Sayfalar

19 Temmuz 2010 Pazartesi

SABAHATTİN ÇAKMAKOĞLU, MUSTAFA ERASLAN’I ZİYARET ETTİ

Bir dizi programlara katılmak amacıyla Kayseri’ye gelen Milli Savunma Eski Bakanı, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu, MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Eras Holding Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Eraslan’ı makamında ziyaret etti.

Sabahattin Çakmakoğlu, Mustafa Eraslan tarafından Holding binası girişinde karşılandı.

Çakmakoğlu ziyarette ilk olarak Eras Holding çalışanları ile öğle yemeği yedi.

Yemeğin ardından bir açıklama yapan Çakmakoğlu Önce MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Eras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eraslan’ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Çakmakoğlu, Siz Kayseri’de isim yapmış birisiniz. Ele güne muhtaç olanlara iş sahaları açtınız. Bu anlamda çalışmalarınızı yürekten kutluyorum ve artarak devam etmesini diliyorum dedi.

Milliyetçiliğin önemine de değinen Çakmakoğlu, Bizler Türk Milletinden yana olmanın milliyetçisiyiz. Soy, Sop, kök meselesi artık inanca dönüştü. Ailelerimizden aldığımız eğitim-öğretim ve bilgilerle kendimizi Türklük duygusu içerisinde buluyoruz. Yaptığımız tartışmalarında böyle olduğuna inanarak Milliyetçiliğimizi bu doğrultuda yapıyoruz dedi. Çakmakoğlu son olarak ta diğer devletlerin insanı milliyetçi oluyor da Türk devletinin insanı niçin milliyetçi olmasın diye konuştu.

Çakmakoğlu MHP il Başkanı Süleyman Korkmaz’ı da parti il binasında ziyaret ederek bir süre görüş alışverişinde bulundu.

22. Ulusal 12.uluslararası Dadaloğlu Kültür ve Sanat Şenlikleri 24- 25 Temmuz tarihleri arasında yapılacak

22. Ulusal 12.uluslararası Dadaloğlu Kültür ve Sanat Şenlikleri 24- 25 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Şenliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. Şenlikte ünlü sanatçılardan Latif Doğan’ da sahne alacak.

22’inci Ulusal, 12. Uluslararası Geleneksel Dadaloğlu Kültür ve Sanat Şenlikleri Tomarza’nın Dadaloğlu beldesinde gerçekleştirilecek.

Dadaloğlu Derneği Başkanı İbrahim Yıldırım, Dadaloğlu Vakfı Başkanı Necati Eravşar ve Dadaloğlu Belediye Başkanı Hüseyin Eker, dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyerek yapacakları şenlikle ilgili bilgiler verdiler.

Dernek Başkanı İbrahim Yıldırım, Şenliğimiz 24-25 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Şenliğimize CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra çok sayıda davetlide iştirak edecek. Şenliğimizde ayrıca halk oyunları ekibi gösteriler yapacak, aşıklar atışacak ve havai fişek gösterisi yapılacak” dedi. Yıldırım ayrıca ünlü sanatçılardan Latif Doğan’da sahne alacak diye konuştu.

Dadaloğlu Vakfı Başkanı Necati Eravşar da, 24 Temmuz Cumartesi günü Büyükşehir belediyesi tiyatro salonunda “Avşarlar ve Yerelden Ulusa Avşar Kültürü” konulu panel düzenleyeceklerini ve panele konuşmacı olarak Türk Tarih Kurumu eski başkanı Prof. Dr.Yusuf Halaçoğlu ile Hepar Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’nun katılacağını söyledi.

Dadaloğlu Belediye Başkanı Hüseyin Eker’de, şenlikle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, bu yıl şenliğimiz geniş kapsamlı olacak. Ülkenin dört bir yanından davetliler şenliğimize katılacak. Şenliğimize tüm Kayseri halkını da davet ediyorum dedi.

MİMARSİNAN ÜLKÜ OCAKLARINDAN SÜNNET ŞÖLENİ

Mimarsinan Ülkü Ocakları geleneksel hale getirdiği sünnet şölenlerinin birini daha önceki akşam yaptı. Düzenlenen şölenle 170 çocuk daha erkekliğe ilk adımını attı.

