Sayfalar

6 Ağustos 2010 Cuma

Başbakan Erdoğan'a başörtüsü gönderildi

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Merkez Postane önünde bir basın açıklaması yaparak, anayasada başörtü mağduriyetinin giderilmemesiyle ilgili olarak Başbakanlığa Tayyip Anayasası ismini verdikleri kitap ile başörtüsü göndendi.

Yıllardır başörtüsünü kullanarak iktidara gelenlerin yeni anayasada başörtüsünü unuttuklarını iddia eden Öztürk, Bu yüzden bizde kendilerine başörtüsünü hatırlatmak için böyle bir şey yapalım dedik diye konuştu.

Öztürk, konuşmanın ardından başörtüsü mağduru bir vatandaşın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan a gönderdiği mektubu okuyarak, ağlama seansı yaptı…

Şehit ateşi düştüğü yeri yakıyor

Aydın şehit haberiyle sarsıldı. İki hafta sonra tezkereye gelecek olan Serkan Özpınar (21), dün akşam Ağrı'nın Doğubeyazıt kırsalında arazi arama tarama çalışmaları sırasında PKK ile girilen sıcak temas sonucu şehit oldu. Şehidin Germencik ilçesine bağlı Karaağaç köyü mateme büründü.

Kaymakam Resul Çevik ve Aydın İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Uğur Özcan acı haberi aileye vermekte zorlandı. Baba Mehmet Özpınar (51) ile şehidin 14 yaşındaki kardeşi Serhan Özpınar olayı metanetle karşılayıp "vatan sağolsun biz de hazırız" dediler. Bu arada şehit haberi üzerine köyün girişine ve şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Operasyona çıkmadan iki gün önce çocuklarıyla görüşen Özpınar ailesi, iki hafta sonra tezkereye gelecek olan oğullarının acısını yüreğine bastı.

Anne Gülsüm Özpınar, PKK'ya lanet okuyarak "Hepsi kahrolsun. Ben çocuğumu güle oynaya göndermiştim. Serkan'ımı istiyorum" diye ağıtlar yaktı. Gülsüm Özpınar, albayrağa sarılı oğlunun tabutunu karşılamak istediğini belirterek kaymakamdan yardım istedi. Torununu şehit veren babanne Ayşe Özpınar da, acı haber üzerine sinir krizleri geçirdi.

ANTALYA

Dün akşam Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen terörist saldırı sırasında çıkan çatışmaya takviye olarak gönderilen ekipte yer alan ve ağır yaralanan jandarma er Cemal Yalın kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit er Yalın'ın Antalya'daki baba evine ateş düştü.

Antlaya Korkuteli ilçesi nüfusuna kayıtlı ancak ailesi Kepez ilçesinde yaşayan jandarma er Cemal Yalın'dan geriye 3 ay önce askere gitmeden önce evinin bahçe duvarına yazdığı "Herkes asker olur ama jandarma olamaz" yazısı kaldı. Acılı baba Akif Yalın oğluyla en son bir gün önce telefonda konuştuğunu oğlunun para istediğini belirterek, "Artık bu son olsun. Ölenlerin hepsi bizim evladımız. Başka analar yanmasın" diye konuştu

Anne Düriye Yalın ise sinir krizleri geçirerek, "Bana kuzumu getirin" diye haykırdı. Acılı anneyi teselli etmek için çabalayan Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit annenin gözyaşlarını ve terini mendiliyle sildi. Kaymakam Özyiğit, "Şehitlerin kanı yerde kalmayacak" dedi.

Şehit Yalın'ın cenazesinin saat 10.30 Diyarbakır'dan havalanan uçakla yola çıkarıldığı ve bugün toprağa verileceği öğrenildi.

Aşık Seyrani Sempozyumu Develi'de Yapıldı

28. Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında akademisyenlerin katılımıyla birlikte Aşık Seyrani Sempozyumu yapıldı.

