Sayfalar

7 Haziran 2010 Pazartesi

Akkışla'da Yoğurt Festivali Coşkusu

Akkışla'da geleneksel olarak kutlanan ve bu yıl 206.sı gerçekleştirilen Yoğurt Festivali 5-6 Haziran 2010 tarihinde Akkışla'nın Üsküdar Yaylasında büyük bir coşkuyla kutlandı.
Üsküdar Yaylasındaki coşkuya CHP Ankara  Milletvekili Tekin Bingöl, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, CHP Kayseri İl Başkanı Enver Özdemir, Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şube Başkanı Ali Aydın, Akkışla Belediye Başkanı Azmi Kazım Sonkur ve civar belediye başkanları, Akkışla Kaymakamı Alpaslan Kılıç, Yarsav Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, İl Genel Meclisi Üyeleri, Sendika Başkanları ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri katıldılar.

AHMET ÖZSOY ANNESİNİ KAYBETTİ

12 Eylül sonrası kurulan Muhafazakar Parti’de kısa süre genel başkanlık yapan Eczacı Ahmet Özsoy un annesi Nefika Özsoy, hayatını kaybetti. Özsoy’un cenazesi Hunat Caminde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehir mezarlığında toprağa verildi.
Nefika Özsoy için Hunat Caminde kılınan cenaze namazına MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Muammer Öner, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ile Özsoy’un yakınları katıldı.
Nefika Özsoy’un cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehir mezarlığında toprağa verildi

13.Uluslararası Yıldızlar Serbest ve Grekoromen Zafer Turnuvasında iki Kayserili kürsüde...

Kuşadası'nda yapılan 13.Uluslararası Yıldızlar Zafer Turnuvası heyecanlı maçlara sahne oldu ve iki Kayserili güreşçi, Ömer Alpaslan Gişi (42 kg) ve İsmail Ergan (63 kg) kilolarında üçüncü olarak kürsüye çıkmayı başardılar. Ömer Alpaslan Gişi ise Avrupa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmeyi garantiledi.
GREKO-ROMEN

42 KG
1-BAIMGANBETOV AKAN KAZ
2-MAMOD HSHAN EGY
3-MARDANOV AYBEK KAZ
3-ÖMER ALPASLAN GISI TUR

63 KG

1-CEYHUN ALIEV AZE
2-İSMAİL KOÇASLAN TUR
3-İSMAİL ERGAN TUR
3-DOĞAN GÖKTAŞ

Gaz imzaları atıldı

Türkiye ile Azerbaycan arasında gaz satışı ve taşınmasına dair mutabakat zaptı imzalandı.
Türkiye ile Azerbaycan arasındaki enerji anlaşmaları Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle imzalandı. Anlaşmaya göre Türkiye, gazı çok ucuza değil, ucuza alacak.
Çırağan Sarayı Mabeyn salonunda düzenlenen imza töreninde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Azerbaycan Enerji ve Sanayi Bakanı Natig Haydar Aliyev, Azerbaycan Cumhuriyeti'nden Türkiye Cumhuriyeti'ne doğal gaz satışı ve taşınmasına ilişkin deklarasyon ile Azerbaycan Cumhuriyeti'ne ait doğal gazın Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya satışı ve taşınmasına ilişkin mutabakat zabtını imzaladılar.

Ayrıca, Türkiye adına BOTAŞ Genel Müdürü Fazıl Şenel ile Azerbaycan adına SOCAR şirketi Başkanı Rövneg Abdullayev de, doğal gaz satışı ve taşınmasına ilişkin bir mutabakat zaptına imza koydular.

Türkiye'ye ilk yasak!

İsrail Genelkurmayı, subay ve askerlerinin Türkiye seyahatine yasak getirdi.
İsrail Ordusu, Terörle Mücadele Birimi’nin İsrail vatandaşlarına "Türkiye’ye gitmeyin" uyarısının ardından, halen görevde bulunan subay ve askerlerine Türkiye’ye seyahat yasağı koydu.