Mimarsinan Ülkü Ocakları, tarafından sünnet şöleni düzenledi. Mimarsinan’da bulunan Şirin Akuapark’ta düzenlenen şölene erkekliğe ilk adımını atacak olan minikler aileleri ve akrabaları ile birlikte katıldılar.

            Şölende ilk olarak konuşan Mimarsinan Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Genç, yapmış oldukları faaliyetlerinden bahsetti.

            Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Ülger’de birlik beraberlik mesajları vererek, “doğulu batılı gibi saçma sapan senaryolarla zihinleri bulandırarak kardeş kavgası başlatmak isteyenlerin oyunlarına gelmeden birlik beraberliğimizi tüm dünyaya büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin 1000 yıllık kardeşliğini kimsenin bozmaya gücü yetmeyecektir. Bu nedenle 12 Eylül’de yapılacak referandumda Hayır oyu vermeniz gereklidir” şeklinde konuştu.

            Son olarak kürsüye gelen MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz ‘ın gündeminde de referandum vardı. Korkmaz, “12 Eylül’de yapılacak olan referandumda Hayır oyu kullanmazsak ülkemizin sıkıntıları bitmeyecek dedi.

Korkmaz,Referanduma sunulan anayasa azmettirmenin bir başlangıcıdır. Anayasa yapılıyor da bu milletin dertleri çözülüyor mu buna bakmak gerekli. Bu anayasa yapılırken milletin istekleri sorulmuş mu, işsizliği, ekonomiyi, terörü ve şehit gelmesini sağlıyor mu buna bakma gerekir. Öyleyse 12 Eylül’de yapılacak referandum için tüm halkımızda Hayır’da Hayır vardır diyoruz” şeklinde konuştu.

            Yapılan konuşmaların ardından şölene katılan misafirler gerçekleştirilen etkinliklerle eğlendiler.

MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu, Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili, İçişleri ve Milli Savunma Eski Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya'yı makamında ziyaret etti.   
  Cemiyet binasında Altınkaya'yı ziyaret eden Çakmakoğlu, Türkiye'nin geldiği süreç içerisinde yapılan çalışmaları değerlendirdi.  
  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye'nin temel kurucusu olduğunu belirten Çakmakoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisinde özel bir ordunun düşünülemeyeceğini ifade etti. Çakmakoğlu "Özel eğitilmiş, ya da aylık ücret alarak görev yapanlar kastediliyor ise bunun kanunu zaten benim zamanımda çıkarılmıştır. Subay, astsubaylar, uzman çavuşlar, uzman onbaşılar zaten aylık ile çalışan askerlerdir. Peki, amatör dediğimiz  aylık ücret almayan çok cüzi bir harçlık alan normal askerlerimiz vardır. Burada ki maksat yada benim kendimce  yorumum. Terör ile 30 seneye yaklaşan mücadele de içimizde ki ayrılıkları bitiremedik. Uzmanlaşmış bir kadro gerektiği için 15 aylık askerleri 3-5 aylık eğitimden geçirerek, mücadele etmenin güçlüğünü göstermek ve mücadele sırasında kaybettiğimiz şehitlerin sayısını  azaltmaktır ve bunun içinde, bu işi meslek edinmiş olanları ordunun içerisine almaktır maksat. Yoksa ayrı bir ordu meselesi değildir" şeklinde konuştu.  
  Çakmakoğlu, hükümete yüklenerek, "Yasama organı ve yürütme organı '8 senedir bu devleti yönetiyorum' iddiasında bulunan bu icra kadrosunun elinde. Yürütmenin başı Cumhurbaşkanı da elinde olan bir gücün, dayatması ile yapılan anayasa değişiklikleri bütün toplumun kabul edeceği ortak bir kurulda tartışalım. Anlaştıklarımızdan bir metin çıkartalım dedik, fakat buna uyulmadı. Dediğim dedik çaldığım düdük oldu" diyerek konuşmasına son verdi.  

