirler, ne yapacaklarını şaşırmışlardır. Ben hala kocamın öldüğüne inanmıyorum. Bugün 40 ıncı günü. Sanıyorum ki şehit olmadı, sanki bir gün dönecek gibi. Artık başka ocak yanmasın istiyoruz. Ordumuza o kadar çok güveniyorum ki, her şeyin üstesinden gelip

halledeceklerine inanıyorum. Biliyorum ki bu yapılanlar onların yanlarına kalmayacaktır" açıklamasını yaptı.

16 yaşındaki şehit evladı Duygu Mutlu ise şehit ailelerine seslenerek, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Biz yetim kaldık, başkaları yetim kalmasın istiyoruz. Şehit ailelerine sabır diliyorum. Sakın üzülmesinler, onlar çok iyi bir yerdedirler" diye konuştu.

Hakkari Şemdinli'de yaralanan askerlerden biri Kayserili

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin hain saldırısına uğrayan birliklerin Kayseri ve Bolu’dan bölgeye kaydırılan komando birlikleri olduğu belirtiliyor. Bu arada Yaralı 16 askerden birinin Kayserili olduğu öğrenildi. 

Hakkari’de 11 şehit veren birliğin Kayseri ve Bolu Komando tugayları olduğu belirtiliyor. Bugüne kadar yüzlerce şehit veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin en gözde birlikleri arasında bulunan Kayseri ve Bolu Komando Tugaylarından bölgeye ekip gönderildiği ve teröristlerle çatışmaya bu ekiplerin girdiği ifade ediliyor.

          Bu arada 11 şehidimizin cenazesi Van’da düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Şehitlerimiz arasında Kayserili yok; ancak 16 yaralıdan biri Kayserili. Pınarbaşı ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen yaralı askerimizin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtiliyor.    

Sözcü: Gazze Kahramanı, Filistin Fatihi Nerdesin?

Sözcü Gazetesi "Gazze Kahramanı Filistin Fatihi Nerdesin!" başlığı ile çıktı. Üst başlıkta ise "Kudüs'te namaz kılacağınıza Kandil'e Türk Bayrağı dikin" denildi. Terör örgütü pkk dün 11, bugün de şu dakika itibariyle 1 askerimizi şehit etti.
Son 2 ayda verdiğimiz şehit sayısı 40’u buldu.
Halk isyanda, herkes artık devletin bu işi bitirmesini bekliyor.
Ancak bu ortamda dikkat çekici bir nokta var. O da şu, 9 vatandaşımızın öldürüldüğü İsrail’in Mavi Marmara baskınından sonra aralarında Kayseri’nin de bulunduğu tüm kentlerde protesto gösterileri düzenleyen onbinler şimdi neden sessiz. Kendini Filistin mücahidi ilan edenlerin pkk terörüne karşı neden sessiz kaldığını merak ediyoruz. 

Kılıçdaroğlu , TSK'ya yüklenen Meclis Başkanı Şahin'e sert çıktı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Esenboğa Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. terörle mücadelede bir istihbarat zafiyeti olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Terör örgütünü taşeron olarak kullanan kim, Başbakan bildiklerini açıklasın" dedi. Kılıçdaroğlu, Şemdilli'den gelen 11 şehit haberinden sonra, "Ordudan tatmin edici bir açıklama bekliyoruz" diyen Meclis Başkanına Mehmet Ali Şahin’e de tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenboğa Havalimanı’na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın dün PKK’nın taşeron bir örgüt olduğuna yönelik açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Sayın Başbakanın yaptığı açıklamaları anlamakta zorlanıyorum. Sayın Başbakan bu terör örgütünün bir taşeron örgüt olduğunu ve bunun arkasında başka güçlerin olduğunu ima etti, açıkça söyledi. Bir ülkenin başbakanı bunu söylüyorsa, demek ki bildiği çok önemli gerçekler var. O zaman terör örgütünü taşeron olarak kullanan güçler kimdir? Bu güçlerle siyasal iktidar ne tür bir mücadele verecektir, başbakanın bunu oturup açıklaması gerekiyor.”

