Sayfalar

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Kayseri'yi bisikletle gezmeye ne dersiniz?

Büyükşehir Belediyesi tarafından raylı sisteme entegre olarak uygulamaya konulacak olan KAYBİS, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki tören alanına daire müdürleri ile birlikte raylı sistemle geldi

Daha sonra Kaybis’in açılışını yapan Başkan Özhaseki kartını kullanarak Kaybis’ten bir bisiklet aldı ve daire müdürleri ile birlikte tur attı.

 Başkan Özhaseki, Kayseri nin toplu taşımacılıktaki yükünü taşıyan raylı sistem duraklarına konulan bisikletlerin tanıtımını yaparak, sistemin nasıl çalışacağı hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

     Özhaseki, raylı sistem duraklarına konulan bisiklet adedinin 300 olduğunu bildirerek, Bisikletler, Paso Vize Merkezi ya da www.kayseribisiklet.com adlı internet sitesi aracılığıyla alınabilecek KAYBİS Kartı nın, bisiklet duraklarının yanındaki manyetik okuyucularda okutulmasıyla, bulunduğu düzenekten çıkartılıp kullanılabilecek. Bisikleti kullanan vatandaşlar, daha sonra bizim belirlediğimiz yerlerdeki bisiklet park yerlerine, bisikletleri bırakacaklar dedi.

     Kartın okutulup bisikletin alınmasıyla birlikte, bisikletin kullanım süresinin de başlayacağını vurgulayan Özhaseki, Bisikletin ilk 20 dakikası ücretsiz olacak. İlk 20 dakikadan sonra maksimum 2 saate kadar olan her 20 dakika için 50 kuruş ücret alınacak. Ücret, 2 saatten sonra her 20 dakika için 1,5 TL olarak uygulanacak, bisiklet alındıktan sonra 24 saat içinde herhangi bir istasyona teslim edilmezse, 500 TL lik bir ücret, kullanıcının kredi kartından tahsil edilecek diye konuştu.

     Bisikletlerin çok kullanışlı ve dayanıklı olduğunu da kaydeden Özhaseki, sistemin sağlıklı çalışması ve her Kayserilinin bu hizmetten azami ölçüde faydalanması için, bütün bisiklet kullanıcılarının ayrı bir özen göstermesi gerektiğini de bildirdi.

            Özhaseki, Kayseri de toplu taşımacılıkta Kent Kart sistemine geçileceğini de ifade ederek, Bu kartla vatandaşlarımız, toplu ulaşım hizmetlerinden faydalanacağı gibi, emlak, çevre ve temizlik vergisi, elektrik ve su parasının ödenmesini de gerçekleştirebilecek. Ayrıca bu kart sistemine, spor salonlarına ve stadyumlara giriş gibi hizmetleri de dahil edeceğiz dedi.

HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRLERİ İSYAN ETTİ

Halk Otobüsü şoförleri, Hareket Amirliğinde toplanarak yeni alınan otobüslerin çabuk arızalandığı ve bu yüzden kazanç sağlayamadıkları gerekçesi ile Büyükşehir Belediyesine gittiler.

Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Niyazi Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile görüştüğünü ve sorunların çözümü için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Ancak şoförler, Uslu nun sözlerini rağmen belediye binasına gitti. Burada meclis salonu içerisinde saatlerce bekleyen şoförler Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy ile görüştüler.

Gerekli ilgi ve alakanın gösterilmediğinden yakınan şoförler, yeni alınan doğal gazlı otobüslerin yeterli hıza çıkmadığını bu yüzden trafikte sıkıntı yaşadıklarını söylediler.

Bazı şoförler, otobüslerin hantal olduğunu bu yüzden kırmızı ışıklarda diğer araçları bekletmemek için geçmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Şoförler, soruna çare bulamadıkları takdirde otobüslerin anahtarlarını bırakarak, 1 günlük eylem yapmayı dahi düşünüyor.

Öte yandan doğalgazlı otobüslerin şanzıman, diferansiyel ve fan soğutma sisteminde sıkıntı yaşandığı, bu nedenle BMC yetkililerinin Kayseri’ye çağrıldığı belirtildi. Sorun çözülmediği takdirde BMC hakkında dava açılması dahi düşünülüyuor.