Bu yasağın, hem şahsi hem de görev amaçlı ziyaretleri kapsadığı belirtildi. Yasağın, Türkiye’de özellikle İsrailli ordu personeline yönelik misilleme saldırıları yapılabileceği endişesinden kaynaklandığı ifade edildi.

Daha önce benzer uyarılar yapan İsrail'in getirdiği yasak, iki ülke ilişkilerinde bir ilk niteliği taşıyor.

Azimle fay hattı küçüldü

Akyazı'daki fay hattına 75 metrelik imar yasağı, 10 metreye düştü.
17 Ağustos'taki depremin ardından Sakarya'nın Akyazı ilçesinde fay hattının iki tarafına getirilen 75'er metrelik imar yasağı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca 10'ar metreye düşürüldü.
Marmara Depremi'nin ardından Akyazı İlçesinin Fatih, Cumhuriyet ve Konuralp mahallelerinde Kuzey Anadolu Fay hattının geçtiği 2 bin 850 metrelik hat boyunca yerleşime izin verilmemesi kararı alındı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başkanı adına Ejder Kaya imzasıyla 26 Nisan tarihinde Akyazı Belediye Başkanlığı'na gönderilen yazıda, fay hattı üzerine konulan 150 metrelik koruma bandının iki tarafından 10'ar metre olmak üzere 20 metreye düşürüldüğü belirtildi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Akyazı Belediyesi'ne gönderdiği yazıda ilçe merkezli 100 kilometre yarı çaplı bölgede deprem tehlike ve risk analizlerini açıkladı.
Bölgede 10 yıl içerisinde 6 büyüklüğünde deprem olma riskinin yüzde 83.8 olduğu belirtildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yeraltı su seviyesinin de yüzeye yakın olduğu belirtilerek yapılan sıvılaşma analizlerinde sıvılaşma potansiyelinin çok yüksek olduğunun gözlendiği açıklandı.
Mahalle sakini Mustafa Gümüş alınan karara tepki göstererek "Bu mahalle de bulunan evler iki büyük deprem gördü. Sanırım 3. depremi kaldıramaz. Devlet büyüklerimiz aldıkları bu karardan sanırım geri döner. Bu fay hattının üzerine 2 tane yeni okul yapıldı. Çocuklarımız okula giderken endişe ile gidiyorlar" dedi.
Fay hattının üzerine Akyazı Ticaret ve Meslek Lisesi ile Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Lisesinin yeni yapıldığı belirtildi. Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'nın konu ile ilgili basın açıklaması yapacağı öğrenildi.
YILLARDIR ÇABALIYORLAR
Önceki yıllarda fay hattının daraltılması için vatandaşlar Akyazı Belediyesi nezninde girişimlerde bulunmuşlardı.
Bundan 3 yıl önce, koruma bantını daraltmak için çalışmalar başlamış, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, fay hattının kuzey ve güneyi için geçerli olan 150 metrelik koruma bantının daraltılması yönünde Afet İşleri Genel Müdürlüğü ekiplerinin çalışma başlattığını belirtmişti.
Başkan Yazıcı "Sakarya Üniversitesi'nden uzmanların yaptığı inceleme sonrasında hattın kuzey ve güneyinde toplam 150 metrelik bir alanda yapılaşmaya engel getirilmişti. Ancak bu iki mahallede yaşayan vatandaşlar mağdur olduklarını bildirdi. Yeni yapılaşmaya izin verilmeyen iki mahallenin sakinleri, ev yapdıklarını ve satamadıklarını ifade ederek mağduriyetlerinin giderilmesi için koruma bandının daraltılmasını istedi. Belediye olarak konuyla ilgili bir rapor hazırlayarak bakanlığa ilettik. Raporun ardından ilçeye gelen ekip inceleme yaptı. Bu inceleme sonunda fay hattının daraltılmasına karar verildi" demişti.
İHA

'Kısa ve acılı bir vaaz'

Gülen'in yardım filosuyla ilgili açıklamalarına Ahmet Hakan, "acılı vaaz"la yanıt verdi.
İsrail askerlerinin uluslararası sularda Mavi Marmara yardım gemisine yaptığı kanlı baskın, Türkiye ve dünyada büyük infial yarattı. Olayla ilgili olarak başta Başbakan Erdoğan olmak üzere bir çok siyasi sert açıklamalarda bulundu. Son olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "İsrail sonuçlarına katlanır" dedi.