KILIÇDAROĞLU, TBMM BAŞKANI ŞAHİN’E TEPKİ GÖSTERDİ

Kılıçdaroğlu, Şemdilli'den gelen 11 şehit haberinden sonra, "Genelkurmay’dan tatmin edici bir açıklama bekliyorum" şeklinde açıklama yapan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Sayın Şahin yaptığı açıklamada, terör sonrasında diyorki, ‘Ordudan açıklama bekliyoruz’ Sayın Şahin, ordunun siyasi iktidarın emrinde olduğunu bilmiyor mu? Açıklama yapması gereken siyasi iktidar değil mi? Eğer ordudan yanıt bekleniyorsa, o zaman siyasal iktidarın ülkeyi yönetimindeki işlevi nedir?”

“TERÖRLE MÜCADELEDE BİR İSTİHBARAT ZAFİYETİ OLDUĞU ORTADA”

Yaşanan terör saldırısı sonrasında, terörle mücadelede büyük bir istihbarat zafiyeti olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Kılıçdaroğlu hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Yapılan açıklamalarda, terör örgütüne mensup 250 kişinin gece baskın düzenlediği söyleniyor. Eğer 250 kişi sınırı aşıp geliyorsa ve siz bilgi alamıyorsanız saldırı anına kadar, demek ki çok ciddi bir istihbarat zafiyeti var. Bu istihbarat zafiyeti nereden kaynaklanıyor, kimden kaynaklanıyor? Bunun çok iyi sorgulanması lazım. Eğer siz kendi ülkenizin istihbaratını başka ülkelerin vereceği bilgilere bağlamışsanız, o zaman ülkenizin istihbaratı çok ciddi zafiyetler yaşıyor demektir. 8 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz, eğer istihbarat açısından bu zafiyeti yaratıyorsanız, o zaman ülke yönetiminde çok ciddi gedikler açmışsınız demektir.”

“UYGULANAN GÜNLÜK POLİTİKALAR, İKTİDARI AÇMAZA GÖTÜRDÜ”

Terörle mücadelede uygulanan politikalarla çıkmaza girildiğini savunan Kılıçdaroğlu, açılım politikasının iflas ettiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu şunları ifade etti: “Terörle mücadelede günlük politikalarla yola çıkmak sonuçta siyasal iktidarı açmaza götürür. Nitekim geldiğimiz nokta da budur. Günlük politikalarla yola çıkıldı ve ciddi açmazlarla karşı karşıya kalındı. ‘Terör sorununu çözeceğiz’ denildi, toplumun bütün kesimleri dışlandı. Hiç kimseye bilgi verilmedi. Kafalarının arkasında ne olduğunu bilmediğimiz bir açılım politikasıyla başladılar ve bugün geldiğimiz noktada bu politikanın açıkça iflas ettiğini gösteriyor.”

gazetevatan

Babalar Gününde Babalar Ağlıyor

Bugün Babalar Günü. Oğullarının tezkeresiyle dönmesini bekleyen kimi babalar oğullarının şehit haberiyle yıkıldı.
Vatan uğruna can vermeseler bugünü kutlayacaklardı. Çünkü hepsinin babası vardı, bazıları babaydı ve bazıları da olacaktı... Dağ gibi 11 gencimizin acısı ateş topu oldu, Babalar Günü'nde oğullarından kutlama telefonu bekleyen 11 babanın içine düştü...

Beni oğluma götürün

Şemdinli'de teröristlerin döşediği mayına basan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ömer Kara'nın Mersin'in Tarsus ilçesindeki evine ateş düştü. Şehit babasına kara haberi, Yenice Mühimmat Bölük Komutanı Binbaşı Yücel Tüylüoğlu ve Tarsus Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Karaca verdi. 51 yaşındaki baba Mehmet Kara, "Beni oğluma götürün" diye feryat etti.