Cabat istifa etmesinin üzerinden 18 gün geçtikten sonra bir açıklama yaparak istifa sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu

Adalet ve Kalkınma Partisi Eski İl Başkanı Mahmut Cabat  yaşanan olayların kamuoyu tarafından sindirilmesi, kimlerin ne söylediğini takip etmek ve yeni atanacak il başkanı hakkında tarafsızlığını göstermek için oğlunun düğünü bitene kadar açıklama yapmama karan aldığını ve sessiz kaldığını söyledi.

İstifalarının ardından gerek basında, gerek kamuoyunda gerçeği yansıtmayan değerlendirmeler yapıldığını dile getiren ve bilinen kişilerce bazı söylentiler yayıldığını söyleyen Cabat, bu nedenle açıklama yapma kararı aldığını kaydetti.

İl başkanlığı görevinin, Genel Merkez kararı ile sonlanmasını siyasetin bir parçası olarak kabul ettiğini ve bu anlamda en küçük bir gönül kırklığı hissetmediğini vurgulayan Mahmut Cabat, “Bir kesim, istifamın istenmesinin nedeni olarak bir süre önce CHP Milletvekilinin, üzerimde bulunan maden arama ruhsatlan ile ilgili yaptığı açıklamaları gösterdi. Madencilik benim tamamen yasalara uygun olarak yürüttüğüm işimdir. Herhangi bir yasa dışılık tespit edenler için mahkeme yolu açıktır. Beni asıl üzen yürüttüğüm faaliyetlerin detaylarının, CHP Milletvekiline bir "Ak Partilinin" vermiş olmasıdır. Bu şahıs hem şahsımı zan altında bırakma gayretinden, hem de Partimizi asılsız ithamlarla gündeme getirmekten dolayı vebal altındadır. Üzüntü verici bir başka nokta da, tamamen şahsi ikballeri ve gelecek hesapları nedeniyle bu şahsın yanında başka "arkadaşlarımın" da ver almasıdır. Bir diğer kesim de istifamın nedeni olarak şu an, yürütülmekte olan bir yolsuzluk dosyasında benim bir telefon dinlemesine takıldığım, bu manada benimde yolsuzluğun bir parçası olma ihtimalimin olduğu, en azından şüyuu vukuundan beterdir diyerek tedbir alındığı ve istifamın istendiğini fısıltı gazetesi ile pompalamaktadır. Bir adım daha öteye giderek bu fısıltıyı yayanlar kendilerine "böyle bir şey varsa neden tutuklanmıyor, en azından ifadesi alınmıyor" diye sorulduğunda, beni kendilerinin böyle bir sıkıntıdan koruduğunu, hatta istifamın istenmesiyle bana aslında büyük bir iyilik yapıldığını söyleyecek kadar işi ilerletmişler, yargıyı da zan altında bırakmaya başlamışlardır. Bu gün itibariyle, bu ya da başka herhangi bir konu için, savcılara ifade vermeye hazırım. Hiç kimsenin de korumasına ve kollamasına ihtiyacım yok. Hiç kimse de bu anlamda, durumdan vazife çıkartarak beni kollamaya ve korumaya yeltenmemeli, haddini aşmamalıdır” dedi.

Kongre sürecinden başlayarak bütün yaşananların temel sebebini de ortaya koyan Eski İl Başkanı Mahmut Cabat, “Temel sebep önümüzdeki sene yapılacak olan genel seçimlerle ilgili hesaplardır, bir önceki seçimde elde ettiğini kaybetmek istemeyen bir kesimle, bir önceki seçimde umduğunu bulamayan diğer bir kesimin yollarının kesişmesi ve her ikisinin de önünde en büyük engel olarak beni ve yönetimimi görmesidir. Bu kesimlerin hiçbir kutsal tanımayan "sonuç için bütün yollar mubahtır" anlayışı ile uzun zamandır yürüttükleri kampanya sonuç vermiş, diğer aktörler maalesef gerekli direnci gösterememiş ve Genel Merkez ikna edilmiştir. Şimdiki çaba ise kendilerini bu sürecin dışında gösterme çabasıdır. Sen söz olarak söylemek isterim ki Allah bu "arkadaşlarımın" yardımcısı olsun” diye konuştu.

Kayseri'deki ilk Ermeni Olayları ve Hey Andon romanı konulu söyleşi

Kayseri'deki İlk Ermeni Olayları ve Hey Andon romanı konulu söyleşi 16 Temmuz 2010 tarihinde Eras Medya Center konferans salonunda yapılacak. Erciyes Otağı Fikir Platformunun gerçekleştireceği etkinliğe fikir platformunun onursal başkanı Mustafa Eraslan ve yazar S.Burhanettin Akbaş konuşmacı olarak katılacaklar. Etkinlik saat 14.30'da başlayacak.

