Sayfalar

30 Mayıs 2010 Pazar

TÜRK TELEKOM'DAN SEMA GECESİ

Türk Telekom, Anadolu Merkez 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Sema Gecesi düzenlendi. Geceye Kayserililerin ilgisi büyüktü.

Kadir Has Kongre Merkezi nde Hz. Mevlana yı anma amacıyla gerçekleştirilen geceye Türk Telekom Merkez 2. Bölge Müdürü Erhan Kaya nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur an Tilaveti ile başlayan gece selamlama konuşmalarıyla devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Bölge Müdürü Erhan Kaya gecenin önemine istinaden yaptığı konuşmasında, "Ceddi Alparslandan, Fatih Sultan Mehmet Han a atalarımızın bu dine yaptığı hizmeti ve bir devir açıp kapamasını bugün anmadan geçemiyoruz. Büyük Kumandan Fatih Sultan Mehmet in ruhaniyeti önünde saygı ve hürmetle eğiliyoruz. O öyle bir şehir inşa etmiştir ki Viyadan Çin seddine kadar böyle bir şehir bulunmamaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından geçilen Bursa Mevlevi Dergahı nın sema gösteri izleyiciler tarafından büyük bir beğeniyle seyredilirken, gece büyük alkış aldı.

Neler oluyor bize? Tüyler ürperten cinayetlerle Kayseri sarsılıyor!

Kayseri, askerden yeni gelen bir şahsın annesini boğazından bıçaklayarak öldürülmesi olayıyla sarsılırken, kötü bir haberde Sarız ilçesinden geldi. 20 yaşındaki bir gençte tartıştığı babasını av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

Biri Kayseri’nin Mimarsinan mahallesi, diğeri ise Sarız ilçesinin incidere mahallesinde olmak üzere iki ayrı cinayet olayı yaşandı….

Tüyler ürperten korkunç cinayetlerde iki gençten biri annesini boğazını bıçaklayarak, diğeri ise babasını av tüfeğiyle vurarak öldürdü. İlk olay Önceki gün mimarsinan mahallesinde yaşandı. Henüz askerden yeni geldiği öğrenilen M.K.  50 yaşındaki annesi  İ.K’yi boğazından bıçaklayarak hunharca öldürdü.

İ.K’nin cansız bedeni ise eve gelen kızı tarafından bulundu. Durumun polise bildirilmesi üzerine cinayet zanlısı M.K. gözaltına alındı. Bunalımda olduğu öğrenilen gencin annesini neden öldürdüğü polise verdiği ifadesinde netlik kazanacak.

Diğer yandan: Sarız ilçesi İncedere Mahallesinde tek başına yaşayan Y.Ş’de oğlu tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Polis evde yaptığı incelemede 13 boş bira şişesi, 2 kurusıkı tabanca ile 2 pompalı tüfek ele geçirdi.

     Ayakları diz altından kesik halde yalnız yaşayan Y.Ş’nin öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve önce çelişkili ifade verdiği belirtilen oğlu O.Ş’nin daha sonra babasını av tüfeğiyle vurarak öldürdüğünü itiraf ettiği bildirildi.

 O.Ş’nin ifadesinde, ziyaretine geldiği babasını, birlikte içki içtikten sonra çıkan tartışma sonucu av tüfeğiyle vurarak öldürdüğünü, olaydan sonra Kayseri ye gittiğini ve pişman olduğunu söylediği öğrenildi.

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...