Sayfalar

3 Haziran 2010 Perşembe

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor

Veli Altınkaya’nın ilk ziyaretçileri Hizmet-İş Sendikası Şube yöneticileri oldu. Şube Başkanı Halil Özdemir Altınkaya ya  görevinde başarı temennisinde bulunarak hayırlı işlere imza atacağına inandıklarını belirtti.


Altınkaya ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sendikaların hizmet yeri olduğunu söyledi.


Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesinin ardından Hak-İş İl Temsilcisi Yunus Değirmenci, Öz İplik İş Şube Başkanı Cuma Eren ve Öz Ağaç İş Sendikası Şube Başkanı Şaban Demir Veli Altınkaya’yı ziyaret etti.


   Sendikaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ziyaret ederek Cemiyet Başkanı Altınkaya’ya hayırlı olsun temennisinde bulundu.


Ayata’dan sonra Ticaret Odası Başkanvekili Mustafa Erçalık yeni Cemiyet Başkanını ziyaret etti. Ziyarette gazetecilik mesleği ele alındı.


Altınkaya’yı Kar Kaplanları Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Halim Demir ve yönetim kurulu üyeleri de ziyaret ederek sabah sporlarına davet ettiler ve dernek bayrağını verdiler.


Kızılay Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ve yönetim kurulu üyeleri de hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.


Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü de ziyaretinde Altınkaya’yı kutladı. Şaban Ünlü, cemiyetin iyi işler yaptığını söyleyerek aynı çalışmaların devam edeceğine inandığını belirtti.

Kayseri’de 550 sığınmacı ve 333 mülteci yaşıyor

Sığınmacı ve mültecinin en fazla yaşadığı illerin başında Kayseri geliyor. Türkiye’de 2009 yılı Mayıs ayına ait verilere göre 17 bin 584 sığınmacı ve mülteci bulunuyor. Bunlardan 883’ü Kayseri’de yaşıyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre Türkiye’de 6 bin 975 sığınmacı, 10 bin 879 da mülteci bulunuyor.

 Sığınmacı ve mültecilerin en fazla yaşadığı il Van. Van’da 3 bin 085 sığınmacı ve mülteci bulunuyor. Van’ı İstanbul, Afyon ve Kayseri takip ediyor.

Kayseri’de 550 sığınmacı ve 333 mülteci yaşıyor. Kayseri’de yaşayan toplam 883 sığınmacı ve mültecilerin ağırlıklı olarak İranlı olduğu görülüyor. 550 sığınmacının bulunduğu Kayseri, bu alanda Van’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Farklı ülkelerden sığınma talebinde bulunarak Türkiye’ye gelen sığınmacılar Birleşmiş Milletlerin kabulü halinde mülteci statüsüne geliyorlar.      

DİĞER KAYSERİLİ CEVDET KILIÇLAR DA HAYATINI KAYBETTİ

İsrail’in hain saldırısında hayatını kaybeden bir diğer Kayserili ise Cevdet Kılıçlar. İnsani Yardım Vakfı personeli olan ve İstanbul’da yaşayan Cevdet Kılıçlar İstanbul’da toprağa verilecek. 

   İsrail’in mavi Marmara’ya saldırısında hayatını kaybeden 1972 Kayseri doğumlu Cevdet Kılıçlar İnsani Yardım Vakfının web editörlüğünü yapıyordu. Daha önce haftalık Selam gazetesi, Milli Gazete ve Vakit Gazetesi nde çalışan Gazeteci Cevdet Kılıçlar, muhabir olarak Filistin de ve Mısır da da görev yapmıştı. Kılıçlar’ın cenazesi yaşadığı yer olan İstanbul’da toprağa verilecek. 

  Diğer yandan ağır yaralı oldukları için İsrail’deki hastanede kalan iki kişiden birinin de yine Kayserili olduğu öğrenildi. Ağır yaralı Ahmet Aydın Bekar’ın hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Kene yine can aldı

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde kene ısırmasından sonra rahatsızlanarak Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan ve daha sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen 3 çocuk annesi hayatını kaybetti.