Kılıçdaroğlu, 24 Temmuz Cumartesi günü Kayseri'ye gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 24 Temmuz Cumartesi günü Kayseri'ye geleceği öğrenildi.
CHP İl Başkanı Enver Özdemir, yaptığı açıklamada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Karaözü Beldesi'nde düzenlenen festivale ve Felahiye Sıtmapınar Şenliklerine katılmak üzere Kayseri'ye geleceğini söyledi. Özdemir, Bünyan Yeni Süksün Beldesini ziyaret edecek olan Kılıçdaroğlu'nun programına Kayseri halkının davetli olduğunu sözlerine ekledi.

DİSK Genel Başkanı Çelebi, en "HAYIR'LI" oyu kararlılıkla vereceklerini açıkladı.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 12 Eylül’de referanduma sunulacak Anayasa değişikliğinin 12 Eylül ruhuyla hazırlandığını belirterek, bu nedenle DİSK üyelerinin, "12 Eylül Anayasası'na meşruiyet kazandırma" anlamına gelen bu referandumda, kendileri için en “HAYIR’LI” oyu kararlılıkla vereceklerini açıkladı.

İkinci Bünyan buluşması 27 Temmuzda...

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde bu yıl 2.'si gerçekleştirilecek olan '2. Bünyan Buluşması' festivali 27 Temmuz'da başlayacak.
Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek 'Bünyan Buluşması'nın renkli geçeceğini söyleyerek, tüm halkı 27 Temmuz'da başlayacak ve 5 gün sürecek festivale davet etti.

33 yıl sonra Ağustos'ta Ramazan

11 ayın Sultanı olarak bilinen Ramazan, 33 yıl aradan sonra yine Ağustos ayında başlayacak

Ankara Emniyet Amirliğine Kayseri doğumlu Zeki Çatalkaya atandı

  Kritik bölgelerde yaptığı başarılı görevlerle isminden söz ettiren ve Ankara Emniyet Müdürü'nün görevden alınmasıyla yerine atanan Bursa Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, hedefinin yeni başarılar olduğunu söyledi.

Develi'de 2 Günde 2 Bin 700 Ton Sıcak Asfalt

Kayseri'nin Develi ilçesinde alt yapı hazırlıkları tamamlanan Elbiz Caddesine iki gün içerisinde 2 bin 700 ton sıcak asfalt atılarak yol, yeniden trafiğe açıldı.

Talas'ta Yaz Okullarına Büyük İlgi

Talas ilçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün açtığı yaz kurslarına ilginin her geçen gün arttığı bildirildi.

Ağaçları Kesmeden Çatı Yaptı

Kayseri'de bir kişi, 20 yıllık ağacı kesmemek için evin önüne yaptığı çatıyı ağaca göre düzenledi.
Talas ilçesinde ikamet eden Abdullah Çalabkorur, evinin önüne çatı yapması gerekince 20 yıllık ağacı kesmemek için çatıyı ağaca göre düzenledi. Çalabkorur'un bu davranışı çevreciler tarafından takdirle karşılandı.

ATATÜRK’ÜN ADINI NEDEN KALDIRDILAR?