En çok tartışılan açıklamalrdan birisi ise ABD'nin Pensilvanya eyaletinden gelmişti. Fethullah Gülen, yardım filosunu organize eden İHH'yı İsrail'den izin almamakla suçlayarak, bunun otoriteye karşı gelmenin işareti olduğunu ve yararlı şeyler olmadığını söylemişti. Açıklamaya ilk tepkiyi verenlerden K
ltür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Uzaktan bakınca öyle görülüyor demek ki" demişti. İşte Gülen'in o sözlerine bugün Hüriiyet yazarı Ahmet Hakan Coşkun da köşesinden "kısa ve acılı bir vaaz"la göndermede bulundu.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısı...


Fethullah Gülen’e kısa ve acılı bir vaaz

MUHTEREM Hocam!
Demişsiniz ki:
“Gemi yolculuğuna çıkanlar, keşke İsrail otoritesinden izin alsalardı...”
Muhterem Hocam!
Ben günahkar bir insanım. Size vaaz vermek haddim değil...
Ama günahlarıma kefaret olur diye...
Bir şeyler söylemekten kendimi alamayacağım.
* * *
Muhterem Hocam!
Eğer “otoriteye uymak”, çok matah bir şey olsaydı...
Ne Hz. Muhammed Mekke otoritesine savaş açardı...
Ne Musa Firavun’un otoritesine baş kaldırırdı...
Ne de İbrahim Nemrut’un zalim otoritesine itiraz ederdi...
Eğer bize düşen “otoriteye uyum” olsaydı...
Ve başka bir yola sapmamız uygun görülmeseydi...
Hz. Hüseyin Kerbela’da başını vermezdi.
Malcolm X’in vücudu kurşunlarla delik deşik olmazdı...
Köle Spartaküs, baldırı çıplaklarla ayaklanıp çarmıha gerilmezdi.
Mustafa Kemal Anadolu’ya çıkmazdı.
Eğer “otorite” hep haklı olsaydı...
Bugün bile siyahlar otobüslerin arka sıralarında oturuyor olacaklardı.
Zalimler egemenliklerini sürdürüyor olacaklardı.
Vicdanlar kararacaktı.
“Güçlü” hep haklı olacak, “haklı” hep ezilecekti.
Ve sanırım Allah da bizden razı olmayacaktı.
* * *
Muhterem Hocam!
“Sen kim oluyorsun da bana vaaz veriyorsun” demeden önce, bir düşünün isterseniz...
Bilirsiniz, bazen günahkarlar da hak sözler söylerler.

CHP'ye 2 vekil daha

Kamer Genç ve Emrehan Halıcı'dan sonra iki bağımsız milletvekili daha CHP'ye katılıyor.
Bağımsız İzmir Milletvekili Harun Öztürk ile Bağımsız Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı'nın CHP’ye katılacakları bildirildi. Bu katılımların ardından CHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki sandalye sayısı 101’e yükselecek. Bağımsızların TBMM'deki sayısıise 8’e düşecek.

Öztürk ile Pazarcı’nın yarın CHP grup toplantısına katılacakları ve parti rozetlerinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takılacağı belirtildi.

'Kasırga 1'de 50 gözaltı

Antalya'da ihaleye fesat karıştırdıkları suçlamasıyla 50 kişi gözaltına alındı.
Antalya'da Muratpaşa Belediyesinin yaptığı ihalelere fesat karıştırıldığı ve rüşvet alındığı iddiaları üzerine, aralarında belediye başkan yardımcılarının da bulunduğu öne sürülen yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

Muratpaşa Belediyesinin açtığı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiaları üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin cumhuriyet savcılığı koordinesinde yürüttükleri ''Kasırga 1'' operasyonu kapsamında bu sabah çeşitli adreslere baskın düzenlendi.

