Sayfalar

27 Ağustos 2010 Cuma

AKPnin gövdesine kurt düştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin hazırladığı Anayasa değişkliği paketinde, Kenan Evren'in bile cesaret edemediği düzenlemeler bulunduğunu belirterek, "Şeytan ayrıntıda gizlidir" dedi. Kılıçdaroğlu, "AKP'nin hem siyasi hem de mali gövdesini silkelediklerini söyledi.
AKP’nin gövdesini silkeliyoruzCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “AKP’nin iki gövdesi var, biri siyasi, diğeri mali. Siyasi gövdesi Ankara’da, mali gövdesi İstanbul’da. Oradan hortumlanıyor, iki gövdenin içine de kurt düştü. İkisini de silkeliyoruz, biz gövdesini silkeliyoruz, siz de dallarını silkeleyin” dedi. Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli’de Eski Kışla Meydanında önceki gün düzenlenen mitingde hemşerilerine seslendi. Başbakan’ın kendisine, “Tunceliliyim diyemiyorsun” dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Tunceli’deyim, Tunceliliyim, onur duyuyorum” karşılığını verdi. 12 Eylülde yapılacak referandumda “hayır” oyu verilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, “12 Eylül’de sonuçları görünce Recep Beyin Ankara’da yüzünü görmek isterim” dedi. Tunceli’nin sancılı bir coğrafyada bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu coğrafyada silahların sustuğu, herkesin kardeşçe yaşadığı, anaların ağlamadığı, gözyaşının dökülmediği bir coğrafyayı yaratmak için yola çıktıklarını anlattı.

Genel af sözü verdi
Konuşmasında Anayasa Değişikliğine de değinen Kılıçdaroğlu, hükümetin değişiklikte “Kenan Evren’in bile cesaret edemediği” bir çok düzenlemeyi getirdiğini savundu. “Şeytan ayrıntıda gizlidir” diyen Kılıçdaroğlu, “CHP iktidarı ile her düşüncenin özgürce dile getirildiği, korkunun egemen olmadığı bir toplumu hep beraber yaratacağız, umudum sizsiniz, size güveniyorum” diye konuştu. Konuşmasında ’genel affı’da telaffuz eden CHP lideri, “(Hayır) deyin,  toplumsal mutabakatla, kardeşçe, doğudan batıya, güneyden kuzeye herkese özgürce genel affın yolu açılsın” dedi. Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, “AKP’nin iki gövdesi var, biri siyasi, diğeri mali. Siyasi gövdesi Ankara’da, mali gövdesi İstanbul’da. Oradan hortumlanıyor, iki gövdenin içine de kurt düştü. İkisini de silkeliyoruz, biz gövdesini silkeliyoruz, siz de dallarını silkeleyin” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından daha önce CHP’li olan ve partiden istifa eden bazı belediye başkanları ile eski milletvekillerine rozetlerini taktı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’deki mitingine, hemşehrilerinin ilgisi büyüktü.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...