Sayfalar

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Türk Eğitimciler Derneği, Türkiye’de uygulanan sınav sistemine tepki gösterdi

Türk Eğitimciler Derneği il temsilcisi Mehmet Erciyes bir basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye’de uygulanan sınav sistemine tepki gösterdi.

Türk Eğitimciler Derneği il temsilcisi Mehmet Erciyes, Türkiye’de uygulanan sınav sistemi hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi…
Erciyes, “Türkiye’de sınav sistemi okulları eğitim öğretim amaçlarından uzaklaştırmış ve okul eğitimi ikinci planda kalmıştır. Okullarda dersler sınavlarda soru gelebilecek konulara indirgenerek, öğrencilerin bir bütün olarak gelişimi göz ardı edilmiştir. Bu süreçte öğrenciler, anneler, babalar ve öğretmenler ve milyonlarca insan sınava yönelmiştir” dedi.

            TEV’in bu sorunlarla ilgili olarak 2005- ve 2006 yıllarında bir kampanya düzenlediğini ve uyarılarının dikkate alınarak SBS sisteminin getirildiğini belirten Erciyes, Ancak 2008 yılında uygulamaya konan SBS ile sınav sorunu daha içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Biz Türk Eğitim Derneği olarak “onlar bizim çocuklarımız, yaşamak onlarında hakkı” isimli bir kampanya başlattık ve araştırma içerisine girdik. bu kapsamda 12 ilde 11.346 kişi ile anket yaptık diye konuştu.

Özel Eras Koleji yıl sonu resim sergisini Kayseripark’ta açtı

Özel Eras Koleji yıl sonu resim sergisini Kayseripark’ta açtı. İlköğretim ve lise öğrencilerinin bir yılda yaptığı 120 resim 2 gün boyunca ziyarete açık kalacak.
Özel Eras Koleji 5-6-7-8 ve 9. Sınıf öğrencileri bir yıl boyunca yapmış olduğu resim çalışmalarını Kayseripark alışveriş merkezinde sanat severlerin beğenisine sundu.

Serginin açılışına Vali Yardımcısı Turgay Ergin, Melikgazi İlçe Milli eğitim Şube müdürleri Fatih Eroğlu ve Alı Rıza Yalçın, Özel Eras Koleji Genel Müdürü İlhan Yusufoğlu ve davetliler katıldı.

            Açılış kurdelesini kesen Vali Yardımcısı Turgay Ergin, yaptığı konuşmada eğitimin yanında sanat ve spor gibi sosyal faaliyetlerin önemine vurgu yaptı. Özel Eras Koleji’nin sosyal ve sanatsal faaliyetlerini yakından takip ettiğini de belirten Ergin, Özel Eras Koleji başarılı eğitim çalışmalarının yanında öğrencilere yönelik gerçekleştirdikleri sanatsal çalışmaları da taktir ettiğini söyledi.

Resim öğretmenleri Seval Gürel Deveci ve Neslihan Yılmaz gözetiminde yapılan Akrilik, yağılı boya, kara kalem, vitray, ve ebru çalışmaları 2 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

KAYSERİGAZ’IN İNADI İNAT


Eras Medya Grubu’nun  yaklaşık 1.5 yıl önce gündeme getirdiği  doğalgaz bağlantı bedelleri ile ilgili konu Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya’nın Kayseri’de yaptığı açıklamadan sonra yeniden alevlendi…

   Nazım Kaya özellikle 200 m2’ye yakın konutların abone bağlantı bedelleri hesaplanırken ısıtılmayan bölümlerin devre dışı  bırakılmaması ve binanın  dört kenarı üzerinden hesaplanma yapılmasının  yanlışlığını hatırlatarak “EPDK Kayserigazı uyardı. Fakat firma buna rağmen bu haksız tahsilatını sürdürüyor” demişti…

   Kayserigaz dan yapılan açıklamada, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya nın Kayseri de şube başkanları ile birlikte yaptığı toplantıda, firmanın abone bağlantı bedeli tahsilatında haksız kazanç elde ettiğinin iddia edildiği hatırlatıldı. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

     Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Sayın Nazım Kaya, açıklamasında ısıtılmayan alanlar için de abone bağlantı bedeli alındığını, yasal düzenleme ve uyarılara rağmen şirketimizin hatasını devam ettirdiğini ve haksız alınan bedellerin geri iade edilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Öncelikli olarak şirketimizin gerek abone bağlantı bedeli gerekse her hangi başka bir hususta haksız tahsilat yapması söz konusu değildir. Şartnamemizde açıkça belirtildiği üzere abone bağlantı bedeli abonenin binasının brüt alanı üzerinden hesaplanmalıdır. Şirketimizde şartnameye uygun olarak abone bağlantı bedelini bina brüt alanı üzerinden hesaplamaktadır. Şirketimiz hesaplamasını ihale şartnamemiz ve EPDK kararlarına uygun olarak brüt alan üzerinden yapmaktadır. Brüt alanın nasıl hesaplanacağına dair hükümler, lisansımız temel yükümlülükler bölümünde belirtildiği şekilde, faaliyetimizin gerektirdiği diğer mevzuat hükümlerinde açıklanmıştır.

     İlgili mevzuat hükümlerinin, brüt alan konusundaki uygulamanın doğruluğunu net bir şekilde ortaya koyduğu ifade edilen açıklamada, Kayserigaz ın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kanunlar ve mevzuatlar çerçevesinde hizmet vermeye devam edeceği vurgulandı.

     Kayserigaz firmasının, binaların ısıtılmayan kömürlük, hol, merdiven boşluğu gibi bölümleri için de abonelerinden bağlantı bedeli adı altında haksız tahsilat yaptığı yaklaşık 1.5 yıl kadar önce iddia edilmişti…

    EPDK Fatihan Mühendisliğin başvurusu üzerine  11.11.2008 tarih ve 32129 sayılı  yazısı ile Kayserigaz’ı uyarmış,Fatihan Mühendislik bu yazı üzerine Mahkemeye başvurarak fazla ödediği parayı istemiş,duruşma esnasında  Kayserigaz yetkililerinin “uzlaşma talepleri üzerine anlaşma sağlanarak fazla alınan abone bağlantı bedelini” iade etmişti…Şirket aynı şekilde Üner Mühendisliğin de  itirazı üzerine 19.05.2009 tarihli iz yazışması ile fazla alınan 2 bin 310 dolar ve artı KDV’nin ödenmesini sağlamıştı…

BEKTAŞ, GENEL BAŞKAN DEĞİL BAŞBAKAN SEÇTİK


CHP’de 33.  kurultay tamamlanırken genel başkan değişikliği yaşandı. Delegenin yoğun ilgi gösterdiği kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan seçildi. Yönetim MYK ve parti Meclisine Kayseri’den herhangi bir isim girmezken kurultay öncesi Ankara’da yapılan il başkanları toplantısında aniden rahatsızlanarak kalp krizi geçiren il başkanı Enver Özdemir evinde istirahat ediyor.  CHP il teşkilatında duvarlarda eski genel başkan Deniz Baykal’ın resimleri boy gösterirken CHP Kocasinan ilçe başkanı Seyit Bektaş resimlerinde değişeceğini söyledi. Genel başkan değil başbakan seçtik diyen Bektaş, bu kurultayda duyguyu değil aklı ön plana çıkardık dedi. Bektaş, taban değişim istiyordu bizde halkın sesine kulak verdik diye konuştu.

Uzun zamandır partileri yöneticiliği yaptığı söyleyen Seyit Bektaş, ilk defa bir kurultayda böyle bir heyecan gördüğünü söyledi. Bektaş bu heyecanla iktidara yürüyeceğiz kimse bizi durduramayacak dedi. Yönetimlerde  Kayseri’den bir ismin olmamasının önemli olmadığını dile getiren Bektaş yönetimlerde Türkiye’nin dört bir yanından ve  her kesilmeden isimlerin yer aldığını söyledi.

Kurultayda eski genel başkan Deniz Baykal’a yakın isimlerin yönetimde dışarıda kalmasını da değerlendiren Seyit Bektaş,  değişimin en tabandan en tavana kadar yapıldığı vurgulayarak bunun bir ekip işi olduğunu söyledi. Başta Eski Genel Başkan Deniz Baykal ve Baykal’a yakın isimlerin partiye çok emekleri  olduğunu dile getiren Bektaş örgütün istediği bir değişim yaşandı dedi.

ROLLERİ GERÇEK OLDU

Bir Aşk Hikayesi adlı tiyatro oyununda rol alan tiyatrocu çift, oyun içindeki nikah sahnesinde gerçekten evlendi.

Uluhan Kültür Merkezi oyuncuları Gülsüm Yücel ve Oktay Aksoy Kültür Merkezinde sahnelenen Bir Aşk Hikayesi oyununda rol aldı.