SEBAHATTİN'İN ACISINI KÜÇÜK OĞLUYLA PAYLAŞTI

Şehit Er Sabahattin Derin'in Milas'taki annesi Melek acı haberi alınca fenalaştı. Acılı baba Derin, büyük oğlunun acısını hıçkırıklar içinde küçük oğluna sarılarak paylaştı. Milaslılar, şehidin evine ve sokağa Türk bayrakları astı.

2 ay sonra terhİs olacaktı
Terhisine 60 gün kala şehit olan Er Mehmet Ali Tosun'un Aydın'daki evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Oğlunun şehit olduğu haberini alan baba Abdullah Tosun, metanetini kaybetmedi ve "Vatan için bir canımız varmış, verdik. Oğlumla gurur duyuyorum" dedi.

En son dün konuşmuştuk

Saldırıda şehit düşen askerlerden Hüseyin Köksal'ın, Keçiören'deki babaevi yasa boğuldu. Türk bayrakları asılan evde taziyeleri kabul eden acılı baba Nurettin Köksal, oğluyla en son telefon görüşmesini dün sabah (önceki gün) yaptığını söyledi: "İki oğlum vardı. Biri şehit oldu. Vatan sağolsun. Artık bunlar son bulsun."

'10 çocuğum var birini vatana verdim'

Şehit er Mutlu Saydam'ın, Sakarya'nın Arifiye İlçesi'ne bağlı Yukarı Kirazca Köyü'nde oturan ailesi aldığı acı haberle yıkıldı. Anne Hüsne Saydam, 112 Ambulansı'nda tedaviye alındı. Güçlükle ayakta duran baba Sıddık Saydam, 10 çocuğu olduğunu söyleyerek "Mutlu benim sekizinci askerimdi. Dördü-beşi doğuda askerlik yaptı. Nasip. Tezkereye 56 günü kalmıştı" dedi.

‘BU ÇOCUK DÖNMEYECEK' DEMİŞTİM

Şehit Piyade Er Ramazan Erdem'in, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Gökçeler Beldesi'nde oturan madenci babası Mustafa Erdem, acı haberi, alınca yıkıldı. Komşularının taziye ziyaretinde bulunduğu şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı. Acılı babanın oğlu askere giderken, "İçime doğdu, bu çocuk dönmeyecek" dediği öğrenildi.

Yavrumdan bir aydır haber alamıyordum

Şehit Piyade Er Elas Esendere'nin babası Çavuş Esendere İstanbul'da gurbette çalışıyordu. Önceki gece izne, Kahramanmaraş'taki evine geldi. Ertesi gün acı haberi alacağından habersizdi. Dün öğle saatlerinde yıkıldı dünyası. "Oğlumla 1 aydır görüşemiyorduk. Ne telefon edebiliyorduk ne o arayabiliyordu" diye ağladı.

‘BABA HAKKINI HELAL ET' DEMİŞTİ

Şemdinli'de şehit düşen Uzunköprülü er Oğuz Yelken'in, operasyona çıkmadan önce ailesinı telefonla babasını arayarak 'Hakkınızı helal edin'dediği ortaya çıktı. Köy muhtarından acı haberi alan şehidin babası İlyas ve annesi Hatice gözyaşlarını tutamadı.

Keşanlı Mustafa'nın evi yasa boğuldu

Hain saldırıda Keşanlı Mustafa Kayın da şehit düştü. Acı haberi alan anne Sevgi ve baba Süleyman Kayın'ın dünyası başına yıkıldı. Şehidin ağabeyi Süney Kayın kardeşinin şehit olmadan bir gün önce kendisine "Abi beni aramayın göreve çıkıyoruz. Telefonumu komutanıma teslim edeceğim. Hakkınızı helal edin" diye telefonla mesaj attığını söyledi.

www.etikhaber.com

'Hainleri sevindirmeyeceğim'

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit düşen Oğuz Yelken'in babası İlyas Yelken, ''Babalar Günü benim için acılar günü oldu ama ağlayıp da hainleri sevindirmeyeceğim'' dedi. 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit düşen Oğuz Yelken'in babası İlyas Yelken, Uzunköprü ilçesine bağlı Kayacık Köyü'nde taziyeleri kabul ediyor. 