Suç örgütü kurarak ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet suçları kapsamında düzenlenen operasyonda, aralarında Muratpaşa Belediyesi başkan yardımcıları M.T. ve A.K. Zabıta Müdürü M.B.U. ve şube müdürlerinin de bulunduğu öne sürülen yaklaşık 20 kamu görevlisi ile liderliğini belediyenin çöp ve temizlik işlerini alan şirketin sahibi A.Y'nin yaptığı iddia edilen yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında CHP Antalya eski Gençlik Kolları Başkanı C.D, bir inşaat ve büro malzemeleri şirketinin muhasebe müdürü A.G, belediyeye iş yapan bir ilaçlama şirketinin sahibi H.Z'nin de bulunduğu iddia edildi.

Yetkililer, gözaltı sayısının artabileceğini belirtti.

"ŞAFAK" OPERASYONUNDA 25 TUTUKLAMA

Bu arada Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 26 kişiden 25'i tutuklandı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının koordinatörlüğünde Eylül 2009 tarihinden itibaren sürdürülen çalışmalarda, 4 Haziran sabahı Muğla kent merkezi, Bodrum ve Milas ilçeleri ile İzmir'de 51 adreste eş zamanlı operasyon yapılmıştı.

Operasyonlarda, ''ihaleye fesat karıştırmak, imar kanununa muhalefet, zimmet, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, haksız mal edinmek ve kaçırmak'' iddiasıyla gözaltına alınan 13'ü kamu görevlisi 49 kişiden 26'sı ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen 26 kişiden 25'i tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyonlarda gözaltına alınan kalan 23 kişinin ise ifade işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

A.A

Kazalar 7 can aldı

Erzurum ve Manisa'da meydana gelen kazalarda 7 kişi hayatını kaybetti.
Erzurum'da, yolcu otobüsünün çarptığı kamyonette bulunan 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Oğuzhan Günday'ın kullandığı 25 EU 007 plakalı yolcu otobüsü, Aşkale-Erzurum kara yolunun 5. kilometresinde İshak Duman'ın kullandığı 25 FA 308 plakalı kapalı kasa kamyonete arkadan çarptı.

Kazada, yoldan çıkarak orta refüje çarpan kamyonette bulunan Yasin Duman (28), Davut Ördek (17) ve Muhammet Duman (23) olay yerinde, Pakize Duman (60) ise kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde öldü.

Ağır yaralanan Yılmaz Duman Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde, araç sürücüsü İshak Duman ile Yusuf Duman ise Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.

MANİSA'DA TRAFİK KAZASI: 3 ÖLÜ

Manisa'nın Gölmarmara ilçesindeki trafik kazasında 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Muharrem Altınöz (46) yönetimindeki 35 VJH 37 plakalı otomobil ile Remzi Güllü'nün (50) kullandığı 80 AB 276 plakalı plakalı kamyon, Çömlekçi Regülatörü mevkisinde çarpıştı.

Otomobil sürücüsünün annesi Fatma, babası Mehmet Ali ve eşi Zahide Altınöz (43) kaza yerinde öldü.

Yaralanan sürücü Muharrem Altınöz, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

A.A

Arabalar kül oldu

TEM Otoyolu'ndaki trafik kazasında 1 tır ile üzerindeki 5 otomobil yandı.
Kaza nedeniyle trafiğe kapatılan TEM Otoyolu'nun Edirne'den İstanbul'a gidiş yönü itfaiye ve jandarma ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışması sonucu trafiğe açıldı.

Bulgaristan uyruklu Doğanko Patkow, 7 otomobilin bulunduğu tırla Edirne'den İstanbul'a giderken TEM Otoyolu'nun Babaeski mevkisinde bariyerlere çarptı.

Kaza sonucu yanmaya başlayan tırdan atlayarak uzaklaşan sürücü, telefonla yetkililerden yardım istedi. Edirne Belediyesi itfaiye ekipleri yangını güçlükle kontrol altına aldı. Tır ve üzerindeki sıfır kilometre 5 otomobil yandı. Kazada ölen ve yaralanan olmadı.

İlk olarak kaza nedeniyle TEM Otoyolu'nun Edirne'den İstanbul'a gidiş yönü Babaeski'den itibaren trafiğe kapandı. Ancak, trafiğe kapatılan TEM Otoyolu itfaiye ve jandarma ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışması sonucu trafiğe açıldı.