Geçen hafta Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesindeki hastaneye kaldırılan 31 yaşındaki Dilek Bıkmaz, buradan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Bıkmaz, durumunun ağırlaşması üzerine Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

     3 çocuk annesi Dilek Bıkmaz, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

     Bıkmaz'ın cenazesinin, memleketine gönderildiği öğrenildi.

37 milyar dolarlık sızıntı

Petrol sızıntısının BP'ye maliyetinin 37 milyar doları bulabileceği belirtiliyor.
ABD'de, Meksika Körfezi kıyılarındaki petrol sızıntısının İngiliz petrol şirketi British Petroleum'a (BP) maliyetinin 37 milyar doları bulabileceği belirtiliyor.
İsviçre merkezli Credit Suisse bankası uzmanlarına göre, BP'nin boru hattında, ABD sularına sızan petrolün akışının durdurulması için düzenlediği her başarısız girişim, şirket için maliyetlerin artmasına neden oluyor.

Fransız gazetesi Les Echos'daki habere göre uzmanlar, petrol sızıntısının BP'ye üç yılda 37 milyar dolara mal olabileceğini vurgularken, denize akan petrolün temizleme maliyetinin 15-23 milyar dolar arasında olabileceğini, hukuki maliyetinin ise 14 milyarı doları bulabileceğini ifade ediyorlar. 
BP'nin anlaşmalı olduğu ''Deepwater Horizon'' şirketine ait platformun yangın ve patlamanın ardından battığı 28 Nisan'daki kaza, ABD tarihindeki en büyük çevre felaketine yol açmıştı.

Kuyunun tıkanarak ''öldürülmesinin'' amaçlandığı son yöntem de dün başarısızlıkla sonuçlandı.
AA

Tehlikeli ikiliye dikkat!

Karpuz-peynir ikilisinin çok miktarda tüketilirse kilo verdirmek yerine kilo aldırabilir.
Yazın diyet yapanların ve öğünü hafif geçirmek isteyenlerin tercih ettiği “karpuz-peynir ikilisi” göründüğü kadar masum değil. HaberTürk'te yer alan habere göre; beslenme ve Diyet Bölümü Diyetisyeni Aysun Yurdakul, bu ikilinin çok miktarda tüketilmesi halinde kiloya neden olacağını söyledi:
“Karpuz-peynir ikilisinin çok miktarda tüketilmesinin kilo verdirmek yerine kilo aldıracağı unutulmamalı. Tercih edilen peynir, eğer çok yağlı ve tuzlu ise karpuzunmiktarını da fazla kaçırırsanız,masumgözüken bir öğün, tambir diyet faciasına dönüşebilir. Karpuz yaz meyveleri içinde su oranı en yüksek olanı; aynı zamanda tadı ve serinletici özelliğinden dolayı en çok tercih edilen meyve. Karpuz -peynir ikilisini diyetlerde ana öğün olarak kullanmak yerine, miktarı iyi ayarlandığı zaman iyi bir ara öğün olarak kullanmak gerekir. Ancak 15 adet üzümün, 12 adet kirazın, 5 adet eriğin ya da 1 adet incirin 1 porsiyon meyve yerine geçtiğini düşünürsek, akşamyemekten sonra televizyon karşısında yenilenmeyve tabaklarının ne kadar kalorili olduğunu bilmemiz gerekir. Özellikle diyabet hastalarının dameyve şekerini fazla aldıkları zaman şekerlerini yükselteceğini bilmeleri gerekir.”
Antioksidan ve su deposu
Karpuz, C vitamini deposu ve mükemmel bir antioksidan meyve. Potasyum ve posa içeriği yüksek. Büyük bir dilim karpuz günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 80’ini karşılar. İçerdiği likopen ve beta karoten sayesinde tam bir cilt yenileyicisi ve bağışıklık sistemi destekleyicisi.

