Sayfalar

7 Temmuz 2010 Çarşamba

YAVUZ’DAN TEK VÜCUT ÇAĞRISI

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz, Barış ve Demokrasi Partisi nin samimiyetine inanmadığını söyledi. Yavuz, "Eğer gerçekten askerlerimizi sevselerdi terör leşlerine cenaze törenleri düzenlemezlerdi. Onlar terör örgütü yandaşları. Mecliste askerlerimizi sevdiklerini söylüyorlar ama bu sadece göstermelik. Onlar sadece bölücülük yapıyorlar" diye konuştu.

Bu ülkede birden çok etnik grup olduğunu ve bunların Türkiye Devleti adı altında bir bütün oluşturduklarını söyleyen Yavuz, "Türk milletinin birçok birimleri var. Ama bunların hepsi Türkiye adı altında birleşiyor. Kürtler de bu ülkenin etnik gruplarından biri. Onlar ayrı bir devlet değil. BDP neyi savunuyor? Hangi özgürlükten bahsediyor? Başka bir ülke olsalardı ve özgürlükleri için diğer ülkelerle savaşsalardı o zaman onların leşleri asker olurdu" ifadelerini kullandı.

Terörün bitmesi için bütün siyasi partilerin bir olması gerektiğini vurgulayan Yavuz, "Siyasi partilerin hepsi tek vücut olmazsa terör bitmez. Yoksa tek başına ne AKP, ne CHP ne de MHP bitirebilir. Terör bir devlet politikası haline gelmeli. Her parti kendini gündemde tutmak istiyor. Hepsinin amacı bu. Bütün partiler benim dönemimde şehit olmasın mantığıyla hareket ediyor" şeklinde konuştu.

Terör örgütünün Türkiye yi bölünmüş olarak gördüğünü belirten Yavuz, "Siyasi partiler yüzünden ülkemiz bölünmüş şekilde görünüyor. AK Parti başkanı gidiyor çömelerek oturuyor, CHP başkanı gidiyor ayakta duruyor, MHP ise ben hiç gitmem diyor. Bu da terör örgütünün işine geliyor. Bakıyor ki partilerde bir bütünlük yok. Bunlar bölünmüş diyor. Oraya bütün parti liderleri gidip dimdik ayakta dursalardı terör de bu hale gelmezdi" dedi.

Terör örgütünün Güneydoğu daki insanlara baskı yaptığını iddia eden Yavuz, "Oradaki insanlara da yazık. Hepsi terör yandaşıymış gibi görünüyorlar. Ama hepsi değil. Baskıdan dolayı öyle görünüyorlar. Birde insanlar aç ve imkanları yok. Onların karınları doyurulmalı, güvenlikleri sağlanmalı ve eğitilmeleri gerekir. O zaman bu vatan için çalışan bireyler haline gelirler. Yoksa bu durum düzelmez" diye konuştu.

Her gün bir şehit haberi duyduklarını ifade eden Yavuz, "Her gün bir şehit haberi geliyor. Her şehit haberiyle şehit anneleri bir kere daha üzülüyor. Bizi üzmeye kimsenin hakkı yok. Herkes aklını başına alsın" dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...