Yüksek okul, fakülteye dönüşünce farklı bir tartışma Kayseri’nin gündemine bomba gibi düştü. Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk’ün öğretim üyelerine gönderdiği öğrenilen elektronik posta ile ortaya çıkan duruma göre, Kayseri Atatürk Sağlık Yüksek Okulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştü. Öztürk, öğretim üyeleri ile paylaştığı görüşlerinde, isim değişikliğinin Atatürk Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak değiştirilmesinin daha güzel olacağının altını çiziyor. 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İzmir’de kurulacak devlet üniversitesine Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin adının verilmesi teklifinin reddedilmesinin yankıları sürerken, ilimizde de ilginç bir gelişme yaşandı. Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk’ün gündeme getirdiği konu son derece çarpıcı. Öztürk’ün elektronik posta adresinden öğretim üyelerine gelen elektronik postada Kayseri Atatürk Sağlık Yüksek Okulu’nun fakülteye dönüştürülerek isminin Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesini eleştirirerek, fakültenin adının neden Atatürk Sağlık Bilimleri Fakültesi olmadığını soruluyor. Öztürk’ün öğretim üyelerine gönderdiği metinde şu görüşlere yer veriliyor: 
“Üniversitemizde olan bazı değişiklikleri sizlerle paylaşmak istedim. Başka türlü değişikliklere alışmıştık fakat özellikle bu iki isim değişikliği bizleri çok şaşırttı. Bunlar;
 1. Üniversitemiz bünyesinde "Kayseri Atatürk Sağlık Yüksek Okulu " olarak hizmet veren  yüksek okul fakülte olmuştur. Yeni fakültenin adı "Sağlık Bilimleri Fakültesi" olmuştur. Yeni bir fakülteye kavuşmek ya da yüksek okulun fakülte olması taktire şayan bir gelişmedir. Hayırlı olsun.  Fakat Yüksek okulun adının başında "ATATÜRK" varken, fakülte olunca adının başından "ATATÜRK " isminin kaldırılma gerekçesini anlayamadım. Bunun kaldırılması Üniversitemizce mi? YÖK yada Bakanlar kurulu kararı ile mi olmuştur? Bu duruma sadece ben değil çok sayıda arkadaşım bir anlam veremedik. Ülkemizde Atatürk Üniversitesi  adı da varken fakülte ismi "ATATÜRK SAĞLIK BİLİMLARİ FAKÜLTESİ" olarak değiştirilse daha güzel olmaz mı idi?
Konu ile ilgili olarak Üniversite yönetimi de bir bilgilendirme yapmamıştır. İnşaallah bilgilendirme yapacaklardır. 
 2. "Gevher Nesibe Hastanesi''nin" üzerine de "ERCİYES TIP" levhası asılıyor. Gevher Nesibe Türk Tıp Tarihi açısından önemli bir isimdir ve her zaman yaşatılmalıdır. Nedendir anlaşılmaz. Bu isim de değiştirilerek "Erciyes Tıp" Yazılmaktadır. Halbuki Gevher nesibe yazısı daha güzel ve daha güzeli yansıtmaktadır. Erciyes Tıp yazarak tarihi ve milli değerlerimizden uzaklaştırılmak için sinsi planlar mı yapılmaktadır diye gerek öğretim üyesi, gerekse diğer vatandaşlarımızdan uyarılar aldığım için bu yazıları sizlerle paylaşmak istedim. 
 Bir kısım arkadaşım Rektör beye ulaşamadıklarından, bana konu ile ilgilenmemi istediği için kısa da olsa zamanınızı aldım. Özür dilerim.”

SOYKIRIM DEĞİL, BANA YAPILAN İHANETİN KARŞILIĞI

Erciyes Otağı Fikir Platformu yazarlarından Burhanettin Akbaş, düzenlediği basın toplantısı ile Kayseri’deki ilk Ermeni Olayları kaleme aldığı  “Hey Andon” isimli romanını kamuoyuna tanıttı. Kitap için araştırma yaparken Osmanlı kayıtlarında olmayan çarpıcı bir gerçeğe rastladığını anlatan Akbaş, “Ermenilerle iyi geçindiğimiz Osmanlı kayıtlarında yok” dedi.
Eras Madya Center Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Eras Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Erciyes Otağı Onursal Başkanı Mustafa Eraslan tarihimizi çok iyi bilmemiz, birlik ve beraberliğimize her zamankinden çok sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Ermeni Soykırımı iddialarını ortaya atan çevrelere seslenen Eraslan, 1915’de yaşananların soykırım olmadığını  belirterek, “Bunun adı soykırım değil, bana yapılan ihanetin karşılığıdır. Durup dururken hiç kimsenin bir yere sürgün edilmesi olamaz diye düşünüyorum. Bu ulusun sıkıntıya düştüğü bir dönemde arkadan hançerleyeceksiniz, Rusya ile yapılan savaşta onlarla bir olup birlikte yaşadığınız insanlara kılıç çekeceksiniz, Fransa ile iş birliği yapıp ülke işgaline yardımcı olacaksınız, heralde karşıdaki insanlarda bir şeyler yapmak zorunda kalacaklar. Ne yapmış sizleri Alman Nazilerinin yaptığı gibi evlerinizden bir gece ansızın alıp başka bir yerlere götürmemiş… Toplama kamplarına götürüp öldürmemiş. 15 gün önce devlet kanalıyla haber gönderip başka bir yere geç ettireceğiz denmiş. Rahat durmayan Ermenilere hazırlık yapın demiş. Göç ettikleri yerlerde de onların yaşamlarını sağlayabilmenin önünü açmışlardır. Ondan sonra çıkıyorlar her yerde ve her platformda soykırımdan bahsediyorlar. Bunun adı soykırım değil, bana yapılan ihanetin karşılığıdır.” diye konuştu.
Ardından çok çarpıcı olayların anlatıldığı romanın tanıtımına başlayan yazar Burhanettin Akbaş da kitabının ismini bir İngiliz ajanı olan Andon Ruştuni’den aldığını söyledi. Akbaş, söz konusu Andon isimli İngiliz Ajanının 1915 olayları patlak vermeden önce Develi ve Talas ilçelerinde birçok örgütlenmelerde bulunduğunu ve Ermeni Anayasası hazırladığını anlattı. 
Kitabı için bilgi toplarken Osmanlı kayıtlarını incelediği esnada ciddi bir bilgiye ulaştığını anlatan Akbaş, “Kayseri’deki bazı sohbet ortamlarında Tehcir Öncesi Ermenilerle biz çok iyi geçiniyorduk. Biz Ermeni komşularımızla çok iyiydik. 1915’den sonra tehcir oldu diye şeyler söyleniyor. Osmanlı kayıtları bunu doğrulamıyor. Osmanlı kayıtları 1870’lerden itibaren ciddi bir şekilde Ermeni örgütlenmesi olduğunu söylüyor” ifadesini kullandı.
Yazar, Akbaş bu çarpıcı açıklamalarının ardından toplantıya katılanlara imzalı kitabından hediye etti. 
Kayseri Haber