      Yönetmenliğini Mustafa Buz un yaptığı ve iki gencin evlenmek için yaşadığı sıkıntıları anlatan oyununun final sahnesinde, yaşadıkları zorlukları aşan gençler evleniyor.

            Oyunda birbirlerini seven iki genci canlandıran Gülsüm Yücel ve Oktay Aksoy, final sahnesinde gerçekten nikah kıydırdı. Evlenmeye karar veren ve nikahlarını tiyatro oyununa denk getiren çiftin nikahını oyuna konuk sanatçı olarak katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki kıydı. Rol gereği yapılması gereken nikah, gerçek nikaha dönüştü.

      Gülsüm Yücel, 6 ay önce bir arkadaş ortamında tanıştığı Oktay Aksoy ile evlenmeye karar verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

Eşimle farklı şeyler yapmayı seviyoruz. Zaten bizi bir araya getiren en önemli unsur bu. Nikahın farklı olmasını istedim. Bu konuyu eşime açtığımda olumlu karşıladı. Farklı yerlerde nikah kıydıran çiftler var. Biz de farklı bir şeyler olsun istedik. Tiyatro oyuncusu olduğumuz için böyle bir evlilik yöntemine karar verdik. Oyun için yoğun çalıştık. Oyun sürecinde birbirimizin farklı yönlerini öğrendik. Çok güzel oldu. Çok mutluyum. Ailemiz de anlayışla karşıladı.

Oktay Aksoy da unutamayacakları bir yöntemle evlendiklerini, bu nikahın unutulmayacak bir hatıra olarak kalacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, genç oyunculara destek olmak için oyuna katıldığını ve ilk kez böyle bir nikah kıymanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. 

TİYATRO FESTİVALİ SONA ERDİ VE İŞTE ÖDÜLLER

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası 5. Liselerarası Tiyatro Festivali' düzenlenen kapanış ve ödül töreni ile sona erdi.
 Kayseri Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen programa başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olmak üzere Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.
 Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, "5 yıldır düzenlediğimiz festivale 120 okuldan 2 bin 500 öğrenci katıldı. Bu oyunları 80 bine yakın vatandaşımız izledi. Festivalimiz bu yıl Azerbaycan ve Kırgızistan'ın da katılımıyla farklı bir boyut kazandı. Festivalin bugünlere gelmesinde en büyük pay, fedakarca oyunlar için çalışan öğrencilerimiz ve onların hocalarına ait" dedi.
 Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata da Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen festival ile gençlere farklı bir bakış açısı kazandırmayı amaçladıklarını belirterek "Sanat insanı geliştirir olgunlaştır. Mutlaka tiyatro olması şart değil ancak herhangi bir sanat dalıyla ilginiz olsun. Bu, sizi diğerlerinden her zaman bir adım öne çıkarır" şeklinde konuştu.
 Jüri Başkanı İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Öğretim Üyesi Tamer Temel ise tiyatro ile dolu bir 15 gün geçirdiklerini kaydederek "Tiyatro insanlığa sunulmuş bir armağandır. Oyunları değerlendirirken her birini ayrı olarak ele aldık, hiçbirini diğeriyle kıyaslamadık. Hepiniz bu sahnede büyük hatıralar bıraktınız, hepinizi alkışlıyorum" dedi.
 Festivalin kapanış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki belediyecilik hizmetleri yanında kültür ve sanat çalışmalarına da büyük önem verdiklerinin altını çizerek "Belediye olarak şehrin kanal, alt yapı, su, spor alanları gibi ihtiyaçlarını karşılamaya; şehre sanayi, turizm ve ticaret alanında vizyon kazandırmaya çalışırken, kültür ve sanatı ihmal edemeyiz. Eğer bunları ihmal edersek bir kanadımız eksik kalır, tek kanadı olmayan kuşa benzeriz. Bunun için kimi zaman şiir günleri düzenliyoruz. Kimi zaman proje dallarında fikir üretmek için yarışmalar yada musiki etkinlikleri, kimi zamanda işte böyle uluslararası arenada boy gösterecek tiyatro festivali düzenliyoruz. Genç arkadaşlarımızın bu sanata ilgi duyması bizleri umutlandırıyor. Ben genç kardeşlerimize ve onların öğretmenlerine katılımları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 Konuşmaların ardından festivale katılan okullara ve dereceye giren öğrencilere ödülleri Başkan Özhaseki tarafından verildi.