Episkopos cinayeti

Anadolu Katolik Kilise Episkopusu evinde bıçaklanarak öldürüldü.
Anadolu Katolik Kilisesi Episkoposu Luigi Padovese, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki evinde bıçaklanarak öldürüldü.

19 yaşındaki Furkan'ın başına 5 kurşun sıkılmış

Adli Tıp, ön raporunda 9 kişinin ateşli silahlarla vurularak öldürüldüğünü açıkladı.
Ayrıca ölenlerden 8'inin Türk birinin de Türk asıllı ABD vatandaşı olduğu açıklandı.

İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısında hayatını kaybeden 9 kişinin cenazesi Adli Tıp Kurumundan alındı.Uçakla, dün gece Türkiye’ye getirilen cenazeler Adli Tıp Kurumundan alınarak, Gasilhane’ye götürüldü.
İHH İnsani Yardım Vakfı Kayseri Yetkilisi Ömer Yağmur, gazetecilere yaptığı açıklamada, ölenler arasında bulunan 19 yaşındaki Furkan Doğan’ın, Kayseri Fen Lisesi mezunu olduğunu belirtti.Amerikan pasaportu sahibi olan Doğan’ın, Türk vatandaşı olduğunu aktaran Yağmur, Doğan’ın kafasında 5 kurşun tespit edildiğini, kurşunlardan 4’ünün başına, 1’inin de göğsüne isabet ettiğini söyledi.
Yağmur, Doğan’a yakın mesafeden ve yukarıdan ateş edildiğini kaydederek, akşam 18.30’da cenazenin Kayseri’ye gönderileceğini dile getirdi.
KAYSERİ'DE TOPRAĞA VERİLECEK
İSRAİL’in Mavi Marmara gemisine yaptığı silahlı baskında yaşamını yitiren 9 kişiden biri olan ABD pasaportlu lise öğrencisi 19 yaşındaki Furkan Doğan, yarın Kayseri’de kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ögretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Ahmet Doğan’ın oğlu olan, Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi F/12-B son sınıf öğrencisi Furkan Doğan’ın İHH Kayseri Şubesi aracılığıyla Gazze’ye giden kafileye katıldığı belirlendi.
Ögretim üyesi baba Ahmet Doğan’ın İstanbul’a oğlunu karşılamaya gitmesiyle birlikte talihsiz gencin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu alnından 4, göğsünden 2 kurşunla yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.Acı haberin duyulmasıyla birlikte, liseli gencin Kayseri’nin Melikgazi İlçesi Bahar Caddesi Şişli apartmanındaki evine ateş düştü. İstanbul'a giden baba Ahmet Doğan ile İHH Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı Ömer Yağmur, genç yaşta ölen Furkan Doğan’ın cenazesini gasilhanede yıkattıktan sonra tören için Fatih Camii'ne götürdü.
OĞLUMU SAĞ GÖRMEK İÇİN İSTANBUL'A GELMİŞTİM
İHH Şube Başkan Yardımcısı Ömer Yağmur “Çok üzgünüz. Furkan’ın ABD pasaportu olduğu için, ölen Türkler arasında ismi yoktu. Son anda cenazeler yurda gelince, hayatını kaybettiği ortaya çıktı” dedi. Baba Ahmet Doğan ise, “Oğlumun şehit olduğunu İstanbul’da ögrendik. Onu sağ görebilmek, karşılamak için dün gece İstanbul’a gelmiştim” diyebildi.
Bu arada, Furkan Doğan’ın Bahar Caddesi'ndeki evine büyük bir Türk ve Filistin bayrağı asılırken, son sınıf öğrencisi olduğu Özel Hisarcıklıoğlu Lisesi'nin internet sitesine fotoğrafı konulanarak, altına ‘Gazze’ye giden yardım gemisinde bulunan F12B sınıfından ögrencimiz Furkan Doğan, İsrail askerlerinin gemiye yapmış olduğu saldırıda şehit olmuştur. Tüm aile, arkadaş ve Atlas Eğitim Kurumları personeline başsağlığı ve sabırlar dileriz’ denildi.
ABD'DE DOĞMUŞTU
Furkan Doğan’ın öğretim üyesi olan babasından dolayı Amerika’da doğduğu ve 2 yaşına kadar bu ülkede kaldığı için ABD pasaportu bulunduğu bildirildi.
DEDE: TORUNUM ŞEHİT OLDU
Doğan ailesinin 3 çocuğundan biri olan Furkan’ın evinde ağıtlar yakılırken; dedesi Mustafa Doğan “Üzüntü ile mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Zira, torunum şehit oldu. çok sakin, efendi, sabırlı ve soğukkanlı biriydi. Bir yandan hayatını kaybettiğine üzülüyor, bir yandan da kutsal bir dava için şehit olmasından mutluluk duyuyoruz” dedi.
Talihsiz lise öğrencisinin okul müdür yardımcısı Şuayip Oğuz da gözyaşları içinde “Furkan’ın ölümü hepimizi şaşırttı. Hayat dolu bir ögrencimizdi” diye konuştu. Şehit öğrencinin evine Türk bayrağı asılırken, okul arkadaşları da evin önünde toplanıp, gözyaşı döktüler.Öte yandan lise öğrencisinin cenazesi, İstanbul’da kılınan namaz ve törenin ardından uçakla bugün akşam saatlerinde Kayseri’ye getirilecek. Furkan Doğan’ın cenazesi yarın tarihi Hunat camisinde kılınacak öğle namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verilecek.

