Sayfalar

25 Şubat 2010 Perşembe

HOCALI ŞEHİTLERİ ANILDI


Turan Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ Bölgesi Hocalı Kasabasında Ermenilerce Azerbaycan Türklerine karşı yapılan katliamı kınama ve Hocalı şehitlerini anma programı düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen anma programı saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başladı.
Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Türk Cumhuriyetlerinden vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen programda Hocalı’da şehit düşenler için Kuran-ı Kerim okundu.
Daha sonra Afganistan Türklerinden Dr. Saiud Şah tarafından şiir okundu.
Türk Eğitim Sen 2 nolu şube başkanı Ali İhsan Öztürk, yaptığı konuşmada “Bugün burada Türk dünyasından, Turan illerinden birçok kardeşimiz var. Belki dün tek başımıza Hocalı katliamındaki şehitlerimizi anıyorduk; ama bugün burada birçok Türk ilinden kardeşlerimiz var. Burada bulunan bayrakların sayısı eminiz ki artacak” dedi.

Türk Ocakları Kayseri Şubesi adına konuşan Satılmış Başaran da Hocalı’da yapılan katliamı lanetledi. Başaran, “Bütün dünyanın gözleri önünde yapılan bu katliamı gözlerini kapayarak görmezden gelen, her fırsatta insan haklarından bahseden ABD ve AB ülkeleri nedense sessiz kaldılar” şeklinde konuştu.
Turan Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği adına konuşan Selami Duran da birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.
Hocalı’da yaşanan katliamı anlatan Azerbaycan diaspora temsilcisi Elşan Canbarov da o günlerdeki acının tazeliğini koruduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından katılımcılar Meydan Parkında bulunan Azerbaycan Türkleri Soykırım anıtına çiçek bıraktılar.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...