ULUSLARARASI 5.LİSELERARASI TİYATRO FESTİVALİ ÖDÜLLERİ
NO
OKUL ADI
ALDIĞI ÖDÜLLER
1
AZERBAYCAN
BAKÜ TÜRK ANADOLU LİSESİ
JÜRİ TEŞVİK ÖDÜLÜ
2
SEYYİD BURHANEDDİN
TEK VE ENS MES LİSESİ
DEKOR ÖDÜLÜ
KOSTÜM ÖDÜLÜ
EFEKT ÖDÜLÜ
OYUNCULUK ÖDÜLÜ
-BERNA GÜL BİÇER
3
KIRGIZİSTAN
KIRGIZ TÜRK ANADOLU
KIZ MESLEK LİSESİ
YÖNETMEN ÖDÜLÜ
OYUN ÖDÜLÜ
DEKOR ÖDÜLÜ
KOSTÜM ÖDÜLÜ
OYUNCULUK ÖDÜLÜ
-ANAR NARINBEK KIZI
-ZARİNA CANBOLOTOVA
4
SEMA YAZAR
 ANADOLU LİSESİ
OYUNCULUK ÖDÜLÜ
-HANDE ERDOĞAN
-SEMA ŞAHANLAR
-NUR HİKMET YOLUN
5
DEVELİ
İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
JÜRİ TEŞVİK ÖDÜLÜ
6
MELİKGAZİ
MUSTAFA EMİNOĞLU
ANADOLU LİSESİ
YÖNETMEN ÖDÜLÜ
OYUN ÖDÜLÜ
OYUNCULUK ÖDÜLÜ
-YASİN SAR
-SANİYE GAPLAN
-BERK BOLAT
-FATMA ADA
7
ADIYAMAN
BELÖREN LİSESİ
JÜRİ TEŞVİK ÖDÜLÜ
8
KAYSERİ LİSESİ
DEKOR ÖDÜLÜ
KOSTÜM ÖDÜLÜ
OYUN ÖDÜLÜ
OYUNCULUK ÖDÜLÜ
-GÜNAY KARAGÖZ
-BERKER TAMGÜL
9
KAYSERİ
 FEN LİSESİ
OYUN ÖDÜLÜ
YÖNETMEN ÖDÜLÜ
DEKOR ÖDÜLÜ
KOSTÜM ÖDÜLÜ
OYUNCULUK ÖDÜLÜ
-OĞUZHAN ÖZTÜRK
-ALPER ÖZMEN
-AHMET BERKAY ESEN
10
NUH MEHMET KÜÇÜKÇALIK
ANADOLU LİSESİ
KOSTÜM ÖDÜLÜ
OYUNCULUK ÖDÜLÜ
-SÜMEYYE YÜKSEL

11

KAYSERİ
 KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ

OYUNCULUK ÖDÜLÜ
-DİLEK YILDIRIM
-KÜBRA NUR OCAK

12

MELİKGAZİ
 AYDINLIKEVLER LİSESİ

JÜRİ TEŞVİK ÖDÜLÜ
13
ADANA
 ABDULKADİR PAKSOY LİSESİ
YÖNETMEN ÖDÜLÜ
OYUNCULUK ÖDÜLÜ
-DÜRRİN METİN
-EDA ÖZÇİFTCİ
-TAYGUN AKÇINAR
-HÜSEYİN SAVGINLAR
14
ARİF MOLU
 TEKNİK VE END MESLEK LİSESİ
OYUNCULUK ÖDÜLÜ
-SAFA SELİM
-RANA SÖĞÜT
-CANER ERKÖK
15
ORDU
ATATÜRK ANADOLU LİSESİ
OYUN ÖDÜLÜ
YÖNETMEN ÖDÜLÜ
MÜZİK ÖDÜLÜ
OYUNCULUK ÖDÜLÜ
-CAHİT MURTAZAOĞLU
-KÜBRA AKARSU
-EDA AYİGÜN
16
İSTİKBAL
 LİSESİ
OYUN ÖDÜLÜ
YÖNETMEN ÖDÜLÜ
OYUNCULUK ÖDÜLÜ
-MUSTAFA LATİFOĞLU
17
PINARBAŞI
 ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
JÜRİ TEŞVİK
OYUNCULUK ÖDÜLÜ
-GÜL CANSEL İSEN
18
MELİKGAZİ
 ŞEKER LİSESİ
JÜRİ TEŞVİK ÖDÜLÜ
19
ANKARA
 ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ
OYUN ÖDÜLÜ
KOSTÜM ÖDÜLÜ
OYUNCULUK ÖDÜLÜ
-EDA UYAR
20
KOCASİNAN
ATATÜRK LİSESİ
JÜRİ TEŞVİK ÖDÜLÜ
OYUNCULUK ÖDÜLÜ
-EBRU ÇAĞLAR KENTKÖY
21
SAKARYA
 ARİFİYE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
KOSTÜM ÖDÜLÜ
JÜRİ TEŞVİK ÖDÜLÜ
22
HAKKI ALTOP
LİSESİ
JÜRİ TEŞVİK ÖDÜLÜ
23
BÜYÜZTUZHİSAR
 ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
JÜRİ TEŞVİK ÖDÜLÜ
24
MUSTAFA ERASLAN LİSESİ
YÖNETMEN ÖDÜLÜ
OYUN ÖDÜLÜ
DEKOR ÖDÜLÜ
KOSTÜM ÖDÜLÜ
MÜZİK ÖDÜLÜ
OYUNCULUK ÖDÜLÜ
-YİĞİT IŞIK
-MERVE BAYRAM
-BARIŞ ENDER SALMAN
-M.ERİM ÇELEN
-FAZIL YAĞIZ
-AHMET KARAMERMER
-A.FURKAN ŞİMŞEK

