Sayfalar

22 Şubat 2010 Pazartesi

BAYKAL OPERASYONLARA SERT ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Balyoz planı çerçevesinde bugün yaşanan gözaltılar ile ilgili olarak, "Kaygıyla izliyorum bu manzaraları. Sanki Türkiye işgal edildi bir yabancı güç geldi Türkiye’yi allak bullak ediyor" dedi.
Müjdat Gezen’in 50. Sanat Yılı nedeniyle TİM Maslak Show Center’de düzenlenen geceye katılan CHP Lideri Deniz Baykal, Balyoz Planı çerçevesinde bugün yapılan gözaltılarla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Baykal şunları söyledi: "Gelişmeleri üzüntü ve kaygıyla izliyorum. Demokratik toplumlarda böyle olaylar yaşanmaz. Böyle olayların yaşanması Türkiye’de ne hukukun nede demokrasinin istikrarlı bir şekilde işlemediğini gösterir. Ancak darbe dönemlerinde böyle manzaralar ortaya çıkar bir süre önce toplumda yüksek sorumluluklar üstlenmiş saygı ve başarılı görevler vermiş insanların birden bire böyle suçlanıyor olması suçluluklarının altında nelerin yattığı ile ilgili kamuoyunu tatmin edici açıklamaların yapılamamış olması gerçekten üzüntü veriyor. Kaygıyla izliyorum bu manzaraları. Sanki Türkiye işgal edildi bir yabancı güç geldi Türkiye’yi allak bullak ediyor. Ya da bir darbe yapıldı. Darbe ile iş başına gelenler ülkenin saygın isimlerini hedef haline getirmişler. Onlara yönelik kampanya yapıyorlar. Üzüntü verici bir manzara."
MİLLİYET

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...