Sayfalar

12 Mart 2010 Cuma

Enver Özdemir: " Başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, zorlu mücadelenin tüm kahramanlarını bir kez daha saygıyla anıyoruz”


CHP İl Başkanı Enver Özdemir Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve kabul edilen İstiklal Marşının Türk Ulusu’nun karakterini, duygu ve düşünceleri ile bağımsızlık isteğini yansıttığını söyledi.
 Dünyada eşi  ve benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesinin ardından yazılan İstiklal Marşının ulus olabilme mücadelesinin başlangıç noktalarından biri olduğunu dile getiren Özdemir, “Ülkeler, bayrakları ve milli marşları ile temsil edilirler. Her ülke verdiği mücadeleyi  ulusal marşlarının sözlerinde dile getirir. Bizim İstiklal Marşımız da Türk Ulusu’nun duygu ve düşüncelerini anlatan, bağımsızlık yolunda hiçbir engel tanımayacağını gösteren, kahramanlıklarını, inancını ortaya koyan, tüm ulusun kabullendiği bir eserdir. Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi ‘Allah, Türk Milleti’ni yeniden bir İstiklal Marşı yazdırmak zorunda bırakmasın.’ İstiklal Marşımızın kabulünün 89. yılında başta bu büyük eseri yazan Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, zorlu mücadelenin tüm kahramanlarını bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...