“12 Eylül'de Referanduma 'Hayır' Diyeceğini Bu Meydandan Görüyorum"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül 2010'da yapılacak referandum için destek istedi.

Kılıçdaroğlu: Terörü Bitireceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde teröre son vereceklerini söyledi.

"Referandumda 'Hayır' Diyeceğiz, Ülkemizi Kimseye Böldürmeyeceğiz"

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Anayasa değişiklik paketi için yapılacak referandumda parti olarak 'hayır' diyeceklerini söyledi.

Tanyeli'den Lopez'e: Gelme, Ajda'mız Bize Yeter!

Tanyeli, "Gelmezsen gelme Lopez! Sana ihtiyacımız yok! Bizim Süper Star'ımız Ajda, o bize yeter" dedi.

Kayseri'nin sandıklı kilimlerine ilgi artıyor

Sadece kayseriye ait olduğu söylenen sandık motifli kilime turistler tarafından büyük ilgi gösterildiği bildirildi.
Kayseri'de Pınarbaşı İlçesi'ne ait olan ve Türkiye'de sadece burada yapılan sandıklı motifli kilimin, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olduğu bildirildi. Amerika ve Avrupa ülkeleri tarafından büyük ilgi gösterilen sandıklı motifli kilim hakkında bilgi veren halı ve kilim ticaretiyle uğraşan Hüseyin Başpınar, "Bu motif Türkiye'de sadece Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde yapılıyor. Bu ilçeden başka bir yerde bu motif yapılmaz. Ama bu kilimlerden pek elimizde yok. Elimizde bu motifte bulunan kilimleri yurt dışına gönderiyoruz . Özelliklede Amerika ve Avrupa ülkelerine satıyoruz. Buraya gelen turistler bu motifteki kilimlere ilgi gösteriyor" dedi.
Son zamanlar da turistlere kilim satamadıklarını belirten Başpınar, "Son zamanlarda sadece bakıp gidiyorlar. Bunun nedeni ise, önceden kilim almak için gelen turistlere fiyatlarının 20 kat üzerinde bir ücretle satılıyordu. Turistlerde artık almıyorlar. Turistler buralara gelirken ellerinde bir kitapları var. Onda her şey yazıyor. Kitapta, 'Türkiye'den kilim almayın' diye yazıyor. Onlarda doğal olarak almıyorlar. Korkuyorlar artık" dedi.

Çarptığı Çocuğu Dövdükten Sonra Kaçtı

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde otobüse yetişmek için koşan çocuğa otomobil çarptı. Otomobil şoförü, azarladığı ve dövdüğü çocuğu olay yerinde bırakarak kaçtı.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...