İlyas Yelken, oğlu Oğuz ile en son cuma günü görüştüğünü, bir ihtiyacı olup olmadığını, parasının olup olmadığını, hal ve hatırını sorduğunu söyledi. 

Oğlunun görev amacıyla dağa çıkacağını da söylediğini ifade eden Yelken, ''Ben de (tamam, Allah'a emanet ol oğlum) dedim. Televizyonda Hakkari'de bir birliğe saldırı olduğunu duydum. O zaman yüreğime kor gibi ateş düştü. Televizyonu dikkatli bir şekilde takip ettim. Tekeli Hudut Taburu'nun basıldığını duyunca yıkıldım. Eyvah gitti oğlum dedim. oğlumun askerlik yaptığı birliğe saldırı olduğunu duyunca dünyam yıkıldı. Oğlumun öldüğünü o zaman hissettim. Şehit olduğunu anladım'' dedi. 

-''VATAN SAĞ OLSUN''- 

Oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra büyük üzüntü duyduğunu anlatan Yelken, şunları kaydetti: 

''Bugün Babalar Günü. Büyük bir acı yaşıyorum. Bundan sonra Babalar Günü benim için acılar günü oldu ama ağlayıp da hainleri asla sevindirmeyeceğim. Allah hiç bir babaya bu acıyı yaşatmasın. Evlatlarından ayrı bırakmasın. Vatan sağ olsun. Oğlum vatan için şehit oldu. Acılı bir baba olarak bu gözyaşının dinmesini istiyorum. Bu savaş bitsin, artık anneler ağlamasın. Bu hainleri bitirsinler. Ne gerekiyorsa yapılsın ve artık bu olaylar bir daha yaşanmasın. Bitsin artık bu acılar, bitsin..'' 

MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin uslu da şehit babası İlyas Yelken'e taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit askerler için duydukları üzüntüyü dile getiren Uslu, ''Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Acınızı çok iyi anlıyorum. Allah böyle bir büyük üzüntüyü kimseye yaşatmasın. Terör olayı bitirilmeli. Terör olan bölgelerde olağanüstü hal ilan edilmeli'' dedi. 

Bu arada şehit olan Oğuz Yelken'in, vatanı görevine gitmeden önce arkadaşları ile birlikte ''Asker eğlencesi'' düzenlediği öğrenildi. Kamera görüntülerine de yansıyan eğlencede Oğuz Yelken'in vatanı görevini yapacak olmasından dolayı mutlu olduğu gözlendi. 

Şehit Oğuz Yelken, yarın Uzunköprü Muradiye Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kavacık Köyü'nde toprağa verilecek.

'Teröristle müzakereyi esas alan zihniyetin terörü ortadan kaldırması mümkün değildir'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, ''Terörle mücadele noktasında teröristle müzakereyi esas alan zihniyetin terörü ortadan kaldırması asla mümkün değildir'' dedi.
Didinmez, partisinin istişare toplantısına katılmak üzere geldiği Tokat'ta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Didinmez, son üç günde 13 şehit verildiğini anımsatarak, şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Bölücü terör örgütü saldırılarının geçmişte de sıklıkla görüldüğünü kaydeden Didinmez, çok sayıda yaralının olduğu herkesçe malumdur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bugün gelinen noktanın bir sebebi olması gerekiyor. MHP olarak buna inanıyoruz. Şehitlerimizin arkasından klasik manada söylenilen sözü, kelimeleri farklılaştırarak iş başındaki hükümetin başı da farklı biçimde söylemeye başlamıştır. 'Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır, kanlarında boğulacaktır' sözünü milletimiz artık duymaktan usanmış hale gelmiştir. Terörle mücadele noktasında teröristle müzakereyi esas alan zihniyetin terörü ortadan kaldırması asla mümkün değildir'' diye konuştu.