Korkmaz Kayseri’de 150 bin kişiye paso veren Büyükşehir Belediyesi’nin oylara ipotek koyduğunu söyledi

MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, Pazar günü Kayseri’ye gelecek olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin programını açıkladı. Korkmaz Kayseri’de 150 bin kişiye paso veren Büyükşehir Belediyesi’nin oylara ipotek koyduğunu söyledi.

MHP il başkanı Süleyman Korkmaz Pazar günü Kayseri’ye gelecek olan Genel başkanları Devlet Bahçeli’nin programını açıkladı. Korkmaz Bahçeli’nin Bünyan ve Ağırnas’ın yanı sıra il teşkilatını da ziyaret edeceğini söyledi.

Korkmaz halk otobüsçüleri odasından gelen şikayetleri dile getirerek 150 bin serbest biniş kartı bulunduğunu ve bunların çoğunun Kaymek kurslarına giden kadınlar ve çocuklardan oluştuğunu söyledi. AKP’nin bununla seçim propagandası yaptığı ifade eden Korkmaz “oylara ipotek koyuyorlar” dedi.

Amerika da yaşayan Fetullah Gülen’in referandumda “Ölülerde kalkıp evet demeliler” sözlerine eleştiren Korkmaz “önce kendi gelsin de 12 Eylülde oy kullansın” dedi. Gülen’in açıklamalarının Türkiye’de bir gerçeği bir kez daha ortaya çıkardığını belirten Korkmaz Türkiye’de 5 milyon hayali seçmen olduğunu söyledi. Sarıoğlan’ın Gaziler beldesinde aynı sorunların yaşandığını vurgulayan Korkmaz “bunların peşini bırakmayacağız ve sandığımıza sahip çıkacağız” dedi.

Gaziler beldesinde nüfustan düşürüldüğünü belirten ve oy kullanamadığını söyleyen Gurbetçi Aytekin Kıraç ise kendisi oy kullanamamasına rağmen doğudan gelen 48 vatandaşın Gaziler’de yaşamamasına rağmen oy kullandığını kaydetti..

"Kaç gün askerlik yaptığı şüpheli bir Tayyip Erdoğan, hangi komutanın hangi özelliği vardır nereden bilecek?"

