Sayfalar

16 Mart 2010 Salı

ERCİYES İÇİN 2 İHALE YAPILDI


Erciyes Master Planı çerçevesinde yapılacak olan 6 adet mekanik tesis ve karlama ünitesi için düzenlenen ihale ile firmalardan fiyat teklifi alındı. Mekanik tesis için iki, karlama ünitesi için dört firma teklif verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı Brifing Salonu nda gerçekleştirilen ilk ihale olan mekanik tesis ihalesine daha önce mekanik tesislerin inşası için yeterli oldukları belirlenen Avusturyalı Doppelmayr ve İtalyalı Leitner firmaları katıldı. Firmaların vermiş oldukları teklif zarfları Büyüşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından açıldı.
Buna göre; Doppelmayr firması 27 milyon 811 bin 400 Avro, Leitner firması ise 24 milyon 970 bin Avro fiyat teklifinde bulundu.
        Zarfların açılmasının ardından kısa bir açıklama yapan Başkan Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi nin bu dönem önünde duran en önemli işlerden birinin Erciyes Kayak Merkezi Projesi olduğunu belirterek projede uygulama aşamasına gelindiğini söyledi.
       Teknik olarak yeterli görülen iki firmanın ihaleye katılmaya hak kazandığını ifade eden Başkan Özhaseki, "Hacılar-Erciyes Arasındaki Serçel Yaylası ndan Tekir e kadar olan mesafedeki 6 adet mekanik tesis için Leitner ve Doppelmayr firmalarından ilk fiyatları aldık. Fiyatlarlarla ilgili olarak görüşmelerimiz devam edecek ve kendilerinden alacağımız yeni fiyatlara göre önümüzdeki günlerde ihaleyi sonuçlandıracağız. Şartlar uygun olursa bu yaz başında temeli atarak işlere başlarız. Kayseri için hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Öte yandan Erciyes Projesi kapsamında yaptırılacak olan yapay karlama üniteleri için firmaların fiyat teklifleri de öğleden sonra toplanan ihale komisyonu tarafından alındı.
      Yapay karlama üniteleri için Kemal Ekşi ve Ortakları 1 milyon 746 bin 500 Avro, İtalya firması Snowstar 1 milyon 69 bin 850 Avro, yine İtalya firması Technoalpin 1 milyon 290 bin Avro,       Amerika firması Snowmakers ise 1 milyon 560 bin 492 Avro teklif verdi.
        Her iki ihalede de verilen teklifler komisyon tarafından değerlendirildikten sonra ihaleler sonuçlandırılacak.   

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...