300 hane tahliye edildi!

Alparslan 1 Baraj Gölü'nde su seviyesi yükseldi, bir mahalle tahliye edildi.
Muş'un Bulanık ilçesinde, Alparslan 1 Baraj Gölü'nün suyunun yükselmesi üzerine göl havzasında bulunan 300 hanelik bir mahalle tahliye edildi.
Erentepe beldesi Fatih Mahallesi'nde 2 yıl önce yapımı tamamlanan bin 500 kotalı Alparslan 1 Baraj Gölü'nün bin 400 kotası doldu. Bunun üzerine 300 hanelik mahalle boşaltıldı.
Erentepe Belde Belediye Başkanı Mehmet Yaşık, su seviyesinin yükselmesi nedeniyle vatandaşların tahliye edildiğini, 300 evin su altında kaldığını belirtti.
Baraj gölündeki yükselmeye rağmen, yetkililerin henüz beldeye gelmediğini ileri süren Yaşık, ''300 hanelik mahalleye 100 çadır gönderildi. 200 hane kendi olanakları ile kurdukları naylon çadırlarda barınmak zorunda kaldı. İstimlak bedellerinin ödenmemesinden dolayı mahalle sakinleri mağdur oldu'' dedi.
DSİ Van 17. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kamulaştırma çalışmaları kapsamında kimsenin mağdur edilmediğini, 5 kişilik takdir komisyonunun çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

'Kırgınlık yok'


Kılıçdaroğlu, Baykal'ı ziyareti sonrası "Son derece keyifli bir görüşme oldu" dedi.
Çiçeği burnunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı CHPile Beysukent'teki evinde ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, "Kırgınlık yok; son derece güzel ve keyifli bir görüşme" oldu dedi.

TÜRK-İŞ binasında işgal!

TEKEL işçileri İstanbul'daki Türk-İş binasını işgal etti.
Tekel işçcileri, Türk-İş başkanlar kurulunun ve konfederasyonlarının aldığı kararı protesto için, Türk-İş İstanbul 1. bölge temsilciliğini işgal ettiler. Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Tekgıda-İş Sendikası'na üye Tekel işçilerinin, Türk-İş Başkanlar Kurulu ve 4 konfederasyonun aldığı kararı protesto etmek amacıyla 1. Bölge Temsilciliği'ni işgal ettiklerini bildirdi.
Büyükkucak, yaklaşık 200 Tekel işçisinin saat 13.00 sıralarında Türk-İş'in Taksim Gümüşsuyu'ndaki İstanbul 1. Bölge Temsilciliği'ne sloganlar eşliğinde gelerek içeri girdiklerini belirtti.
Sendikaya gelen işçilerin ''Türk-İş Başkanlar Kurulunun ve DİSK, KESK ve Kamu-Sen dahil 4 konfederasyonun aldığı kararı protesto için süresiz açlık grevi başlattıklarını'' söylediklerini dile getiren Büyükkucak, ''İtirazları var. 'Neden tam gün iş bırakılmıyor, genel eylem yapılmıyor' diye. Yaklaşık 200 kişiler. 700-800 kişinin daha geleceğini söylüyorlar. Şu anda içerideler. Burası mevcut gelen işçileri, ancak aldı. Yer yok. Genel Başkana ulaşamıyorum. Sakin olmamız gerektiğine inanıyorum'' diye konuştu.
AA

