Sayfalar

4 Haziran 2010 Cuma

Kılıçlar'a son görev

İsrail saldırısında ölen gazeteci Cevdet Kılıçlar, son yolculuğuna uğurlandı.
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısında hayatını kaybedenlerden İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının internet sayfası sorumlusu gazeteci Cevdet Kılıçlar'ın cenazesi son yolculuğuna uğurlanıyor.

Kılıçlar'ın cenazesi, cenaze namazının kılınacağı Beyazıt Camisi'ne ulaştırılarak musalla taşına konulduğunda tekbirler getirildi.

Kılıçlar'ın cenazesinin üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı yeşil bayrağa sarıldığı dikkat çekerken, cenazenin konulduğu musalla taşının arkasındaki duvara ''Şehit olarak yaşadı, şahit olarak rabbine kavuştu'' ve ''Vurulmuş tertemiz alnından uzanmış yatıyor, Filistin uğruna ya Rab ne güneşler batıyor'' yazılı pankartlar asıldı.

Cenazeye katılan grup, sık sık ''Kahrolsun İsrail'' ve ''İsrail bunun hesabını verecek'' şeklinde sloganlar attı.

Çevrede çok geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, cenazenin konulduğu alanın çevresi bariyerlerle çevrildi. Alana sadece Kılıçlar'ın yakınları ile basın mensupları alındı.

Bu arada, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da çelenk gönderdikleri görüldü.

A.A

Saldırı için sürpriz yorum

Gülen, Wall Street Journal’a İsrail'in gemilere saldırısını değerlendirdi.
İsrail askerlerinin, Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren gemilere kanlı baskını başta Türkiye olmak üzere dünyanın büyük tepkisine neden oldu. Türkiye-İsrail ilişkileri tarihinin en gerilimli dönemine girdi. Dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İsrail çok pişman olacak" dedi.

9 insani yardım gönüllüsünün hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak Fethullah Gülen de, ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal’a görüşlerini açıkladı. Gülen, İsrail’den izin alınmadan bu tür bir organizasyonun yapılmasını eleştirdi. Gazetede yer alan ropörtaja göre Gülen, haberleri takip ettiğini ancak gördüklerinin hiç de hoş şeyler olmadığını belirterek, "Çok çirkin şeylerdi” dedi.

Filonun harekletinden önce İsrail makamlarından izin alınmamış olması ve uzlaşma yolunun aranmamış olmasını eleştiren Gülen, bunu kötü sonuçlar doğuracak otoriteye baş kaldırmak olarak niteledi.

Gazze’ye yardım organizasyonunun önder kuruluşlarından İnsani Yardım Vakfı’ndan (IHH) yeni haberi olduğunu belirten Gülen, vakfın politik bir amaç güdüp gütmediğini söylemenin de zor olduğunu ifade etti.

Kendi hareketiyle ilişkisi bulunan bir derneğin, bu tür bir yardım organizasyonu düzenlemesi durumunda İsrail makamların izin almaları gerektiğini kendilerine söylediğini belirten Gülen, yaşanan dramatik olayda suçluyu bulma işinin de Birleşmiş Milletler'e(BM) bırakılmasının iyi bir seçenek olduğunu ifade etti.

Esrarengiz ölüm!

Hrant Dink suikastı davası müdahil avukatı evinde ölü bulundu.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastı davası müdahil avukatlarından Hakan Karadağ İstanbul Cihangir'deki evinde asılı halde ölü bulundu.

Bak şu kardeşe!

İsrail saldırısı sonrası 'kardeşim ne isterse yaparım' diyen Berlusconi, hayır oyu verdi.
ABD, BM İnsan Hakları Komisyonu’nda İsrail’i kınayan ve Mavi Marmara’ya düzenlenen operasyonun soruşturulması için uluslararası komisyon kurulmasını talep eden karar tasarısına hayır oyu kullandı.

Buna gerekçe olarak, “Olayla ilgili bir soruşturma açılması fırsatına daha erişmeden, tüm sorumluluğun İsrail’e yüklenmesini uygunsuz ve acele bir karar olarak görüyoruz” açıklamasını yaptı.

3’e karşı 32 oyla kabul edilen kınama kararına ABD’nin yanı sıra İtalya ve Norveç olumsuz oy verdi. İtalyan Başbakanı Silvio Berlusconi, operasyon sonrasında, “Kardeşim Tayyip ne yardım isterse yapmaya hazırım” demişti.

Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı

Van'ın Gevaş ilçesi Emniyet Müdürlüğü ile yakınındaki polis lojmanlarına, taciz ateşi...
Van'ın Gevaş ilçesi Emniyet Müdürlüğü ile yakınındaki polis lojmanlarına, taciz ateşinde bulunuldu.

Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yakınındaki polis lojmanlarına, gece saatlerinde roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Polislerin anında karşılık verdiği saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı, İlçe Emniyet Müdürlüğüne isabet eden roketatar mermisi patlamadı.

Saldırının ardından gecenin karanlığından yararlanarak kaçan saldırganların yakalanması için Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert öncülüğünde bölgede geniş çaplı operasyon başlatan Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şubesi ekipleri ve Jandarma Komando birlikleri, saldırganların kaçtığı yönleri çembere aldı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yapılan ilk incelemeye göre saldırının 6 kişi olduğu tahmin edilen bir grup tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, olay yerinde Kalaşnikof marka uzun namlulu piyade tüfeğine ait çok sayıda mermi kovanı ile biri Emniyet Müdürlüğüne isabet eden 2 adet patlamamış roketatar mermisi bulunduğunu kaydetti.

NUSAYBİN EMNİYET BİNASINA PATLAYICI ATILDI

Mardin'in Nusaybin ilçe Emniyet Müdürlüğü binasına da patlayıcı atıldı. Patlayıcı bahçede infilak etti, can kaybının olmadığı olayda bazı sivil araçların camları kırıldı.

Edinilen bilgiye göre, 8 Mart Mahallesi Tandoğan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu binaya, kimliği belirsiz kişilerce patlayıcı atıldı. Patlayıcı, bina önündeki bahçede infilak etti. Meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmadı, çevredeki bazı sivil araçların camları kırıldı.

Kaçan zanlıların yakalanmasına çalışılıyor.

AA

Bodrum'da 'Şafak' operasyonu

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesinde 38 kişi gözaltına alındı.
Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen ve ''Şafak'' adı verilen operasyonda aralarında eski Turgutreis Belediyesi Başkanı A.S.Y ve eski belediye meclis üyeleri ile bazı iş adamlarının da bulunduğu 38 kişi, ''rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, yolsuzluk ve görevi kötüye kullandıkları'' iddialarıyla gözaltına alındı.

Zanlıların ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...