Sayfalar

4 Nisan 2010 Pazar

Başbuğ Alpaslan Türkeş anıldı


Tören başlamadan önce Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra Bahçeli, Türkeş'in mezarına kırmızı beyaz karanfiller bıraktı, kabirdeki çiçeklere su verdi ve dua okudu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'in ileriyi görebilen bir kişi olduğunu belirterek, ''Henüz milli birlik ve milli kimlik konusundaki tahriklerin bu derece tırmanmadığı ve hükümet eliyle yıkılmaya çalışılmadığı yıllarda bile O, bu vahim gelişmeleri görebilmiş, Türk milletine musallat olacak tehlikeler konusunda da o yıllarda ülkemizi uyarmıştır'' dedi.
Başbuğ Alparslan Türkeş, ölümünün 13. yılında Beştepe'deki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
Törene Bahçeli'nin yanı sıra, Alparslan Türkeş'in oğlu ve Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş, parti yöneticileri, partililer, Ülkü Ocakları mensupları, STK ve Türk federasyonlarını temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Tören başlamadan önce Kuranı Kerim okundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkeş'in mezarına kırmızı beyaz karanfiller bıraktı. Kabirdeki çiçeklere su verdi ve dua etti. Bahçeli, kabire Türkeş'in doğum yeri olan Kayseri'nin Pınarbaşı, Köşkerli köyünden getirilen toprağı da serpti.
Daha sonra konuşma yapan Bahçeli, Türkeş'in büyük bir devlet adamı olduğunu ve ölümünün ardından onun eserlerinin anlamı ve önemini daha iyi idrak ettikleri ifade etti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...