Didinmez, ''TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu ise ''Boş bir laftır. Hedef saptırmadır. Bir Meclis Başkanına yakışmayan çiğ bir ifadedir'' diye yanıtladı.

Teröre tepkiler artıyor

Kayseri Cumhuriyet Meydanında toplanan Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri terörü ve PKK'yı lanetlediler. AKP'yi de ciddi şekilde uyardılar. Saat 13.00'te Cumhuriyet Meydanında toplanan sivil toplum temsilcileri arasında MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, DSP İl Başkanı Memduh Taşkın, Türk Eğitim Sen 2 nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk de yer aldı.

Sözcü Gazetesi kutlamayı iptal etti. Bravo Sözcü Gazetesine...

"Türkiye'nin bu acılı gününde eğlence olmaz"
Sözcü Gazetesi, 3'üncü yıl dönümünü dün (cumartesi) İstanbul Zorba Taverna'da kutlayacaktı. Ancak, Hakkari Şemdinli'de 10 askerimizin şehit olması üzerine gazete yönetiminin "Türkiye'nin bu acılı gününde eğlence olmaz" deyip kutlamayı iptal ettiği öğrenildi.

Cindoruk'a göre AKP seçimden sonra dağılır.

DP'nin lideri Cindoruk, ANAP örneğini vererek farklı eğilimlerin aynı çatı altında uzun süre duramayacağını söylüyor. Cindoruk'a göre bu seçimden sonra AK Parti de aynı süreci yaşayacak.
Oy yüzdesi olarak küçülmesine karşın hareketliliğinden hiçbir şey kaybetmeyen DP, bugün tüzük kongresi yapacak. Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk kongre öncesi VATAN'a ilginç açıklamalar yaptı. Cindoruk, Osman Can'ın "görevi kötüye kullanma" suçu işlediğini ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ın kendisini görevden alması gerektiğini öne sürdü. 

Elazığ'da da bir şehidimiz var



Elazığ'ın Palu ilçesindeki Arındık Jandarma Karakolu'nu korumakla görevli time düzenlenen saldırıda bir asker şehit oldu, bir asker de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Arındık Köyü ile Hasbek Köyü arasında bulunan karakolu korumakla görevli timin mevzilerine teröristlerce saat 00.30-01.00 arasında el bombası ve makineli tüfeklerle saldırı düzenlendi.

Askerlerin anında karşılık vermesiyle başlayan çatışma yaklaşık yarım saat sürdü.

Saldırıda, bir asker şehit olurken bir asker de yaralandı.

Teröristler olayın ardından kaçarken bölgede korucuların ve hava unsurlarının da katılımıyla operasyon başlatıldı.

ŞEHİT DÜŞEN ASKERİN SELÇUK GÖKDAĞ OLDUĞU BELİRLENDİ

Elazığ'ın Palu ilçesindeki Arındık Jandarma Karakolu'nu korumakla görevli time düzenlenen saldırıda şehit düşen askerin Selçuk Gökdağ olduğu belirlendi. 
Alınan bilgiye göre, Kocaeli'nin İzmit ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde yaşayan Jandarma Komando Gökdağ'ın babası Kemal Gökdağ ve annesi Nurten Gökdağ'a askeri yetkililer tarafından oğullarının şehit olduğu haberi verildi. 

Şehidin evine gelen ambulansta bulunan sağlık ekipleri, acı haberi duymaları üzerine fenalaşan şehit yakınlarına müdahale etti. 

Şehidin ağabeyi Bahadır Gökdağ, kardeşinin Mayıs ayında asker olduğunu söyledi. Göz yaşlarına hakim olamayan Bahadır Gökdağ'ı askeri yetkililer sakinleştirmeye çalıştı.