Koltuğuna oturdu


CHP Genel Merkezine gelen Kılıçdaroğlu makamına oturdu.
CHP'nin olağan kurultayında genel başkanlığa seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezine geldi. Kılıçdaroğlu, büyük bir coşku ve sevgi seliyle karşılandı.
Kılıçdaroğlu, genel başkan seçilmesinin ardından ilk çalışma gününde Çukurambar'daki evinden çıkarak parti genel merkezine gedi. Evinden ayrılışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, bugün saat 14.30'da CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile biraraya geleceğini söyledi. Randevuyu kendisinin talep ettiğini berten Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın önerilerini alacağını ve kendisine teşekkür edeceğini ifade etti.
Bir gazetecinin, kurultayın ikinci gününde yapılan parti meclisi seçiminde genel sekreter Önder Sav ve İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in en az oy alan üyeler olduğunu hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, onların geçmişte kaldığını ve geleceğe bakacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, yeni seçilen parti meclisi üyeleriyle birlikte çalışmalarını devam ettireceklerini söyledi.
Baykal'la ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, CHP'nin eski genel başkanıyla her ortamda görüşeceklerini, onun fikir ve önerilerinden yararlanacaklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu, Baykal'ın, 'Kılıçdaroğlu'nun adaylığı benden gizlendi' sözü hatırlatılarak, görüşmede bu konunun gündeme gelmesi üzerine tavrının ne olacağı yönündeki soruya, "Böyle bir sitem olacağını sanmıyorum. Bir dost sohbeti ortamında görüşeceğiz" dedi.
Kılıçdaroğlu, bugün bazı basın yayın organlarında yeralan kurutayda giydiği gömleğin fiyatına ilişkin soru üzerine ise arkadaşlarının o gün kurultayda rahat etmesi için spor giyin telkininde bulunduğunu, bunun üzerine kendisinin kurultaya gelmeden önce bir spor mağazasından alışveriş yaptığını anlattı. Kendisinin spor kıyafeti giymeyi sevdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kıyafetleri kendi kazandığım paramla aldım" dedi.
Kılıçdaroğlu parti genel mekezinde büyük bir coşku ve sevgi seliyle karşılandı. Genel Sekreter Önder Sav ve partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, güçlükle parti merkezine girebildi. Yaşanan izdihamdan dolayı bazı partililer ve medya mensupları ezilme teplikesi geçirdi. Kılıçdaroğlu, 12. kattaki daha önce Baykal'ın kullandığı makam odasına geçti. Kılıçdaroğlu, saat 14.30'da Deniz Baykal'ın evinde kendisiyle biraraya gelecek.
İHA

2010 sıcağı kavuracak

NASA 2010 yılının sıcaklığının çok yüksek değerlerde olacağını tahmin ettiklerini açıkladı
NASA 2010 sıcağının çok yüksek olacağını tahmin ettiklerini açıkladı. Bu ihtimalin, yüzde 50’den daha yüksek olduğu belirtildi.
NASA’dan James Hansen, “Geçtiğimiz 12 ayın küresel sıcaklık ortalaması, son 130 yılın en sıcağıydı” dedi. Meteoroloji Ofisi’nin başında bulunan Vicky Pope ise “Avrupa’da kış soğuktu, fakat küresel olarak bakarsak ocaktan marta kadar olan zaman dilimi, en sıcak 7 yıl başlangıcından biriydi” diye konuştu.
Uzmanlar, bu durumu rüzgâr ve okyanus akıntısı El Nino’ya bağladı. Buna göre El Nino, okyanustan atmosfere yüksek miktarda ısı salınmasına neden oluyor. Dünyayı etkileyen sıcaklık trendinin, yılın kalanında da devam etmesi bekleniyor.

Baykal'a ziyaret

Kemal Kılıçdaroğlu, saat 14.30'da Deniz Baykal'ı ziyaret edecek.
CHP'de büyük Kurultay'ın ardından başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı ziyaret edeceği bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun bugün mazbatasını aldıktan sonra saat 14.30'da Deniz Baykal'ı, Ankara-Beysukent'teki evinde ziyaret edeceği bilgisi geldi.