A.A

Savcıya tacize 9 yıl

Kadın savcıyı sözlü taciz ettikleri öne sürülen kardeşlere 9 yıl hapis istemi.
İstanbul Sarıyer Adliyesi’nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Aslı Betül Cevizoğlu’na, 6 Temmuz 2009’da yolda yürürken ıslıklı ve sözlü tacizin ardından çıkan tartışmada tokat atarak hakaret ettikleri ileri sürülen Murat K. ve Arif K. adlı kardeşler hakkında 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olayın ardından tutuklanarak Silivri Kapalı Cezaevi’ne gönderilen kardeşlerden Arif K. 3 gün sonra, Murat K. ise 15 gün sonra serbest kalmıştı. Haberturk.com'un haberine höre, Murat K.’nın tahliye olduğu gün açıklanan 2009 yılı Adli Yargı Yaz Kararnamesi ile de Sarıyer Cumhuriyet Savcısı Aslı Betül Cevizoğlu, Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na atanmıştı. Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ve 11 ay süren soruşturma sonunda Arif K. ile kardeşi Murat K.’ya “kasten yaralama, cinsel taciz, hakaret ve tehdit” suçlarından 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı. İki kardeş Sarıyer 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak.

İran da yardım gönderiyor

İran, Gazze'ye insani yardım malzemesi gönderileceğini bildirdi.
İran Kızılayı, ilaç ve gıdadan oluşan yardım malzemelerinin Filistinlilere ulaştırılmak üzere birkaç gün içinde yola çıkarılacağını açıkladı.

Yardım malzemelerinin Mısır üzerinden Refah geçidi kullanılarak Gazze halkına teslim edileceği belirtildi.

İnsani yardım malzemeleriyle dolu birkaç gemiden oluşan filonun yola çıkarılması için de hazırlıkların sürdüğü kaydedildi.

Filistinli hasta ve yaralıların tedavisi için ise ameliyat odası dahil tam teşekküllü bir hastane gemisinin sağlık personeliyle birlikte Gazze sahiline gönderilmesi için çalışmalara başlandığı bildirildi.

İran Kızılayı, ülke genelindeki 3500 şubesi ile bankalarda açtırdığı özel hesaplar aracılığıyla halkın Filistinlilere yardım kampanyasına katılabileceğini açıkladı.

AA

Bakırköy'de patlama

Bakırköy'de bir kargo şirketinin şubesinde yaşanan patlama paniğe sebep oldu.
Bakırköy İncirli Caddesi'nde bir binanın giriş katında 74 numarada bulunan Aras kargo şirketinde gaz sıkışması veya tüp patlamasından meydana geldiği tahmin edilen patlama korkuttu.

Sabah saat 07.30'da meydana gelen patlama sırasında çıkan yangın üzerinde bölgeye çok sayıda itfaiye sevkedildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek etkisiz hale getirdi. Patlama sırasında yoldan geçmekte olan Servet Şahinbaş isimli şahıs yaralandı.

Cadde tek yönlü olarak bir süre trafiğe kapatılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA

Açılım bir şey değiştirmeyecek

Vural, "PKK'ya af getirecek bir açılımı istemiyoruz" dedi.
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesini ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen ''Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat'' pikniğine katıldı.

Vural, piknik alanında yaptığı konuşmada, hükümetin yanlış politikalar izlediğini öne sürdü.

Devletin halkına sahip çıkması gerektiğini anlatan Vural, AK Parti hükümeti kadar kötü yönetildikleri bir dönem olmadığını ileri sürdü.

Başbakanın, ''one minute'' dalgasının devam edip gittiğini söyleyen Vural, şunları kaydetti:

''Başbakan, Gazze'ye insani yardım götürürken İsrail askerleri tarafından vurularak şehit olan ve yaralanan insanlarımıza, bu saldırı yapılmadan önce, ''one minute'' diyecekti. Bunlar yaşanmadan önce devlet tavrını koyacaktı. Bu iktidarda laf çok ama ortada yapılan ve görülen bir iş yok.''

AA

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...