Erdoğan'a cevap çok sert oldu:"Talihsiz ve Münasebetsiz"

'Yargı reformu' Ergenekon soruşturması, Anayasa değişikliği gibi konularda iktidarla sert polemiğe giren YARSAV yine çok ağır bir açıklama yaptı. YARSAV Başbakan Erdoğan'ın, Yargıtay'ın Mehmet Haberal'ın tahliyesini reddeden 9 hakimin tazminat ödemesine karar vermesini eleştirirken "Yargının güvenilirliği bitti" demesine tepki gösterdi. YARSAV, Başbakan'ın açıklamasını "talihsiz ve münasebetsiz" diye niteledi. 

YARSAV Yönetim Kurulu'nun açıklaması şöyle:

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA: Anayasa'nın 138, 141, 154/1, hukuk yargılama yasasının 573. maddesi hükümlerinden ve bu konudaki uygulamalardan habersiz olduğu anlaşılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, mutad olduğu üzere, onaylamadığı bir yargı kararı üzerine tümüyle talihsiz ve münasebetsiz bir açıklama daha yaptığı öğrenilmiştir.

YARGI KARARINA SAYGI: Yargı mensuplarının verdikleri yanlış kararlar nedeniyle tazminata mahkum edilmeleri elbette üzücüdür, ancak hukuk herkes içindir, hukuk devletlerinde yargı kararlarına saygı esastır.

TESADÜF DEĞİL: Yargıya güvenilmemesi çağrıları yapan bu zihniyet ile yargı kararlarına uyulmaması önerilerini yapan ve tartışılır bulan zihniyetin aynı platformlarda buluşmaları da bir tesadüf değildir. 

"YURTTA SAVAŞ": "Yurtta savaş, dünyada savaş" ilkesine bağlılığını her fırsatta ortaya koyan, koruması gereken cumhuriyetin tüm kurumlarına ve mensuplarına karşı medya destekli açık bir savaş ilan etmiş bulunan, onaylamadıkları kararları çirkin saldırılarla, kabadayı tavırlarla lanetleyen ve halkımızı kendi yargısına düşman etmeye yeminli olan bu zihniyetin yargıya karşı açtığı savaşın bu boyuta gelmiş olmasını da artık yadırgamıyoruz.

KUŞKULUYUZ: Barış duygusundan uzaklaşmış, yargıya, evrensel hukuka düşman ve savaş açmış bir başbakanın hukuk devletine dahil olduğu konusundaki kuşkumuzu da kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’e çete sorgusu

Kayseri Emniyet Müdürü olduğu dönemde Horoz’un sahibi olduğu Par Grubu’nun 1 kuruş farkla kazandığı temizlik ihalesindeki usulsüzlükler nedeniyle savcılık tarafından sorgulanan Özdemir, “suç örgütüne yardım ve yataklık” ettiği iddiasıyla tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkedildi.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi Selahattin İnce’ye 4 saat ifade veren Özdemir, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nün Mayıs ayının son haftasında gerçekleştirdiği Şafak Operasyonu kapsamında, “suç örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, ihalelere fesat karıştırmak” iddiasıyla 28 kişi gözaltına alınmıştı.

11 kişi tutuklanmıştı
Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği’nde ifadesi alınan, Kayseri’de temizlik ve güvenlik işi yapan Par Grubu’nun sahibi ve aynı zamanda Kayserispor 2. Başkanı olan Türker Horoz ile Erciyesspor eski yöneticilerinden İlker Horoz’un da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanmış, 17 kişi ise serbest bırakılmıştı.
Operasyonda Doğumevi ve Erciyes Üniversitesi yetkilileriyle birlikte bazı işadamları da tutuklanmıştı. Şüphelilerin, suç örgütü kurarak, çeşitli kurumların temizlik, güvenlik ve yemek ihalelerine fesat karıştırdıkları iddia edilmişti.

Babalar Gününde Acılarla Doluyuz

Başta Şehit Babası BABALARIMIZIN OLMAK Üzere Tüm Babalarımızın Babalar Günü KUTLU OLSUN

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...