Batan geminin malları bunlar

Mavi Marmara, Türk bandıralıydı... İstanbul’dan Türk bandırasıyla yola çıktı, Antalya Limanı’na Türk bandırasıyla kayıt yaptırdı, baskına bi uğradı ki, a-aaa...
Komor bandıralı!
(Geminin hangi devlete ait olduğunu gösteren bandıra, yolda değişmişti. Çakma bandıra yani... Değişmeseydi, hukuk gereği, savaş sebebiydi... İslami Cumhuriyet’tir ama, Afrika’yla Madagaskar arasındaki adacık
devleti Komor’un İsrail’e savaş ilan edeceğini pek sanmıyorum!)
Haliç tersanesinde Türk mühendis, Türk işçisinin emeğiyle yapılmıştı Mavi Marmara... Orijinal adı, Beydağı’ydı. Sonra Mavi Marmara’ya dönüştü. Güzel güzel çalışırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi, Belediye de, iki ay önce İHH’ya sattı... Sonrası malum.
Mavi Marmara’nın ikizi var, adı Karadeniz... O da Haliç’te yapıldı. O da Türk bandıralıydı. Orijinal adı, “Çıldır”dı... Sonra Karadeniz’e dönüştü. Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin bünyesinde güzel güzel çalışırken, şak diye, Rizeli, MÜSİAD üyesi bir işadamına satıldı. Özelleştirmenin şartı vardı, satın alacak kişi “Türk vatandaşı” olmak zorundaydı. Sevindik tabii... Neticede vatandaşımıza satılmıştı. Ancak... Karadeniz’i devletten 4’e alan vatandaşımız, 8’e Yunanlı’ya sattı. Yunanlı, Türk bandırasını söktü, Malta bandırasını taktı. Karadeniz’i sildi, “Dream” yazdı... Yani, Çıldır’mak işten bile değil ama, Karadeniz’i anca “rüya”nızda görürsünüz bundan sonra!
Ankara feribotu, satıldı.
Samsun feribotu, satıldı.
Truva, hurdacıya satıldı.
Yeşilada, jilet oldu.