Samsun İlkadım İlçesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Necaatin Demirtaş'ı makamında ziyaret eden MHP lideri Devlet Bahçeli, ilçe hakkında brifing aldı. Başkan Demirtaş ziyaretlerinden dolayı, Bahçeli'ye Bandırma vapuru maketini hediye etti. Ardından Bahçeli belediye önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik gruba hitap etti.
Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin milletin gözünde çok ayrı bir yeri olan milli bir kurum olduğunu dile getirerek, "Ara rejimlerden ülkemize hiçbir fayda sağlanmamıştır. Dolayısıyla darbe ile bir yere varmak mümkün değildir. Öyleyse darbeci zihniyeti demokratik kültür içerisinde eritmek, ortadan kaldırmak lazımdır" dedi. "Darbeyle, darbeci zihniyetle sözde mücadele ediyorum derken, sözde demokrasi havarisi kesilerek yandaş televizyonlardaki bir takım besleme aydın geçinenlerle, gece gündüz silahlı kuvvetlerini aşağılayan, tahrip eden, suçlayan yaklaşımlarla Türkiye'deki terörle açıkça mücadele eden bir tek kurumu, terörle mücadelede zaafiyete uğratmak kime yarar" diyen Bahçeli, "AKP'ye, MHP'ye ve diğer siyasi partilere yaramaz. Yararsa, Türkiye üzerinde emeli olan kürüsel güçlere yarar, PKK denen çapulçulara yarar" diye konuştu.
TSK DARBEYLE MEŞGUL EDİLİYOR
TSK'nın darbeyle meşgul edilip, öbür taraftan terörle mücadelenin zaafiyete uğratılmaya çalışıldığını kaydeden Devlet Bahçeli, yargı süreci başlayan ve 2 yıldır sonuçlanmamış davaları eleştirerek, "Başlamışsan sonucunu al. Bitir şu Ergenekon dediğin davayı, bitir Balyoz dediğin davayı, bitir bilmem ne dediğiniz davayı. Gece gündüz ne yapıyorsunuz. Televizyonlarda Silahlı Kuvvetlere saldırdığınız kadar onlarla ilgili davayı inceleyip mahkemeye getirseydiniz zaten davanın yarısı bitmişti. Ama şimdi kalkmışlar YAŞ kararları adı altında yargı yoluyla Silahlı Kuvvetleri akıllarınca kuşatmaya çalışıyorlar" dedi.
YETİŞTİĞİN OCAĞI TERBİYESİZCE KARALAMA
"Komuta zincirini, kaç gün askerlik yaptığı şüpheli bir Tayyip Erdoğan, hangi komutanın hangi özelliği vardır nereden bilecek" diyen Bahçeli şöyle devam etti:
"Bir tane emekli korgeneral çıkmış Türkiye'de 93-97 sırasında çok ciddi bir terörle mücadelenin olduğu yerde, o zaman kendisi de asker. Şimdi emekli olmuş hangi holdingin danışmanı, oturmuş terbiyesizce konuşuyor. Türkiye'de faili meçhuller, o iktidarlar döneminde arttı. Türkiye'de faili meçhullerin hesabı sorulamadı diyor. Yargıçlar, savcılar var. Götür ne biliyorsan onlara söyle, onlar halletsin. Televizyona çıkıp konuşarak yetiştiğin ocağa terbiyesizce karalama yapmanın kimseye faydası yoktur. Türkiye'nin böyle bir kritik döneminde herkes haddini ve hududunu bilmeli."
Ardından referandumda 'hayır' oyu isteyen Devlet Bahçeli Fatih Sultan Mehmet Caddesi ile Mecidiye Çarşısını gezerek esnafla sohbet etti. Daha sonra Gazi Müzesi'ni gezen Bahçeli kent merkezindeki İstiklal Caddesi, Adres Bulvarındaki proğramlarını iptal ederek karayoluyla Ankara'ya hareket etti.
TÜRKİYE'DE 7 SİYASİ BÖLGEDEN BAHSEDEN BAŞBAKAN NEYİ AMAÇLADIĞINI ANLATSIN
Samsun'a gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Ladik İlçesi girişinde vatandaşlar karşıladı. Ladik Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Karahan'ı ziyaret eden Bahçeli için belediye binası önünde 4 koç kesildi. Bir süre Belediye Başkanı Karahan ile sohbet eden MHP lideri Bahçeli, daha sonra belediye binası önünde kurulan platformdan yaklaşık 200 kişiye seslenip, 12 Eylül'de yapılacak referandum için sandığa gitmeye çağırdı. "Bu Anayasa Değişikliği, birincisi PKK'nın siyasallaşma sürecine bir hukuki zemin hazırlama, ikincisi Yüce Divan' a gidecek bir Recep Tayyip Erdoğan'ı Anayasa Mahkemesi'nden ve yargıdan kurtarmanın değişiklikleridir" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 13 Kasım 2009'da yaptığı bir konuşmayı hatırlatan Bahçeli, "Eğer ağzından kaçırmamışsa o konuşmada 7 siyasi bölgeden bahsediyor. Türkiye bir milli devlettir. Bir üniter yapıdır. Türkiye'de 7 tane siyasi bölge yoktur. Bunu söylemekle neyi amaçladığını sayın başbakanın anlatması lazım. Eğer bunu sayın Başbakan anlatmazsa aklımıza şu soru gelir. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in 'önümüzdeki günlerde özerk bir bölge kurulacaktır. Bu bölge Güneydoğu Anadolu'da Kürdistan olarak adlandırılacaktır. Türk bayrağının yanında şöyle bir zırva bayrak da asılı duracaktır sözüyle ne ölçüde örtüşüyor bunu Sayın Başbakan anlatmalı. Demokratik özerk bölgeyle 7 siyasi bölge arasındaki farkı Sayın Başbakan Ladik'e gelip anlatmalıdır ki, Ladik'te tırmanan teröre karşı Ladikliler gönül rahatlığıyla bir cevap bulabilsin" dedi. Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:
KIŞKIRTICILIK YAPARAK, ÜLKEYİ BİR YERE VARDIRMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR
"Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kardeşçe yaşamış olan bu topluluğu 36 etnik unsura ayırarak, her etnik unsuru kaşıyarak ayrışmayı tahrik ederek, kışkırtıcılık yaparak, ülkeyi bir yere vardırmak mümkün değildir. En ufak bir ekonomik menfaat, bir çıkar uğruna, bir alacak verecek meselesi uğruna, eğer siz bu etnik unsurları kaşıyarak, toplumu gererseniz bu etnik unsurlara mensup olduğu iddiasıyla iki grubun birbiriyle çatışması temelde Türkiye'nin ayrışması demek olur. İşte Dörtyol'da gördünüz, İnegöl'de gördünüz daha evvelki yerlerde gördünüz."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasının ardından yemek için Ladik gölü kenarındaki bir restorana gitti.
ÇATIŞMAYI HIZLANDIRICI BİR YAKLAŞIMLA ÜLKE FELAKETE GİDİYOR
Samsun'un Ladik İlçesi' ndeki ziyaretinin ardından Kavak İlçesi'ne gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, burada da halka hitap etti. Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 200 kişiye seslenen Bahçeli, yine YAŞ'la ilgili konuştu. Yapılan yorumlara bakıldığında sanki iktidar ile Genelkurmay arasında bir savaş varmış gibi takdim edildiğini dile getiren Bahçeli, "İşte görüyorsunuz gecenin geç saatinde 'Başbakan kazandı, öbürleri yerinde duruyor' gibi kışkırtıcı, tahrik edici, kurumlar arası çatışmayı hızlandırıcı bir yaklaşımla ülke felakete gidiyor" diyerek sözlerine şöyle devam etti:
1-2 GÜN İÇİNDE ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI TÜRKİYE'Yİ RAHALATIR
"Silahlı Kuvvetler hepimizin. İktidarlar değişik alanlarda görüşmeler yaparak en uygun komuta zincirini kurabilirler. Bunu yargı yoluyla, komutanları savcılıklarla baskı altına alarak, 65. maddeye sığınarak, birilerinin önünü kesmek, diğerlerini terfi etitirmek, bir başkasının ordudan atılmasına vesile olmak gibi bu tür davranışlar Türkiye'deki var olan gerginliği artıracaktır. Bu sebepten dolayı YAŞ kararları ülkeyi fazla bir sıkıntıya koymadan Genelkurmay Başkanı ile Başbakan arasında kurulabilecek iyi bir diyalogla 1-2 gün içinde çözüme kavuşturulması Türkiye'yi rahalatır, normalleştirir."
DHA

Erdal Ceylanoğlu 1’inci Ordu Komutanı olurken Ali Aydın paşa terfi ettirilmedi

Yüksek Askeri Şura sonucu 1’inci Ordu Komutanlığının başına Kayserili geldi. 1945 yılında Kayseri de doğan ve 1966 yılında Kara Harp Okulundan mezun olan Orgeneral Erdal Ceylanoğlu Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı görevinden 1’inci Ordu Komutanlığına atandı.

 Yüksek Askeri Şurada bir üst rütbeye terfi eden general ve amiraller de açıklandı. Halen Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı olan Tuğgeneral Ali Demiral Tümgeneralliğe terfi etti. 

Balyoz Harekat Planı davası kapsamında haklarında tutuklama kararı çıkarılan generallerden Eski Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın ise terfi ettirilmedi.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...