Jonathan Santana Kayserisporlu oldu

İki yabancı oyuncunun transferi için Almanya’ya giden Genel Menajer Süleyman Hurma ilk transferi bitirdi. Paraguay Milli Takımı ile dünya kupasında da oynayan Jonathan Santana Kayserisporlu oldu.

  Kayserispor aradığı orta saha oyuncusunu buldu. Genel Menajer Süleyman Hurma Almanya’ya giderek Wolfsburg’da forma giyen Paraguaylı oyuncunun transferini bitirdi. Paraguay Milli takımının orta sahasında da yer alan ve dünya kupasındaki iki maçta ilk onbirde sahaya çıkan Santana 5 sezondur Almanya’da Wolfsburg’un formasını giyiyordu.

        Almanya’ya giden Genel Menajer Süleyman Hurma oyuncuyla bir kez daha bir araya gelerek her konuda anlaşma sağladı. Santana ile 2 yıllık sözleşme imzalanacağı belirtiliyor. 

       Diğer yandan transfer çalışmalarında en fazla santrafor üzerinde duran Kayserispor alacağı oyuncuyla ilgili alternatifleri ikiye indirdi. Tanınmış ve iyi bir santrafor alınacağını belirten kulüp yetkilileri transferin an meselesi olduğunu belirttiler.

        Transfer için son görüşmeleri yapan ve tercih edilen oyuncuyla ilgili pürüzleri gideren Kayserispor yöneticileri bu oyuncuyu hafta içerisinde Kayseri’ye getirmeyi planlıyor. Transfere son nokta konmadan oyuncunun isminin açıklanmayacağı belirtildi. 

Ali İhsan Öztürk, Türk Birliği için Türk açılımı çağrısı yaptı.


Türk Eğitim Sendikası 2 Nolu Şube Binasında 10 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Türk Birliği çağrısı yapıldı. Yapılan açıklamalarda hükümetten Türk açılımı istendi.
Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanlığında yapılan Türk Açılımı çağrısına Türkiye Kamu Sen, Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Toplulukları Öğrenci Temsilciliği, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube, Türk Tarım Orman Sen, Türk Sağlık Sen, Türk Diyanet Vakıf Sen, Uluslar arası Avrasya Eğitimciler derneği, Dadaloğlu Vakfı, Turan Kültür Derneği ve Eğitim 2023 Derneği Kayseri Şubesi katıldı.

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk Türklerin yaşadığı tüm coğrafyalarda zulüm yaşandığını belirterek Türk dünyasının Türkiye’den bir ışık beklediğini söyledi. Öztürk, Türk Birliği için Türk açılımı çağrısı yaptı.

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Adem Çavuşoğulları da Türklerin bulunduğu coğrafyalarda yaşanan olaylara Türkiye Cumhuriyetinin anında müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

İşte 2500 yıl öncesinin Anadolu kadını...

Yeni Zelandalı bilim insanları Kayseri deki Kültepe höyüğünde geçen yıl bulunan 2 bin 500 yıllık bir kafatasını yeniden canlandırdı.

Bir Anadolu köylü kadına ait olduğu belirlenen iskelet, Kültepe antik şehrindeki arkeolojik kazılarda bulundu. Anadolu Üniversitesi nin davetiyle Kayseri ye gelen Yeni Zelanda daki Otago Üniversitesi profesörü George Dias ın liderliğindeki ekip, iskeletin kemik ölçümlerini esas alarak matematiksel bir model oluşturdu.

Silikondan yapılan yüze gerçek saç ve yaşlandırılmış gözler eklendi. Ortaya Kayseri de kalıntıları bulunan kadının gerçek yüzü çıktı. Teknik, ilk olarak bir Mısır mumyasının eksik kafatası yapımında kullanılmıştı. Uzmanlar, öldüğünde 35-50 yaşlarında olduğu tahmin edilen kadının dişlerinin çok düzgün olduğuna dikkat çekti. Eserin Otago Üniversitesi nde sergilendikten sonra İstanbul a yollanması bekleniyor. Kültepe’de bulunan bir iskeletten yola çıkılarak hazırlanan eserin Kayseri’de de sergilenmesi gerektiğinden hareketle ilgililerin eseri Kayseri’ye getirmeleri için harekete geçmeleri isteniyor.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...