Sayfalar

8 Mart 2010 Pazartesi

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

CHP Kadın Kolları, Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Kadın Kolları ve SES Kayseri Şubesi Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birer açıklama yapıldı. Açıklamalarda kadınların daha çok söz sahibi olmaları istendi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Müge Deliorman, kadınların kendi haklarını arar duruma gelmeleri gerektiğini söyledi.


Deliorman “Türkiye, sağ iktidarlar yüzünden giderek örgütsüz, sendikasızlaştırılmış, insanların yoksulluk ve hatta açlık sınırının altında kölelik ücretiyle çalıştırıldığı bir ülkeye döndü. Özelleştirme bahanesiyle insanlar işinden edilirken, devlet kaynakları ise yandaşlara peşkeş çekiliyor. Yaptığı düzenlemelerle iş güvencesini tümüyle ortadan kaldıran AKP, çalışanları sürekli sokağa atıyor. TEKEL işçilerinin içine düşürüldüğü durum bunun en somut örneğidir. Yanlış ekonomik kararlar, yanlış özelleştirme ve tarım politikaları yüzünden işsizler ordusuna katılmış insanların büyük çoğunluğunu yine kadınlar oluşturuyor. Kadınlar olarak mutlaka örgütlenmeli, toplumsal yaşamın her alanında yaşadığımız eşitsizliğin kaynağını sorgulamalı ve kaderimizi ellerimize almalıyız” dedi.

Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Kadın Kolları üyelerince düzenlenen program ise dernek binasında yapıldı. Dernek Kadın Kolları Başkanı Hatice Ulusoy kadına karşı yapılan şiddeti verilerle ortaya koydu. Ulusoy, dünya genelinde 2007 yılından bu tarafa 200 milyon kadının kayıp olduğunu söyledi.

SES Kayseri Şubesi Kadın Kolları üyeleri de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla PTT merkez binası önünde bir basın açıklaması yaparak kadınlara karanfil dağıttı. Kadın Kolları Başkanı Figen Kara kadınların daha çok söz sahibi olmaları gerektiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...