İşte Kılıçdaroğlu ailesi

CHP'nin yeni Genel Başkanı evinin kapılarını Akşam'a açtı.
CHP Genel Başkanlığı'na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığının ilk gününde AKŞAM'A kapılarını açtı ve 'liderlik pozu' verdi. Toplumun her kesiminden destek geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, 'Müthiş bir destek var, Türkiye için hep birlikte başaracağız' dedi
Tüm ailem ilk kez bir arada, bunu çeken de ilk kez sizsiniz' diyen Kılıçdaroğlu'na, aile bireylerinden de tam destek geldi. AKŞAM'ın ziyareti sırasında duygularını aktaran aile fertleri, 'Kurultaydaki sevgi selini gördükten sonra, hep birlikte ona destek vereceğiz, daima onun yanında yer alacağız. Asıl işimiz de bundan sonra başlıyor' sözleriyle Kemal Kılıçdaroğlu'na moral ve destek verdiler.
ÖNCE AİLESİNDEN İZİN ALDI
Kurultaydaki genel başkanlık seçiminin ardından pazar günü Kılıçdaroğlu ailesinin bütün bireyleri 'Yeni CHP lideri'ne destek için Ankara Çukurambar'daki evde toplandı.
Adaylık sürecinde ve kurultaydaki tavırlarıyla 'Devrimci Kemal, Halkçı Kemal, Gandi Kemal,' kimliği ile öne çıkan CHP'nin yeni genel başkanı Kılıçdaroğlu, AKŞAM'ın 'Anadolu'ya çıkmadan önce bir aile pozu alalım' önerisine 'Olur ama ben de önce aile fertlerine sorayım' dedi. Sonra telefonla geri dönerek, 'Buyurun' diyerek evine davet etti. Kılıçdaroğlu ailesi bizi son derece mütevazı evinin kapısında eşi Sevim Hanım ve ailenin diğer fertleriyle birlikte güler yüzle karşıladı.
BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Zor bir görev üstlendiniz, işiniz zor' deyince her zamanki alçak gönüllülüğünün yanında kararlı bir yanıt verdi: 'Başaracağız, hep birlikte bunun üstesinden de geleceğiz; çünkü Türkiye'nin böylesi bir değişim ve dönüşüme ihtiyacı var.'
Kılıçdaroğlu, siyasi bir röportaj havası vermek istemese de sorularımıza kısa ama samimi karşılıklar verdi. Özetle, 'Zor bir süreç. Ama biz buna hazırız. Bunu Türkiye için başarmak zorundayız. Üzerimize düşen her şeyi yapıp, sol bir anlayışı iktidara taşıyacağız. Yeni yönetimi oluşturup birleştirici bir anlayışla partiyi dışa yönelik çalışmaya sevk edeceğiz' mesajlarını verdi. Kılıçdaroğlu parti içindeki liste yarışı içinse, 'kazasız belasız bütünlük içinde aşacağız' değerlendirmesinde bulundu.
DENİZ BEY DE DESTEK VERİYOR
Kılıçdaroğlu, yaşanan süreçle ilgili olarak Deniz Baykal'dan övgü ile bahsediyor, 'Deniz Bey de büyük destek veriyor. Sağ olsun. İlk arayan da o oldu zaten' diyerek, eski liderine saygı ifadelerini eksik etmedi. Kılıçdaroğlu'nun mazbatasını alınca Baykal'ı ziyaret etmesi de bekleniyor.
AİLE: GÖREVİMİZ ASIL ŞİMDİ BAŞLIYOR
DuvarlarI tablolarla süslü evde sıcak ve güler yüzlü ailenin diğer fertleri de geleceğe umutla bakıyor. Eşi Sevim, oğlu Kerem kızları Aslı ve Zeynep ile damat Cenk Nadir CHP'nin yeni genel başkanı Kılıçdaroğlu'na tam destek veriyor. Başta Sevim Hanım olmak üzere hep bir ağızdan, 'Zorluğu sever, başarır. Biz ailece yanındayız. Dünkü sevgi selinden sonra bizim sorumluluğumuz da bir kat daha arttı. Görevimiz asıl şimdi başlıyor. Biliyoruz, beklentiler de, sorunlar da büyük. Elbirliğiyle tüm bunların da üstesinden gelecektir. Biz de elimizden gelen katkıyı sunacağız' diyerek inançlarını dile getiriyorlar.
BAHÇELİ VE ERBAKAN ARADI
Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel başkan seçildikten sonra ilk olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Deniz Baykal aramıştı. Sorumuz üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve partisinden kimsenin aramadığını söyledi. MHP lideri Devlet Bahçeli ile Refah Partisi eski lideri, eski başbakan Necmettin Erbakan'ın da arayarak kutladığını kaydetti.
EVİN MASKOTU DURU
Evİn neşe kaynağı, maskotu ise küçük kız torun Duru. Kılıçdaroğlu, 'uğurum' dediği Duru'yu öpmeden evden çıkmıyor. Küçük Duru dedesinin Atatürk'ün kurduğu Türkiye'nin en köklü partisi CHP'nin genel başkanı olduğundan habersiz, kucağından inmiyor. Minik Duru'ya poz verdirmek ise bir hayli güç oluyor.

