Sayfalar

11 Nisan 2017 Salı

Meclis Darbe Komisyonu Başkanı: Genelkurmay ve MİT yanıt vermedi

Meclis Darbe Komisyonu, raporu hazırlamak için Genelkurmay Başkanlığı’ndan ve Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan yanıt bekliyor. Komisyon Başkanı Reşat Petek, yazım işinin gelmeyen yanıtlar nedeniyle tamamlanamadığını söyledi. İki kurumun vereceği yanıtın önemine vurgu yapan Petek, “cevap gelirse, rapor tatmin edici olur" dedi.
"Belki 1 ay sonra veya 1 ay 15 gün sonra komisyon çalışma raporumuz da tamamlandıktan sonra bu sorularınıza açıklık getirecek, komisyon raporuna dönüşmüş bilgileri sizlerle paylaşacağız"

Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, bu konuşmayı Ocak ayında yaptı. Bu sözlerin üzerinden dört ay geçti ama komisyon raporu tamamlanmadı.

“YANIT BEKLİYORUZ”

Raporun bitirilememesinin neden olarak kurumlardan istenen yanıtların gelmemesi gösterildi. Hürriyet Gazetesi'den Murat Yetkin'e konuşan Komisyon Başkanı Petek, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli İstihbarat Başkanlığı’ndan henüz yanıtların gelmediğini açıkladı.

Petek, "Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadelerinin olmayışı nedeniyle, kamuoyunda raporun eksik bırakıldığı düşünüldüğü için Genelkurmay'a ve MİT'e yazılar yazdık. MİT'ten henüz bir cevap gelmedi; göndermeyeceğiz diye bir cevap da gelmedi. Araya referandum girdi tabii. Genelkurmay Başkanlığı'na da sorular yönelttik, oradan da gelmedi. Gelmesi beklentisi var tabii. (…) Cevap gelmesini isteriz tabii. (…) Böylelikle rapor daha olgun, kamuoyunu daha tatmin eder bir şekil alır" dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...