İskenderun feribotu, satılmadı...
Özelleştirme Kanunu’ndaki “milli güvenlik ve kamu yararı” ayaklarıyla, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na hibe edildi. Böyle bu işler çünkü, ona bi tane, buna bi tane, bi tane de askere, herkes çenesini kapatıyor, “milli güvenlik” sağlanmış oluyor... “Kamu yararı” denilen İskenderun feribotunda, yüzme havuzu, restoran, bar filan var!
Tekirdağ feribotu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi, Belediye başkasına sattı, o başkası da Aliağa’ya götürdü, söktürdü... Bandırma feribotu, Çanakkale İl Özel İdaresi’ne hibe edildi, Çanakkale İl Özel İdaresi başka birine sattı, o biri de, kiloyla hurdacıya sattı... Eritilip çatal kaşık yapılan Avşa feribotunun ikizi Uludağ feribotu birine satıldı, o biri de, Uludağ’ı silip, Cappadocia yazdı, yabancı bandırayla Ukrayna’ya çalıştırıyor.
Hayır, canımı sıkan konu, Gazze’ye yardım göndermek için feribot kalmadı elimizde birader... İster misin, höt zöt yapıyormuş gibi görünürken, İsrail’den feribot kiralasın bunlar.

Ölenlerin hepsi Türk


İsrail'den getirilen 9 cenazenin de Türk vatandaşlarına ait olduğu belirlendi.
İsrail'den getirilen 9 cenazenin de Türklere ait olduğu belirlenirken, Adli Tıp ön raporuna göre 9 kişi de ateşli silahla vurularak öldürüldü.
İsrail'in saldırısına uğrayan gemilerdeki gönüllüleri taşıyan uçaklar, gece yarısından sonra İstanbul Atatürk Havalimanına iniş yaptı.
466'sı sivil, 4'ü milletvekili toplam 470 kişinin İstanbul'a döndüğünü, bu grup içinde 50-55 arasında yabancı olduğunu açıklandı.
İsrail'den getirilen 9 cenazenin de Türk vatandaşlarına ait olduğu belirlendi. Daha önce ölenlerden 4'ünün Türk olduğu açıklanmıştı.

Kader bi nevi... / Yılmaz ÖZDİL

Başbakan Vekili Bülent Arınç, İsrail krizi nedeniyle, "Genelkurmay Harekât Başkanı Korgeneral Mehmet Eröz ve Deniz Harekât Eğitim Dairesi Başkanı Tuğamiral Cem Çakmak'la acilen toplanarak, konuyu enine boyuna incelediklerini" açıkladı.
*

Giriyoruz "yandaş medya arşivi"ne...
Haberler şöyle.

*

"Dursun Çiçek'in hazırladığı AKP'yi bitirme eylem planının altında Korgeneral Mehmet Eröz'ün imzası var. Aynı korgeneral, daha önce de Ergenekon'dan sorgulanmıştı."

*

"Camileri bombalayıp, kendi F16'mızı düşürerek, darbe yapmayı planlayan muvazzaflar arasında, Tuğamiral Cem Çakmak da var. Tuğamiral Çakmak, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklandı."
*

Sonra?

*

Şili'den dönen Başbakan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner'le toplandı.

*

O kimmiş?

*

"Kırmızı halı kaçkını Aslan Güner, First Lady Hayrünnisa Gül'ün elini sıkmadı. Özal'ın vefat ettiği gün, ambulansı tamire, doktoru izne gönderdiği söylenir. Akıl
danıştığı kişiler, Hurşit Tolon ve Tuncer Kılınç'tır. Ergenekon'un sivil kanadı ile sıkı irtibat halindedir."


*

Başka?

*

Bence yeter.

*

"Limanları İsrail'e satmayın, mayınlı araziyi İsrail'e vermeyin" dediğimizde..."Neymiş İsrailliymiş, neymiş Yahudi'ymiş, ne yazık ki köhnemiş ideolojik yaklaşımlar bunlar... Paranın İsraillisi, dini, ırkı, vatanı olur mu? Üstelik, bunlar buraya geldiğinde, koskoca gemiler gelecek, alışveriş yapacaklar, paralı bu insanlar, bırak gelsin" meselesine hiç girmeyeyim...