TÜSİAD: "CHP'nin vaatleri umut verici"


TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) büyük bir heyecan ve ilgiyle takip edilen 33'üncü Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlık görevine seçilen Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ile CHP'nin Yetkili Organları'nda görev alacak olan sayın yöneticilerini kutluyor ve kendilerine görevlerinde başarılar diliyoruz.
Sayın KILIÇDAROĞLU'nun Kurultay'da yaptığı adaylık konuşmasında dile getirdiği vaatler; başta katılımcı demokrasi ve temsil kabiliyeti prensipleri olmak üzere, çoğulcu parlamenter sistemden beklenenlerin sağlanabilmesi açısından önemlidir.
CHP'nin yeni Genel Başkanı Sayın KILIÇDAROĞLU'nun açıklamalarında yer alan, kuvvetler ayrılığı ilkesinin güçlendirilmesi; yargının sorunlarına çözüm üretilmesi; yüzde 10 seçim barajının indirilmesi; parti içi demokrasinin geliştirilmesi; çağdaş standartlarına uygun bir anayasa gerekliliği; siyasi ahlak yasası; TBMM'de Kesin Hesap Komisyonu kurulması; dokunulmazlıkların kaldırılması ve refah devletinin tabana yayılması gibi konulardaki görüşleri, çağdaş bir demokratikleşme ve kalkınma anlayışının tesis edilmesi sürecine katkı sağlama açısından umut vericidir.

Baykal:"Kılıçdaroğlu düzgün biri. Herkesin ona destek vermesi gerekiyor"

Antalya İl Teşkilatı CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı Angora sitesi’ndeki evinde ziyaret etti
CHP Antalya İl Başkanı Özer Ahmet Ülken ziyaret sonrası gazetecilere bir açıklama yaptı. Ülken, Baykal’ın sağlığının ve moralinin yerinde olduğunu, söyledi.
Ülken, Baykal’ın, CHP’nin oylarının artacağını ifade ettiğini, kısa bir süre sonra Antalya’ya gideceğini ve referandum çalışmasını Antalya'da sürdüreceğini söylediğini belirtti.
Baykal’ın "Partiye yapılmak istenen operasyon tutmadı. Kılıçdaroğlu düzgün biri. Herkesin ona destek vermesi gerekiyor" dediği öğrenildi.

DELİKAN BIRAKTI, BAŞKAN İKNA ETTİ


Geçen sezon lig ortasında göreve gelen ve 13 puanıyla 17 nci sıradaki takımı alarak 41 puanla 13 ncü sırada ligde bırakan Nuh Mehmet Delikan Başkanlığındaki Erciyesspor yönetimini sıkıntı bastı. Yeni sezon öncesi Erciyesspor’u Süper Lig’e çıkarmak için hedef belirleyen; Ancak parasal yönde sıkıntıları aşamayan yönetimin bazı olaylardan dolayıda tepki gösterdiği ve Başkan Delikan’ın istifa dilekçesini verdiği belirtiliyor.
        Erciyesspor’da kulüp başkanı Nuh Mehmet Delikan ani bir kararla istifa dilekçesini Onursal Başkan Memduh Büyükkılıç’a verdi. İstifanın gerekçesini soran Büyükkılıç, böyle bir kararı onaylamayacaklarını belirterek yola devam edilmesini söylediği belirtiliyor. Bunun üzerine yeniden kulüp tesislerinin yolunu tutan Delikan’ın ise öncelikle parasal proplemi çözüp, yeni sezon öncesi ciddi transferler yapmak için çalışma başlattığı başarılı olunamazsa yeniden istifa edebileceği belirtiliyor.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...