*

Bi de ABD'de takılmış "Yahudi Cesaret Madalyası" meselesi var ki, ona hiç girmeyeyim!

Yılmaz Özdil/Hürriyet

ÇOCUKLARI KAYBOLAN AY AİLESİNE SOĞUK DUŞ

Kayseri'nin Talas ilçesinde geçen Ramazan Bayramı şeker toplamak için evden ayrılan ve hala kendilerinden haber alınamayan 2 si kardeş 3 çocuktan hala haber alınamadı. Kaybolan çocuklar için TBMM tarafından, Kayıp çocuklar başta olmak üzere çocukların mağdur olduğu sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu ndan gelen bir mektup ise Ay ailesini şoka uğrattı. İstanbul milletvekili Halide İncekara imzası ile gelen mektupta şu ifadelere yer verilmişti:

"Değerli Türkay Türkan Ay. Öncelikle bir süreliğine aranızdan ayrılan evladınız ile yeniden aynı sofranızda oturmanız ve aynı havayı teneffüs etmenizden dolayı yaşadığınız mutluluğu sizinle paylaştığımı belirtmek isterim. Gözünüz aydın olsun. Bugün sizin yaşadığınız mutluluğu diğer ailelerin de yaşayabilmesi hepimizin ortak dileğidir. Komisyonumuzun uzmanları tarafından hazırlanan anketimize katılarak siz de bu çalışmaya büyük katkı sağlayacaksınız. Lütfen unutmayın; verdiğiniz her cevap, kaybolan veya kendi isteği ile giden evlatlarımızın gidişini engelleyecek ya da bulunmasına katkı sağlayacaktır. Evladı ile aynı sabaha uyanmanın ne demek olduğunu en iyi bilen sizlersiniz. Allah hiçbirimize bu acıları ve kayıpları bir daha yaşatmasın dileğiyle göstermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyorum."

Gönderilen bu yazıyı defalarca okumasına rağmen bir anlam veremediğini kaydeden baba İbrahim Ay, "Daha çocuğumun ismini bile düzgün yazamıyorlar" diyerek, "Bize gelen bu evrakla şok olduk. Sanki çocuklarımız bulunmuş gibi bizi heyecanlandırdılar" dedi.

Evrakta yazan, "Gözünüz aydın olsun" ibaresine anlam veremeyen baba Ay, "Çocuklarımız bulundu mu ki bize, Gözünüz aydın diyorlar. Ben bu işe anlam veremedim. Yetkililere sesleniyorum, bize gerekli açıklamayı yapsınlar" ifadelerini kullandı.

DEVELİ'DE POLİS KARAKOLUNA SALDIRI


Dün akşam saat 19:00 sıralarında Develi İlçe Emniyet Müdürlüğü ne 50 SK 005 plakalı yeşil renkli bir otomobilden 3 kişi tarafından av tüfeği ile ateş açıldı.
Açılan ateş sonucunda müdürlük binası giriş kapısındaki camlar kırıldı. Çıkan arbedede ise 1 polis memuru hafif şekilde kolundan yaralandı. Müdürlük binası önünde bulunan nöbetçi memur havaya uyarı ateşi açarken, şahıslar kısa sürede etkisiz hale getirildi.

İsimlerinin M.B., M.Ç. ve B.Ö. olduğu öğrenilen alkollü şahısların daha önce defalarca çeşitli suçları işlediği ve sabıkasının bulunduğu belirtildi. Şahısların kısa süre önce cezaevinden çıktıkları öğrenildi.

Geniş çaplı araştırma başlatan polis ekipleri, ilçede ikamet eden şahısların evinde arama yaptı. Yapılan aramada bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat, olayda kullanılan ile birlikte 2 adet av tüfeği, gaz maskesi, define haritası ve çok sayıda çalıntı olduğu ileri sürülen malzeme ele geçirildi. Eşyalar ilçe emniyet müdürlüğüne taşındı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’ya hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’ya hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. 

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’yı ilk olarak Türk Kadınlar Birliği yönetimini ziyaret etti.
            Başkan Veli Altınkaya “Bayanları mesleğin içine ne kadar çok dahil edersek orada tertip düzen daha fazla olacaktır” diye konuştu.
            Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu ise Altınkaya’ya hayırlı olsun temennisinde bulunarak “Kayseri basınının görevini layıkıyla yerine getirdiğini, bundan sonra da aynı çalışmaları sürdüreceklerine inandıklarını söyledi.

            Türk Kadınlar Birliği’nin ardından Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ziyaret etti.

Başkan Veli Altınkaya 30 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren Erciyes Üniversitesi Kayseri’nin vizyonunu değiştiren önemli bir üniversitedir. Eğitimdeki kalitesiyle her kesime örnek oluyor. Bu anlamda sizlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

            Rektör Keleştemur’da Görev yaptığımız sürece basından her zaman destek gördük. Hatta bazı zamanlar eleştirilmeyi bile ümit ettik. Eksiklerimiz varsa bunları eleştirmelerini de istedik. Eleştirinin de faydası vardır. Bu anlamda bizler hem eleştiriye hem övgüye açığız” diye konuştu.

            Rektör Keleştumer’un ardından Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ile Emniyet Teşkilatı Vazife Makulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaret etti. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Burhan Pişkin ve Emniyet Teşkilatı Vazife Makulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şube Başkanı Ahmet Özmen’de Altınkaya’nın böylesine önemli bir göreve gelmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek Altınkaya ve ekibine başarı dilediler.

            Veli Altınkaya’da iki derneğe de teşekkürlerini sunarak Cemiyet olarak sivil toplum kuruluşlarına olduğu gibi derneklere de eşit davranacaklarını söyledi.

KAYSERİ GAZETECİLER CEMİYETİ CUMHURBAŞKANI GÜL'Ü ZİYARET ETTİ

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti başkanı Veli Altınkaya ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ü Çankaya köşkünde ziyaret ettiler.

Cumhurbaşkanı Gül, Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya, Başkan Yardımcısı Oktay Ensari, Genel Sekreter Mehmet Sena Kösedağ, Genel Sekreter Yardımcısı Canan Bayram ve Muhasip Mehmet Uğurlu ile yönetim kurulu üyeleri Ömer Faruk Hamurcu, Mustafa Cengiz, Metin Sönmez, İsmail İçer, Süleyman Erciyes, Saim Yıldız ve Ferhat Yağmur u Çankaya Köşkü nde kabul etti.

Altınkaya, Cumhurbaşkanı Gül e plaket takdim ederek  Kayseri basınının sorunlarının yer aldığı bir dosya sundu.

Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürü ve yönetim kurulu üyesi İsmail İçer de Cumhurbaşkanı Gül e, Sarıoğlan Barajı açılışında AA muhabiri Tevfik Işık ın çektiği fotoğrafı hediye etti.

 Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri ilk olarak  Türk-İş  Genel Başkanı Mustafa Kumlu yu ziyaret etti.Ziyarette basın sektörünün sıkıntılarının yanı sıra iş  ve sendika hayatı ile ilgili sıkıntılarda değerlendirildi…

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le bir saati aşkın süredir görüşen Kayseri Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri daha sonra   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına geçerek, Bakan Taner Yıldız ile görüştü.

Veli Altınkaya, yakasına Kayseri Gazeteciler Cemiyeti nin rozetini taktığı Bakan Yıldız a, Kayseri basınının 100. yılı anısına hazırlanan Kayseri Basın Tarihi kitabından hediye etti….Cumhurbaşkanı Gül’e sunulan medyanın sorunları ile ilgili dosyanın bir nüshası da Bakan Yıldız’a takdim edildi..

  Heyet, TBMM ye geçerek, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve Yaşar Karayel ile bir süre görüştü. 

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...